Új hozzászólás Aktív témák

  • Lord Myn

    senior tag

    válasz DBob #16000 üzenetére

    :O Jajj... ne haragudj, de sok dolgot kutyulsz, egy kis tisztázás:

    1. A HW effekt =/= EAX a játékok alatt... Az X-Fi rengeteg DSP effektet tud hardverből, amit bármelyik input-ra/output-ra tudsz rá keverni az Audio Creation módjában (csak ebben a módban tudod igazán kihasználni a kártya DSP-jét!). A teljesség igénye nélkül: Dinamika kompresszor, Parametrikus EQ, Torzító, Visszhang, Zengető, Vokalizer stb. és ezek mindegyike szabadon paraméterezhető. 4 párhuzamos Aux kimenet van az effekteknek, amiből 2 rögzített (Zengető, kórus) és 2 szadbadon választható, ezen kívül minden bemeneti/kimeneti forrásra lehet +1-1 inzert effektet beszúrni, ami szintén szabadon választott.

    Ha neked ezek nem fontosak, mert inkább játszol/zenét hallgatsz, akkor persze jobb a ZxR, de én zenét írok/szerkesztek és hangmérnöki utómunkákat is csinálok, nekem az egész Z és BlasterX széria ilyen szempontból lóf*sz... (és, sajnos, azóta sem csináltak ilyen konzumer kártyát!)

    2. A régi játékoknál az X-Fi-ken (és még az Audigy-ken) az EAX nem emulált, csak a DS3D hivásokat átalakítja OpenAL hívásokra (mivel DS3D már nincs a Vista-ban és a későbbiekben), ezt csinálja az ALchemy. Csakhogy amíg az X-Fi-ken (és Audigy-ken) úgyanúgy a DSP számolja ki a környezeti effekteket, addig a Recon3D/Z/BlasterX szériánál átadja CPU-nak és egy szoftverkörnyezetből próbálja kiválasztani az ahhoz hasonlót (mivel ezeken a kártyákon csak szoftveres az OpenAL támogatás, azaz emulált). Sokszor ég és föld a különbség, néhány esetben viszont egész elfogadható az emuláció, pár esetben meg egyáltalán nem működik a későbbi kártyákon. Mivel, mint írtam, nekem egy G6 is van az X-Fi mellett a gépben, össze szoktam hasonlítani a 2 hangcucc EAX tudását játékok alatt és még az elfogadható esetekben (pl. amikor nem kell bonyolult terek akusztikáját szimulálni) is bőven hallható a különbség az X-Fi javára.

    "War does not determine who is right - only who is left."

Új hozzászólás Aktív témák