Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #51559 üzenetére
1.: Ne verd más f@szával a csalánt mert nem szép dolog.
2.: 4K -ra pont annyira kitűnő a PLEX mint 1080P -ig mert pont ugyan annyiira csak kliens és adatátvitel kérdése mert ha ezek megvannak akkor semmiben sem rosszabb mint egy KODI smb-n vagy nfs -n át.
3.: Az, hogy te kínlódtál vele is csak azt bizonyítja, hogy bárki nem tudja megmondani aki azt hiszi, hogy ért hozzá.... -
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #51569 üzenetére
Példa: nekem van egy Shield TV -m amin a PLEX kliens pont annyira jó mint az MrMC.Nem jobb nem rosszabb mint lejátszó. Ha engem érdekel egyéb szolgáltatások amit nyújtani tud abban lehet jobb mint más
Olyan meg, hogy "dedikált hardverű lejátszó" csak a te fejedben létezik de valójában nincs ...
Akinek egy csepp lövése van a témához az megmosolyogja... -
V.Stryker
nagyúr
válasz #80977664 #53947 üzenetére
Miért nem veszel egy 8as nvr-t? céleszköz, sokkal sokkal jobb. Szakmámból kifolyólag ezt már teszteltem és az a tapasztalatom,hogy a synology habár tudja, de inkább szükségmegoldásként. Kezelhetősége nem olyan kellemes, nem túl gyors, a licensz miatt olcsónak sem mondanám. Illetve a tömörítése is lényegesen rosszabb egy akár olcsóbb, de nomális minőségű Hikvision NVR-hez képest.
Ha valahová kell két kamera, akkor azt mondom, hogy ott még érdemes ezt a verziót használni, nem kell venni nvr-t, stb. De több kameránál szerintem ez egy nem túl jó megoldás.
Kameráknál ha áttekintő kép kell, nem nagy területhez, akkor otthonra elég szerintem a 2MP. Csőkamera kicsit azért jobb, mert az nem koszolódik annyira. A dome kamerák üvegje esőtől portól valahogy úgy koszolódok, hogy napközben hibátlan kép, de éjjel foltos,mert az üvegre rárakódott portól az iR fény visszatükrőződik, mivel egy búra alatt van. Csőnél kevésbé van ez a gond.[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #80977664 #53956 üzenetére
Nem ismerem. Átlag magyarnak szinte megfizethetetlen amit én láttam. Két kameránál nyugodtan használd a nast. Én már ott nem használnám, ahol licenszet kell venni. Ha nem jön be, később még vehetsz nvr-t, próbának meg jó lesz. A kamera ha tudja a protokolokat, akkor minden normális nvr-el fog később működni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pubszon
veterán
válasz #80977664 #53950 üzenetére
Nekem ilyen van több db, tudja a H264+ kódolást, 1080p25, éjjellátó és PoE.
Van benne H265 beállítás is, de még nem próbáltam.
5 nap folyamatos rögzítés 25-35GB mozgástól függően.
Az első kiadások még nem tudtak csak H264-et, ami a gyakorlatba 4x annyi tárhelyet igényel azonos beállítás mellett.
Árához képest nagyon jó, jó az anyaghasználat is.Ugyan ilyen van dóm is, ami nem PoE és nem kültéri. De 10m-ig 12V-al is működnie kell.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
WaterWave
veterán
válasz #80977664 #53983 üzenetére
Én 718+-t is javasolnám, persze ha keret engedi...
Enyémben 6gb ram van de bőven elég. Pedig aztán kap rendesen.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
válasz #80977664 #53989 üzenetére
Én pl. a nas megvétele után váltottam unifi hálózatra és nem kellett megvennem a unifi cloud key-t 30e-ért vagy a Gen2 cloud key-t 70e-ért mert dockerben simán ingyenesen elfut! Csak azért mert eleve olyan nas-t vettem amin fut a docker... pedig akkor még nem tudtam hogy egyszer kelleni fog! Most gondolkodom unifi video rendszerben és az is ingyenesen fut dockerben, nem kell min 100e-ért megvennem az NVR-t. Lemez van a nasban (12TB), erőforrások szabadon (RAM 25%, CPU annyi sem) akkor miért ne?
Nyilván nem mindenki tervez hasonló bővítéseket, de én sem terveztem anno...
Ettől persze az olcsóbb is kiszolgálhatja rengeteg ember igényét! -
veze
őstag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. kb 8 éve vettem az első Nas-t, eddig ( synologyhoz képest) alsóbb kategoriás (= gyengébb vas, kevesebb támogatás, nehezebb beállítás, kiegészítők parancssoros telepitéssel, stb) nasokon edződtem eddig
218+ra a 20k-t felárat éppen rá tudom áldozni, azért is kérdeztem , kellhet e az nekem, meggyöztetek két rekesz nekem elég, igy is ugyis lesz rajta egy külső, ami fizikailag is elkülönül (eddig is volt) amire időközönként biztonsági mentés készül a fontos dolgokról, aztán offline. DLNA mindenképp kell, használom most is, a net gigabites.
kérdésem hogy a memórai bővités (pl kettő Gb -ról hatra) az párban megy vagy 1db 4gb -os modullal is, DDR3L, és hány MHz kell bele? ez pl megfelelő? [Kingston HyperX Fury Black DDR3L 1600MHz] vagy ez [Kingston DDR3L 1600MHz 4GB] Nekem ugy tünik a két linkelt darab fizikai méretei sem egyformák, egyáltalán belefér a magasabb is vagy szükséges az alacsonyabb, Milyen ami benne van 1600 vagy 1833 Hz-es? [link] -
Multibit
nagyúr
válasz #80977664 #53989 üzenetére
Nem feltétlenül kell 3 évente költözni. Minden a felhasználástól függ. Ha nincs kényszer, jóval tovább is lehet használni.
2013 óta használom a DS713+ típust (2014 óta 4GB RAM-mal). Igaz, a rajta működő VPN szerver lassú, de különösebb gondom nincs vele. Pedig a VPN-en kívül ezen ketyeg a Radius szerver, Dockerben egy Oracle (csak fejlesztési céllal), log szerver, Unifi kontroller, végzi a mentéseket és ezen van a család média forrása. A gyorsabb VPN érdekében még gondolkodom, hogy cseréljek NAS-t, vagy állítsak rendszerbe dedikált vasat. Ja, ha cserélek is NAS-t, az is csak kétlemezes lesz. Nekem elég. -
veze
őstag
üdv a topicban mindenkinek, beléptem ebbe a táborba, hallgattam a tanácsokra, megérkezett a 218+ Elengedem most már a Zyxelt..Most is jó, még átmentem rola az adatokat az újra.. 8 évig használtam különbözö tipusait, kezdve anno az Nsa210-el.. Biztos lesznek kérdéseim majd, most egyelőre olvasgatok, pl melyik fájlrendszer is lenne nekem a jó.. Ami igazán fontos azt rendszeresen lementem külső meghajtóra, felhőbe is. Gondolom ezt a synology is tudni fogja, mert már a zyxel is tudta..
2x4Tb lesz benne de még nem tudom kell e nekem a tükrözés hogy a valós tárhely csak 1x 4 legyen vagy inkább a két kötet és 2x4 elérhető hellyel. A fontos dolgok ugyis meg lesznek egy külső ntfs HDD -n is
kell nekem a következő generációs Btrfs fájlrendszer vagy jo lesz az ext4 . Egyáltalán a Btrsf az elérhető olvasható más rendszer alatt ha kiveszik a nasbol ( mert pl fizikailag meghibásodik a nas) Ext 4 az talán még utána is elérhető szval ilyenek jarnak most a fejemben..[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz #80977664 #54160 üzenetére
Nincs olyan, hogy rendszerlemez. A DSM minden lemezre felteszi magát.
A 8Tb-s lemezt ha kiveszed és nem ugyanoda kerül vissza, akkor lehet, hogy nem fogja olvasni...... Nem tudom biztosra.
Hagyd bent! Az a biztos.
Ugye 4 fiókos a NAS-od?[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz #80977664 #54181 üzenetére
Több lemez esetén ha 1 meghibásodik, akkor a rendszer feláll a másik érintetlen , ép állapotú lemezről.
Tisztázni kellene, hogy a jelenlegi 8 és 4 Tb-s lemezeken milyen kötet is van létrehozva.....
Ha a 4 Tb-s lemez SHR, akkor mellé tudod dobni a második 4 Tb-s lemezt és egy kötet bővítéssel lesz meg a 2 lemezes SHR kötet....ami tulajdonképpen tükrözést jelent. Marad a 4 Tb kapacitás de 1 lemez meghibásodása ellen védve lesz a kötet.
A 8 Tb-s lemez ....ha csak adatok vannak rajta......ebből a szempontból most mindegy is , hogy ALAP ( Basic ) vagy SHR kötet.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54226 üzenetére
Plex-ről mostanában valóban olvasni zavaros dolgokat, Embyvel tökéletesen megy a 4K, HDR, Dolby Vision, nincs probléma, bátran lehet használni és a Plexhez képest az erőforrás igénye is minimális.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Fisha
őstag
válasz #80977664 #54231 üzenetére
Fúú ez itt már nagyon off: így csak egyetlen gyors kommentben. A TV még nincs meg, ez lenne a fő beruházás. Felmerült a fentiek miatt a nas. Mediaplayer sajnos muszáj. Közben meg az erősítő oldalon is lesznek gondok a HDR továbbítással, így ott is kellhet sajnos fejlesztés, pedig nem is régi. Ezen felül ha 4kznék a TV-n is, mediaplayer nélkül, akkor kell egy 5GHz-es router is sajnos, mert fosi 100Mbites kártya van ezekben. "Csak" ennyi. Szívesen dumálok még róla, mert sose árt az okosodás, de ne itt fárasszuk akkor a közönséget, hanem pm-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
válasz #80977664 #54241 üzenetére
Köszi. Elég körüljártam/járom a témát, és sajnos villamos/stúdiómérnökként az igényeim is magasabban vannak néha, mint amennyit jó szívvel rá tudok költeni.
A TV Oled lesz, amiből eleve nincs alsó polc, szóval az alapok meglesznek. Csak persze jó lenne egyből ráküldeni valami 4k HDR cumót és élvezkedni. De ez nem biztos hogy olyan könnyen fog menni a jelenlegi felállással. Sajnos sok a direkt kitolós faktor a szabványokban. ARC nem viszi át a HD hangot, a nem legújabb erősítők nem viszik át a HDR-t. Közben a TV-kbe meg csak 100Mbites lant tesznek. Ezek együttesen vezetnek oda, hogy ha 4k/hdr-t akar az ember, akkor olyanokat is cserélni kell, amiket amúgy nagyon nem kéne. Ez van, megpróbálom azért okosan, mert arra nincs lehetőség, hogy 5 évente teljes cájgot cseréljek ész nélkül, meg nem is vagyok olyan.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #80977664 #54255 üzenetére
Az ftp portot már megváltoztattam 21-ről 31-re, viszont ott valami hibát dobott ki. Ha kapcsolat létrejött, de nem lehetett fájlokat látni és valami 500-as körüli portot kommentált após, hogy kiírta neki a total commander. Esetleg tudod, hogy mit kell még a port megváltoztatása mellett csinálni ?
Amúgy most nézem, hogy az SSH nincs is engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #80977664 #54260 üzenetére
Most is kaptam, fél órája ilyen emailt ,pedig tiltva van az ssh. Sőőőőt reggel a synology tűzfalbeállításainál az összes országot tiltottam , kivéve Magyarországot. Ennek ellenére megint jött ilyen.
Kedves felhasználó!
A(z) [45.136.108.85] IP-cím 3 alkalommal, 1000 percen át nem tudott bejelentkezni a(z) ALARMZONASRV által futtatott SSH szolgáltatásba, ezért a következő időpontban blokkolásra került: Fri Nov 22 14:17:27 2019.
Üdvözlettel:
Synology DiskStation-
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54340 üzenetére
Nem értem miért nekem írod. Ha NAS akkor nem csak Synology a "minden". Én használtam QNAP-ot, RAM-ot is lehet bővíteni, nem lenne gond ha most is azt kéne használnom. Semmivel sem rosszabb, mint a Syno, sőt.
HDMI, lejátszási képességek más téma, nem próbáltam, nem is állt szándékomban de van aki használja és megfelelőnek találja.
de ha valki nem akar extrát költeni akkor jól jöhet neki a QNAP. - ezt nem értem, a QNAP pont nem az a "ha nincs ló jó a szamár is" NAS, nagyon nem az a kategória. Szoftveresen is nagyon rendben van és hardevrben meg ugyanannyiért többet ad.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54342 üzenetére
De légyszi ne nekem, nekem volt QNAP-om 4 évig, 1,5 hónapja van Synom, nem érzem, hogy a rendszer jobb lenne vagy stabilabb, nekem is van véleményem, mert én használtam.
Ja, az árukeresős véleményekre meg ne adj semmilyen szinten, az nem arról szól.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54344 üzenetére
Nagyon mellélőssz ezzel a véleményeddel a QNAP-NAS-okat illetően, tökéletesen egy szinten van a Synoval, Zyxelt hagyjuk az egy alacsonyabb kategóia.
-
Valkűr
addikt
Kicsit tévhitekben vagy, a Qnap marha jo nasokat gyart, csak egyiknél a nevet masiknál a hardvert fizeted meg. Azert mert bizonyos körökben a Synology népszerűbb nem jelenti, h jobb is. Sok felhasználó kedveli a Synology termékek felhasználói felületét, természetesen nem alaptalanul, de a Qnap termékeik GUI-ja fejlettebb, valamint több funkciót is támogat. A Storage Manager fejlettebb tárolómenedzsmentet ad a felhasználók kezébe, a Virtualization Station pedig egy olyan virtualizációs platform, ami a másik márkánál nem elérhető. Ki mit részesít előnyben. De semmiképp sem, ha ló nincs szamár esete. Mondom ezt úgy, h hosszú évek óta Synologyt hasznalok, mar a negyedik, vagy ötödik tipust. De volt szerencsém Qnaphoz is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54346 üzenetére
Mert ellentétben veled ki akartam próbálni saját hálózatomban is a másik márkát, nem vagyok elkötelezve egyik márka iránt sem. Nagyon nagy tévedésben vagy a QNAP-ot illetően.
-
Sanya
nagyúr
Ebben pontosan igazad van, de míg a Synology egy NAS, tehát hálózati adattár, addig a qnap egy médiaplayer hdmi-vel, egy vagy több merevlemezzel.
Nos, a qnap hdmi egy igényes lakásban nem használható ki. Ha a hálódban nézel filmet és neadj isten elalszol, akkor kikapcsolod a nas-t? Vagy süket vagy és nem hallod a merevlemezek zaját, vibrálását, a ventillátor szélzaját?
Olyan tévéd van, ami dlna-n sem tud filmet lejátszani? A 9 éves samsung tévém képes erre, neked mikori tévéd van?
A 4k képes tévédnek, amit a 4k hdmivel hajtasz meg nincs egy qnapos médialejátszója az alkalmazásboltjában? Vagy egy dlna player?
Online support? Vagy még mindig be kell csomagolni a qnap-et és elpostázni Kínába, ha valami nem megy?
Nagyjából egy trabantot hasonlítasz össze egy passáttal gyorsulási versenyen.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54349 üzenetére
Mindketten synolgy nast használtok éppen, de bizonygatjátok hogy a qnap a tuti... én legalább nem hazudtolom meg magamat ha igazam van ha nem! - nem gazán látom ennek az észrevételnek a lényegét, nem azért használok Synot, mert a QNAP-tól meg akartam szabadulni, fordítva is lehetett volna, mert 4 évnél tovább nem használnám és a mostani is kb. annyira van tervezve, legalábbis nálam és simán benne van, hogy a következő QNAP lesz. Nem értem, hogy miért látod ennyire sötéten a dolgot, mert nagyon nem egyértelmű hogy ha NAS akkor csakis Syno ilyet csak a fanok írnak. Egyébként meg pont az a jó ebben, hogy legalább mindkét oldalt ismerem és elismerem a másik oldalt, tényleg nem szarabbak az eszközeik és a rendszerük sem.
Ez nem andoid vs ios vita.... - ez nem is vita, hanem információ miszerint a QNAP is ua. a szinten van mint a Syno.
Valakinek megér pár ezret a márkanév és a vélt/valós előnyök, valakinek nem. Ennyi. - A QNAP is "nagy" márkanév a NAS piacon, furcsa számomra, hogy ez neked valahogy kimaradt.
Amúgy ha érdekel akkor itt egy QTS online demó, lehet nézegetni, senki elől nincs elrejtve.(#54350) Sanya
a qnap egy médiaplayer hdmi-vel, egy vagy több merevlemezzel. - nem, az is egy NAS ami HDMI-vel rendelkezik és képes médialejátszásra, egyáltalán nem médialejátszó. De vannak akik arra használják és állításuk szerint a Kodi tökéletesen működik.Online support? Vagy még mindig be kell csomagolni a qnap-et és elpostázni Kínába, ha valami nem megy? - van, úgy működik ahogy a Synonál.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz #80977664 #54349 üzenetére
Otthonra Qnap lett veve, az ara miatt. Munkahelyre meg Synology, mert oda meg az tunt jobb valasztasnak (SHR pl.).
Koszonom, mindkettovel elvagyok , Amugy Asustor, Thecus is ugyanez a kategoria, meg ha valaki nem is hallott roluk...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #54372 üzenetére
De én tudom tesztelni és teszteltem úgy is, hogy 2 gépről indítok 2 külön kötetről (több HDD) másolást
Ez most nem megy nem tudom mióta mert nem néztem mindig de volt amikor jó volt leginkább ezért érdekel...Amúgy meg nem Szerver Windows rendszeren konkrétan Windows 10 -en a NIC "támogatás" (inkább a nem támogatás mert ugye mióta win10 van min 3 szor változtatták meg és nekem 2 olyan dual kártyám is van már amire a gyártó már nem követte le a MS agymenését) egy külön misét megérne ezért aki ért hozzá az otthonra nem biztat senkit a használatára főleg aki végig járta azt amit én
Ezért MrCsiT elvárása már otthonra sem lenne amúgy ördögtől való főleg úgy, hogy attól vissza felé kompatibilisek azok a kártyák ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #54375 üzenetére
Mert jelenleg egyszerűbb lenne a 918+ -t is otthon az általa felhozott példát nézve egy 10 Gigabites kártyával kihasználni akár csak 2.5 gigabiten mint egy NIC -elt klienssel. Aki nem olyan szerencsés, hogy olyan új intel kártya van az alaplapján amivel már megy az aktuális Win10-el a NIC annak drágább a 2x gigabites kártya és ki tudja a következő win buildel is menni fog e míg a 2.5-5-10 gigabitesek biztos.
Nézd meg mennyibe kerül egy 2.5 gigabites usb3-as kártya amit még a normálisabb soho HDD-k is kiszolgálnak bőven pld raid10 -ben egy 918+ -ban is de van olyan HDD ami magában ott van a vége közelében de messze a 1 gigabit fölött ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #54379 üzenetére
Az a baj szerintem, hogy a lehetőség sincs meg annak aki venni szeretne! Teljesen rendben van, hogy neked és sokaknak ez így elég de egy 1019+ (mert az most a 918+ utódja) árú NAS -nál vagy ami 200k felett van már nem a 10 Gigabites kártya dobna még az áron és akinek kellene ott lenne opciónak. Nyilván nem a 100 ezres kategóriából hiányolom mert valószínű aki azt veszi otthonra annak se switche se mása sem lesz hozzá és nem fog venni se a NAS árával megegyező hálózati eszközt. De aki vesz 200 ezerért egy NAS-t arról már feltételezem a többit is. Ráadásul ez az a kategória ami már mikro vállalkozások (sőtt itthon a 918+ már nagyobbak is) vagy akár otthon ezen dolgozók is ki használnának ahol még nincs saját informatikus esetleg ehhez tudás sem. Ráadásul ez a jövő . Az ha ott van benne és nincs használva kisebb baj mintha kellene és nincs.
Ráadásul a 2.5 gigabites USB3 szupport az csak rajtuk múlna! Azért usb3 elég sok NAS -on ott figyel csak a driver kéne egy saját támogatott tipushoz betölteniük meg a felületen megcsinálni, hogy kezelni lehessen rendesen és árulni hogy aki akarja tőlük vegye ....
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #54383 üzenetére
Áruld már el kliens oldalon pld win 10.en, mi az a 10 kattintás amivel működik a NIC hagy tanuljak. Mert baromi jó és boldog lehet az átlag user, hogy a NAS -a 2 gigabitet ír ki ha win 10 kliensével a mentés mint a példa is említi ugyan úgy csak 1 gigabiten megy ...
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #54385 üzenetére
Nézd nekem nem elég, de a tudásom tovább terjed annál , hogy megragadjak a szinteden ezért én mint írtam is nem 1Gb/kliens sebességgel használom ...
De tudom, hogy van az átlag felhasználó is akinek ez így nem opció és nem vagyok egyik gyártó elvakult híve sem, hogy azokat hülyeségeket állítva is védjem a különböző fórumokon[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz #80977664 #54385 üzenetére
Én sem vagyok Profi...de nagyon örülnék neki ha a DS2415+ modellen ( Nem 200EFt-os kategória pedig....) vagy a DS918+ -n is 10Gbites csati lenne.
Mert akkor a PC-be csak egy kártya kell , valamint egy megfelelő switch és kábelek segítségével gyorsabban tudnám mozgatni az adatokat a PC és a NAS között.
És igen én EGY kábelen akarom ezt megoldani
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #80977664 #54388 üzenetére
Tudom nehezen megy az értő olvasás és nem is tudom, hogy hoztad, ki ezt.
Mert onnan indultunk, hogy a jövőben XY miért nem fogja a Syno modelleket választani esetleg. Nem a már meglévő volt a téma. Azok már csak példák voltak hozva és teljesen más miatt kérdeztem. Mert feltételeztem, hogy van akinél van LAG annak van az SMB hibával tapasztalata esetleg ....A meglévővel az apró baj jelenleg, hogy amit eddig tudott azt jelenleg nem tudja csak az olyanok akinek elég egy töredéke az ígéretnek észre sem veszik ezt.
Így egy év után meg a 14 napod és többi az említett hiba esetén több mint álszent és elvakult fanboyság mint ahogy azt állítani is, hogy az élettartalma alatt a Synology NAS -on végig minden az ígéretek szerint és hibátlanul fog működni....Mert te csak a levegőbe tudsz max ígérgetni én meg azt mondom, hogy akkor ha megnyitjuk egy modell hiba javítás listáját az bizony nem csak a biztonsági javításokból fog állni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #80977664 #54388 üzenetére
Ez a megközelítés nemhogy téves, de kifejezetten káros is. A vásárló igenis hallassa a hangját, ha valamivel nem elégedett. Ha a kutya sem szól róla, hogy kell az 1Gbitnél gyorsabb ETH, akkor minek költene rá a Synology akár 1c-et is, hogy bármelyik termékben benne legyen?
Én amúgy teljesen egyetértek az előtte szólókkal, egy soklemezes modell RAID-del minden további nélkül tud 3-400MB/sec sebességet (vagy többet), miért fojtsa ezt le az 1Gbites hálózat?"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen TV-t vegyek?
- iGO Primo
- LED világítás a lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest