Új hozzászólás Aktív témák

  • kewixtv

    csendes tag

    Sziasztok!

    Synology Nas-t vásárolnék, de több kérdés vetődött fel bennem:
    - DS218+ vagy DS718+? Megérné a +40E forintot a 2x erősebb proci? Mindkettőben 2gb ram.
    - A regisztrációs kártya mennyire létszükséglet? Ez nagyjából 20E forintot dob a vételáron. Ez kizárólag csak privát fórumra való regisztrációt jelent?
    - PLEX, DStation, Synology Drive és SMB működik rendesen? Mindkét nas-on mondjuk egy 1080p-s film "átjátszható" hibátlanul TV-re? (Utóbbi Androidos Sony TV, azon is telepítve a PLEX)
    - A legfontosabb szerintem a merevlemez. Eddig a WD vinyókkal meg vagyok elégedve. Van otthon 2db red (3tb EFRX) egy home szerverbe. Onnan még nem szedném ki, csak szépen lassan, miután minden adat átjött. Ezek már 3 évesek, de 100/100 és no badsector.
    Nos, a WD EFAX szériája állítólag egy kalap sz*r. 3TB és 4TB változatát a Synology nem is támogatja. Az EFRX pedig baromi drága. A 4TB 60E, a 3TB 38E körül mozog. Mindenképp 2db-ot szeretnék bele. Azért 2x4TB-ért sokallom a 120 ezret.
    Másik lehetőség a Seagate IronWolf. Abból a 4TB (típus: ST4000VN008) olyan 44E forint körül mozog és a Syno támogatja, viszont utána olvasva sokan írják, hogy rendkívül hangosak, főleg egy WD Red-hez képest és nem olyan "tartós". Ez pontosan mit jelenthet? Mik a tapasztalatok?

    Köszönöm!

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák