Hirdetés
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Python programozás
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
sziasztok!
előre is sorry, ha noob a kérdés...
eldobta a NAS a hálózatot vmi csoda folytán, router restart, egyebek megovoltak, cable unplug is, de semmi nem segített...
összekötöttem direktbe a macet a nassal, de a find.synology nyílván nem működött..
ily esetben hogyan tudom elérni a nast?- közben most újból visszadugtam a nast a hálózatba, és most OK, nem is értem..
-
atilla100
tag
Sziasztok!
Új merevlemezt raktam be a DS216J készülékembe a másik, hibás mellé. Szeretném a hibás meghajtóról átmásolni az újra az adatokat. Hogyan tudom ezt a legkönnyebben megoldani? Tudnátok nekem segíteni?
Köszönöm szépen a segítségeteket.
-
fulton
addikt
Nem tudja valaki van e már megoldás az Android + DS Cam - H265+ tömörítés visszanézésére?
Nekem még mindig nem működik. Mi ennek az oka? miért nem javítják ezt ...ennyi időn át. -
Tachion86
tag
Sziasztok!
Van egy Synology NAS-om, benne egy 320GB-os HDD-vel. Most vettem egy 3TB-os WD Red-et és szeretném kicserélni. Meg lehet ezt tenni úgy, hogy az adatok se vesszenek el és a NAS-ban se kelljen mindent újra beállítgatni? (Felhasználók, jogosultságok, Photo Station gelériák, IP kamerák kezelése, médiaszerver stb...)
Az is jó ha a kis vinyó benne marad, két SATA port van. -
bb.bocs
őstag
video stationos kérdés még mindig aktális, viszont más kérdés is felmerült
nasalarmclock mennyire megbízható? vsárlásnál elég hamar lehal a "szerverük" oroszul és angolul "A webhely meghaladja a
vásárolt hosting terv CPU-terhelési korlátját .Próbálja újra később.
A webhely meghaladja a vásárolt tárhely által engedélyezett CPU-terhelést.
Kérjük, próbálkozzon újra később."
lehet gondom ha licensz kulcsot veszek tőlük, rátudnak mászni a nasra a programon keresztül? valaki használja a programot?
-
bb.bocs
őstag
válasz bb.bocs #46607 üzenetére
megvásároltam az alkalmazást. kérdésem a következő lenne. Szükséges a programon belül bejelenkezni egy fiókkal a programba, ami a nason van. gondoltam létrehozok egy fiókot csak neki semmi joggal, de azon kívül a fiókon kívül amivel be vagyok jelentkezve, másikat nem enged. kérdésem az lenne, a program továbbíthatja illetéktelen kezébe a jelszavamat? (amit persze úgyis látok ha megpróbál belépni.) vagy nem?
-
mandroo
tag
Ma vettem egy 918+. Ez az első NAS-om.
Indul a küzdelem... -
bb.bocs
őstag
remek...synologys címről nem tudok bejelentkezni a asra. a felület bejön de ne enged be. ipsen simán bejutok ugyanazzal a felhasználónév jelszó párossal. Mi lehet a probléma? hogyha egy totál új fiókot hozok létre, azt elérem synologys címről is.
-
Koczka
tag
Üdv,
Ma egy ilyen üzenentete dobott a NAS -om:
Kedves felhasználó!Az alapértelmezett átjáróra vonatkozó beállítások módosultak, ezért a rendszer engedélyezte a porttovábbítási szabályok funkciót.
Üdvözlettel:
Synology DiskStationEz mi lehet ?
Miért csinál ilyet magától? -
Borisz76
veterán
válasz Tachion86 #46606 üzenetére
Vezérlőpult / Frissítés és visszaállítás / Konfiguráció biztonsági mentése
Szépen írja, hogy miket tud menteni.
Ezen felül minden mást neked kell újra beállítani.Amúgy meg nem írtad, hogy milyen modell a Synology NAS-od.......
Lehet - ha több fiókos - , hogy nem is kell a mentés.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz mandroo #46610 üzenetére
Gratulálok és használd egészséggel !!!
Itt írtam egy DS918+ modell beüzemeléséről.
Én az öcsémnek vettem egyet ajándékba ( ekkor született a bejegyzés ) ....aztán annyira megtetszett, hogy magamnak is vettem.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
bb.bocs
őstag
védett fiók kezelésénél kellett kiszedni a dolgokat, úgy lett jó synology.mes címmel.
-
mandroo
tag
válasz Borisz76 #46616 üzenetére
Köszönöm.
Már a kiválasztás sem volt egyszerű. Ti nagyon sokat segítettetek.
Rengeteget olvastam. Még most is csak olvasok, tanulok tőletek.
A dobozból már kivettem egyszer, megnéztem ( az SN.-t), aztán visszatettem...
A regisztráció meg van...meg egy csomó letöltés az oldalról.
Inkább még olvasok, tanulok egy kicsit. -
atilla100
tag
Sziasztok!
Összeomlott az 1-es Kötetem, így most vásároltam egy másik meghajtót a DS216J gépemhez és beraktam, így az lett a 2. kötet. Most File Stationban átmásolom a 1-ről a 2-re az adatokat, de a rendszer fájlokat hogy tudom átrakni a második kötetre? Az összeomlott 1-es kötet szeretném visszaküldeni garanciáztatni, így továbbra is csak 1 kötettel szeretném használni a gépet.Tudnátok nekem segíteni?
Köszönöm szépen előre is.
-
bb.bocs
őstag
a drive 2 napja kb szinkronizál ... ezzel mit lehet csinálni,gondolom nem normális dolog... próbáltam restartolni.
-
bb.bocs
őstag
válasz bb.bocs #46622 üzenetére
"1. Delete all the User defined Folder under the list and restart the NAS
2. After restart make sure the list is empty, index icon is not prompt out
3. Create the Index folder again but need one by one unit Status Finished
Remark: maybe need Refresh the list few times under the indexing....." -
Borisz76
veterán
válasz atilla100 #46621 üzenetére
A NAS belsejébe rakott lemezekre ( mindre ) felkerül a rendszer ( DSM ).
Amennyiben a 2 lemez 2 db különálló kötet, akkor másolás után az első , meghibásodott lemezt minden további nélkül kiveheted és küldheted vissza gariztatni....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Ds918+ 8GB szeretném használni a Virtualizálást Win10 futattására.
Képek közé felvettem az Ms oldaláról letöltött telepítő ISO-t valamint a VirtIO ISO-t.
Létrehozom a gépet 2cpu,4gb ram, 40GB hdd, win iso és kompatibilitási iso.
Gépindítás és kékhalál a telepítés nyelvét sem tudom kiválasztani.
Sata Virtio és IDE módban is a HDD-nél valamint a céges Win10 telepítő isoval is.Windows szerver 2016 telepítő gond nélkül települne.
Mi lehet a gond?
-
Borisz76
veterán
-
bb.bocs
őstag
válasz atilla100 #46628 üzenetére
elvileg ezzel megoldható ha btrfs, bár nekem nem sierült üzemelésre bírni, lehet a rendszer a gond.(ltsb)
Más:
Azt szeretném kérdezni hogy a nasban van egy vinyó az 1es fiókbanLehet én nem értem, dehogy lehet a fő vinyóból tárolókészlet 2, mikor az az elsődleges lemez, és hogy lesz a második lemez tárolókészlet 1? Utólag semmilyen módon nem tudom raid1-elni a vinyót?[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz bigdady #46590 üzenetére
Értem, amit írsz, csak a célodat nem látom:
elvileg
1., készítettél a NAS-odon egy, a nas DDNS ("enyimnas.synology.me" vagy akármi) nevére szóló Let's Encrypt tanúsítványt.2., ez a DSM-ben szép zöld, azaz, az igénylés sikeres volt.
Ha a fenti 2 pont igaz, akkor - tekintettel arra, hogy a Let's Encrypt-nek partnere a fél világ - ha egy akármilyen böngészőben meghívod az "enyimnas.synology.me" DDNS nevet, akkor annak https kapcsolatnak kell lennie, és pl. Chrome-ban ha a https címkezdet előtti lakatra kattintasz, szépen ki is fogja írni, hogy "A kapcsolat biztonságos". Ez esetben, rendben van a tanúsítvány, amíg az érvényes. Nincs semmilyen export/import teendő ahhoz, hogy böngészőkben https kapcsolaton tudj csatlakozni a NAS-odhoz.
Tehát, amit nem értek, hogy mit szeretnél - és főleg: miért? - importálni és hová?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
llacee
őstag
Szerintetek a 1618+ mondjuk 8GB rammal ssd cache-el már elboldogul 1-2 alap feladatra(távoli munka) használt virtuális géppel(win10).
-
allein
addikt
Sziasztok. Tudja valaki slim változatban, amibe 2.5" HDD-SSD jár bele, melyik a legjobb? Gondolkodom a váltáson, mostani 916+ és DX513 + 9*4 RED WD eladáson zajosak(annyira nem vészes szerintem, de ha 8000+ torrent van seedben akkor dolgoznak a vinyók, asszonyt zavarja) és sajnos nem tud hova elhelyezni ahol nem hallanám őket
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz AiRLAC #46332 üzenetére
Na csak Meg kellett csinálnom. Ma reggeltől áramszünet volt és nem voltam közelben szünetmentes lemerült azt meg le vágódott ahelyett hogy szépen leállt volna. Lehet az lesz a legegyszerűbb ha vesznek egy sok méteres USB kettes kábelt hogy közvetlenül csatlakoztassam az
Nas-ra. ez a PC s dolog is megbízható amit írtatok hogy le kell töltenem egy programot a PC re? -
gyugyo79
addikt
válasz llacee #46634 üzenetére
Attól függ mennyire van egyéb dolgokkal is használatban a kötet amin a virtuális gépek vannak + milyen raid ha raid mi az átlagos használat stb. Jó is lehet meg nem is ...
Nézd reálisan ha natívan telepítenéd a C3538 + 4 GB RAM (max6 mert kell a host-nak is) egy Win10-es egy SSHD -re se lenne egy acélos még ha sok-mindenre elég is lenne de kb ezt várhatod a virtuális géppel mínusz az a HDD terhelés amit a host-tól kapnak a HDD-k az egyéb feladatokkal.
90% nem a cpu meg 99% nem a ram a szűk keresztmetszet.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fulton #46636 üzenetére
Szóval még nem csináltad meg a PCs nut+Synology nut kliens beállítást, vagy megcsináltad és nem működött?
USB kábelnél 5m a maximum hossz, szóval azzal vigyáznék.
Nekem mondjuk van vagy 4db 350/500CS elszórva a lakásban, router, nas, xbox, rpi ilyenek vannak rákötve, bármi amiben HDD van vagy értékesebb és egy áramszünet/túláram tönkreteheti. 2-5 évente veszek bele új akkukat.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
llacee
őstag
válasz allein #46638 üzenetére
Ez kell Neked és akkor az asszony, meg Te is boldogok vagytok
Egyébként normált vennék és 2,5" használnám, bár csak a hang miatt azért költséges móka az ssd
Legalább lenne 10G opció benne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile 2
- Blu-ray lejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest