Új hozzászólás Aktív témák

  • warezxts

    senior tag

    Sziasztok!
    Belefutottam egy cikkbe és kezdek ismerkedni a Revoluttal.
    Kicsit még értetlenkedve állok előtte, és lenne pár kérdésem (lehet egy-kettő nagyon alap kérdés lesz.)

    A történet a következő (és a kártya felhasználásának fő szempontja) ez lenne:
    Utazgatok pl. Ázsiában, de nem viszek kp-t, hisz van ez a kártyám. Az appon belül ingyen és bérmentve átutalok a MO.-i kártyáról X összeget (amikor kell, úhy hogy már kint tartózkodom) a Revolut kártyámra, akkor bármelyik országban is legyek az ottani ATM-ből ezzel a kártyával ki tudok venni ingyen (standard csomag esetén) 200 eurónak megfelelő pl. Vietnámi Dongot, vagy Taiwani Dollárt?
    Mert ahogy néztem 150 féle valutában van kifizetés bankközi árfolyamon, viszont 29 különböző pénznemet tud kezelni. Ami ha jól értem ez a 29 pénznem az csak a top-up-nál számít hisz nem kell váltani előtte másik pénznembe.
    1, Ha ez így van ahogy a történet első felében leírtam, és felvehető ATM-ből az összeg, akkor honnan tudom melyik ország támogatott és melyik nem? Egyszerűen nem találtam meg a 150 ország listáját, csak azt amik nem támogatottak.
    2, Honnan tudom az adott bank ATM-je mennyit számít fel pénzfelvételnél, illetve melyik az ingyenes ATM? (lehet ez nem annyira Revolutos kérdés)
    3, Mivel az appot nem használtam még, azt én látom valahol hogy pl rá töltöttem 50000HUF-ot, az nekem 5392.6 THB (Thai Baht) -nak felel meg?
    4, Mivel az egyik legnépszerűbb közért kint a 7-11, de ők csak VISA-t fogadnak el. Hogy lehet kérni hogy a Revolut kártyám VISA alapú legyen? "Jelenleg mindkét típus használatban van, Standard csomagban bármelyiket kaphatjuk. A Premium és Metal kártyák jelenleg Mastercard."
    5, Ha szeretné az ember használni a biztosítást amit a Premium kártya ad, az hogy működik? Pl elveszett a csomagom a reptéren, vagy lebetegedtem, ilyenkor kihez kell fordulni? milyen értékhatárig biztosít... stb? vagy elveszett a kártyám külföldön, hova küldik? Hotel címére?
    6, Ha csinálok egy ilyet: Magyar forint top-up mondjuk 300.000HUF értékben, majd vissza a magyar számlámra akkor milyen költségem lesz?
    7, Melyik éri meg jobban, erről a kártyáról vásárolni vagy pénzt kivenni (tegyük fel ATM díj nincs) és azzal fizetni? Technikailag kérdezem nem kényelmi szempontból (váltás, konverziós stb.)
    8, feltöltök X Forintot Revolut kártyára ami most 284FT 1 USD. 1 Hónap múlval vásárolok a kártyáról (tegyük fel, felment 290-re a dollár), akkor az 284FT/USD váltja visszafelé is?
    Azaz ha mondjuk Kínában vásárolok (vagy pénz veszek fel), akkor hogy néz ki a folyamat mire az ATM-ből kiveszem a jüant? (forintom átszámolva dollárba 284-ért -később-> 284-ért kapok 6.86 yuan az ATMből (vagy boltban vásárolva))
    Mert ugye KP esetén, mondjuk megvetted a dollárt 284-ért, viszed magaddal és közben fel vagy le ment a dollár árfolyama (példa szerint most felment) akkor a nálad lévő dollár 290-et ér.
    Ha nem így van akkor hogy lehet "bevásárolni" ha mondjuk ma-holnap a dollár újra 240 lenne egy napra (persze hülyeség csak a példa miatt), és szeretnék venni 1000USD-t?

    Előre is köszönöm a válaszokat, tudom nem rövid de ha valaki érez arra késztetést, hogy ezekre válaszoljon azt nagyon megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák