Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz Patice #15266 üzenetére

Virtalbox alatt én is csináltam ilyet, de még ennyire sem variáltam meg, egyszerűen a hálózati driveként mountolt meghajtóra tettem az image filet és a nas-ról futtattam. Wifin keresztül persze elég kompromisszumos, de működik, gigás lanon viszont tökéletesen használható. Nyilván nem ssd sebességre kell számítani, de a gigabit egy nem túl régi diszk sebessége nagyságrendileg, szóval pl irodai felhasználásra teljesen jó lehet.
    Van erről egy jó oktatóvideó az IT Factorytól: [link] Itt ugyan épített nas-sal példálóznak, de maga a virtualizáció ugyanaz a tészta.
    Viszont ha vki -ahogy az eredeti kérdésben szerepelt- magán a nas-on akar Windowst futtatni, arra sztem a bolti nas-ok baromira nem gazdaságosak, szóval én is mindenképpen épített megoldást javasolnék: pl egy j1900-as gép 4 giga rammal egy 214se áráért és hasonló fogyasztással egészen tisztességes teljesítményre képes és akár 7/24-ben járatva sem fogja agyonütni a családi költségvetést - én is gondolkozom egy ilyen megoldáson, csak én natív windowson futtatnék xbmc-t v más médiacenterhez való alkalmazást és virtualizálva egy xpenologyt. Egyébként pont nemrég született egy remek blogbejegyzés a j1900 és a több kisfogyasztású megoldás összehasonlításáról:[link]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Új hozzászólás Aktív témák