Hirdetés
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Router gondok
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz urban racer #74151 üzenetére
Átpörgetnék felette, ha off-ba rakod nem is szólnék
De ez most hogy jött ide? -
Steady74
addikt
válasz urban racer #74154 üzenetére
és ez bent van egy lakás közepén???
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok két problémára keresek megoldást:
1. Már telepített csomagok áttelepítése/mozgatása másik kötetre2. meglévő (Btrfs) kötet méretének csökkentése
(egyáltalán lehetséges-e?)
"in medias res"
-
Vasti74
aktív tag
válasz urban racer #74149 üzenetére
...bocs, előtte a "milyen nas-t vegyek" topicba írtam, szerintem azt hittem, hogy még mindig ott vagyok ;-)
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Csabroncka #74157 üzenetére
1. Én amikor ilyet csináltam, akkor adott app minden beállításáról képet csináltam, töröltem az appot, majd újra telepítettem a másik kötetre. Nagy meglepetésemre a beállításaim maradtak. Persze ez nem garantálja, hogy azóta nem változott-e valami a DSM-be.
De mintha írtak volna ssh-s megoldást is. Most ezt találtam 6. hszban van egy link [link]
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz urban racer #74160 üzenetére
Jó, ez a tied
-
Steady74
addikt
válasz urban racer #74163 üzenetére
Jó, hogy vannak olyan vállalkozások Magyarországon, akik ilyen IT hátteret tudnak biztosítani.
-
arn
félisten
En siman vennek ilyet a nappaliba, de minden ami rackbe megy, joval dragabb, meg hangos. Pedig mehetne oda: nas, router, switch, szunetmentes, erosito, dac.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
urban racer
senior tag
-
Madwe
nagyúr
A hszben (amire válaszoltál ) emlegetett plex, sonarr, radarr amúgy natívan is futtatható, ott van a synocommunityben a sonarr s radarr is. Mono alapúak. Szerintem dockeresen jobbak amúgy, elég sok mono probléma tud akadni synon évek alatt
amiket pl én használok dockerben:
organizr: imádom, ez a közös manager felület, ezt töltöm be, nem a dsm-et. Itt tudok ilyen menüsort csinálni mint ami ott van bal oldalt, s váltogatni a különféle appok közütt (radarr, sonarr, stb) mintha egy oldalon belül lennének.readarr - ebookokhoz letöltésmenedzser
jackett - nmaghoz pl ez kell h menjen a letöltés sonarral radarral automatikusan
bazarr - feliratokat szed le automatikusan kritériáknal megfelelően
plexdocker - plex
portainer - fő képen ez van, itt lehet kicsit jobban menedzselni a dockereket
sonarr - sorozatokhoz
prowlarr - indexerekhez, kihagyható, néhény extra statra jó kb
radarr - filmekhez
watchtower - automatikusan frissíti a docker imageket majd konténereket.
Zanzásítva a docker egy linux konténer, kb mint egy vékony virtuális gép képzeld el (nem az) azaz függetlenül attól hogy éppen windowson, linuxon, macen, freebsdn vagy pl azon alapuló synologyn fut, a dockeren belül minden ugyanaz így garantálva hogy mindig ugyanaz ugyanúgy fog futni, nem kell külön megyíni a kódot ezerféle rendszerre, könnyebben verziózható, előre definiálható milyen pluginek, fileok, jogosultságok stb legyenek, s ha lehal a konténer másodpercek alatt felhúz egy másikat (vagy ha replicaban egyszerre több is futhat).kb ennyi a lényege, előnye hogy kb minden is elérhető rá, rendszer s rendszerverzió független, hordozható is amúgy. S pl dsm főverzió váltásnál nem kell azon aggódni h mely csomag h fog vagy nem fog futni, mert dockeren belül 100% hogy futni fog.
speciális synos csomagokon túl szvsz érdemes mindent dockeren belül futtatni.
azt nem tudom kifejezetten synologyhoz van e videó a neten, anyag van pár amiket linkelgettem itt is párszor, általánosságban meg tele van vele a net, a microservice-devops pörög mindenhol, kifejezetten ajánlani mondjuk nem tudok semmit, talán ezt [link]
[ Szerkesztve ]
-
urban racer
senior tag
Ez ilyen. Ha meg b***ódni, akkor meg kell b***ódni
Mondjuk egy 1821+ és egy 1221+ szerintem egész hasonló kategória, ott szinte elenyésző a különbség. Kicsit bánom is, hogy nem azt vettem..."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
Csabroncka
addikt
-
Steady74
addikt
válasz urban racer #74166 üzenetére
Akkor örülök, hogy az imperialistáknak jól megy
-
Magnat
veterán
Milyen funkcióját használtátok ki a DSM-nek, ha nem titok?
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
urban racer
senior tag
válasz Magnat #74172 üzenetére
esxi mentés active backuppal a g9ről(azon van az mssql), illetve mssql adatbázishoz kapcsolódó storage kellett a termékekről készült fotóknak QS okból. Minden végtermékről készül több kép ipari kamerával, hogy az esetleges termékhiba időben felfedezhető legyen és ha van visszahívás, akkor pontosan lehessen behatárolni az érintett termékek gyártási idejét.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
Magnat
veterán
válasz urban racer #74173 üzenetére
Ja ok, de h akkor semmi Syno specifikus ha jól értem.
-
Magnat
veterán
válasz urban racer #74175 üzenetére
jahh, annyit sikerült elolvasni, h backuppal
-
Magnat
veterán
válasz urban racer #74175 üzenetére
Lejárt ... Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi voltam, h volt-e vki a döntési láncban aki ismeri a Syno szolgáltatásokat vagy csak úgy esett rá a választás
-
Vasti74
aktív tag
válasz urban racer #74161 üzenetére
Semmi gond, bírom ;-)
-
Vasti74
aktív tag
válasz Steady74 #74164 üzenetére
Egy ügyfelünknek (illetve csak volt, mert elhagytam a szakmát rég) volt három Call Center-e, a városunkban pl. egy kb. 200-250 munkahelyes. (Egy tulajdonosú piszok jól menő vállalkozás, és a fickó jó értelemben véve egy kicsit őrült volt: maximalista, plusz szerette az IT kütyüket, mivel maga is ilyen irányú mérnök volt)
Láttad volna ott a szerverszobát... ;-) -
paolinho
őstag
Kipróbáltam tanácsod szerint a webes felülütű hozzáadást, és SIKER! Mondhatni, már látszódik az alagút vége, ugyanis így sikerült a Plex-hez adni a NAS-t (PlexSyno néven).
A problámám azonban most az, hogy noha a látja már a tárolókat (nálam Volume1/WD_RED a filmeket tartalmazó) az app, viszont csak ennyi. Azaz nem tudom neki megadni az ezen belüli tartalmat, vagyis az almappát/almappákat, ahol a filmek vannak.
Ilyen kronológia mentén jutottam el a kvázi végéig, ahol "Üres"-nek látja a "Filmek" felületet.
1. Típus kiválasztása
2. Mappa hozzáadása
3. Mappa hozzáadása2
4. Mappa hozzáadása3
5. Tároló (WD_RED) kiválasztása
6. Tároló hozzáadva
7. VégeredményMi lehet a probléma, ami miatt nem tudok tallózni mélyebben a kiválasztott tárolón?
Viszont, ami még egy nagy pozitívum, hogy újra felbukkant a TV-n is a NAS, mint tároló felület. Egész eddig hiába kínlódtam a Médiaszerver újratelepítgetésével, nem látta a TV a Syno-t. Lehet, hogy ez a közvetlen hálózaton történő mókolás segített ebben is?! Nem tudom, de most már kezd minden kerekké válni.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz Vasti74 #74179 üzenetére
offoff: az a baj ezekkel a cuccokkal hogy en tobb ilyet is lattam porig egve, fust miatt elaztatva, de meg xarra lopva is.
meg az elvikeben mukodo backup rendszer amin a legutolso hasznalhato anyag 2 eves volt es hasonlok. pedig nem kis cegek voltak, mindenfele belsos+kulsos it csapatok akinek ez lett volna az egyik fo feladatuk. e helyett azon baxakodtak hogy milyen iso minositesu papiru emberek johetnek be meg milyen doksihegyeket tudjanak szulni a sajat szakertelmukrol. meg ahol lehet ellehetetlenitettek az elereseket nehogy szerencsetlen fejleszto tudjon maga backupot inditani ha mar ok nem. szoval a valosag mindig sokkal csufabb mint ahogy a csilivil eszkozok kineznek.A camera does not make art, the artist makes art.
-
shade3
csendes tag
Sziasztok
ds216+II esetén mennyi a HDD maximum TB amit be tudok rakni?
Azt olvastam hogy 20TB máshol meg hogy 108TB
Most 2db 10TB van benne, de jó lenne 2db 16TB-re cserélni, csak nem tudom kezeli-e -
pitius
tag
válasz paolinho #74186 üzenetére
DSM 7-nél már nem sima usernek kell a jogot adni, hanem a System internal user résznél a PlexMediaServer usernek(és arra a volumera kell ezt alkalmazni, ami ténylegesen tartalmazza az adatokat, mert már nem használja a PlexMediaServer volume-ot a DSM 7-es Plex)
Amúgy tényleg sz*r a DSM 7-es Plex, most én párhuzamosan elkezdtem az Emby-t használni(több a megkötés, de a playback sokkal jobb)....pitius...
-
blakey
titán
válasz pitius #74190 üzenetére
Amúgy tényleg sz*r a DSM 7-es Plex, - semmivel sem rosszabb, mint DSM6 alatt.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arn
félisten
Nah akkor ezt megnezem, mert agyrem, hogy syno alol nem kepesek megcsinalni. En ott mindig manual frissitem a plexet. Nincs a nativ megoldasra is vmi frissito?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz pitius #74190 üzenetére
A plex playert shielden jol szetcsesztek. Evekig tokeletesen mukodott, az ujjal meg egy csomo gond van zenelejatszasnal, talan ev eleje ota nem fixeltek.
-
blakey
titán
válasz pitius #74196 üzenetére
Ez nem biztos, hogy a szerver és vagy a DSM7 miatt van. A folytatás és a felirat kezelés is tökéletes, nálam. Ha nálad gond van akkor elgondolkodnék egy szerver és/vagy app törlése és telepítésével.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
válasz shade3 #74199 üzenetére
16TB-os HDD-vel is tuti jó vagy.
Az Expansion unit pl. a DX517, külső bővítő olyan NAS-okhoz, amin van ilyen port (általában olcsóbb ha veszel egy nagyobb Synology-t és eladod a régit, mint egy bővítő)."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Router gondok
- További aktív témák...
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest