Új hozzászólás Aktív témák

  • Nem szokásom lehúzni egy-két játékot, de az ami ma a Clear Sky esetében megtörtént, muszáj pár dolgot leírnom. Kóla és Chips ajánlott, mert hosszú kis történet lesz :D

    Épp kipörkölődött a SoC, folytatásképp a CS épp kapóra jött. Nosza telepítsük is fel, úgy is megszoktam már a Zóna sajátos és idegesítő apróságait. A SoC bizonyítottan nem egy leányálom, de azért mindenféle extra mod nélkül, sűrűn üzletelve, ezer km-eket lefutva, de milliomosként sikerült a legszebb befejezést választva letenni a játékot.

    Úgyhogy tálca ki, lemez be, install CS. Néhány perc és már is jött az első megdöbbenés: nincs CD kulcs. Többet forgattam a CS tokját mint az azt megelőző 5évben. Így hát próba cseresznye alapon adjuk meg a SoC kódját... Elfogadta :D Na, akkor indítsunk egyet ha már ilyen jól alakult minden.

    Erre jött egy olyan üzenet mire ismét nem volt példa mióta a Win7 megvan. Valami rendszergazdai jogkör fasság. Nosza, adjunk neki rendszergazdai jogokat, mondjuk ez így érdekes egyetlen felhasználós rendszergazda fiókos gépen, de hát mégiscsak 2013-at írunk. Nem ette meg, így letekerjük csúszkát 0-ra ami a fölhasználók felügyeleténél van. Ezen a ponton már kezdtem én is kitörni akárcsak a Zóna, hogy: indítsd újra a gépet a változáshoz. Újraindul és a hiba továbbra is tart.

    Ekkor bejön a képbe a PH fórum, hogy nyomába eredjünk ennek a mondvacsinált problémának is a megoldásának. Egyik fül itt, másik ablak ott, pár száz KB-os akármi letölt, telepít-alkalmaz és már el is indul.

    Remek akkor következzék a beállítás: kicsit komolyabb manővereknél, indítsd újra a játékot. A második indítás már meghiúsult, mert az előző leállításkor a játék nem leállt, hanem belefagyott a memóriába. Ezután néha elindult kicsi 400×300-as ablakba belezsúfolva az 1920×1200-as felbontást. Jó, akkor lépésről lépésre újra mindent beállít és a legkritikusabb dolgokat a legvégén állítjuk ami ezúttal végre sikerült.

    Végre kezdődhet is a játék. Természetesen egyből full grafikán, amit csak bír, elvégre mégiscsak egy többéves játékról van szó. Ehhez képest már az első lépéseknél kiderült hogy valami nem stimmel és a probléma csak tovább fokozódott amikor az épületből a talajra léptem, mert abban a pillanatban hirtelen elsötétült minden és várni kellett. A megváltó sűrű emlegetése mellett a Ctrl-Alt-Del már vissza hozza a képet és a feladatkezelővel lelőhetjük a programot. Nem tudom mennyire voltak jövőbemutatók a fejlesztésnél, de az biztos, hogy a mostani gépem, fényévekkel előzheti meg azt a kort amikor e gyöngyszem elkészült, végül mégis csak egy erős közepes grafikát sikerült a szükségszerű és folyamatos 60fps vertikális szinkronhoz belőni. De legalább így már stabil, igaz nem teljes pompájában, de a SoC-tól azért szebb és szokatlan a Zóna élénkebb színei is.

    Na de végre játszhatunk egy kicsit. Az első küldetések közben/után kiderül hogy a menürendszer, amit a játék kb 50%-ban állandóan használunk az részemről a régihez képest rosszabb és kényelmetlenebb. Nem értem miért kellett ez. Aztán erre hirtelen rátesz egy lapáttal a kereskedő. Visszamegyek 60kiló cuccal, amiből átadok neki 50-et és a cserébe kapott pénz csak egy sima kötszerre telik. Na majd ha lesz egy főbb küldetés. Hirtelen megörültem amikor 7000RU jött be a képbe, párperccel később az arcomra is fagyott a mosoly, mikor a másik kereskedőnél lévő puska 1250RU vételára, a cserét követően valami 3250RU környékén realizálódott. Persze amit adok el, annak 10%-a jön, de ha veszem 10× drágább... érdekes egy világ ezt meg kell hagyni.

    Ismét PH és nézzünk valami modot erre a problémára. Sikerül is találni, trader mod, weight mod, stb. Épp tölteném le, de mintha az egész világ File/Game Front lenne és semmire se használható az időpazarláson kívül. Ekkor már Google, és félóra keresgélés után, sikerül egy IP kicserélő progit lelni, amivel végre lejön az áhított mod, amit nem elég csak betenni, még valami fájlt külön is meg kell mókolni hogy legyen valami. Végül is lett valami, a kereskedőt idővel tuti tönkreteszem majd az üzlettel és a lábamat Tom Platz is valószínű hogy megirigyli majd, a több mint 5Tonnás teherbírás láttán. Így persze már nem is akkora élvezet a játék, de hát mit lehet ilyenkor tenni... max még annyit meglesek, hogy lekvótázom a fájlban 150-200kiló környékére, az talán rádob egy 10%-ot, de ezek miatt ezzel együtt is jó ha 50-60%-on fog állni a játék a végén.

    Kicsit bizarr de ha nincs internet akkor nincs ez a civódás sem, mert a rendszergazdai jogkörrel lényegében harangoztak az egész játéknak ;]

    Úgyhogy szép estét, meg kellemes ünnepeket :DD

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák