Hirdetés
- Router gondok
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgt1981
senior tag
Szünetmentes táppal való összekötéshez, ez jó kábel: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Vasti74
aktív tag
válasz rednifegnar #74187 üzenetére
Az érdekes, ha egy szerverszoba kigyullad, sőt, porig ég: ott valami turpisság van a dologban ;-) Egy számítógépben nem sok éghető anyag van, és az is olyan hamar elégne, ha valami csoda folytán mégis tüzet fogna, hogy másra nem tudna átterjedni a tüzecske.
Talán valami eszement dologban vezetett eszement betáp (villany) kábel az, ami tüzet tud okozni.
Én szerencsére akkora céggel nem volt kapcsolatom a kb. 20 év alatt, ami elég nagy lett volna ahhoz, hogy el tudjon rejtőzni benne pár idióta ;-) Mert ez általában a méretesebb cégekre jellemző: egy ekkora, pár száz alkalmazottas még más tészta, van 2-3 IT-s, bedolgozik maximum ugyanennyi külsős, és érteniük kell a dologhoz, nincs mellébeszélés, egymása mutogatás, majd meglesz, hibajegy, felírjuk, továbbadjuk, egyeztetünk, engedélyeztetünk, stb.... Egyszerűen mindennek működnie kell úgy, ahogy kell ;-) -
rednifegnar
senior tag
válasz zsamiatt #74205 üzenetére
igen egy helyen az volt, a szunetmentes gyulladt ki, hetvegen ejjel. az meg egesz normalis szerverszoba volt, fem regalokkal stb. igazabol nem volt nagy a tuz, csak marha nagy fust lett de olyan igazi semmit nem latsz. a tuzoltok meg nem sokat xarakodtak, emelten volt, kivulrol letra, betortek az uvegeket es telinyomtak habbal meg vizzel az egeszet, patakokban folyt a trutyo a lepcsokon. minden szarra azott.
de amugy nagyon kreativok, volt klasszik eset kotyogos kavefozo ottfelejtett rezson a szerverszoba sarkaban termesztesen szunetmentesre dugva aztan egesz hetvegen pirult a cucc vegul ott is begyulladt valami.
nagyon sok helyen a szerverszobaba beviszik az uj hw cuccokat csomagolasostul, kartondobozok, sztirol, stb. ugyan igy sok helyen ott tartjak a fogyo anyagokat mert ugye lenyuljak, bala nyomtatopapirok, reklam anyagok, tonerek, mind gyulekony. meg sok helyen attol szerverszoba, hogy kiteszik a feliratot az ajtora. de marad a padloszonyeg, parketta, sokszor fa butorok, nincs tuzjelzo, felig raktar, van minden ami egheto.egy helyen volt olyan hogy egy ilyen 1nm-es takarito oduba tettek be a szervereket, racket, meg normal gepeket, padlotol a plafonig szinultig. baromi meleg volt benne. ezert kiirtak az ajtora hogy nem szabad becsukni tudjon szellozni. persze a takarito egyik ejjel becsukta es ugy mentek napokig. az osszes vinyo megadta magat, szektorhibak tomkelege, hogutat kaptak mind, mentes nincs, csak ilyan hasznalhatatlan cd-k 0 bytos fajlokkal. svajcbol jottek buheralni adatokat szakik. hetekig probaltak visszabanyaszni a legfontosabb penuzgyi db-ket. addig az egesz hivatal papiron dolgozott, kezzel allitottak ki a bizonylatokat, ugyfelfogadas nincs, eleg durva volt. kirugtak az egesz it-t de hat az ilyenkor mar csak eso utan koponyeg. es meg a papir cuccokat is ujra be kellett verni a db-kbe miutan sikerult ujrainditani, nagy orom volt.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Magnat
veterán
válasz rednifegnar #74206 üzenetére
Azért egy automata oltógázos rendszert még csinálhattak volna és máris nem kellett volna mindent szétáztatni
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
addikt
Ezt az utolsót csak azért lenne jó tudni melyik cég volt, hogy véletlenül se legyek az ügyfelük ;)
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
urban racer
senior tag
Amit a tűz nem tesz tönkre, azt a tűzoltók teszik tönkre...
Utálom őket-főleg személyes okokból-, eszük semmi, agyatlanul esnek neki mindennek. Mert 5 mpt gondolkodni, hogy lehet megoldani nagyobb anyagi kár okozása nélkül szinte fizikai fájdalom..."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
urban racer
senior tag
válasz AiRLAC #74208 üzenetére
Nem feltétlenül az it hibája... Több olyan hálózatépítés volt az utóbbi időben, hogy megvolt minden terv, néha már az iroda/épület is majdnem kész, de jaj, az informatika kimaradt. Telefonálós helyiség az kell meg a többi baromság, de redundáns klíma is csak elvétve... szerver helyiség? Ha nem lenne bizalmas, mutatnék képet 20 milliós szerverclusterről ami egy OSB felületű padláson volt, de halistennek klimatizált... Klíma nélkül télen 30 perc alatt felfűtött 40 fokra
Másik helyen jött a festő, mindent lefestett, de olyan szinten, hogy meglévő csatornát, légtechnikát, vizes szerelvényeket, mindent-diszperzittel. Majd mi nekiálltunk leszedni a csatornafedeleket, hullott a festék szépen, raktunk plusz csatornát, majd jött a vizes, falat vésett, a villanyszerelő lecserélte a meglévő lámpát-kissebb méretűre. Majd a festő ismét kifestett. A hülye megrendelővel nem lehet mit kezdeni.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha mediaszervert használok az tud csak hozzáférhetősegként működni? Sajnos nem látok más megoldást, hogy a Dolby Vision tartalmú filmeket letudjam játszani a Philips Ambilightos Saphi TV-n. (A plex alkalmazás azon nagyon tré)
Van X96max+ készülékem Kodival de a készülék a DV-t csak lebutitva játssza le (tehát ez az opció kilőve). Külön 2.5 meghajtót nincs kedvem fel/le csatlakoztatni. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz Csabroncka #74212 üzenetére
Melyik megoldással csináltad az áthelyezést?
-
bacsit4
csendes újonc
Sziasztok!
Amióta frissítettem DSM 7re azóta nem működik - Unregistered torrent keresése ( Download Station + Ncore ) - próbáltam újratelepíteni, a docker verziót is de sikertelenül. Én csinálok valami rosszul vagy nem működik DSM 7-tel? Esetleg lesz valami frissítése javítása?
Köszi -
paolinho
őstag
válasz pitius #74214 üzenetére
Az a helyzet, hogy én már a Vezérlőpult összes paneljén végigmentem (köztük ezen is), és mindenhol megadtam az Írás/Olvasás jogosultságot, és mégsem tudok tovább lépni a Volume1 mappán. Itt legfeljebb csak a neve látszik annak a vinyónak, ahol a filmek vannak, de semmi több. Ebből nem tudom a filmeket becsatolni, mert konkrétan nem látja a PLEX.
Van erre valami megoldás?
Az már megoldott (bár lövésem sincs minek kapcsán), hogy a Médiaszerver a NAS-on levő filmeket/képeket stb. a TV-n megjelenítse, de a PLEX annyival minimum jobb, hogy ezeket a filmeket más eszközön is megjelenítse.
Ezzel a korábbi rendszeren (DSM 6) semmi gond nem volt, de a 7-es elég sok akadállyal teszi a dolgát.Őszintén szólva érdekelne, hogy egyáltalán van itt (DSM 7) valaki, akinek a PLEX minden gond nélkül teszi a dolgát úgy, hogy a megosztandó anyag Syno nason figyel?! Mert korábban az is gondot okozott, hogy a PlexMediaServer-hez kapcsolni tudjam a NAS-t, most viszont, hogy sikerült valahogy ezt megoldani, a tartalomra való rálátás okoz gondot nálam.
Jól jönne egy kis segítség erre megoldásul!
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paolinho #74216 üzenetére
Őszintén szólva érdekelne, hogy egyáltalán van itt (DSM 7) valaki, akinek a PLEX minden gond nélkül teszi a dolgát úgy, hogy a megosztandó anyag Syno nason figyel?! - igen, van, írtam, de le lettem…, tökéletesen, a leírtak szerint frissítettem és mintha semmi se történt volna, ugyanúgy hasít a Plex. Továbbra is állítom, hogy nem a leírtak pontos követése szerint frissítenél.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabroncka
addikt
válasz Sanyi.mTs #74213 üzenetére
SSH, amit linkeltél, csak volt egy közérthetőbb, leírás, amit linkeltem válaszban. Muszáj volt áttennem a Cloud Station-t, az adatbázissal együtt egy SHR tömb ssd párra, mert képtelen volt már a biztonsági mentés utolérni magát. Nem a fájlok mértével van a gond, hanem iszonyú mennyiségű apró "riport" fájlról beszélek. Ezzel a módszerrel az adatbázist átlag 150MB/sec-al tudom olvasni, nagyjából 50x-es sebességgel, mint a 3 HDD-ből álló tömbről, a fájlok mérte és írási sebessége miatt a HDD pedig higgadtan ki tudja írni az adatokat.
"in medias res"
-
paolinho
őstag
válasz blakey #74217 üzenetére
Akkor érthetetlenül állok a dolgok előtt. Nem tudom, hogy hol rontottam el a frissítés menetét, de odáig sikerült eljutnom, hogy fennvan az app az eszközön, viszont "nem lát rá a tárterületre", csak a vinyót látja, és ennyi. Ha el is rontottam valamit a frissítés menetében, ez jelentheti azt, hogy soha többé nem fog működni nálam a Plex? Nincs arra megoldás, hogy vissza lehessen valahogy hozni a korábbi feelinget? Ezt nem akarom elhinni!
-
blakey
titán
válasz paolinho #74219 üzenetére
Azt írod, hogy mindent átnéztél, beállítottál, de a kép, amit linkeltél nem ezt mutatja, ugyanis a Helyi felhasználónál nem kell plex felhasználó:
A Rendszer belső felhasználónál kell a meglévő PlexMediaServer-nek írás/olvasás jogot adni (de ezt már képpel illusztrálták).
Úgy, hogy azt írod, hogy mindent átnéztél, nehéz megmondani, hogy mégis hol a hiba, mert mi azt feltételezzük, hogy valóban mindent átnéztél és jól csináltál, de közben nem, mert nem működik.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arn
félisten
válasz paolinho #74216 üzenetére
Igen, csak a jogosultsagot kellett beallitani. A korabbi plex user torolheto is.
En sem tudtam, hogy gond van a dsm7 alatt a plexszel, csak utana szembesultem vele, de nem ertettem azt a hosszu leirast, minek kell annyi minden. En csak siman system usernel allitottam, aztan ment siman minden tovabb.
De ha ennyit kinlodsz vele, probald ki esetleg a dockeres verziojat, amit a kollega ajanlott, lehet mar installnal felrenyomsz vmit.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
paolinho
őstag
válasz blakey #74220 üzenetére
Tökéletesen igazad van, és ezért elnézésed kérem, ugyanis valóban hibáztam!
Az történt ugyanis hogy végre MEGOLDÓDOTT a probléma, mégpedig úgy, ahogy #74214 pitius itt képpel is illusztrálta. Ami miatt sikertelen voltam eddig az kizárólag a figyelmetlenségemnek, és a kapkodásomnak volt köszönhető, ugyanis (szégyenlem bevallani is) elfelejtettem Rendszer belső felhasználó-ra állítani a legördülő ablakot! Amikor végre észrevettem, hogy mi a baj, azonnal adta azt a felületet a rendszer, ahol az Írás/Olvasás jogosultság azt eredményezte, hogy hozzáférhettem végre a filmjeimhez, amit sikeresen be is tallóztam a PLEX alá. Hallelúja! Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, és a türelmet! -
paolinho
őstag
Hát valóban. Állítgattam én már annyi mindent itt, hogy még az is lehet, hogy ebből még később baj lesz, de legalább sikerült célbaérni. Mindenesetre sajnálom, hogy figyelmetlenségemmel ennyi ideig feltartottam a fórumot, elnézést érte!
Azt mondjuk semmivel nem tudom megmagyarázni, hogy a TV minek köszönhetően ismerte fel újra a NAS-t, de ennek is csak örülni tudok. Biztos a PlexMediaServer rázta ezt is rendbe, mert a Médiaszerver app-ot hiába töröltem, és telepítettem újra többször is, ez akkor nem hozott erdményt.
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy használt DS220j-t, vinyók berakása után automatikus rányomtam a telepítésre (hiba volt), majd ezek után a 7-es verzió települt. Csakhogy én mindenképpen a 6-ost szerettem volna használni. Vagyis downgrade kell(ene). Letöltöttem egy 6-os DSM-et, de telepítéskor reklamál:
Találtam egy leírást, de vi-al nem tudom szerkeszteni a VERSION file-t, mert readonly a file. Ezt próbáltam kiküszöbölni, de:
Hogyan lehet ezt megoldani? (a downgrade-et ill. ezen file szerkesztését)
-
Borisz76
veterán
Kiveszed a lemezeket a NAS-ból.
Beszereled egy PC-be....vagy csak usb-s házba tolod és gépre kötöd.Majd mehet egy particionáló program rá....
https://www.macrium.com/reflectfree vagy hasonlóParticiót törlöd...
Lemezt visszaszereled a NAS-ba és a letöltött DSM 6-s verziót telepíted.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
válasz Borisz76 #74229 üzenetére
Azt gyanítom hogy a bootflash-ből már megállapítja a telepítő hogy 7.x volt rajta és nem hagyja így sem, de lehet tévedek.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
tjsz
senior tag
Köszönöm a tippeket, tovább túrtam a net-en, a megoldás az lett, hogy
1. putty-ban: "sudo vi /etc.defaults/VERSION", ebben a file-ban mindent töröltem, beszúrtam ezt:
majorversion="6"
minorversion="0"
productversion="6.0.0"
buildphase="GM"
buildnumber="10000"
smallfixnumber="0"
builddate="2000/01/01"
buildtime="00:00:00"2. Ezek után DSM7 web felületen "manual update" (DSM6-os pat file feltöltése : DSM_DS220j_25556.pat). 10 perc várakozás az újraindulásra.
3. Már DSM6 web felület jött be, de 1-2 helyen hibás volt, ezért jött egy "factory reset", 10 perc várakozás és most már minden ok.
-
Borisz76
veterán
-
prokxy
veterán
Sziasztok,
DS420+ról vélemény? DS220J-t váltanék le vele.
Másik kérdés:
2db 6TB WD RED NAS menne bele, de használtan, amik a tulaj szerint Chia farmra voltak használva rövid ideig. Gari még van rájuk (Aqua) Meg merjem venni őket? 100/100.
Adattárolásra lennének használva a 2db M2-es ssd mellé.[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
Primary92
senior tag
válasz Sanyi.mTs #74239 üzenetére
Megéri a +10%?
Később rögzítenék kamera képet, futtatnék ezt-azt akár virtuális linuxon.
Én DS418 leváltását fontolgatom, egyrészt, hogy legyen docker, a merevlemez átszervezéshez kell még egy NAS, illetve a DS418 menne a DS413 helyett backupnak, így lehet rajta BTRFS. -
szonti
aktív tag
Sziasztok! Egy synology ds216j NASt szeretnék venni használtan. Adattárolásra, kb 20 torrent futtatására, illetve tvn nézni a NASon lévö filmeket használnám. Megfelelne erre a feladatra? Érdemes megvennem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Router gondok
- Napelem
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest