Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kobe

  veterán

  válasz Keem1 #556 üzenetére

  nem a spotifyosok igénytelenségéről volt szó, én csak leírtam pl, hogy a különbség már igenis hallható egy átlagos árú fülhallgató és egy sima poweramphoz / normális EQ beállításokkal rendelkező androidos playerhez képest is.

  Én speciel egy Mi4-et, legújabb powerampot + egy kb 15e HUF-os VSonic VSD5-öt hallgatok. Ez se nem vájtfülű cucc, se nem high end, max az igényesebb kategória belépőszintje. De pl egy Piston2-vel, VSD3-assal ugyanazokat az általános jelenségeket tapasztaltam, mint a komolyabb VSD5-tel. Pedig az a aktegória vagyok aki egy 320as mp3 és egy flac között már nehezen hallja ki a különbséget.

  Ami _engem_ személy szerint a legjobban zavart, hogy a hangerő kb 20-30%-a spotifyon keresztül nálam sistergésből állt. Értsd, hogy azon a hangerőn amin hallgatni szoktam a zenét, ez kb olyan mértékű volt mintha sercegő, forrásban levő olajosserpenyő mellett állnál....annál a zenénél ahol van szünet, mély és magas közti váltás, irdatlan zavaró (én pl rockot, klasszikusokat, jazzt hallgattam rajta, sajna mindhárom műfaj erősen épít a szünetekre).
  Ha mondjuk egy 5-10% közötti minőségvesztést kell beáldoznom a helytakarékosság maitt, azt mondom üsse kavics, mert a tömegközlekedés háttérzajában nem mindig fogom kihallani, de úgy hogy ott volt a sistergés, nekem nem volt tartható. Nem tudom ez DAC + dll kombináció hibája, simán lehet, nálam nem jött át. Pedig az elképzelés jó lenne.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés