Hirdetés
- Bittorrent topik
- Windows 10
- Program promók
- DIGI internet
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- [Re:] Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- [Re:] Adatszivárgást jelentett az OpenWRT
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
Hozzászólok Aktív témák
-
csibusz0314
aktív tag
válasz
Bobrooney #2050 üzenetére
Igen, kivennénk, ha nem lenne beépített
Nem véletlenül nem tudjuk megoldani + nem tudjuk beállítani, hogy csak 80%-ra töltsön.. Mivel nekünk nincs Battery Life Extender.. Hozzáteszem érthetetlen okok miatt.
Ha nem olvastad volna a típusszám: NP370R5E-s02HU
Ha van valami ötleted, köszönjük előre is
-
Mikisys
őstag
-
Conv
csendes tag
válasz
csibusz0314 #2053 üzenetére
Velemenyem szerint az Extender mukodesenek lenyege, hogy 80 szazalek felett - hiaba csokken a toltes az akkus hasznalat miatt - nem kezdi meg a toltest. Amennyiben ez ala esik, akkor viszont szazra tolti vissza! Igy nehany szazaleknyi hasznalat eseten nem hasznalodik az akku tovabbi toltesi ciklussal.
[ Szerkesztve ]
-
csibusz0314
aktív tag
Igen, ezt én értem is. De azt hiszem most már átlépek ezen a "problémán". Mert nekem igazából, még mindig nem ez a kérdésem.
Beépített aksival rendelkező laptopom van, és attól függetlenül, hogy írták, nincs benne ez a program/lehetőség/opció (battery life extender) - ergo nincs meg az az opcióm, hogy kikapom az aksit, és úgy használom, de még egy program sem áll a rendelkezésemre, ami segítene az akkumulátor kímélésben. (SAMSUNG kolléganővel többszöri beszélgetés után sincs)
De őszintén.. Már nem is érdekel.Amíg bírja az aksi bírja.. Én ACról fogom használni a szünetmentesség miatt is.. És ha megadja magát, akkor megy a szervizbe. Most már szeretném "élvezni is"
Köszönöm a kommenteket[ Szerkesztve ]
-
Mikisys
őstag
válasz
csibusz0314 #2055 üzenetére
Írtam, privát üzenetet.
-
Semmilyen energia-garázdálkodási szoftver használatát nem javaslom senkinek, ettől nem lesz hosszabb az akku élettartama, ez csak mellébeszélés.Üdv!
-
csibusz0314
aktív tag
Tévedtem
FULL HD filmet nézek most, rajta, szóval alkalmas arra is^^
Még egyszer köszönöm a segítséget, aki ajánlottaHOPPÁ nem ide
[ Szerkesztve ]
-
Conv
csendes tag
válasz
Mikisys #2056 üzenetére
Az azt jelenti, hogy nincs alapja annak, hogy a töltési ciklusok száma is erősen növeli az akkumulátor elhasználódását?
Azt jelenti tehát véleményed, hogy nem számít, rátöltök-e az alig csak néhány százaléknyit merült akkura napi rendszerességgel? Ez tehát nem befolyásolja az akku élettartamát?
A menedzsment programok - ebből a szempontból - miért teljesen hasztalanok, elmagyaráznád részletesebben? Köszönöm. -
Mikisys
őstag
Töltési ciklus:
Az akkumulátorban felhasznált anyagoktól és azok technológiájától is függő adat, hogy mennyit bír ki, míg cserére nem szorul. Akku gyártók weboldalán esetleg hozzáférhető adat.
A LAP-TOP akkuk nagy részébe bele van építve valamilyen érzékelő, vagy szabályozó-védő áramkör, vagy a gépben lévő töltő-felügyelő áramkör.
Ha az áramkör megy tönkre, akkor tönkreteheti a még jó akkut is.
Ha tegnap feltöltött állapotban kikapcsoltam a gépet, kihúztam a konnektorból, attól még ma nem fog tölteni bele a tápja/töltője, ha bedugom a konnektorba és használom a gépet.
(Nekem bekapcsoláskor egy pillanatra vörös fénnyel világít a LED, majd átvált zöldre, ha az akku rendben van, tehát feltöltött állapotban van.)Rátöltés:
Az újabb gyártású LI-ION-akkuk szeretik a gyakori töltést, nem okoz nekik semmilyen megbetegedést, a mélykisütés és túlmelegedés viszont okozhat, lásd még az elektronikáját.Menedzsment-energia gazdálkodási programok:
Ezek 90%-ban visszafogják a gép teljesítményét, tehát lassabb lesz a feldolgozás, ez önmagában nem kíméli az akkut, mert tovább tart egy program futtatása.
Inkább előny az, hogy kevésbé melegszik a gép, mivel csökkentett energia-felhasználású módban működik.
Nagy grafikai(fotós), vagy főleg játékprogramok esetében nehézkessé válik a kezelhetőség, darabos, lefagyásos tünetekkel egyetemben.
Végső soron nem takarítottunk meg energiát, csak bosszankodtunk gépünk nehézkes, lassú működésén.Nekem ez a véleményem az akku-takarékossággal kapcsolatban.
Üdv!
-
massino83
újonc
Sziasztok!
Következő problémám lenne: van nálam egy samsung laptop (270E5E-K01), win8at raktak rá gyárilag. Nah most a gazdájának nem felel meg a win8, szeretné, ha win7el menne. Kb már 15ször fel lett rakva rá több fajta win7 is, de mikor végez a telepítéssel, kiírja, h újraindul és onnantól kezdve nem bootol be hddről a gép soha sem. Media Marktban lett véve a gép 2 hete, ebből gondolom, h másnál is kellett lennie hasonló problémának.... Valami ötlet megoldásra? -
dunc
nagyúr
Sziasztok ez a gépem van Samsung NP270E5E-X02HU win8 al,lehetséges e DVD ről telepíteni?
-
DeltaPower
őstag
Sziasztok! Ha valakinek van NP300E5Z-S02HU, meg tudná nézni nekem a bios verzióját? Elvileg "P07AAA" vagy hasonló kinézetű a verziószám. Előre is kösz.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Bela52
tag
Sziasztok. Tudna e valaki valamit javasolni? Samsung
Np300e5x-02hu laptopra, wind8-ra telepitettem , win7 op rendszert.Telepitésnél , töröltem minden particiot. Minden sikerült, fel állt a wind7 rendszer.Csak a wifi nem müködik. Letöltöttem a samsung oldaláról wifi drivert telepitettem, de csak nem müködik.Valakinek lenne ötlete? Segitséget elöre köszönöm. -
izsob
tag
válasz
DeltaPower #2067 üzenetére
nekem np300e5z-s04hu van, a gépalján a matricán s02hu van. nekem 09QB bios van rajta. Az engem is érdekelne mi a különbség a 02 és a 04 között.
-
ruzsass
tag
válasz
thomasmorten #2072 üzenetére
Rendszergazdai jogokkal bíró felhasználóként próbálod módosítani?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hátha akad itt valakinek: Samsung 700G7A, i7-el, 6970M VGA-val mennyire hangos terhelés alatt?
-
csibusz0314
aktív tag
válasz
aclandiae #2074 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek, ezt miért csinálja a lapos? Belassul, megnézem a feladatkezelőt, és ez a kép vár:
Ugrál konkrétan a HDD kihasználtsága.. alig fut valami... friss OP. rendszer. Sentinellel megnéztem, nincs bad sector.. és vírusírtót is futattam.. Any Idea??
Lapos type: NP370R5E S02HU
-
SZATA
senior tag
válasz
csibusz0314 #2075 üzenetére
Szerintem ócska a vinyó ami beletettek, hogy halk, és kis fogyasztású legyen. Nekem is örökké a HDD-re vár a rendszer. (i7-2670QM)
-
Woodslave
veterán
az ativ book 2 sorozatról van vkinek véleménye, tapasztalata?
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
exor
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Tegnap vettem egy samsung Ativ book 5 NP530U4E-X01HU notebookot. Leírom az elejétől a hibajelenséget, első bekapcsolásnál, mikor elindult az előtelepített windows 8 háromszor volt BSOD mire felált a rendszer és utána is néha random időközönként kékhalál.. illetve ha alvó állapotba akarom rakni akkor is összeomlik a rendszer, + minden egyes normális rendszer inditásnál ahogy betölt a csempés felület egyből irja, hogy valami hiba és adatokat küld a microsoftnak. Aztán rájöttem mi okozza. Ugye van egy radeon HD 8750M az integrált intel HD4000 melett. Ha bármi programot inditok ami azt használná, akár csak a CCC-t vagy GPU-z-t vagy bármit, azonnal összeomlik, és a következő hibák valamelyikét írta ki eddig:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (win32k.sys)
VIDEO SHEDULER INTERNAL ERROR
vagy 0xa0000001
Ha letörlöm az összes hd8750m-hez tartozó drivert meg mindent onnantól fogva teljesen jó, tökéletesen működik minden, csak nem látja a vga-t.
Az egyetlen driver amit fel tudok rakni az amit a Samsung SW updater felajánl ami ugyanaz a 2012.évvégi(nemtudom pontosan mikori) verzió ami eredetileg is benne van az előtelepített windows 8ban és azzal használhatatlan a gép.
Az AMD honlapjáról semmilyen vga-drivert nem tudok felrakni, mert vagy azt írja, hogy nincs megfelelő hardver/és vagy forduljak a gyártóhoz, vagy (beta driver esetén) betölt nagyongyorsan és kiírja hogy kész, közben meg nem telepített semmit. A windows szerint meg az elérhető legfrisebb driver van fennt (ami nem igaz). Az interneten olvastam,hogy a driver frissítése(az nem ment) vagy ha törlöm a KB2778344 windows frissírést az megoldja a problémát de nálam semmit nem segített.
Van valakinek bármi ötlete, hogyan tudnám működésre bírni a dedikált vga-t?
Illetve ha letöltök egy windows 8 oem isot, és megpróbálkozok tiszta telepítéssel, tudni fogja a biosból a cd-keyt? mert nem adtak hozzá sem azt sem telepítő lemezt csak a gépen lévő visszaállítási partíció, de ami azon van az használhatatlan és amugy is dög lassú a rengeteg hasznalhatatlan program miatt.
Bocs a hosszú hsz miatt, és köszönöm a segítséget előre is! -
exor
tag
Még egy kérdésem lenne: Nem tudok tiszta telepítést csinálni pendriveról, mert azt írja "a kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerinti" semelyik egyéb partíciohoz nem nyúltam csak a C-t formáztam a windows telepítőlemezével és oda probáltam feltenni. Ezt hogy lehet megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
senkia
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy Samsung NP550P5C-S03-as notebook-ba egy SSD-t is beszerelni a jelenlegi 1TB-os HDD (ez SATA II-es) mellé akár az optikai meghajtó helyére is. A kérdésem az volna hogy ez a modell támogatja a SATA III-as csatlakozást amivel elég sok SSD rendelkezik?
Üdv
-
H@lede
tag
Üdv Mindenkinek!
A következő notival lenne problémám Samsung np370r5e nyáron lett vásárolva. Elsősorban azért lett választva mert viszonylag jó dolgok vannak belepakolva.
A probléma a következő lenne ha valami játékot futtatok rajta melegszik és lekapcsol. Vásároltam alá hűtőpadot de azzal se változik a dolog és nem olyan játékokat próbálok meg futtatni amik nagyon kipörgetnék a gépet. Van esetleg valakinek ezzel a szériával ilyen problémája?Battletag: Halede#2912 Wot Nick: Halede
-
H@lede
tag
Alapjáraton 45-50 fokot mutat, játéknál ment fel igazán 90-95 fokra és azt gondolom a heatpipe is arra van kötve mint a proci és azt az 5-10 fokot simán rádobja. 100-nál pedig K
.
Ez egy i5 3210M@2,50Ghz arra gondoltam hogy esetleg valami széria hiba lehet és nem illeszkedik a heatpipe megfelelően, de ha így van sajnálatosnak tartom hogy egy viszonylag új szériás Samsung notebooknak ez a hibája.
Battletag: Halede#2912 Wot Nick: Halede
-
online1986
tag
Tud nekem segiteni valaki Samsung NP370R5V
I3 3110M forasztott cpu van a gépbe hogyan lehet ebbe i5 cput tenni ?Illetve ilyen tipus cpu vásárolni hol lehetne? -
Core2duo6600
veterán
Hello
A következő gépet milyen típusú HDD vel szerelik ?SAMSUNG Ativ Book 8 NP870Z5E-X01HU
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
ReWGeT
tag
Hali!
Olyan problémám akadt NP370R5E-S01HU típusú notebookommal, hogy felfrissítettem 8.1-re felraktam egy ati drivert, miután újraindítottam fekete képernyő, úgyhogy windows javítást csináltam, visszamentem sima 8-ra, letöltöttem az összes drivert SW Update programmal, de a fényerő állítás nem akar működni, gombbal se, vezérlőpultból se, sehogy... mielőtt 8.1-re tértem volna jól működött a dolog. valaki tudna segíteni, hogy milyen drivert kéne telepítenem?
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- [Re:] G.SKILL F3-12800CL7D 4GB /2GBX2/ KIT
- Milyen videókártyát?
- [Re:] I5 4570 Processzor + Gyári hűtő
- [Re:] [motoflug:] Xbox One S 500GB dobozában, játékokkal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- [Re:] [ ÚJ ] RTX 3060 Ti FTW3 ULTRA GAMING | ÁFÁ-s Számla! Raktáron!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- 160GB, 320GB és 1TB PS3 slim (cech-2504b) + Rebug 4.86CFW
- HP EliteDesk 800 G1 Tower. --- i5-4670K - 12GB RAM --- 240GB SSD
- Xbox 360 4gb, 250gb és 1000gb gépek tökéletes állapotban
- ÚJ BONTATLAN APPLE WATCH SERIES 5 - 6 S5 - S6 40-44MM EKG AZONNAL DEÁK TÉRNÉL ÁTVEHETŐ 1 ÉV GARANCIA
- GIGABYTE GA-EP45-DS3/DDR2 1333+/1600 MHz FSB/Dual PCI-E 2.0 x16/XEON BIOS
Állásajánlatok
Cég: Andrews IT Engineering Kft.
Város: Budapest
Cég: Scania Hungária Kft
Város: Biatorbágy