Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
titán
ez már kabaré)
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Hát, ha ennyire nem bíznak benne, akkor el kell adni a részvényt. Probléma letudva...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
stellaz
őstag
Elizabeth Holmes egy ilyenért konkrétan 10 évet kapott.
Sorba is lehetne venni, hogy Musk hányszor hazudta, hogy jövőre kész az FSD és a vevők küldhetik dolgozni a robotaxikat.
A beépített "most már teljesen FSD-re alkalmas" hardvereket is megint erősebbre frissítik, mert ugye az alkalmas nem elég jó, kell egy még alkalmasabb.....[ Szerkesztve ]
-
kpbendeguz
addikt
"a cég megkárosította őket az elmúlt 4 év során"
4 évvel ezelőtt a Tesla árfolyama 20 dollár volt. A 2023. jan. 6.-i mélyponton 113 dollár volt. Ez 565%-os nyereség.
Nem tudom mikor adták be a keresetet, de ha nem pont 2023 jan. 6.-án, akkor ennél csak többet kereshettek rajta.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
stellaz
őstag
válasz
kpbendeguz #6 üzenetére
Csakhogy ha kiderül, hogy hazudott, akkor a részvények elég nagyot tudnak bukni.
Másrészt, ha nem hazudott volna ez ügyben, mármint tényleg lenne működő fsd, akkor meg még több is lehetne jóval.
Akik shortolták, azokat pedig konkrétan megkárosított a hazugságaival. -
gabor7th
addikt
És ez eddig nem tünt fel a részvényeseknek? Csak a marketing anyagot olvasták?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
kpbendeguz
addikt
"Csakhogy ha kiderül, hogy hazudott, akkor a részvények elég nagyot tudnak bukni."
Eleve akkor tudnak csak perelni, ha veszteség érte őket. Ha megtartották a tesla részvényeiket, akkor nem érte őket veszteség (sőt), ha pedig drágán vették és olcsón adták el, azt úgy hívják, hogy rossz üzleti döntés.
Amúgy persze lehet hazugozni Muskot, de bíróság előtt nem fog megállni a vád csak azért, mert egy cég késik egy szolgáltatás piacra dobásával, hiszen ennyi erővel a világ összes CEO-ját perelni lehetne, ha a cég akármilyen okból nem tartja a beígért határidőket.
Ráadásul Musk jogilag elég jól le van fedezve, mert az FSD és egyéb ígéretei mellé mindig hozzátette, hogy "a terveink szerint", "valószínűleg", "ha minden jól megy", stb.
Ha pedig erre fel valaki magas árfolyamon jól bevásárol Tesla részvényből, az kizárólag az ő személyes kockázata."Másrészt, ha nem hazudott volna ez ügyben, mármint tényleg lenne működő fsd, akkor meg még több is lehetne jóval."
"Mi lett volna ha" alapon a világ egyetlen bírósága sem fog elítélni egy cégvezetőt.
"Akik shortolták, azokat pedig konkrétan megkárosított a hazugságaival."Akik shortolták, azok arra játszottak, hogy zuhanni fog a Tesla árfolyama. Nehogy már azért ítéljenek el egy CEO-t mert jól megy a cége.
Amúgy a felperesek pontosan tudják, hogy semmi esélyük a győzelemre, csak abban bíznak, hogy a médiahiszti és a magas ügyvédi költségek miatt Muskéknak megéri inkább peren kívül megállapodni, de szerintem pofáraesés lesz a vége.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
nexplo
őstag
válasz
kpbendeguz #6 üzenetére
Ha nem is megkárosította de az tuti hogy voltak finom szólva is extrém húzásai amik már már akár büntetőjogi kategóriába is sorolhatóak. Gondolom azért nem nyúlnak hozzá mert a pénz=hatalom ami a kezében van.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
nexplo
őstag
válasz
kpbendeguz #11 üzenetére
Most hirtelen az jutott eszembe amikor Musk a Twitteren állt elő azzal az ötlettel 2018. augusztus 7-én, hogy az (önvezető) elektromos autókat gyártó és tiszta energiában utazó Teslát kivezeti a tőzsdéről és kivásárol minden részvényest, mert egy nagybefektetőhöz, egy Szaúd-arábiai alaphoz kerül a cég. Azt ígérte, hogy az akkori kereskedési árnál jóval többet, 420 dollárt fizet majd egy-egy részvényért. A bejelentésre mintegy hat százalékkal meg is ugrott az árfolyam. Aztán kiderült, hogy nem vásárolja fel senki a Teslát, az árfolyam pedig gyorsan és nagyot esett, egy év alatt 38,5 százalékot. Mindebből nyilvánvaló, hogy károkat okozott a részvényeseknek. Nem bíró és nem ügyész vagyok, de sok esetben csinál olyan dolgokat amivel a tőzsdét befolyásolja és utána ezen nyer. Nem az én tisztem ezt megítélni, de tuti hogy akiknek szintén sok pénzük múlik ezeken a dolgokon azoknak okozhat fejfájást...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
dabadab
titán
A bejelentésre mintegy hat százalékkal meg is ugrott az árfolyam. Aztán kiderült, hogy nem vásárolja fel senki a Teslát, az árfolyam pedig gyorsan és nagyot esett, egy év alatt 38,5 százalékot.
Az első mondatból látszik, hogy a második mondattal hatalmasat csúsztatsz.
DRM is theft
-
BaJaZo
junior tag
válasz
kpbendeguz #9 üzenetére
Mivel a perelő részvényesek mögött nyilvánvalóan felkészült ügyvédek állnak, ők úgy gondolhatják, hogy a vád igenis megállhat. A biró meg majd eldönti kinek van igaza, ne Te döntsd el légyszives.
-
stellaz
őstag
válasz
kpbendeguz #9 üzenetére
Elég jól tájékozott vagy.
-
De, pontosan értem. Viszont van Tesla részvényem, és ha nagyon leesik az árfolyam, és bukok rajta, akkor tudom, hogy azért buktam rajta, mert kockáztattam és nem jött be. Nem kezdenék pereskedni. Van másféle részvényem is, az is esik-emelkedik, ilyen ez a popszakma...
-
kpbendeguz
addikt
Hol olvastál olyat, hogy én bármit is el akarok dönteni?
Mindössze a per várható kimenetelét illetően bocsátkoztam (szerintem megalapozott) találgatásokba.
A "felkészült" ügyvédeket meg első sorban az érdekli, hogy minél több óradíjat számlázhassanak, így nem csoda, ha mindenért, meg az ellenkezőjéért is perelnek.
Az USA-ban ugyanis a perköltséget nem a vesztes fél állja, így nem kell erős vád ahhoz, hogy az alperest belekényszerítsd egy alkuba, az is elég, ha az egyesség előnyösebb a számára, mint végigcsinálni a bírósági procedúrát.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
kpbendeguz
addikt
"Nem az én tisztem ezt megítélni, de tuti hogy akiknek szintén sok pénzük múlik ezeken a dolgokon azoknak okozhat fejfájást..."
Valóban nem a Te tiszted, mivel az esküdtszék már megítélte és pont ebben a kérdésben felmentette Muskot.
A fejfájás jogos, de azt a spekulánsok maguknak okozták, amikor ráugrottak egy tweetre, hogy Musk "gondolkozik azon, hogy kivonja a tőzsdéről a Teslat".Egyébként az árfolyam idén 85%-ot emelkedett és sokan pont a legalacsonyabb árfolyamon shortolták, tehát a Tesla sikere komoly károkat okozott a shortolóknak. Akkor most ők is pereljenek, vagy mégis létezik olyan a tőzsdén, hogy kockázat?
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Ez az egész Tesla önvezetés egy cirkusz jelenleg. Nincs kész rendesen. pont. Miért erőltetik?
The Mechanic
-
kpbendeguz
addikt
Ha valaki egy cég jövőbeli terveiről szóló (túlzóan optimista) tweet alapján vásárol részvényt és bukik rajta, akkor az a rosszul felmért kockázat miatt bukik és nem egy "őrült miatt".
Vannak persze befektetőket védő törvények, de azokat nem az üzleti kockázat áthárítására hozták. (Próbálkozni persze mindig lehet.)ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
stellaz
őstag
válasz
kpbendeguz #29 üzenetére
Elizabeth Holmes is erre hivatkozott. 10 évet kapott.
-
Ott a tévedés, hogy Elizabeth Holmes mögött nem volt semmi, csak az előre megfontolt, kitervelt hazugság. Ezzel szemben meg a Tesla gyárt autókat, egyre többet, egyre nagyobb nyereséggel. Meg persze vannak ígéretek is, hogy mi mikor lesz, de ezeken dolgoznak, valamilyen stádiumban most is léteznek, még ha nem is készülnek el időre (általában másnál se szoktak, szóval ha egy befektető kizárólag ezek alapján hoz döntéseket, annak joga van hülyének lennni, és elbukni a pénzét. Meg persze perelhet is, ha bukni akar még egy kis perköltséget is...).
Szóval nagyon nem egy liga.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Viszont van Tesla részvényem, és ha nagyon leesik az árfolyam, és bukok rajta, akkor tudom, hogy azért buktam rajta, mert kockáztattam és nem jött be.
Amit nem értesz, az az, hogy a tőzsdei cégekkel kapcsolatban nagyon komoly elvárások vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen információkat kell magukról szolgáltatniuk és hogy azoknak igaznak kell lenniük: mert ugye a tőzsde alapvetően nem szerencsejáték, szóval a játékosok nem az alapján teszik meg tétjeiket, hogy mit álmodtak, hanem hogy milyen információik vannak a tőzsdéről.
Ez eddig világos?
Ha ennek az információszolgáltatási kötelezettségüknek nem felelnek meg, akkor a részvényesek teljesen jogosan mondhatják azt, hogy olyan információk alapján hoztak döntéseket, amik nem voltak jók, pedig annak kellett volna lenniük és ez egyértelműen a cég hibája és a cég a felelős az ebből származó károkért.
Gondolom a fentiek alapján ez is világos.
Amit mondasz, az az, mintha fel lennél háborodva azon, hogy valakit megbüntetnek azért, mert százzal áttép a zebrán, hiszen a gyalogosok el is ugorhatnak, nem?
Ami meg a per kérdése lesz, az az, hogy egyrészt amit mondott Musk, azt mennyire ítéli a bíróság megtévesztő információnak és ha annak ítéli, akkor hogyan tudják megmutatni a felperesek, hogy milyen károk érték őket (akár elmaradt haszonként, akár máshogy).[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy én nem tudom, hogy a tőzsdei cégekkel kapcsolatban nagyon komolyak a szabályozások, de akkor szólok, hogy de, tudom.
Ettől függetlenül a tőzsde akkor sem úgy működik, hogy mindent előre ki lehet számolni, és midig minden bejelentés 100% igaznak bizonyul (még csak nem is szándékosan, csak úgy alakul) minden tőzsdei cég esetén. Mert ha így lenne, akkor nem ingadoznának minden légyfingra az árfolyamok, közben meg de.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Azért gondolom, mert semmi jelét nem adtad, az ellenkezőjének meg igen
Azon nyilván el lehet vitázni - ahogy fenn írtam is -, hogy amit Musk mondott, az konkrétan minek minősül és hát most ezt is fogják tenni a bíróságon.
Az viszont teljesen egyértelmű, hogy ha egy cég nem megfelelő információkat ad (amit a felperesek hisznek), akkor annak nem az a megoldása, hogy "el kell adni a részvényt" és nem perelnek.DRM is theft
-
Noukoum
veterán
hogy Musk hányszor hazudta, hogy jövőre kész az FSD
Egyszer sem.A beépített "most már teljesen FSD-re alkalmas" hardvereket is megint erősebbre frissítik, mert ugye az alkalmas nem elég jó, kell egy még alkalmasabb.....
És ezzel mi a problémád? Az idő halad, maradjunk a barlangban mert te azt szeretnéd?„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
tibaimp
veterán
Nem hozzák a részvények az elvárt profitot, így majd a bíróság megítéli nekik. Így is lehet pénzt keresni.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
gabor7th
addikt
Amíg felfelé ment a részvényárfolyam, ugyanez miért nem zavarta a részvényeseket?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
RexpecT
addikt
Igazi bullshit generátor:
[link] -
DigitXT
félisten
válasz
kpbendeguz #46 üzenetére
De van ám!
-
Vesa
veterán
Azért az látszik a hozzászólásokon, hogy itt a vadkeleten nem sokan értik a piacgazdaságot és a pénzügyeket sem. Az ügy szempontjból irreleváns, hogy a Tesla részvényeken milyen haszon volt eddig. A lényeg az, hogy történt-e olyan félrevezető kommunikáció vagy adatmegosztás a cég részéről, mely a befektetők döntéseit befolyásolta. Ha volt, akkor jogos a kártérítési igény, mivel befektetésnél a megosztott információk és adatok alapján hoz döntést a befektető. Ha ezek az információk vagy adatok hamisak, vagy szándékosan nem teljesen fedik a valóságot, akkor az jogalap lehet egy perhez. Nyilván ezt majd a bíróságon be kell tudni bizonyítani, de abban semmi kabaré nincs, hogy ezt a részvényesek egy csoportja meglépte. Ez csak itt, elmaradottisztánban érthetetlen, mert a magyar emberek 90%-ának pénzügyi és jogi ismeretei konvergálnak a nullához.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
Új hozzászólás Aktív témák
it A részvényesek szerint Musk és a Tesla túloznak az Autopilot és az FSD hatékonysága és biztonsága kapcsán.
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest