-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stefi_dzsi
tag
Kedves Nagyérdemű!
Az eddigi Samsung TV-s tapasztaltaimat szeretném megosztani:
Február vége óta van egy 40”-os ES6100 készülékem a Műszaki shopból. Simán tudtam regisztrálni a Samsung oldalán a plusz garanciáért.Diginél fizettem elő TV-re és 40/20-as internetre. Csak digitális adásokat nézek, nulla vagy aközeli bithiba aránnyal, mert csak 1 csatlakozás van a TV és a Digisek főkábele között. Eddig minden frankó, ami kicsit zavar, hogy az EPG-be az infók néha nem töltődnek be, csak azután, ha kiválaszottam a kérdéses csatornát.
PC-ről való tartalom megosztásra először egy régebbi 54Mbps wifi routert használtam. (A router egy szobában van a TV-vel.) Elsőként a Samsung AllShare programon keresztül aztán felraktam mellé a Serviio 1.1-t is. A Serviio jobban bejött, így az maradt a gépen. Viszont a wifin keresztüli megosztás 3D filmek esetén élvezhetetlen volt, mert folyamatosan akadt az átvitel. (A fullHD filmek is elég neccesen mentek.)
Kábelt nem akartam keresztülhúzni a szobán, így inkább beszereztem egy Tp-Link 3600 routert. Ez egyidejűleg ki tudja szolgálni a 2,4GHz-es és 5GHz-es wifi csatornákat. A TV szintén kezeli az 5GHz-es csatornát, így most már megvan a megfelelő vezetéknélküli kapcsolat. Most szépen mennek a fullHD és halfSBS/halfOU 3D filmek is wifin keresztül. Persze ehhez „okosítani” kellett a routert: a gyári firmware helyett, a Vargalex-féle van rajta, ami sok hasznos cuccal felruházza a routert. Ilyen pl. a miniDLNA szolgáltatás, amivel a routerbe dugott vincseszterről megoszthatók a tartalmak a PC bekacsolása nélkül. (A vincsim egyébként 2,5”-os 250GB-os laptop merevlemez USB 3.0-ás külső házban.)
A TV műsorrögzítési módját az otthon levő pen drive-ok egyikével sem tudtam kipróbálni, mert hiába írt ki PC-n a teszt legalább 5 MB/s írási sebességet a TV mégis csak lassabban tudta írni (A-data C008 – 8GB), amivel ugye nem működik együtt. Hirtelen felindulásból egyszer kipróbáltam a 4GB-os Class 4-es Kingston SD kártyámat egy noname „All-in-one” kártyaolvasómban, és meglepő módon simán ment a rögzítés. (viszont csak 40 perc fért rá.) Így most gondolkodom vagy egy 32GB-os SD kártya vagy egy pen-drive beszerzésén.
További fejlesztés egy hangrendszer beszerzése lesz, ha ehhez van valakinek jó tippje, szívesen fogadom.
Plusz ami hátravan a tapasztalatszerzésből az a garanciás ügyintézés, ugyanis az egyik szemüveg elemtartója eldobta magát, nem marad bepattanva, pedig nem lett meggyötörve és nem is nagyon használtuk (csak 1-2 film során).
Remélem hasznosak a leírtak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest