Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz Patice #15266 üzenetére
Virtalbox alatt én is csináltam ilyet, de még ennyire sem variáltam meg, egyszerűen a hálózati driveként mountolt meghajtóra tettem az image filet és a nas-ról futtattam. Wifin keresztül persze elég kompromisszumos, de működik, gigás lanon viszont tökéletesen használható. Nyilván nem ssd sebességre kell számítani, de a gigabit egy nem túl régi diszk sebessége nagyságrendileg, szóval pl irodai felhasználásra teljesen jó lehet.
Van erről egy jó oktatóvideó az IT Factorytól: [link] Itt ugyan épített nas-sal példálóznak, de maga a virtualizáció ugyanaz a tészta.
Viszont ha vki -ahogy az eredeti kérdésben szerepelt- magán a nas-on akar Windowst futtatni, arra sztem a bolti nas-ok baromira nem gazdaságosak, szóval én is mindenképpen épített megoldást javasolnék: pl egy j1900-as gép 4 giga rammal egy 214se áráért és hasonló fogyasztással egészen tisztességes teljesítményre képes és akár 7/24-ben járatva sem fogja agyonütni a családi költségvetést - én is gondolkozom egy ilyen megoldáson, csak én natív windowson futtatnék xbmc-t v más médiacenterhez való alkalmazást és virtualizálva egy xpenologyt. Egyébként pont nemrég született egy remek blogbejegyzés a j1900 és a több kisfogyasztású megoldás összehasonlításáról:[link]̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Új hozzászólás Aktív témák
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest