Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Intelligencs #5099 üzenetére
Ravasz! A hugodnak veszed, és Te játszadozol vele. Én is elsütöttem ezt párszor, míg a gyerekek picik voltak. Kaptak karácsonyra 16 mega ramot pl. A másik meg új videókártyát.
-
devil-k
nagyúr
Hamarosan szolgáltatóváltás lesz nálunk. (T-Home >>> UPC)
Ilyenkor reset vagy elég ha kézzel átirkálom a beállításokat?!!?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz devil-k #5112 üzenetére
Még egyszer kérdem: Milyen ESZKÖZÖN jön a net? Nem a szolgáltató volt a kérdés. A nas-t mindenképp rakd dhcp-re, ha eddig a nas-ban fixáltad az ip-t, de a syno assistant megtalálja, és be is tudsz lépni vele.
Na akkor javítok én is, hagyj mindent úgy ahogy van.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Proxy2
aktív tag
válasz mike99.hu #5056 üzenetére
Hali!
Több helyen is használunk synology-t cctv rendszernek, és használunk techsoon és avtech rendszert is, és ip-s rendszerből nuuo-t is. Egyik sem tud olyat, hogy a mobilod alapján tudja te vagy otthon. egyéb másban jobb mint a cél hardverek. Igaz mi axis kamerákkal használjuk, abban meg van MicroSD foglalat és arra is ment, így nincs gond ha viszik a NAS-t is.Proxy5
-
stargazer
senior tag
sztem is újszerű az ötlet, de egyáltalán nem rossz! sztem érdemes lenne a supportnak megírni, hátha berakják a feature-ök közé.
egyébként lehet valamilyen módon riasztós kezelővel összekötni vajon a NAS-t? vagy valami külső usb-s numerikus billentyűzetet amit nyomkodva aktiválni, deaktiválni lehet a SS-t?
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
Proxy2
aktív tag
válasz stargazer #5118 üzenetére
Egy lehetséges megoldás, a kamerák (axis, vivotek tuti) tudnak olyat, hogy van rajtuk bemeneti kontaktus, ezt risztásként tudja érzékelni a synology.
Be lehet álítani a Felvételkészítési ütemezés-nél, hogy riasztás esetén rögzítsen.
Ha ezt a bemenetet a riasztó rendszernek adjuk, akkor csak akkor kapunk értesítést ha a riasztó rendszer szerint is kapnunk kell.[ Szerkesztve ]
Proxy5
-
stargazer
senior tag
-
Ghost84
aktív tag
Ha Download Stationnal torrentezek akkor hova rakja a még be nem fejezett letöltéseket? Mert nem találom és csak akkor láthatók ha már teljesen letöltődtek.
-
Patice
Topikgazda
válasz Intelligencs #5099 üzenetére
Helyes! Ugye hogy nem is volt olyan nehéz.
Idővel lehet nálam is az lesz, hogy beszerzek, vagy inkább építek egy saját NAS-t, az lesz nálam, a DS213 meg megy haza a szüleimhez backup-nak.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
senior tag
A VPN rejtelmeibe bevezetne valaki röviden?
Fut a szerver, a melóhelyről rá is tudtam csatlakozni, de azon kívűl, hogy a belső hálózatról leszakadt az outlook nem történt semmi. Hogyan lehet tallózni pl. a NAS fájlok között? Vagy mire jó?A másik kérdésem az lenne, hogy a Time Machine-t NAS oldalról lel lehet-e korlátozni, hogy mekkora hellyel gazdálkodjon?
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
sziasztok,vettem egy synology ds112j nas-t,valaki feltudna világosítani a torrentezésre távolról? másik távoli gép,androidos telefon,stb,igazából próbálkoztam vele,de nem indultak el a torrentek,csak ilyenek töltődtek le,hogy login.php,hitelesítésnél beírtam az ncore-s felhasználónevem,jelszavam.bemásoltam a torrent nevet,de akkor sem ment,ds download androidossal próbálkoztam,illetve másik számítógépen beléptem a felületre,download stationba hozzáadtam a torrent fájlt,de nem ment.
-
Elemental
addikt
válasz zoltan6 #5126 üzenetére
Amit leírtál, az alapján az derül ki, hogy te a torrent url-jét adtad hozzá a ds-hez. Néha működik, de a kórnál nem. Ott kattints a letöltésre, és a letöltött torrent fájlt add hozzá a ds-ben. Pl firefoxnál letöltöd a torent fájlt, és egyszerűen áthúzod a ds felületére.
Androidos telónál a DS download saját böngészője szintén az url-t adná hozzá, ami szintén nem működik a kóron. Ott én úgy szoktam, hogy bejelentkezek a ds download-ba, majd a chrome-mal letöltöm a torrent fájlt, és valami fájlkezelővel koppintok a letöltött torrent fájlra, és ha fut a ds download, akkor megkérdi, hogy hozzá akarom-e adni a letöltésekhez.A távoli eléréssel kapcsolatban annyi, hogy a portforwardok megvoltak?
Ha nem, akkor ez egy jó olvasmány. -
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!Vennék egy 213j-t ,az lenne a kérdésem ,hogy van valami negatív tapasztalat esetleg a T-home-os Cisco modemmel?
Vagy tartsam meg az Asus routeremet? -
zoltan6
őstag
válasz Elemental #5129 üzenetére
köszönöm ez volt a gond,nem tudtam hogy nem az url-t kell hozzáadni,kipróbáltam telefonnal működik,asztali géppel is így kell? (távolban levő windows-os gép),mert itthon úgy szoktam hogy letöltés/mentés disktation/public/torrent mappa és onnét aztán elindítja a disktation a torrentet.
-
ecx
tag
Sziasztok!
A héten vettem egy Synology 213j-t! Ma reggel volt csak időm összerakni. Nem vagyok egy műszaki zseni, de teljesen sima ügy volt: pontos, egyértelmű mind a leírás, mind a hardver. A csavarokból adnak tartalékot is (+2 HDD csavar, +1 ház csavar) ez szép gesztus!Az a kérdésem, hogy úgy tudom, jár hozzá egy synology fórum kártya is, amit én nem kaptam meg, így viszont nem tudok belépni a support fórumra. Mi ilyenkor a teendő?
1 WD RED lesz most csak benne, javasoljátok SHR-ben formázni (később lehet, hogy rakok bele még egyet). Mennyivel lassabb ez mint a JBOD? Az adatok duplikálása nem elsőrangú szempont, mert a PC-kkel szinkronizálom, tehát azokon is meg lesz minden mégegyszer.
A legjobbakat!
-
vond
MODERÁTOR
Hol vetted? Akkor kell kártyát kapnod, ha hivatalos partnertől vásárolod. Kérdezz rá a boltnál, vagy nézd meg a Synology oldalon (bár ott sincs minden partnerüzlet felsorolva).
Az SHR-nek akkor van értelme, ha kettőnél több lemez lesz a NAS-ben, valamint védelmet is akarsz, és valószínűleg lesz(nek) más kapacitású lemezek is az eszközben. Kétrekeszes NAS-ben RAID1 (ha egylemezes biztonságot akarsz), vagy RAID0 / JBOD (ha gyorsaságot - mivel azt mondod, úgyis meglesz minden egy PC-n is).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
csizo13
tag
Kártyát csak a bolttól kaphatsz, más nem fogja pótolni.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak.
Múltkor beszélgettünk az audio station hangminőségéről. Miután megérkezett a hiface two, egyre nagyobb fenntartásaim voltak, ezért először egy laptop+hiface+foobar, majd egy Raspberry Pi+RaspyFi+hiface hasonlítottam össze. Az eredmény, az audio station-nak (hangminőség szempontjából) most, semmi keresni valója ezen a pályán. -
stargazer
senior tag
sziasztok!
ki lehet kapcsolni vhogy azt hogy a video station keressen imdb-n adatokat? mert a legtöbbször akkora marhaságok jönnek be hogy kegyetlen.
köszi!
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #5139 üzenetére
HiFace-t próbáltad a Synology-ra kötni? Vagy a driver miatt fölösleges?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Mezga Aladár
veterán
Igen az volt az első próbálkozás.
A syno+hiface, technikailag tökéletesen működött. Viszont ha kikapcsoltam a magas minőségű opciót akkor bágyadt szürke volt a hangja, ha bekapcsoltam akkor pedig tolakodó agresszív.
A tere egész jó volt, de mindig viszketett a fülem, valami mindig rossz volt a hangban.
De most a málna valami elképesztőt muzsikál.
Az biztos hogy a syno nem bitperfect. -
zichie
senior tag
válasz Elemental #5129 üzenetére
A "DS Dowload" nem telepíthető a Galaxy Tab-omra. Azt írja a Play áruház, hogy "Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval."
Helyette a Synodroid-ot használom, de az nem a Synology app-ja. Érdekes, hogy pl. a DS Finder gond nélkül felment a tabra.
Hol érhető el olyan verzió a DS Download-ból, ami Samsung Galaxy Tab-on is megy?[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Meg tudom-e azt csinálni, hogy egy bizonyos felhasználóhoz hozzárendelek 1 bizonyos IP címet, hogy csak arról tudjon belépni?
Vagy van-e bármilyen alternatíva?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest