Hirdetés
- Router gondok
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jherc
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig NAS vásárlás előtt vagyok, azt utóbbi időszakban nem tudtam a témával foglalkozni.
Újabb kérdéseim merültek fel, remélem a tudásotokkal, tapasztalatotokkal válaszokhoz is jutok! :-)
Jelent-e észrevehető sebesség különbséget, ha egy 918+ NAS két helyére kerülne 1-1 db 2,5" SATA3 SSD, a másik kettő helyre 1-1 db HDD. A kiszolgálás az SSD-ről történne, az SSD-k gyakori mentése pedig a HDD-kre. SSD-k is és HDD-k-is SHR-ben (tükrözve). Ezen kívül természetesen lennének még egyéb, külső mentések is.
A NAS link aggregációval menne a switchbe, tehát két db gigás kábel is lenne neki (tudom, nem adódik össze, de azért a tapasztalat, hogy párhuzamos műveletek esetén a külön-külön klienseknél nő a sebesség (legalábbis számítógépről történő kiszolgálás esetén igen, NAS-nál nem tudom)).Észrevehető lenne-e így a sebbesség különbség?
A 918+-ban található NVMe SSD cache lehetőség gyorsítana-e a dolgokon?
Mennyi az ajánlott memória mennyiség egy ilyen eszközben? Látom, hogy forgalmazzák 4 és 8 GB-tal, és úgy találtam neten, hogy megy akár 16-tal is.
Az eszközön lenne egy-kettő adatbázis, egy VM (linux szerver), és fájl tárolás (HDD).
Tehát, a dual link, az SSD HDD helyett és esetlegesen a memória bővítés és SSD cache mennyire befolyásolja a sebességet?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest