Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Joshi #61549 üzenetére

    "Biztos hogy egyedi volt annak a Panának a felhősödése? "

    Sajnos igen! Sok MVA paneles tévét (és monitort) teszteltem már. Előfordul a felhősödés, mert LCD technológiánál ez megkerülhetetlen; de a VA panelek között ezeknél a legritkább a jelenség. Az AUOptronics valami nagyot alkotott.

    A "GX942e" esetében az összes felhasználó, aki beszámolót írt róla, tökéletesen homogén panelről számolt be.

    Egy kedves itteni ismerősöm, aki felhívta a figyelmemet a vonatkozó akcióra, a hozzá közeli áruházban a kiállított darabot is letesztelte, és a cimborájának ugyanott vásárolt, direkt emiatt kibontott és letesztelt másik példányt is.

    Egy árva bevilágítási folt nem volt egyiken sem. Ha nem én vettem volna meg a webáruházból az utolsót, akkor cserét kértem volna, mert kb. 99%-os eséllyel tökéletes példányt hoztak volna másodszorra. A készülék minden egyéb jellemzőjével pedig tökéletes lett volna számomra. Most így alakult. Ez van. :) Minden okkal történik az Univerzumban.

    Az "Edge LED" kapcsán pedig sokszor írtam, hogy ha fényszivárgástól mentes a panel és ~5.000-6.000:1 feletti a natív kontraszt, (mint pl. a két itthoni SONY tévénken), akkor jobb, mint a FALD, mert tökéletes fekete szintet produkál, ugyanakkor nem jelentkezik rajta "blooming".

    Azt már csak szőrmentén jegyzem meg, hogy még engem is meglepett, mennyire hatékonyan működik rajta a "Local Dimming" ennél a megvilágításnál is.

    No, persze gyorsan előjött a "fényderengés" problémája, de az leszűrhető volt, hogy miért nem cseréli le a Pana már 3+ éve a "HCX Pro" processzort. Zseniális szerzet. :)

    Persze én sem bánnám, ha folytatnák az MVA paneles prémium LCD irányt, akár egy (tényleg) sok zónás FALD-dal is kiegészítve! Mert a "DX900" az egészen szuper tévé volt.

    És ugyanez a véleményem a SONY-ról is. Egyszerűen olyan jó processzorral, amit ők fejlesztettek a tévéikhez, vétek b*szakodni ilyen ~20-30-40 zónákkal. Egy rossz és groteszk vicc az egész... :(

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák