Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6412 üzenetére
Az ehhez hasonló bővítési próbálkozások és kérdések esetén már felmerült bennem a kérdés, hogy nálam miért nem látta USB-s dokkolóban a NAS-om a saját fájlrendszerét.
Nekem 2x3TB van jelenleg benne, előtte 2X2TB volt. Mindkét esetben alap kötetként formáztam meg külön-külön a vinyókat, nem SHR-ben adatvédelem nélkül. (Lehet ez a kulcsa a megoldásnak.)
Konkrét tanácsot sajnos nem tudok adni, csak az én esetemben tapasztaltakat, azaz, hogy alap kötet esetén nálam nem látta dokkolóban a saját fájlrendszerét a NAS-om.
Midnight Commander + SHR lehet hogy problémamentes lesz. Ki kell próbálni. De csak akkor csinálnám, ha nálad is külön kötetekre vannak formázva a vinyók.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Ispy
veterán
válasz Mezga Aladár #6414 üzenetére
Lemez 1 = 4138 óra / 20
Lemez 2 = 4117 óra / 37"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6416 üzenetére
WD RED esetében is állítólag számolni kell olyan példányokkal, amik parkoltatják a fejet.
Természetesen ha nem emelkedik a LUCC érték, akkor nem kell hozzányúlni. Nálam is van már 6 db WD RED és szerencsére eddig egyik sem parkolós...
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #6414 üzenetére
A munkahelyi DS1813+-ban lévő 5db WD30EFRX-ből három parkolt, kettő nem. Az otthoni PC-ben lévő 2db WD20EFRX-ből egyik sem parkolt. Én azonnal kikapcsoltam azon a hármon is a parkolást.
Mostanában sajnos teljesen hektikus, hogy melyik milyen értéken van, úgyhogy szerintem mindenképp nézd meg. S ezt nem az eszköz (amiben benne van a lemez), vagy az oprendszer szabályozza, ez egy beállítás, amit a lemez magával hordoz, s ha megváltoztatod, akkor elmentődik benne.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Magnat
veterán
válasz Mezga Aladár #6428 üzenetére
Köszi, ajd még figyelem, mert használtan vettem a diszket meg a nast, fogalmam sincs h az előző tulaj hogy használta ... nálam valszeg a torrent is életben tartja legtöbbször. Csak azért találtam soknak, mert Ispy kollegának hasonló óra mellett huszad annyi parkolása sincs.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #6432 üzenetére
Az MC-vel sem látja a fájlrendszert. Azt írja nem támogatott. Szerintem ezt direkt csinálja a dsm. Most megy a b terv, a nas-ban levő lemezek csereberéje.
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6435 üzenetére
Szerintem működik
FTP usin Explicit SSL (Auth TLS)-t választottam a kapcsolat típusára. Azt írja ki, hogy titkosított kapcsolat.
Én eddig az sftp-vel kavartam, amikor az beállítottam, akkor volt összekuszálódva az ékezetes betű. Ha tudom, h ilyen egyszerű, már hamarabb belőttem volna.
Viszont még egy kérdés
Itt rakjak valahova pipát a nason?[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6437 üzenetére
Ok.
Köszönöm! -
Sanya
nagyúr
válasz Mezga Aladár #6512 üzenetére
Nem tudom, én előbb biztonsági mentést csinálnék
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Doky586
nagyúr
válasz Mezga Aladár #6514 üzenetére
Ha nem mentesz az a te kockázatod. A raid nem mentesít a mentés alól..
(nemcsak ezzel kapcsolatban, hanem úgy bármikor általánosságban) -
Elemental
addikt
Mi változna, ha kiveszed a lemezeket, és szűz rendszert raksz fel?
Én hardver problémára gyanakszom.
Gondolom több usb eszközzel is próbáltad. -
őstag
A Synologyval még nem próbáltam, de a Dlink NAS-ból rendszeresen vettem ki a lemezeket, és raktam át a számítógépbe, és úgy másoltam a fájlokat. A Dlink nagyon lassan másolt, és nem volt kedvem mindig egy éjszakát várni, amíg a filmek átmásolódtak. Ott nem volt adatvesztés sohasem, itt sem valószínű, de persze csak saját felelősségre.
Áthidaló megoldás: Vegyél pár ezer forintért egy aktív USB hubot, dugd a működő USB-re, és máris van négy portod. Nekem kevés a három, ezért ezt csináltam, és rendesen működik. A HUB-ra kötött merevlemezek mind látszódnak, és a nyomtató is működik a HUB-ról. A nem működő portokkal pedig nem foglalkozz a továbbiakban. (Gondolom már úgysem garanciális a doboz, tehát ha rossz, akkor úgysem tudsz mit csinálni.)
The Amiga, Born a Champion
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #6543 üzenetére
Kösz! Ez nem tűnik súlyos problémának.
Frissítés után kell valamit újra konfigurálnom DSM-ben, vagy a rajta futó alkalmazásokban? -
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #6568 üzenetére
Kitöröltem egy 31 GB állományt a letöltési mappából, és nem változott a tárhelyfoglalás. Utána töröltem a ds-ből is és akkor változott a tárhelyfoglalás. Ergo nincs semmi dupla állomány.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #6569 üzenetére
És fordítva is igaz.
-
Laci111
csendes tag
válasz Mezga Aladár #6570 üzenetére
Na majd Én is kipróbálom egy naaagy valamivel, hogy duplázik-e a DS, mert eddig nem vettem észre.
-
hriska
aktív tag
válasz Mezga Aladár #6570 üzenetére
Én is erre jutottam,mert sem letöltéskor sem törléskor nem duplázódik a foglalt,illetve a felszabadult hely! DS-ről írok!
-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
Elemental
addikt
válasz Mezga Aladár #6578 üzenetére
Igazad van, kimaradt a szerintem.
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #6596 üzenetére
Miért mennénk? Egyrészt már megbeszéltük, másrészt én nem csak a mikroszerverről beszéltem, hanem Asrock AMD E-350-es megoldásról is, harmadrészt bármelyik synology nas-nak korrekt ellenfele lehet egy ilyen eszköz. Arról meg, hogy mivel van egy szinten, vagy mivel nem, miért ne lehetne itt beszélni?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
atua
aktív tag
válasz Mezga Aladár #6612 üzenetére
És hogyan tudom manuálisan frissíteni, ha a vezérlőpulton keresztül nem megy a frissítés?
-
Steady74
addikt
válasz Mezga Aladár #6638 üzenetére
koszonom.
viszont mind a medialejatszo mind a pc mind a noti latja a nas on kevo mappakat, tudok bongeszni bennuk, a lejatszo le is jatsza a filmeket pl. ha az alaplap lenne szar, talan nem is tudnam a file-okat nezegetni : S
-
Steady74
addikt
válasz Mezga Aladár #6645 üzenetére
hát akkor a hétvégén megnézem, addig is lelövöm ne tekerjen állandóan.
-
Steady74
addikt
válasz Mezga Aladár #6647 üzenetére
köszi szépen!
csak még azt nem értem, hogy ha egy másik vinyóra meg fel a dsm, akkor hogyan lesz a teljes rendszerem visszaállítva? :S
gondolom utána minden beállítást újból meg kell tenni? vagy a régi rendszerbeállítások fognak visszaköszönni? a vinyó sorrendet nem nehéz megjegyezni, mert minden kereten rajta van a hdd sorszáma
mindegy, ha neked ment, nekem is mennie kell!!!
-
Steady74
addikt
válasz Mezga Aladár #6649 üzenetére
jött válasz a hivatalos fórumon:
Szerintem várj türelemmel. Ha valakinek van tapasztalata, úgyis segíteni fog. A türelmet meg elsődlegesen a NAS hibájára értettem. Tippem az, hogy indulásnál belefutott valami hibába és ellenőrzést, javítást végez ami leterheli rendesen. Nagy gond nem lehet, mert SMB-n elérhető, tehát az adataid rendben vannak. Felesleges lenne most még babrálni a gépet, mert lehet csak lassítod a javítást, vagy akár nagyobb gondot is okozhatsz.
Ha nem titok, mit javasoltak egy másik fórumon? Csak, hogy tanuljunk belőle és másnak ezzel a jövőben segítsünk. -
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6672 üzenetére
"Miután külön partíción van semennyire..."
Ezt cáfolnám. Pár száz megát (3-400 között) lecsíp magának a DSM minden kötetből az alkalmazásoknak.
Gondoltam én is a biztonsági mentésre, de 2X3 TB-ot (majdnem tele) most nagyon nincs kedvem megvárni, mire átmásolja. Inkább beleteszem az üreset, aztán majd látom.
Ha visszarakom a régi HDD-ket, akkor úgy sem formázással kezd, hanem vagy jó lesz neki, vagy nem. Ha nem, akkor talán tudja automatikusan javítani, de formázni nem fogja. Max. nem ismeri föl, de ennek adom a legkisebb esélyt.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6674 üzenetére
"Akkor azt mivel magyarázod, a futó dsm-böl tudom törölni a kötetet?"
Nem tudom megmagyarázni, tény, hogy lehet törölni a kötetet DSM-ből, de akkor valamilyen huncutsággal megoldja a DSM, hogy az alkalmazások nem vesznek el (átrakja másik HDD-re, vagy flash tárolóra, de csak tippelek.)
Nekem is alap kötet van és amikor cseréltem 2 TB-ról 3 TB-ra a vinyókat, akkor én is megnéztem egy dokkolóba téve, hogy milyen partíciók voltak a HDD-n. Nekem is 3 rész rémlik, pár kisebb, aztán minimális partícionálatlan rész aztán a tárhely rész.
Köszönöm, nem kell megnézni.
Ma este, vagy hajnalban talán lesz időm ezzel foglalkozni kicsit. Szeretném mihamarabb megoldani a fertőzéses problémát. A beállításaimat (legalábbis, amit lehet belőle) mentettem, abból vissza tudom állítani a legtöbb dolgot, amit beállítottam, de mivel újra fogom rakni a DSM-et, ezért az összes alkalmazást is újra le kell majd tölteni és elindítani. Emiatt gondoltam azt, hogy konfliktust okozhat, ha üres lemezzel frissítem a DSM-et.
Bár, ha a DSM frissítés után egyből visszarakom a régi HDD-ket, és felismeri a köteteket, akkor olyan nagy gond szerintem már nem lehet.
-
llacee
őstag
-
cdl
senior tag
válasz Mezga Aladár #6812 üzenetére
Ez az SMB 2 Engem nagyon meg@ivatott.
Én Popcornal játszok le filmeket.
Szaggatott nagy bitrátájú filmeknél a lejátszás.
NFS-t akár hogy állítgattam, nem volt jó.
Ez a SMB 2 aktiválva volt, Samba megosztáskor is ugyanúgy nézhetetlen volt.
Amióta deaktiváltam, Sambával megy a BD ISO is gond nélkül.
De egy pár napig vakartam a fejemet, hogy mi lehet a baj -
cdl
senior tag
válasz Mezga Aladár #6826 üzenetére
Nálam is A210 van.
Hiába állítottam az NFS-nél, szaggatott.
Bújtam a fórumokat, de nem lett jó.
Aztán deaktiváltam, azóta öröm és boldogság. -
cdl
senior tag
válasz Mezga Aladár #6828 üzenetére
Holnap megnézem.
Mivel gond nélkül megy Sambával, nem is jártam arrafelé azóta. -
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6898 üzenetére
Én már egyszer csináltam ezt.
Lementettem mindent a NAS-ról, mert RAID0-ról át akartam rakni a kötetet két különre.
Amikor üresek voltak a vinyók kivettem és leformáztam őket gépen. Tudom, ezt nem kellett volna, de így a formázott lemezeket berakva ugyan az a Web Assistant fogadott, mint amit a múltkor képernyőképekkel betettem ide.Na ebben az állapotban ha sajátgépről tallózod be a DSM-et bármilyen verziójú lehet, mivel nincs a HDD-ken semmilyen partíció, ahonnan ki tudná olvasni, hogy milyen DSM volt előtte rajta.
OK. Lehet, hogy 3.X-es DSM-et nem tudnék már rárakni a DS213-asomra így, de 4.0-át (vagy újabbat) biztosan.
(#6899) Magnat:
Nem, csak feketében létezik/létezett a DS213. Fehérek a "j"-s változatok szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6912 üzenetére
És a HDD-ket te is leformáztad külön?
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6916 üzenetére
Furi. Elhiszem. Csak nem látom az összefüggéseket. Vagy másképp működne modelltől függően a dolog?
Fene se tudja.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
coreska
aktív tag
válasz Mezga Aladár #6926 üzenetére
A 4.3-hoz képest külalakra másabb. Az appok nagy részét is frissíteni kellett az 5.0-hoz.
Egyébként továbbra is működik minden rendesen. -
Elemental
addikt
Én feltettem. Amit használok, a download station, az tökugyanaz, a file stationnak kicsit jobban tetszik az új felülete. Semmi más szolgáltatás nincs fenn nekem. Talán kicsit gyorsabban töltődik be a dsm.
-
Steady74
addikt
DSM 5.0-4458 van fenn. Teljesen ok minden, kicsit csicsásabb mint eddig, és igen, talán gyorsabban is töltődik be.
-
Sanya
nagyúr
minden hasonlo. a merevlemezfej parkolást tiltja, emiatt már a betat is felraktam korabban
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Volu
tag
PhpMyadmin nem működik, és frissítés sincs még hozzá. A felület szerintem rosszabb lett, nagy katyvasz az egész...
''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''
-
MaUser
addikt
Eddig 213j-n:
- mintha picit gyorsabb lenne
- win8 design (lehet valakinek tetszik, szerintem baromi ronda, de ez legyen a legkevesebb), viszont néhány app maradt a régi design-nal, pl. download station
- asztalra kirakott ikonokat elfelejtette
- van beépített txt editor, ami baromi jó ötlet volt (jobb gombbal kattintva választható txt file-nál)
- sima shared folder-ek is immár windows acl-lel kerülnek megosztásra, nincs végre keresztbe-kasul kavarodás, bár így nyilván kicsit bonyolultabb
- systray nagyon hasznosan bővült
- audio station hasznosan bővült, bár szünetmentes track ugrás még mindig nem megy....''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Elemental
addikt
Még annyi, hogy a file station zip-be tömörít. Úgy emlékszem, hogy eddig rar-ba csomagolt.
-
ManUnited
aktív tag
válasz Mezga Aladár #6972 üzenetére
Honnan? Hogy? Hova? Teljesen tudatlan vagyok ebben a témában. Ha valaki tudna írni vagy linkelni egy leírást lépésről-lépésre az nagyon jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
válasz Mezga Aladár #6973 üzenetére
Ezzel **@pok ! Nekem nem sikerült olvasnom a lemezt.
-
Magnat
veterán
Tudom, de mivel az vim saját cucca a Synonak, azt hittem, h a filerendszerbe is belematat úgy, h mással nem lehet olvasni.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Patice
Topikgazda
Most kipróbáltam azzal a lemezzel, amit beraktam múltkor a vírusos dolog megjavítására. Ezt a lemezt formáztattam is SHR-re a NAS-sal.
Paragont leszedtem, felraktam a gépemre. USB-s HDD dokkolóban a Paragon azt mondja rá, hogy üres és még fájlrendszer sincs rajta.
(#6966) MaUser:
Kipróbáltam most gyorsan. Androidos telefonra játszás közben tényleg nem gapless a lejátszás. Ha böngészőben lépek be a DSM-be és ott elindítom az AS-t akkor a gépemen hallgatva sem gapless.
USB-n nekem eddig az volt. Úgy látszik csak akkor fogja tudni ezt, hogy valamilyen USB-s DAC-ra van kötve és a NAS maga küldi ki az adatot natívan.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #6987 üzenetére
-
MrCsiT
addikt
válasz Mezga Aladár #6987 üzenetére
mintha Total commanderhez lenne ext olvasó. Azt próbáltad?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
ManUnited
aktív tag
válasz Mezga Aladár #6975 üzenetére
Ezt már néztem mielőtt ide írtam. Ez alapján nem tudtam megcsinálni, nem tudom ezen a startssl oldalon mit hogy kell csinálni.
-
bosa
tag
válasz Mezga Aladár #7035 üzenetére
Nekem nem törlődött szerintem egyedi eset.
-
pomk
őstag
válasz Mezga Aladár #7079 üzenetére
Köszi!
-
hriska
aktív tag
válasz Mezga Aladár #7139 üzenetére
"Haladnak" a korral!!!
-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DIGI internet
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tomb Raider Remastered I-III
- További aktív témák...
- Gamer PC Intel i5 13500 / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti / 512GB NVME SSD / 1TB HDD / Beszámítás / Garancia
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest