- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jogibeer
csendes tag
válasz
Dzsekó #75868 üzenetére
Jól értelmezem, hogy ha a hyper backup napi ütemezésre van állítva, akkor csak a változásokat írja felül? Nekem erre lenne szükségem és hetente egyet csinálnék meg egy másik NAS- ra. A változás felülírós módszerre nem találtam rendes leírást. Ha nincs megoldás, akkor bele kell ásnom magam a debian rejtelmeibe.
-
-
dannnzzzz
csendes tag
válasz
Magnat #75824 üzenetére
Sziasztok! Megcsináltam a felhasználót és adtam neki hozzáférést az adott mappához. Mi a következő lépés, hogy elérjem távolról az LG TV-n? A csatolt üzenetet írta ki a TV, gyanítom portot kell még nyitnom a routeren a DSVideonak ?Ha az megvan el is éri?
Elnézést ha hülyéket kérdezek, de az összefoglalót átolvasva ott még DDNS-ről is szó van, de lentebb erről nem esett szó, csak hogy adjak hozzá egy felhasználót az adott mappára vonatkozóan és belső IP címmel el fogja érni a mappát.
-
ssgt1981
senior tag
Használ valaki Annke c800 típusú kamerát Surveillance Station-el? Azért kérdezem, mert ez a típus nem szerepel a támogatott eszkőzök között.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Alex91 #75886 üzenetére
Ha titkosítás nélküli ftp-t kapcsolok csak be és üresen hagyom a user password-t akkor kerreg egyet a syno és azt mondja nem jó a felhasználó jelszó vagyis megtalálja. De ha beírom akkor semmi.
Adminnal vagyok
Tűzfalban is kéne valami?szerk: belül sem érem el igen ez a baj
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ios-en milyen medialejátszót használtok amivel távolról el tudnám érni a filmjeim? Ds video nem nagyon kezel már kodekeket. VLC tud ilyet? Én nem bírtam rávenni
-
zex
aktív tag
Segítsetek pls.! Lejárt ez egyik szerón a Let's Encrypt tanúsítvány (valamiért nem újította meg automatikusan). Próbáltam manuálisan megújítani, de nem sikerült. Töröltem, próbáltam újra felvenni úgy sem megy. Folyamatosan az alábbi hibaüzenetet kapom:
"A célkiszolgáló nem válaszol. Próbálja újra később."
vagy angolul
"No response from the destination server. Please try again later."Természetesen a 80-as, a 443-as port is ki van nyitva és a szerverre van irányítva.
Valahol olvastam még, hogy a hálózati beállításoknál ha az IPv6 Auto-ra van állítva, akkor is lehet ilyen gond. Nos, azt is áttettem OFF-ra de a helyzet nem változott, szinte várakozás nélkül az arcomba vája a hibaüzit.Kifogytam az ötletekből.
-
törölt tag
Másnak is nagyon lassú dsm6 alatt a photo station kiszolgálás ds 120j-vel.
Természetesen nem a képek feldolgozására gondolok. Arra van idő éjjel neki bőven.
Egy teszt mappába bedobáltam tegnap este 30-40db 6-10 megabájt/db telefonos fotót. A nas 1/1 gigabiten ül.Hát.....volt nagy meglepetés a ds photo lapozgatásakor
.
Pedig a net jó (kliens oldalon is) és a nas cpu/memória sincs lefeküdve a terheléstől, sőt igazából mást nem is csinált a teszt alatt.
Igazából mással nincs is gond ,de ez botrányosan lassú.A 2. kérdésem hogy milyen nas kell ahhoz ,ami képes egy google fotók szolgáltatást sebességben kiválltani, vagy csak legalább alulról súrolni?
-
Dzsekó
addikt
válasz
tobias40 #75865 üzenetére
Amit csapatmappába felveszel azok közül választhatsz bármit pipával, de az elérési útja ugyanaz lesz, mint a forráshelyen. Tehát ha van egy Adatok/zene, Adatok/fotók, Adatok/doksik és Te csak a doksikat szeretnéd átvinni, akkor a célhelyen Adatok/doksik alatt találod majd meg, hiába szeretnéd mondjuk Munka/doksik néven eltárolni vagy csak simán a gyökérbe doksik néven Adatok mappa nélkül. Elég béna, de ez van. Sajnos a Drive Client is ilyen. Amit kijelölök innen-onnan mappát azt mind a gyökérbe rakja egymás mellé, egymás alá nem tudja. A manuális másolgatással az a bajom, hogy távoli helyen megoldható, de macerás, illetve mindig elfelejtem. Aztán amikor rászánom magam, akkor jön az, hogy mit is módosítottam? Valami mindig kimarad, van, hogy 1 év múlva veszem észre, hogy hoppá, ezt nem másoltam át. Ebből lett elegem. Mentésre a Hyper Backup is jó. Ütemezhető, csak visszaolvasni nem tudod simán, csak az explorerével. Illetve nem real time, de ha ritkán módosítasz, akkor beállítasz 1 hét ütemezést, ilyenkor az egészet felülírja, nem csak a változást. Adatvesztés ellen jó.
-
Dany76
tag
válasz
papafater197 #75862 üzenetére
Ha quickconnectal csatlakozom akkor bizonyos funkciók nálam se valtoztathatok. Valószínűleg gyárilag így van. Ajánlom a ddns-en csatlakozni.
-
Dzsekó
addikt
válasz
papafater197 #75862 üzenetére
Saját tanúsítványként meg tudod hosszabbítani visszaírva a Synology-s adatokat.
-
papafater197
tag
Sziasztok!
Van ötletetek arra hogy miért nem tudom állítani a DSM7 -ben a távoli hozzáférésnél sem a routert,sem a quick connectet, sem a speciális beállításokat. Nem tudom használni a jelölő négyzeteket :) A DDNS -t tudom ,használni.Illetve azt vettem észre,hogy a Nas saját tanúsítványa lejárt.Ez lehet a hiba oka?Meg tudom én hosszabbítatni? Tényleg kezdő vagyok , illetve ilyen problémám a DSM 6 nál nem volt... Köszönöm előre is!!!Szép napot!! -
Dzsekó
addikt
válasz
tobias40 #75810 üzenetére
Synology Drive ShareSync-el lehet ezt megcsinálni, ami a Synology Drive Server csomagban van benne. A gond az, hogy a Synology Drive Server-t csak a 2013-as modellektől lehet feltenni. Ezért vettem egy DS115j-t a DS112j helyett. Most éppen szinkronizál 2 napja.... Erre készüljön mindenki, hogy az első "teljes anyag átmásolós" szinkronizálás nem lesz rövid idő.
Ami még érdekes számomra, hogy a ShareSync-es szinkronizálást a távoli NAS-ról kell elindítani, tehát ahova akarom tenni a szinkronizálást. Én fordítva kezdtem, az erősebb fő NAS-ról indítottam volna, hogy hova mentsen. Lehet, hogy lehet másképp is, de én csak azt tudtam kiválasztani, hogy mit akarok menteni, a hová-t meg sem kérdezte, csak ment a távoli NAS HDD gyökerébe. Persze most speciel pont oda akartam, de mi van, ha nem oda akarom... DDNS-el nem tudtam elérni a NAS-t, csak Quickconnect ID-vel. Dióhéjban ennyi. -
Sziasztok!
DS220+, DSM 6x,
A Plex szerver app egyszer csak leállt. Nem lehet újraindítani.
Reinstall, semmi változás. Azt írja ki, hogy “Nem sikerült a csomag futtatása.” Mi lehet a baj? -
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje érezhetően belassult a NAS-om (az elérés érezhetően lassabb, a Plex is sokat gondolkodik, időnként ki is fagy), mindeközben a gép folyamatosan dolgozik, amikor nincs is feladata (éjjel is hallom). Két lemez van benne, az egyik már csurig van, ez okozhatja a lassulást? Vagy jellemzően mi okoz ilyen tünetet? Esetleg töredezettségmentesítésre volna szükségem? Egyáltalán tudok ilyet csinálni a DSM-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest