Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
White24
csendes tag
Megcsináltam de ugyan úgy kell a port is a betöltéshez
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
A DS File, illetve a Synology Drive android alkalmazásoknak van valamilyen trükkje, hogy be lehessen lépni? Mindkét app azzal fogad, hogy érvénytelen belépő vagy jelszó.
5000-5001-es portokat kinyitottam a routeren, DDNS szolgáltatást aktiváltam, van még valami, ami szükséges hozzá, hogy elérjem? -
BeeGee2115
csendes tag
válasz brembo #69654 üzenetére
Szia,
1) Egy jótanács: ne használd az alapértelmezett 5000 és 5001 portokat!
2) A felhasználónak külön engedély kell egy-egy app használatához:
Control Panel --> User --> Kiválasztod az adott usert --> Edit --> ApplicationsItt megkeresed a File Station-t és a Synology Drive-ot.
Nem biztos, hogy (csak) ez a problémád, de megér egy ellenőrzést
[ Szerkesztve ]
Minden (is) lehetséges! <DS218+ (6GB)>
-
brembo
aktív tag
válasz BeeGee2115 #69656 üzenetére
Köszönöm, ezt ellenőriztem, bepipáltam mindent, de a helyzet változatlan...
-
Delfi
tag
válasz brembo #69659 üzenetére
Igazából nem kell oda portnyitás, mert a quickconnecttel megy az alkalmazás, az meg szabványos portokon megy be.
Én tegnap tettem fel egy ilyet és vállalati környezetben, rendes fizikai tűzfal mögé simán bejelentkezett.
A drive esetén nem kattintottad be véletlen az ssl titkosítást? Néha az is képes bekavarni, illetve engem szívatott az avast nevű hulladék, hiába engedtem át a syno drive-ot, csak akkor tud csatlakozni, ha kilövöm azt a szart.[ Szerkesztve ]
-
Delfi
tag
@brembo: Ugye a Synology Drive Rendszergazdai konzoljában engedélyezted a csapatmappát amit el akarsz érni?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
régóta kerülgettem a témát, hogy beszerezzek egy NAS-t, most szántam rá végre magam és rendeltem egy 6GB-os DS220+-t 2db 4TB-os Seagate IronWolf-fal. Alapvetően a "pótolhatatlan" adataimat (képek/videók, munka cuccok/dokumentumok) tárolnám rajta ill. szeretném róla elérni. Alapvetően redundáns adattárolásban gondolkodom, szóval gondolom SHR a javasolt konfiguráció a két lemezre? Van, lesz ennek valami hátránya a jövőben ill. kell valamit még figyelembe vennem?
Köszi!
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Delfi
tag
válasz bLaCkDoGoNe #69663 üzenetére
Az én véleményem szerint, rendesen túllőtted a NAS-t, mert nem igazán látom az igényeidben, hogy minek a 6gb és a 220+-os nas. De mindegy, a kérdésedre a válasz, ha a redundancián a tükrözést érted, akkor igen, az SHR kell neked. Ugyanakkor a "pótolhatatlan" adatokat sohasem tesszük egy eszközre, hiszen a raid-1 csak a HDD fizikai meghibásodása ellen véd. Sem törlés, sem katasztrófák ellen nem véd. Nálam pl. a családi képek fenn vannak a nason, de megy egy szinkron egy másik gépre is. Még ez sem tökéletes, hiszen egy lakásban van a két eszköz.
A tükrözés egyébként elveszi a teljes második diszked területét, így 1x4 Tb lesz a használható területed. Ennyiből jobb a 4 lemezes raid-5, ahol szintén egy lemeznyi adat esik ki, de azért jobb a 3x4Tb, mint a 2x4 -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm a választ.
A tényleg nagyon fontos adatokról készítek felhőbe ill. időszakosan külső HDD-kre is mentéseket jelenleg is, ez megmarad a jövőben is.
Úgy gondoltam, hogy a jövőállóság miatt érdemes lehet egy picit túltervezni, mert vannak még elképzeléseim, hogy mire használnám az alapvető backup funkciókon túl, de a kérdésem szempontjából azok lényegtelenek.[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Delfi
tag
válasz bLaCkDoGoNe #69667 üzenetére
Akkor a Hyperbackup biztos a barátod lesz. Szerintem egy kellemesen megtervezett app, tud helyben(usb-re is) menteni, ismeri a felhőszolgáltatásokat, tud másik nasra, vagy csak egy távoli elérésre rsynccel kitolni adatokat. Persze utóbbira jó megoldás a Synology Disk Drive is.
Az biztos, hogy fogja bírni a kiképzést.
Egy gondolat még, ha a fotókat a Synology Photo Station Uploader-el teszed fel a gépedről, akkor helyben csinálja meg a feldolgozást, nem a NAS-t pörgeti meg. Nálam az eléggé meg tudta fogni, de egyrészt nem sűrűn tesz fel az ember ezernyi képet, másrészt meg nekem nem volt benne ennyi ram, mint a tiédben. -
brembo
aktív tag
Ez nem volt engedélyezve, most javítottam, köszönöm a tippet. Viszont időközben túlléptem a bejelentkezési kísérletek számát, így letiltott erről az IP címről. Hiába kapcsolom ki a vezérlőpultban az automata blokkolást, most nem enged vissza, így nem tudom kipróbálni...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ez a Hyperbackup jól hangzik, a külső HDD-kkel való babrálás már kezdett elég macerássá válni, örülök, ha ezt is tudom kicsit egyszerűsíteni vagy automatizálni.
Köszi az infókat"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Delfi
tag
válasz #46824192 #69674 üzenetére
Eddig még nem próbáltam ki, mert amikor elsőre feltettem a képeket, akkor csak fájlszinten odamásoltam, aztán elzsizsegett vele a NAs, most meg csak alkalomszerűen bedobom a gépemre amit fotóztam, azt a syno drive beteszi a helyére, de ugye egy tucat képet simán bedarál a NAS procija is. Videókat nem sűrűn csinálok, így abban nincs tapasztalatom.
-
Aethel
aktív tag
Vinyó cserés lett a DS116 nas, mivel ez 1 HDD-vel rendelkezik, hogy tudom a legkönyebben átklónozni a rendszert az új lemezre? Nagyon-nagyon nem szeretném nulláról bekonfigolni Egy napom rámenne minimum. Van erre valami beépített feature? Külső USB-s dokkolóm van, de a gyári appokon nem találtam ezt a lehetőséget.
-
addikt
-
Kekebatta
tag
Sziasztok!
Új nas vásárlát tervezem. Synology-t nézegetek, ezért tenném fel itt a kérdésem.
Mit jelent az, hogy regisztrációs kártya van a Nas-hoz? Ez árakban is tükröződik, de nincs róla semmi infó..
Nem mindegyikhez jár? Ha nem, akkor milyen hátrányom származik belőle, vagy miért lenne jó kapni hozzá?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
Sziasztok.
Az miért van,hogy ez az üzenetet kapom." Ezt az IP-címet blokkolta a rendszer mert elérte az adott időszakban megengedett sikertelen bejelentkezési kísérletek max. számát." Új IP-cím után 1 belépés és már a másodiknál ugyan ez az üzenet. A napló szerint "5 perc alatt 10 rosszul sikerült belépés történt".Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Kekebatta #69680 üzenetére
Szia, én is pont most jártam ezt az utat végig, és azt szűrtem le magamnak, hogy a regisztrációs kártyával rendelkező NAS-okra elvileg +1 év garancia jár ill. van valami terméktámogatási fórum, amit csak így lehet elérni.
Aztán persze lehet, hogy félreértettem, és a kártya csak a fórumhoz kell, de elvileg a +1 év feltétele a hivatalos viszonteladótól történő vásárlás, ott meg gondolom mindenképpen kapsz kártyát.
Ha valamit rosszul tudok, akkor majd úgyis kijavítanak a nálam okosabbak
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Kekebatta #69680 üzenetére
Nem kell az neked, itt vagyunk mi ;)
Azt vedd amelyikre több garancia van vagy ha egyforma akkor amelyik olcsóbb."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz Aethel #69681 üzenetére
Hát ha új vinyóra települ, akkor pontosan zéró régi beállítást fog átvenni, hacsak nincs konfig mentésed amit visszatölthetsz.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
törölt tag
válasz Mano66 #69687 üzenetére
Elteszed másra az alapértelmezett portokat. Beállítod ,hogy 2-3 próbálkozás után bannolja az ip-t. Örökre vagy csak x időre.
Ha pedig csak helyi hálón használod , akkor ne tedd ki a nyilt netre a nas-t. Ha pedig kiteszed, akkor ez van.
Úgy is szokták mondani ,hogy ez az "internetes zaj" -
Perillustris
senior tag
Sziasztok, ha egy adott oldalnál változott a domain .cc-ről .pro-ra, elég ezt átírni az RSS feed szerkesztésénél? Egy ideje nem jönnek le az oldalon könyvjelzőzött tartalmak.
Mi most a pontos link(eleje)?
Ez? https://oldal.pro/bookmarks/sajátpasskey?
Perillustris
-
addikt
válasz Perillustris #69690 üzenetére
Elég.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Perillustris
senior tag
válasz AiRLAC #69691 üzenetére
Érteni vélem a kiakadást, de a könyvjelzőkről pont nem olvastam semmit, csak pl. a Chrome-os kiegészítő nem működéséről, stb. Ha ez is a lenti okok miatt nem megy, elég csak ennyit írni és akkor képben vagyok.
Nem mellesleg az összefoglaló elolvasásával kezdtem, hátha találok infót erről is.
Tehát a régi verzió visszarakása ezt is megoldja?
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Primary92
senior tag
A Moments-ben hogyan lehet megosztani egy albumot, vagy mappát? A legjobb lenne, ha csak egy jelszóval tudnám, vagy egy felhasználói csoporttal.
PhotoStation valamiért borzasztó lassú.
[ Szerkesztve ]
-
White24
csendes tag
Ezt már nem is tudom többet automatice újítani ? 🙄 [link]
-
WaterWave
veterán
Dockeres kérdés...
Watchtower dockernél, hogy oldom meg, hogy egy bizonyos dockert ne frissítsen automatikusan?
Mi a menete?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Essejó
veterán
válasz Mano66 #69682 üzenetére
Olyan jelszót adj, amit nem gépelsz el illetve meg tudsz jegyezni. Illetve a saját asztali gépednek is legyen fix ip-je és azt vedd fel a megengedő listába. Az az azt ne tiltsa elgépelés esetén.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Perillustris #69692 üzenetére
Szerintem nem akadt ki, csak egy szóval válaszolt a kérdésedre, hogy Elég annyit átírni.
A régi verzió azt nem oldja meg, csak a böngésző bővítmény használatát.
Ahhoz az kell amit írtál a cc-ről pro-ra átírás etc...[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Tecno Spark Go 2024 - mennyi? 30!
- Renault, Dacia topik
- DIGI kábel TV
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- További aktív témák...
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest