Új hozzászólás Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    Jónak tűnik ez az új firmware, egyelőre annyi csak, hogy az asztali ikonokat nem lehet eltávolítani, mert bejelentkezéskor mindig visszakerülnek.
    Ami csomagokra azt írja, hogy nem kompatibilisek, azokból mind elérhető manuálisan letölthető és telepíthető frissebb verza.
    A Safe Access (ez van a szülői felügyelet és az Intrusion Prevention helyett) teszi a dolgát, véletlen gitlab.co-t írtam, és már blokkolta is a ransomware IP-ket meg magát az oldalt is.
    A telepítőszkriptjeimet pedig ellenőriztem, teljesen kompatibilisek az 1.2-es verzával is, szóval lehet nyugodtan használni őket. :)

    Mivel nulláról konfigoltam a routert, előjött újra a vendégfelhasználós FTP-megosztásos problémám, nevezetesen, hogy nem működik. Vagyis mikor engedélyezem, akkor azt írja, hogy nincsenek megosztott mappák, és nem lehet a vinyó gyökeréhez hozzáférni. Erre már régóta van megoldásom, ha esetleg mást is szívat ez a viselkedés. Egyszerűen törölni kell pár fájlt melyek a csatolt adathordozók beállításait tartalmazzák, majd újra kell indítani a routert:

    rm /usr/syno/etc/share_right.map /usr/syno/etc/smb.conf /usr/syno/etc/synoshare.db /usr/syno/etc/usbdev.conf /usr/syno/etc/usbno_guid.map /usr/syno/etc/volume_uuid.map

    <-ƘƘ->

Új hozzászólás Aktív témák