Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz I02S3F #4540 üzenetére

    "Mi értelme, ha te is láttad, hogy bejelentkezett?"
    Ez egy bepróbálkozás lehetett. Ki lehet fogni olyan felhasználót, aki (1) figyelmetlen, (2) nem ért hozzá, (3) nagyon ritkán használja a szolgáltatást, (4) már nem is használja, csak lusta volt / elfelejtette lemondani, stb. Ez a próbálkozás most nem nyert, de ha mondjuk az illető a feketepiacon vette (vagy találta) a hozzáférést (a feltört email/jelszó párost), akkor feltételezhetjük, hogy többet is vett, és lehet, hogy a többivel több szerencséje lesz (azaz hosszasan használhatja lebukás nélkül). Pl. láttunk már korábban arra is példát, hogy egy családi előfizetésnél jelent meg egy ismeretlen "családtag" - ezzel már sokkal nehezebb lebukni (mert viszonylag kevesen ellenőrzik rendszeresen a családtagok listáját.)

    Érdekes módon van ráció abban, hogy az illetéktelen felhasználó nem zárja ki a fiók tulajdonosát (azáltal, hogy megváltoztatja a jelszót és a fiókhoz rendelt email címet): egyrészt így hamarabb le lehet bukni, másrészt ilyenkor talán nagyobb az esélye a büntetőjogi következményeknek.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák