Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz huan #9233 üzenetére

    Nem tudom, hogy az Apple Pay be tud-e itt kavarni, de az alapműködés az, hogy minden kártyának van egy pénzneme. Ha ebben érkezik rá terhelés, akkor semmi gond, de ha eltérő pénznemben van terhelés, akkor a kártya kibocsátója fog váltani. Ebben az esetben az Erste. Egyébként nem figyelmeztetett feltöltés közben a Revolut app, hogy ez egy HUF kártya, biztosan EUR-ban akarod terhelni? Csak mert amikor én a TransferWise kártyámról töltöm forintban a Revolutot, akkor minden alkalommal szól, hogy "angol font a kártyám pénzneme, biztosan akarom, hogy forintban terheljen?"

    Ha a terminálon még eurót hagytál jóvá, a terminálból kiadott bizonylaton meg már forint van, az szerintem elég aggályos, de gondolom, normális embernek nem jut eszébe lefotózni a terminál kijelzőjét (vagy az egész folyamatot videóra venni), hogy hátha majd reklamálni kell, és majd milyen jól fog ez akkor jönni. Nem tudom, mit lehet csinálni, talán ha ott helyben rögtön szólsz, akkor tudják sztornózni.

    Szerk:

    Ja, most nézem, hogy ott van a 27,4 EUR is a bizonylaton. Akkor talán be volt kapcsolva a DCC (dynamic currency conversion), amit esetleg nem láttál és/vagy nem te hagytál jóvá, hanem aki kezelte a terminált.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák