Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Inkább a Google Play biztonságára törekedjen.
-
Ebben van igazságod, csak épp a cikknek nem ez a lényege.
Ebben az AI "őrületben", aki nem fektet be saját vagy külsős AI fejlesztésekbe, az a többszörösét/sokszorosát fogja bukni. Ez -mint a sakkban- kényszerlépés, hogy ne legyen bukta, Google és hasonló technológiai óriásoknak(meg még sok más ismert cégnek) ezt meg kell lépniük, mert olybá tűnik, az AI a jövő...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Múltkor valaki azzal jött, hogy nem érti, mi a gond a Google-el
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Kansas
addikt
Talán pl az hogy nem csak a termékének az erényeivel versenyez, hanem milliárdokat költ gyakorlatilag kenőpénzre, hogy az ő keresőjét tegyék alapértelmezetté.
Így erősen torzítja a versenyt azzal, hogy kb. esélyt se hagy bárkinek aki új belépő lenne a piacra, de a már meglevő kisebb keresőket(pl DuckDuckGo) is a perifériára szorítja.
Persze lehet azzal érvelni, hogy amúgy is mindenki az ő keresőjüket használná. mert az a legjobb, de biztos lehetsz benne, hogy ha ez igaz lenne, nem dobnának ki tízmilliárdokat évente erre...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-=MrLF=-
senior tag
ahol tudom lecserélem... aztán legalább utána néznek ha nem tetszik éljen a tanulás
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
-
gabor7th
addikt
Semmi felhőről sincs szó? Ja mert ma már nincs magában felhő, hanem AI van ami viszont a felhőben lakik. Vagyis felhő, de anélkül a mese nélkül, hogy olcsó lesz.
Viszont a hagyományos felhő rész megint csúnyán bégett. Sőt, igazából hiába teljesítette túl minden más szempontból a Google az előzetes terveket, mivel túlnyomatták korábban, hogy a felhő milyen fontos, a befektetők nagyon érzékenyen reagáltak a hirre, hogy rosszul teljesít, hiába csak egy apró törpe a bevételei között:
"Mélyrepülésben a technológiai részvények az Alphabet jelentését követően"
"az Alphabetnek jelentősen elmaradtak a számai a felhőalapú szolgáltatások terén."
"(Minden más területen azonban megfelelt, vagy felülmúlta a vállalat az elemzői várakozásokat.) Ezt követően az Alphabet mellett az Amazon, a Meta, és az Nvidia részvényei is komolyabb mínuszt mutattak. "
[ Szerkesztve ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
Amúgy túlságosan nem kell itt félnie a Google-nek, hogy "nagypapa" stb.. Egyrészről ez egy cég, felvehet friss embereket, másrészől ő egy olyan "fa ami a folyó mellett van", a folyó alatt az állandó hirdetés bevételeket kell érteni, amik mindig jönnen nagy biztonsággal; egymillió dolgot elronthat a Google, túl nagy következménye nem lesz az elképesztő, mindig megújuló hirdetési bevételei miatt. Szóval jó sokat hibázhat miközben megengetheti magának, hogy a világ legjobbajait alkalmazza, akik gyorsan adaptálják őt az új helyzethez.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Kansas
addikt
válasz Busterftw #11 üzenetére
Ja, mert mindenkinek van fölös 25 milliárd dodója évente, amiből simán a Google fölé ígérhet, mi? Kicsit magas belépési küszöb ez, nemde? És emellett még maradjon pénze a kisebb cégnek az aktuális termék kifejlesztésére is...
Arról nem beszélve, hogy licitben mindig csak egy győztes lehet, míg ha megszüntetik a licitet és büntetik a kenőpénzt, a verseny is igazságosabb lesz amiből csak a felhesználók profitálnának...
Ez nem szociális hálózat, ahol a monopólium kvázi a felhasználóknak is érdeke(azt éri meg használni, ahol mindenki más is van), itt a Google-ön kívül mindenkinek érdeke hogy termékek versenyezzenek, nem cégek.Amúgy szvsz legalább részben az Apple(és a Microsoft) hibája az egész, ők mutatták meg, hogy a tech cégeknek érdekében áll nem egyes termékekben hanem teljes kontroll alatti, lehetőleg zárt ökoszisztémában gondolkodni...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Mindenképpen, ha egy cég megkérdőjelezhető gyakorlatot folytat, visszaél az erőfölényével, adatgyűjt a userekről megkérdőjelezhető módon, amit ráadásul a törvény se néz jó szemmel, akkor igen, az haterség, oké.
@Kansas : Igen, ők is a mindenki által szeretett szereplők listáján vannak.
-
Busterftw
veterán
Ja mert a Google is ugy lepett piacra, hogy szaz milliardos beveteli voltak ugye, igy tapsra.
Gyujtest ne szervezzunk nekik?"amiből csak a felhesználók profitálnának..."
Marmint milyen metric szerint jo, ha van szaz fele keresomotor, ami kb ugyanazt csinalja, csak emelle fos integracioval?"Ez nem szociális hálózat"
De nem am, szoval tessek beleolni a lovet, eroforrast, eveket, amit a Google beleolt. -
Busterftw
veterán
Nem, en a verseny hive vagyok, de nem ugy, hogy sirok es birosagra megyek.
A Google se igy lepett piacra es jutott elore.Illetve ujra, nem latom ertelmet, hogy tobb tucat kereso legyen, foleg kompatibilitas nelkul.
Vagy hogy kepzeljuk el, mindenki kapjon X millio usert es X millio bevetelt, mert csak? -
Kansas
addikt
válasz Busterftw #19 üzenetére
"ha van szaz fele keresomotor, ami kb ugyanazt csinalja, csak emelle fos integracioval?"
Pontosan, b+.
Nem kell kötelező integráció, se Google-tól, se FB-tól és MS-től is csak módjával(Bing-ből nem).
De meséld el miért lenne olyan baromi fontos az integráció, hátha meggyőzöl... nem elfelejtve, hogy a Google adathalász tevékenysége javarészt pont az integrációhoz köthető.Persze egy sokszereplős piac nem jelenti azt, hogy ne lehetne tisztességes integráció, a szó minden értelmében. Egy dolog kell hozzá, egy nyílt szabványú API, szabványos interface-ekkel, amivel lehetne kapcsolódni. Nem atomfizika...
Amúgy sem lenne száz féle kereső, annyiféle lenne, amennyi a piacról meg tud élni, esélyesen max fél-egy tucat körül.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Busterftw
veterán
Marmint ezt milyen statisztikara alapozod?
A tobbsegnek Androidos telefonja van, Gapps-al peldaul, szerintem nagyon sokan, koztuk en is elegedetten hasznaljak. De meg a Google Home itthon is hasznos, a DuckDuckGo tamogatja ezeket?
Illetve nincs kotelezo integracio, a Google peldaul kinal, ami az okoszisztema miatt jol mukodik tobbi szolgaltatasaival es a hardverekkel.
Miert ne szeretne ezt es valasztana ezt sok ember?"miért lenne olyan baromi fontos az integráció, hátha meggyőzöl"
Egyszeruseg? Kenyelem?
Most jon majd a global felmeres "nekem ezek nem kellenek"?"Egy dolog kell hozzá, egy nyílt szabványú API, szabványos interface-ekkel, amivel lehetne kapcsolódni. Nem atomfizika..."
Na es ezekkel a fejlesztesekkel a DuckDuckGo hogy all?[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz Busterftw #18 üzenetére
Hagyd, kibújt a szög a zsákból, a MS meg az Apple is a listáján van. Ez egy emberi reakció, Dávid Góliát esete, hogy a kicsinek kell "drukkolni". Ezek a cégek hihetetlenül jó termékeknek köszönhetik a sikereiket, még jó, hogy ezt ki is használják. Aztán most ők a nagy gonosz csúnya cégek, akik visszaélnek az előnyükkel.
-
Nem, nem az. A törvényeket és a játékszabályokat kéne betartani, és nem a usereket használni terméknek (most csak így ami először kiesett a keresőből).
A MS hihetetlenül jó termékei?
Sry, én már használtam számítógépet a 90-es évek elején.Az Apple valamikor tényleg jót tudott alkotni, de azóta már leküzdötték magukat.
Fura, hogy valakinek még új, hogy én ezeket a cégeket nem szeretem
@Busterftw : Felőlem
[ Szerkesztve ]
-
Korrektor
válasz Busterftw #21 üzenetére
Akkor várom, hogy pl. belépsz a bankpiacra, és lenyomod az OTP-t – az MBH nem jó ellenpélda, mert Lőrinc sem a versenyből szerezte a pénzt ehhez...
A Google pedig szinte elsőként lépett a piacra, ez nagyon különböző helyzet volt akkor. És ők is sokáig más pénzéből fejlesztették az egészet.
-
-
-
Még valamikor tavaly vagy azelőtt néztem a Mozilla költségvetését. A bevételeik túlnyomó többsége a Google-től jön, mert az van beállítva alapértelmezett keresőként a Firefoxban. Ha ez a bevételük nem lenne, akkor már éhen haltak volna. Szóval szerintem ez egy oda-vissza dolog.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
De egyébként a Googlenél jobb keresőt még nem találtam... próbálkoztam a kacsással, aztán 1-2 hónap mentális leépülés után elengedtem végleg. Értem, hogy próbálkoznak, de ez még mindig kevés.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Marantz ND 8006 Újszerű Állapotban Eladó!
- Asztali gép, Gamer PC / videóvágó gép eladó! i7 9700, 64GB RAM, RTX 3060Ti, egyedi megjelenés!
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P15 Szép Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple Watch Series 10 Alu 42/46 mm Alu/Titán GPS/Cell - bontatlan - 1 év Apple garancia
- GIGABYTE B460 HD3 + Intel i7 10700F + Arctic Freezer 34 eSports DUO Grey
- Dell E5440 szép állapotú, Core i5, 240GB SSD, 8GB, NVIDIA Gt720 , magyar billentyűzet, új akku
- LG F12B8ND1 mosógép, 6 kg, 1200 fordulat/perc, A+++ energiaosztály
- Continental PremiumContact 6 - 235/45 R17 94 Y - 4 db nyári gumi (2020. 06.) HUF65,990
- Bequiet 300 w táp (BQ SU7-300W)
- Gyári dobozos TENDA AC10, AC1200 Gigabit LAN
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen