Új hozzászólás Aktív témák

  • hsrasus

    aktív tag

    válasz Kendek #2570 üzenetére

    Szia,

    Szeretnék némi segítséget kérni.
    Egyik barátom csinált egy Plex szervert egy régi kiszuperált i5-ösből és megosztotta a baráti társasággal. A feleségemnek jobban tetszik, mint a TV "sima folderes" felülete (nekem az a szimpatikusabb, de nem vagyunk egyformák ugye) és arra gondoltam, akkor kipróbálnám a routeren és megosztanám öcsémékkel is 100kmvel odébb, mert okos TV-jük van. Mivel írtad, h fel lehet tenni -nem úgy mint az asusra- "kompromisszumosan" ugyan (illetve az összefoglalóban is szerepel), ezért gondoltam nekifogok és ehhez lenne pár kérdésem.
    1. Mit jelent pontosan a kompromisszumos használat? Csak a transcode hiányát, vagy egyéb esetben is észre lehet venni? Helyi hálón furcsállnám, ha nem tudná ugyanazt, mint a TV lejátszója, távolra meg úgy gondolom a Net sebesség a szűk keresztmetszet, mert az ottani TV procija fogja (tudni, vagy nem tudni) lejátszani a filmet, jól sejtem?
    2. Értelmezésem szerint az SRM egy fajta linux és én jobb szeretem a grafikus felületen a telepítést, hát még a "Next, Next, Finish" típusúakat :DDD . Az nem lehetséges, h a Plex oldaláról leszedem az egyik Syno NAS-hoz tartozó telepítőt és azt varázsolom fel? Attól nyugodtabb lennék.
    3. Ha a 2-es nem működik, akkor az összefoglalóban lévő képen az 5-ös pontban lévő karaktersort kell beírni, vagy az összefoglalóban linkelt oldaladon található shell script kódsorát, h leszedje a szükséges telepítőket? -Egyáltalán leszedi ilyenkor? Ha igen, hova és hogyan lehet törölni utánna?- (Ahogy értelmezem az Entware nélkül nem lesz Plex, tehát azt is telepítenem kell, de előtte még szereznem kell valami külső tárolót EXT4-es partícióval)
    4. A jelzett minimum méretű swap fájlt telepítés közben, vagy után tudom/kell beállítani (igazából még Plex szervert sem telepítettem soha) és azt már lehet valami grafikus felületen?
    5. Ezzel az egész bűvészkedéssel "téglásíthatom-e" a routert, ha feltesszük, h teljesen béna és idióta vagyok, mert ha igen, akkor inkább hozzá sem fogok, hanem várok, h DSM-re upgradeljék a fw-t. (Tényleg az várható valamikor, vagy csak vágyakozunk rá?)
    6. Jól értelmezem, h minden egyes router fw frissítés után frissítenem kell manuálisan az Entware-t (és a Plexet is)?

    Első körben ennyi lenne, előre is köszönöm szépen a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák