Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jherc

csendes tag

Sziasztok!

Még mindig NAS vásárlás előtt vagyok, azt utóbbi időszakban nem tudtam a témával foglalkozni.

Újabb kérdéseim merültek fel, remélem a tudásotokkal, tapasztalatotokkal válaszokhoz is jutok! :-)

Jelent-e észrevehető sebesség különbséget, ha egy 918+ NAS két helyére kerülne 1-1 db 2,5" SATA3 SSD, a másik kettő helyre 1-1 db HDD. A kiszolgálás az SSD-ről történne, az SSD-k gyakori mentése pedig a HDD-kre. SSD-k is és HDD-k-is SHR-ben (tükrözve). Ezen kívül természetesen lennének még egyéb, külső mentések is.
    A NAS link aggregációval menne a switchbe, tehát két db gigás kábel is lenne neki (tudom, nem adódik össze, de azért a tapasztalat, hogy párhuzamos műveletek esetén a külön-külön klienseknél nő a sebesség (legalábbis számítógépről történő kiszolgálás esetén igen, NAS-nál nem tudom)).

Észrevehető lenne-e így a sebbesség különbség?

A 918+-ban található NVMe SSD cache lehetőség gyorsítana-e a dolgokon?

Mennyi az ajánlott memória mennyiség egy ilyen eszközben? Látom, hogy forgalmazzák 4 és 8 GB-tal, és úgy találtam neten, hogy megy akár 16-tal is.

Az eszközön lenne egy-kettő adatbázis, egy VM (linux szerver), és fájl tárolás (HDD).

Tehát, a dual link, az SSD HDD helyett és esetlegesen a memória bővítés és SSD cache mennyire befolyásolja a sebességet?

Köszi

Új hozzászólás Aktív témák