Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AS


AS
(PH! félisten)

SAMSUNG GALAXY S

A világ és ami mögötte van

ForRedGlory összefoglalója.

Rövid ismertető:
A Samsung Galaxy S a Samsung legújabb telefonja, melyen jelenleg az Android 2.1-es operációs rendszer fut, de hamarosan a Froyo (2.2) is érkezik rá, amelytől jelentős gyorsulást vár mindenki. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el. A jelenleg kapható legjobb Androidos telefon, mely paramétereit tekintve is sok mindenben első.
Kétféle "kiszerelésben" kapható: függetlenül és szolgáltatótól (T-Mobile, Telenor) is vásárolható. A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető. A T-Mobile további egy év korlátozott garanciát biztosít. A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.

ROM frissítés:
A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin). Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni ezt a driver packet (WinXP és Win7hez is).
Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.
Az APN beállítások itt találhatók:
- T-Mobile
- Telenor
- Vodafone

*KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle, egyedül a hivatalos módon történő frissítés nem.

A telefon optimalizálása:
Fentiekből következik, hogy a telefonra (mely bár alap rommal is jó) ráfér az optimalizálás. Én a következő triumvirátust ajánlom:
- ROM: JM8 (vagy JM5)
- Lagfix: RyanZA, esetleg Voodoo LagFix (ezzekkel további gyorsulás érhető el)
- Optimalizáló: Advanced Task Cleaner Pro*.

*Az Advanced Task Cleaner Pro ingyenes program, amivel a futó alkalmazásokat lehet kilőni, mellyel megakadályozható a telefon esetleges belassulása, illetve nem utolsó sorban az akkumulátor üzemidejét is hosszabbítja. Az Androidban nem lehet máshogy bezárni a programokat. (Az operációs rendszer magától bezárja őket, de nem hatékony). A beállítása nem nehéz, de leginkább tapasztalattól függ, attól hogy ki mit mennyiszer is használ. A programban beállítható kétféle mód: autokill list és ignore list
1. a képernyő kikapcsolásakor záródjon be program
2. 1-5-10-30-60 perc inaktivitás után múlva záródjon be a program
Beállítható hogy bizonyos programokat sose zárjon be (ignore list), ilyenek például a rendszer alkalmazások, amiket felesleges kilőni, egyből újraindulnak.
Egyén függő hogy ki hogy állítja be. Aki sokat internetezik annak nem célszerű például azt beállítania, hogy 1 perc után kapcsoljon ki böngésző, mert ha vissza akar lépni, akkor újra írhatja be az internet címet. Célszerű megadni mondjuk hogy 5-10 perc után kapcsolja ki. Ugyanakkor felesleges beállítani, hogy például a beállítások menü vagy a játék sokáig aktív legyen a háttérben, ezeket lehet tenni 1 percre, vagy "screen off"-ra, stb-stb.
A programmal 1 kattintással bezárható minden háttérben futó alkalmazás, ami eszi az erőforrásokat. Ehhez a következőket kell tenni: Megnyitod az Advanced Task Cleaner Pro-t, majd „menü -> preference -> widget press action”. Kiválasztod, hogy „kill all running tasks”. A képernyőre kitett widgetre kattintva minden futó program bezáródik (kivéve, amik az ignore listán vannak).
Tipp: feltétlenül tegyed bele „ignore list”-be az Advanced Task Cleaner Pro-t!

Hasznos oldalak:
PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
XDA
Appbrain
andro-id.info

Szerviz kódok:
* # 1234 # Rom verzió
* # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
* # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
* # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
* # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
* # 197328640 # Szervizmód
További szervizkódok

Frequently Asked Questions

Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.

Miben jobb a Froyo (android 2.2), mint az Eclair (android 2.1)?
A választ itt találod.

A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.

Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.

ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
Nem kell rootolni.

Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork Recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
ROM frissítés videó 1-2. rész
ROM frissítés videó 3. rész

Frissítés Kies programmal:
A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg a test mode-ot.

Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.

Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
Az alábbi linken megtalálod a választ.

Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
Samfirmware (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)

Pontatlan a GPS, hogy lehet orvosolni?
Először is lépj be a GPS beállításokba (*#*#1472365#*#*), majd kövesd az itt leírtakat. Próbálkozhatsz ezzel is, de a Froyo érkezéséig érdemi javulás nem várható ezektől sem. A Samsung a twitter oldalán megerősítette, hogy készítik a javítást.

Android Marketen (legálisan) elérhetőek a fizetős programok?
Jelenleg még nem, csak az ingyeneseket lehet hazánkban elérni.

Mennyire módosítható a TouchWiz3? (alap Samsung kezelőfelület)
Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.

Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.

Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.

Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
Programok telepíthetők a Marketről is (hazánkban csak ingyenesek érhetők el), vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.

Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.

Gyári programokat el tudok távolítani?
Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.

Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.

Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.

Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.

Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.

Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.

Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
Motonav, Navigon, Ndrive.

Milyen a beépített GPS a telefonban?
Nehéz lenne egyszerűen megválaszolni, inkább olvasd el, vagy nézd meg ezt a GPS teszteredményt. A teszt JM8 rommal készült!

Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
- Red Bull teszt videó
- Éjszakai teszt videó
További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.

Milyen képeket lehet a telefonnal készíteni?
Teszt képek a telefonnal .

Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…

Miért nincs a fényképezőhöz vaku?
Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is. :)

Tippek - Trükkök:

- ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
- A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
- A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
- tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketről letölthető)

Rom frissítés, Root, Lagfix

Haladó felhasználóknak

[/IM[/P]G]

Sztereotípia:
A Samsung Galaxy S telefon rom frissítésével nem tudod tönkretenni a telefont, csak nagyon szélsőséges esetben. Ettől függetlenül nem árt néhány szabályt betartani.
Fentebb a rom frissítésről már volt szó nagyvonalakban, de tényleg csak nagy vonalakban. Ez lesz most kivesézve részletesen. Tekintettel arra hogy a hivatalos 2.2 még nem jött ki a telefonra, kétféle rom frissítési leírást lesz részletesen prezentálva:
- Odin-os frissítés (amivel az alap romokat lehet legegyszerűbben feltenni)
- Recovery-ben történő frissítés (főzött rom egyszerű feltételéhez: Doc rom és Darky rom )

Előkészületek:
- Töltsük fel a telefont teljesen, de minimum 50-60%-on legyen.
- Sim kártyát és a memóriakártyát (ha van benne) vegyük ki.
- Ellenőrizzük, hogy működik-e a 3 gombos recovery és download mód (fentebb van róla írás). Amennyiben nem, TILOS elkezdeni a frissítést, előtte elő kell csalogatni ezt a menüt.
- A nélkülözhetetlen adatokról feltétlenül készítsünk biztonsági mentést, mert minden törlődni fog a telefonról. Fentebb van leírás, mivel készíthetünk mentést.
- „wipe data / factory reset” és „wipe cache partition” a recovery menüben (később erről részletesen). Ez a pont egyébként nem létszükséglet, de én szeretek úgy frissíteni, hogy visszaállítom a „gyári” állapotot vagy legalábbis az ahhoz legközelebbi állapotot. Így a legtisztább szerintem.
- Ezekre most nem térek ki, fórumon le vannak írva, ugyanakkor az izgalommentes frissítés miatt erősen ajánlott:
a., unlock code generálás (ha „bezárná” a frissítés a telefont. Gyorsan hozzátenném, T-függő a telefonom, ilyen gondom sosem volt, és valószínűleg senkinek sem lesz, ha 2.2.1-es romot tesz fel)
b., /efs mappa lementése (szükséges, amennyiben a frissítés után a „product code” átíródna). Ennek semmi hátránya nincs a mindennapi használatban. Maximum akkor kell visszaállítani az eredeti állapotot, ha megy szervizbe a telefon bármiért, de ne menjen…
További információk itt: [link]

Amennyiben ezek megtörténtek, akkor a töltsük le 2.2.1-es romot, ami egyébként az eddigi legjobb „gyári” rom: letöltés.
Töltsük le az Odint, amivel a frissítést el tudjuk majd végezni: letöltés
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a frissítés.
FONTOS: amit leírok, ebben a sorrendben célszerű elvégezni, direkt így írom.

A letöltött 2.2.1-es romot tömörítsük ki egy tetszőleges helyre. 4 darab fájlt fogunk kapni:
- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJPU.tar.md5
- I9000XXJPU-REV03-PDA-low-CL747761.tar.md5
- MODEM_I9000XXJPU.tar.md5
- s1_odin_20100512.pit

Frissítés pontról-pontra:
1., Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez, amit előtte download módban indítottunk el! (megjegyzés: USB 2.0-ás csatlakozóra kössük, és ne legyen USB hosszabbítóval toldva).
2., Indítsuk el az Odint, ami után a következő kép fogad: [link]
3., Tallózzuk be az alábbiak szerint a fájlokat:
- PIT: s1_odin_20100512.pit
- PDA: I9000XXJPU-REV03-PDA-low-CL747761.tar.md5
- PHONE: MODEM_I9000XXJPU.tar.md5
- CSC: GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJPU.tar.md5
4., Pipáljuk ki a „Re-Partition” menüt, vagyis legyen benne pipa. Az ne zavarjon meg, hogy az előző képen nincs bepipálva!
5., Végül kattintsunk a „Start” gombra, és nagyjából 3-5 perc alatt frissül is a telefon. Ha végzett a program a frissítéssel, akkor automatikusan újra fog indulni. Itt is el lesz egy darabig, de maximum 1-2 perc után máris elindul a telefon.
6., Kapcsoljuk ki a telefont miután elindult a rendszer (ne is menjünk végig az automatikusan megjelenő beállításokon!)
7., Kapcsoljuk be a telefont recovery módban (hangerő fel + home gomb és bekapcsoló gomb)
8., Válaszd ki a következő két már fentebb említett menüt:
- wipe data / factory reset
- wipe cache partition
* a 7-es pontot csak akkor csináljuk meg, ha nem akarjuk rootolni és lagfixet feltenni, ellenkező esetben felesleges, mivel a lagfix felrakása végén szintén el kell ezt végezni!
9., Indítsuk újra (pár percig eltart(hat) mire bekapcsol), és végeztünk is a frissítéssel. A 2.2.1-es ROM-ban alapból ki van kapcsolva minden animáció. Ezeket visszakapcsolhatjuk itt: „settings--> Display--> Animation: All animations”

A telefon Rootolása (2.2.1-es JPU)

Amennyiben szeretnénk a telefont rootolni, akkor a következőt kell tenni:

1., Töltsük le a CF-Root (csak JPU-hoz) nevű programot: letöltés (további információk: [link]2.; Indítsuk el a telefont download módban, kössük össze a számítógéppel és indítsuk el az Odint.
3., A letöltött CF-Root-ot tallózzuk be a PDA-ba (!!), a „PIT”-„PHONE”-„CSC” maradjon üres !
4. Vegyük ki a pipát (azaz ne legyen bepipálva) a „Re-Partition”-ból
5. Kattintsunk a „Start” gombra. Ez másodpercek alatt kész van, majd újraindul a telefon.

Voodoo Lagfix aktiválása(2.2.1-es JPU)

Az érezhetően gyorsabb és lagmentes telefonért

FONTOS: mielőtt a lagfixet felteszed, olvasd el, ami a lagfix felrakásának leírása után van!!

1., Töltsük le a Voodoo-5.0.3-Froyo-GT-I9000-XXJPU kernelt: letöltés
2., Indítsuk újra a telefont download módban, majd csatlakoztassuk a számítógéphez
3., Indítsuk el az Odint és a „PDA”-ba tallózzuk be az előbb letöltött „.tar” kiterjesztésű fájlt (a „re-partition” NE legyen bepipálva!)
4., Kattintsunk a „Start” gombra, és néhány másodperc után újraindul a telefon.
Ennél a pontnál két dolog fordulhat elő:
- Amennyiben az újraindítás után hallani lehet a „robotlány” hangját, akkor elindult a voodoo lagfix telepítése, ami eltarthat akár 5-7 percig is. Miután ez lefutott, a lagfix beállításra került.
- Amennyiben „simán” újraindul a telefon (nincs „robothang”), akkor lépj az 5-ös pontra.
5., A telefon újraindulása után kapcsoljuk ki és lépjünk be a recovery menübe.
6., Navigáljunk a „voodoo lagfix” menübe, itt válasszuk ki az „enable lagfix” és a „/system lagfix on” menüpontot. (A navigálás a hangerő szabályozó fel és lefelé történő nyomogatásával történik, a kiválasztás pedig a bekapcsoló gomb megnyomásával)
Ha mindent jól csináltunk, a képernyőn ez olvasható lentebb: „next boot: enabled” és „/system lagfix conversion: yes”
7., Menjünk a „go back” menüre, majd a „reboot system now”-ra. A géphang jelzi, hogy hol tart a folyamat (kb. 5-7 perc)
A lagfix bekapcsolását a recovery menüben lehet visszaellenőrizni ott, ahol a 6-os pontban is le van írva.
8., Miután a telefon bekapcsolt, ismét kapcsoljuk ki és indítsuk el recovery módban. Válaszuk ki a következő három dolgot, majd indítsuk újra:
- wipe data / factory reset
- wipe cache partition
- wipa dalvik cache (az „advanced” menüben van!)
Quadrant score: kb. 1250 pont

Doc’s Rom és Darky’s Rom telepítése

Amennyiben a Doc vagy Darky romját szeretnénk feltenni, akkor a fenti leírást CSAK a rootolásig végezzük el! A Lagfixet ebben az esetben NEM szabad (előre) feltenni, mivel ezeket a romokat lagfixelt telefonra nem lehet feltenni. Amennyiben a lagfix már fent van, akkor ki kell kapcsolni recovery menüben.
Mindkét romot recovery menüből kell feltenni. A telepítés során a voodoo lagfix is automatikusan felkerül a telefonra.

A telepítés menete (Darky’s Rom):
Az előkészületek ugyanazok, mint ami fentebb lett részletezve. Teljesen mindegy hogy milyen a rom van a telefonon!

1., Töltsük le Darky legfrissebb romját (Darky 7.0): letöltés, majd másoljuk azt fel a telefon belső (!) memóriájára.
2., Töltsük le a Voodoo-5.0.3-Froyo-GT-I9000-XXJPY kernelt: letöltés
3., Indítsuk újra a telefont recovery módban, majd válasszuk ki a következő három menüt, utána pedig indítsuk újra:
- wipe data / factory reset
- wipe cache partition
- wipe dalvik cache (az „advanced” menüben van!)
4., Ezután download módban csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez.
5., Indítsuk el az Odint és a „PDA”-ba tallózzuk be a 2-es pontban letöltött kernelt. A „PHONE”, ”CSC” és „PIT” legyen üres, illetve a „Re-Partition” se legyen bepipálva.
6., Kattintsunk a „Start” gombra, és néhány másodperc után újraindul a telefon.
7., Recovery módban válasszuk ki a következőt: „install zip from sdcard”, majd „choose zip from sdcard”
8., Keressük meg a feltöltött rom fájlt: „Darkys_v7.0_Gingerbread_Edition_Voodoo_signed”
Elindult a telepítés, mely során fura nagy kék betűk jelenhetnek meg a kijelzőn, de ez normális. A telepítés után a telefon visszaugrik a recovery menübe.
9., Válasszuk ki a „go back” lehetőséget, majd indítsuk „reboot system now”. Pár perc múlva elindul a telefon.
10., Alapállapotban a lagfix nincs (!) aktiválva. Amennyiben be szeretnénk kapcsolni, navigáljunk a „voodoo lagfix” menübe, itt válasszuk ki az „enable lagfix” és a „/system lagfix on” menüpontot. (A navigálás a hangerő szabályozó fel és lefelé történő nyomogatásával történik, a kiválasztás pedig a bekapcsoló gomb megnyomásával) Ha mindent jól csináltunk, a képernyőn ez olvasható lentebb: „next boot: enabled” és „/system lagfix conversion: yes”. A telefon után kb. 5-7 perc múlva használható:
Quadrant score: kb. 1500 pont

A telepítés menete (Doc Rom):
Egy az egyben ugyanúgy kell telepíteni, mint Darky romját, csak értelemszerűen Doc romot töltünk le és azt másoljuk fel a telefon belső memóriájába.

További általános segítség(ek) telepítéshez:

Bár a fenti leírás a JPU rom frissítését tartalmazza, de az eljárás alapvetően nem sokban különbözik attól, ahogy a többi romot frissítjük. Különbség abból adódhat, hogy például JPX és JPY rom letöltése esetén mindössze 1 db fájlt kapunk (JPY esetén pl.: „JPY_JPY_JPY.tar”). Ez nem azt jelenti, hogy kimaradt volna belőle a többi, hanem pusztán azt, hogy ez az 1 fájl tartalmazza a PDA/PHONE/CSC állományokat (a telefon tárcsázójába a *#1234# beütése után ez látható is).
A frissítés ilyenkor a következőben módosul:

1., A letöltött „.tar” kiterjesztésű fájlt a „PDA” részbe tallózzuk be, de a „PHONE”, „CSC” és a „PIT” maradjon üres. A „Re-Partiton”-ban se legyen pipa (ez nagyon fontos!) (*)
2., Kattintsunk a „Start” gombra és várjuk meg, amíg felkerül az új ROM.

(*) Van olyan eset, amikor be kell pipálni a „re-partition”-t és a „PIT”-hez is be kell tallózni a fájlt.
Ez egy esetben fordul elő: amennyiben olyan rom van a telefonon, amely nem „512-es pittel” lett frissítve, hanem „803-al” (pl.: link), akkor a telepítés kicsit máshogy működik.
Vegyünk egy egyszerű példát: JPA rom van a telefonon, az ugye 803-as pittel került fel (lásd fentebbi „link”). Frissíteni akarjuk JPY-ra:

1-es verzió (ez a rövidebb út, ha nem működik, jöhet a 2-es verzió,)
1., A letöltött „.tar” kiterjesztésű fájlt a „PDA” részbe tallózzuk be, de a „PHONE” és a „CSC” maradjon üres. A „Re-Partiton”-ban legyen (!!) pipa.
2., Tallózzuk be a „PIT”-be a következő fájlt: „s1_odin_20100512.pit”. Ha nincs pit fájlunk, akkor töltsük le: letöltés.
3., Kattintsunk a „Start” gombra és várjuk meg, amíg felkerül az új ROM.

2-es verzió (ha az 1-es nem működne)
1., Telepítsünk fel egy olyan romot, ami alapból tartalmazza a „PDA-PHONE-CSC-PIT” fájlokat. Ehhez tökéletes a JPU. A telepítés menete megegyezik a fent leírt JPU frissítés folyamatával.
2., Ezt követően töltsük le a kívánt romot (mondjuk JPY). A letöltött „.tar” kiterjesztésű fájlt a „PDA” részbe tallózzuk be, de a „PHONE”, „CSC” és a „PIT” maradjon üres. A „Re-Partiton”-ban se legyen pipa (ez nagyon fontos!)
3., Kattintsunk a „Start” gombra és várjuk meg, amíg felkerül az új ROM.

Darky rom frissítése, „update”:
Ha a telefonunkon már Darky rom van (mondjuk a 7.0), de kiad egy újabb verziót a fejlesztő, akkor mindössze annyit kell tennünk, hogy letöltjük az újabb romot, bemásoljuk a telefon belső memóriájába és a fentebb részletezett Darky-féle rom frissítés menetében lévő a 7-es pontnál folytatjuk. Ebben az esetben nem kell a telefont „wipe-olni”, aminek nagy előnye, hogy minden beállítás megmarad. Ha mégis valami gubanc lenne a telefonnal (nem működik, akad, szaggat, laggol), akkor jöhet a wipe, és ismét fel kell tenni Darky romját.

Akkumulátor kapacitás növelés

…hogy legyél elérhető bármikor…

A Samsung Galaxy S telefon akkumulátor kapacitása 1500 mAh-s lítium-ion, ami az átlag felhasználónak 1 napig bőven elég, ugyanakkor tény: nem minden ROM mellett tökéletes az akkumulátor működése. Vannak bizonyos romok, különböző „bug”-ok, amik jobban merítik a telefont, hiába használjuk ugyanannyit vagy kevesebbet. Az elkövetkezőkben néhány tanács található, hogy lehet az akkumulátor kapacitását kitolni:

- Miután romot frissítettünk utána 1-2 napig teszteljük a telefont. Közvetlen frissítés után jobban merül a telefont, utána viszont javul(hat) magától is a helyzet.

- Olvassunk utána azoknak a programoknak, amiket használunk. Mivel a programok túlnyomó részét nem profi szakemberek, hanem „lelkes amatőrök” készítik, könnyen előfordulhat olyan hiba, hogy jobban meríti az akkumulátort. Jó példa erre a BattStatt akku kijelző program. Velősebben: mindenféle szirszart ne tegyünk fel ész nélkül.

- Állítsuk a telefont GSM módba, teljesen felesleges HSDPA-n vagy 3G-n lógatni, amikor az Edge is tökéletes bizonyos dolgokra. Erről később jóval bővebben lesz szó.

Jellemzően a telefon az úgy nevezett „főzött” romokkal fogyaszt többet, ez a Darky romokra hatványozottan igaz, Doc és egyéb romok nagyvonalúbban bánnak az üzemidővel. Aki hosszabb üzemidőt szeretne, és nem akar azért izgulni, hogy nap végére lemerül a telefon, a következőket javaslom. A következő tippeknek jótékony hatását leginkább átlag felhasználók érzik meg, mivel a hardcore emberkék bármit lemerítenek 1 nap alatt, pláne egy 4”-os kijelzővel ellátott telefont. Aki naponta 5-6 órát nyomogatja folyamatosan, az csodát ne várjon, persze nekik is javul az üzemidő:

2.2.1-es romokban a wifi beállításokkal van a legnagyobb gond. A JPA romban lévő „wifi driver” bánik a legjobban a telefonnal. Itt nem arról van szó, hogy ha a wifi be van kapcsolva, akkor jobban merül a telefon, hanem kikapcsolt állapotban is jobban merül (wifi hálózat keresés ciklusával van a gond, angolul "wifi drain"). Töltsük le a JPA Wifi drivert, nevezzük át „update.zip”-re és CWM-ből telepítsük fel. Tegyük fel a ZSJPE modemet, ugyanúgy, mint a wifi drivert.
Állítsuk a hálózatot „GSM only”-ra. Hogy miért? A telefon automatikusan a legjobb elérhető hálózatra csatlakozik, és a 3G illetve a HSDPA hatványozottan jobban eszi az akksit. Amikor a telefon nincs használatban, tökéletesen elég gsm onlyra állítani (settings -> wireless and network -> Mobile networks -> Network mode), mivel az EDGE sebesség bőven elég a megfelelő és gyors szinkronizáláshoz: [link]

A szentháromság: „ZSJPE modem – Wifi driver – EDGE”. Ezzel a három dologgal, sokkal tovább fogja a telefon átlag használat mellett húzni. Ha internetezni akarunk, akkor pár kattintással vissza lehet állítani a hálózatot 3G-re vagy HSDPA-ra.

Saját példa. Azóta ugyanilyen használat mellett Darky 8 rom alatt „csak” annyi a különbség, hogy 36 óra után 40%-on áll az akksi, ami egy „parányit” jobb. Figyelembe véve, hogy ez Darky rom és jobban fogyaszt, Doc (vagy más) rommal akár még jobb lehet az üzemidő. EDGE beállítással készenléti állapotban a fogyasztás drasztikusan csökken: óránként 1-2%-ot esik jó esetben. Bőven megér annyi macerát az EDGE kapcsolgatása, hogyha az üzemidő ilyen látványosan javul.
Widgetsoid programmal (ingyenesen letölthető marketről) pedig ki lehet tenni a képernyőre widgetként is a "kapcsolót", így még gyorsabb a váltás.

by ForRedGlory

[ Módosította: daa-raa ]

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#2) GALARDO válasza AS (#1) üzenetére


GALARDO
(PH! addikt)

Tetszik! :C Egyre jobban hajlok az android felé! :K

[ Szerkesztve ]

Az ellenség nem létezik, de bemesélik...hidd el jól!

(#3) legiaap válasza AS (#1) üzenetére


legiaap
(PH! félisten)

Jól hangzik, bár kicsit bután néz ki a készülék.
Amire felfigyeltem, hogy elég nagy a hasonlóság ezzel a készülékkel: [link]
:F

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#4) Quasi_modo


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy jó a speckó, de remélem nem így fog kinézni...

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black

(#5) AS válasza Quasi_modo (#4) üzenetére


AS
(PH! félisten)

Előképeken kiderül hogy néz ki :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#6) Depression


Depression
(PH! kedvence)

Androidnak nem kellene több gomb?

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#7) GALARDO válasza legiaap (#3) üzenetére


GALARDO
(PH! addikt)

Igaz de ez a samu kicsit minőségibbnek tűnik (így képen keresztül).

Az ellenség nem létezik, de bemesélik...hidd el jól!

(#8) Dare2Live válasza AS (#1) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Nem tudom elképzelni androidot ennyi gombal. De a specek jók. :) btw remélem az az 1ghzes proci rendes qualcom, nem a 800as samsung turbozott verziója....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#9) AS válasza Dare2Live (#8) üzenetére


AS
(PH! félisten)

A proci A8 as ez van a 3gsben 600 mhz n :C
Ez a proci van Bada S8500 ban is. :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#10) Dare2Live válasza Dare2Live (#8) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

mégtöbb kép, engadget [link]

Nagyon kevés a dedikált gomb.... Spican nagyon szépen megcsinálták itt mért kellett elszúrni???

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#11) AS válasza Dare2Live (#10) üzenetére


AS
(PH! félisten)

Minek a sok gomb ha ott a nagy kijelző? :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#12) joey04 válasza AS (#11) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

így van :)

Bazinga!

(#13) stvnppp válasza legiaap (#3) üzenetére


stvnppp
(senior tag)

Szerintem jól néz ki, egyszerű, de szép. Csak az anyaghasználatra leszek kíváncsi, nehogy valami sz@r műanyagból csinálják.

(#14) fairi válasza Dare2Live (#8) üzenetére


fairi
(őstag)

s3c6410-et nem lehet stabilan 1000Mhz-ig húzni,950 MHz felett már romlik a stabilitás
ilyenektől nem kell félni..
ezek az 1 ghz-esek cortex-a8-ak lesznek :)

i90venom
attól tartok ez is fekete lakkműanyag..de remélem tévedek!!!
szépen vastagon fogja gyűjteni az ujjlenyomatot :)

[ Szerkesztve ]

(#15) Dare2Live válasza AS (#11) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

az egyetlen dolog amit Acer S100nál visszasírok a Spicarol az, hogy Spican rendes gombok vannak.

fairi: ettől még lehet csikszélcsökkentett 6410. (Ami szintetikus tesztekben hasít, aztán meg nagyon rondán elhasal, kvázi nem gyorsabb mint az archaikus 528mhzs qualcom.)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#16) plus44


plus44
(PH! nagyúr)

Na ez döfi, de nagyon zavarna , ha műanyag borítást kapna. Már pedig azt fog...

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#17) fairi válasza Dare2Live (#15) üzenetére


fairi
(őstag)

samsung s3cxxxx-et nem fejlesztik nagyon,nem láttam még hírt ezekről...
az új csúcskészülék cortex a8-asok vannak..
wave,beam galaxy s
a nem csúcsok meg a régi 6410-esek standard 800 Mhz-en futkosnak,azt feljebb nem lehet tornászni.....

[ Szerkesztve ]

(#18) AS


AS
(PH! félisten)

Cortex-a8 van benne, :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#19) HardRic


HardRic
(PH! addikt)

Gyerünk Samu, gyerünk. Tegyél le valamit az asztalra Android fronton is!

OnePlus 5 + Ticwatch E Ice

(#20) legiaap válasza HardRic (#19) üzenetére


legiaap
(PH! félisten)

Azért nem üres az az asztal... :)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#21) Jadro


Jadro
(PH! kedvence)

Hű ez nem rossz! Meglátjuk, de félek hogy nagy lesz. Oké, tudom bazi kijelző...

Samsung Galaxy S7 Edge; <<WotNick: JadroWot>>

(#22) HardRic válasza legiaap (#20) üzenetére


HardRic
(PH! addikt)

Természetesen a Spica is nagyszerű modell, de nem zászlóshajó, vagy csúcskészülék, nevezd, ahogy tetszik.

OnePlus 5 + Ticwatch E Ice

(#23) Blaise


Blaise
(PH! kedvence)

saját UI-t használnak?

(#24) AS válasza Blaise (#23) üzenetére


AS
(PH! félisten)

TW 3.0

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#25) AS


AS
(PH! félisten)

Élőben szebb :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#26) GALARDO válasza AS (#25) üzenetére


GALARDO
(PH! addikt)

És tényleg! :C

Az ellenség nem létezik, de bemesélik...hidd el jól!

(#27) AS


AS
(PH! félisten)

Videó :) Gyors és látványos :)
Iphone most már 2010 ben nem nagy szám, 2010 ben beérték sebességben látványban, és tudásban 20* lekörözték :C
LINK

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#28) Dare2Live válasza AS (#27) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

már most is bármely snapdragonos sebességben hozza ezt, TW3at 50seces video után első dolgom lenne lecserélni :DDD ettől még amit mondasz igaz. :DDD (Mégha ez elsősorban az Androidnak is köszönhető.)

ami viszont zavar és remélem nem lesz ilyen az a brutális mármár undorító mód tulszaturáltak szinek.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#29) AS válasza Dare2Live (#28) üzenetére


AS
(PH! félisten)

Bada, és a nyáron bejelentésre kerülő wm 6.5.5 készülékek is ilyen gyorsak lesznek, nem lehet tudni hogy tw 3.0 van optimizálva vagy ennyire erős ez 1 ghz a8 proci.
Biztos erős lehet HW mert 3gsben is csak 600 as varians van...

+ sok sok kép:
[link]

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#30) fairi válasza AS (#27) üzenetére


fairi
(őstag)

az a lakkműanyag.. :W :W
azt mikor tudják már elfelejteni....
szinte kötelező rá egy szilikontok,ha nem akarod a zsírt róla törölgetni megállás nélkül...

(#31) Dare2Live válasza AS (#29) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

már "nincs új" lassú készülék piacon. Egy "lassú" legend is fényévekkel gyorsabb egy nem rossz sebességű Omniahoz képest.

Az ez van az van ebbenben én az ominozus Jet/Spica... 800as proci után nem hiszek. Az is az volt és úristen milyen szintetikus értékeket produkál, videon is hasított aztán amikor kézbevettem lekonyult a szám.

fairi: Ne is mond, S100is ilyen.... bezzeg a Spica itt is jó volt.... :)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#32) fairi válasza Dare2Live (#28) üzenetére


fairi
(őstag)

brutális a szaturáció,nem lenne rossz ha lenne mód ennek csökkentésére...
akinek meg nem tetszik a tw az kikapcsolja és feltesz helyette másikat,androidra is van már pár alternatív homescreen...

vagy majd a fórumosok átportolják a sense-t:)

(#33) fairi válasza AS (#27) üzenetére


fairi
(őstag)

nyugi AS,még szívrohamot kapsz!
ebben az évtől állandóan felizgulsz..
február közepén a vérnyomásodat a bada borzolta,most ez,nyáron mikor jönnek az új omniák ne hívjunk orvost??? :DDD :DDD

(#34) AS válasza fairi (#33) üzenetére


AS
(PH! félisten)

Hát kitudja, most mar végleg nem tudom mi lesz... :C
Wave olcsóbb lesz. Kisebb. Ez meg nagyobb , és drágább :C
Kinek ki a jó :)

Nincs vége Samsung symbian 3th rá is ráfog startolni.

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#35) fairi válasza AS (#34) üzenetére


fairi
(őstag)

nem úgy volt h a symbit elfelejti?
erről még semmi hír....
Nokia is összeszedte magát,mondjuk optikai zoomal megáldott csodatelefon a samsung ütne..
azt a koreai gépe symbi 3-mal megdobni kicsit nagyobb kijelző és ütne-verne is...

(#36) AS válasza fairi (#35) üzenetére


AS
(PH! félisten)

Az csak pletyka volt. Mostani S60 nem jó nekik.

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#37) AS


AS
(PH! félisten)

DivX, Xvid and MKV are some of the supported format).
Egyre szimpibb :)

+sok sok élő kép:
link

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#38) AS


AS
(PH! félisten)

Ez jó: :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#39) fairi válasza AS (#38) üzenetére


fairi
(őstag)

könyörgök ne.. :W :W
semmi eredetiség,ez IPAD másolás...

szerencse h Apple-val jó viszonyban van...

[ Szerkesztve ]

(#40) joey04


joey04
(PH! félisten)

nem mintha nagyon fájna, csak furcsa: tényleg nem kap ledet a kamera? :F

Bazinga!

(#41) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

Pofás ketyere.

(#42) t72killer válasza AS (#1) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Kérdés: ROM/RAM-mal hogy áll a ketyere? mert azt látom, hogy beépített memó 8-16GB, de ebből mekkorára lehet OS-t+progikat telepíteni (ráfér-e majd 2év mulva az android 4.0 ;] ) Ezekszt a RAM elég kicsi :(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#43) Quasi_modo válasza t72killer (#42) üzenetére


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

Az a fénykép valami mást ábrázol...

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black

(#44) t72killer válasza Quasi_modo (#43) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

ja, remélem is. Egy ilyen kategóriás telónak kijárna 1GB RAM...

Mondjuk lassacskán procinak is jó lenne a cortex a9, nem értem, miért nem lehet komolyan beelőzni az iphone-t és a HTC-t.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#45) Quasi_modo válasza t72killer (#44) üzenetére


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

nem értem, miért nem lehet komolyan beelőzni az iphone-t és a HTC-t.
Ezzel mondjuk vitatkoznék. Szvsz az almát már beelőzték többen is, sőt az alma szerintem sohasem volt a legjobb.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black

(#46) t72killer válasza Quasi_modo (#45) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ez igaz, de "kisebb" dolgokban, szinte sohasem alaphardverben. Ha ezt a példányt pl összehasonlítjuk, a Galaxy S előnye

- kb 25%-kal gyorsabb hardver (ha 1GHz A9 lenne, akkor kb ráduplázna, mennének pl a FullHD videók)
- Super AMOLED (!)
- picit nagyobb kijelző
- bővíthető memória
- Android 2.1 (szabadabb OS, mint az phone OS) - hogy ez előny-e döntse el mindenki ízlés szerint.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#47) fairi válasza t72killer (#42) üzenetére


fairi
(őstag)

ez kb fake,nézd meg mit írnak a kijelzőre..
februári pletyka csak...

(#48) fairi válasza t72killer (#44) üzenetére


fairi
(őstag)

gondolkozz,akkor mi lenne majd az utódba..
majd 2011-ben ez lesz agalaxy 3-ban...
meg 1080p stb..

(#49) GALARDO válasza AS (#38) üzenetére


GALARDO
(PH! addikt)

Nekem nagyon tetszik! :C

Az ellenség nem létezik, de bemesélik...hidd el jól!

(#50) t72killer válasza fairi (#48) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Akkor fogok én telefont venni:)) Egy csomó alapdologban lesz fejlődés addigra, pl LTE+WiMax modul, usb 3.0-ás microusb csati, stb

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.