Hozzászólok Aktív témák

 • Brandynew

  őstag

  válasz xianhu #4694 üzenetére

  "Ahogy a Paypalnak, úgy a Revolut-nak se szeretnék bankkártya adatokat megadni direktben, mert ha feltörik őket, viszik a kártyaadatokat is."

  Nem tudják feltörni, ez nem így működik. Amikor te azt olvasod vagy hallod valakitől, hogy "feltörték fészbúkom", akkor nem ténylegesen törték fel, az csak a 90-es évek hackeres filmjeiben van. A felhasználó ilyenkor maga adja ki a jelszavát, mert figyelmetlen. Pl. kamu oldalra lép be, közös használatú gépen lép be, egyszerűen kitalálható jelszót ad meg, extrémebb esetekben nem, vagy nem túl hatékony védelmi szoftvert használ, nem frissíti rendszeresen az operációs rendszerét, kétes forrásból telepít szoftvereket, és így helyet ad valamilyen keyloggernek, ami naplózza a jelszavait.

  Azok gondolják úgy, hogy fel lehet csak úgy törni banki szervereket, akik kevésbé járatosak az informatikában, emiatt kevésbé látják át a dolgok működését. Egyrészt a PayPal vagy Revolut adatbázisát feltörni a hasonló iparági szabványok miatt pont olyan lehetetlen, mint az OTP, Erste, K&H adatbázisát feltörni. Aztán ha fel is törik, nem mennek vele semmire, mert olyan magas fokú titkosítással vannak eltárolva az érzékeny adatok, hogy évszázadokba telne visszafejteni.

  Meg lehet figyelni, hogy azokban az országokban elterjedtebbek az online pénzügyi megoldások, ahol az emberek nagyobbfokú digitális kompetenciákkal rendelkeznek. Mari nénit a faluban soha az életben nem tudnád meggyőzni, hogy megadja a kártyaadatait valamelyik webes szolgáltatónál, mert nem látja át a folyamatot, és meg lenne róla győződve, hogy egyenesen az anyja garázsában ülő hacker Janinak, esetleg a kínaiaknak adja oda a kártyaadatait.

Hozzászólok Aktív témák