Új hozzászólás Aktív témák

  • Entrecampos

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy újabb megoldást szeretnék megosztani paypalról közvetlenül revolutra utalással, hátha valakinek jól jön. De előtte tesztelgettem az itt közzétett paypal->transferwise->revolut megoldást.

    Először is transferwiseon létre akartam hozni egy amerikai USD-s számlát, hogy megkapjam az amerikai bankazonosítót és a számlaszámot. Viszont ehhez fel kellett volna tölteni 20 USD-t transferwisera, hogy megkapjam ezeket az adatokat. Helyette a revolulról feltöltöttem a virtuális kártyám segítségével 2.50 USD-t és így is megadta az amerikai bankszámla adataimat (szóval meg lett ezáltal kerülve a lufira befizetés. 20 USD helyett 2.50 USD is elég volt). Ezeket természetesen nem fogadta el a magyar paypal felülete, mindig azt írta, hogy: Sajnáljuk. Jelenleg nem tudjuk feldolgozni a kérését. Próbálja újra később.

    Transferwiseról a feltöltött 2.50 USD-t gondoltam visszaküldöm Revolutra, hogy még is megnézzem működik-e az ide-oda utalás, illetve milyen díjjak vannak. Viszont csak is GBP-be tudtam átküldeni. Tehát USD->GBP. Transferwiseról->Revolutra az utalás díja 1.21 font volt (kb akkori áron 474ft). Az összeg kb 10 óra alatt érkezett meg Revolutra. Így Revoluton a HUF számlám mellett megjelent az angol font is (persze ezt át lehet váltani forintra meg minden)

    Ez így túl lassú, meg nagyon macerás (de ha nincs más, akkor muszáj), ezért gondoltam egyet és angol, ingyenes VPN-ről (konkrétan én az Opera GX beépített VPN-ével) létrehoztam paypalon egy angol fontos számlát. Saját nevemmel, de angol lakcímmel (kitalált adatokkal). Mivel Revolutra érkezett font, így kaptam ahhoz is egy angol számlát, ezt megadtam a kreált angol paypalomon kifezetéshez (küldött is rá 0.01 fontot a paypal, hogy leellenőrízze) és ebben volt egy megjegyzés 4 számjegyű kóddal, amit a paypalon kellett megadnom. Így sikeresen elfogadta a banki adatokat. Az alap magyar paypalomon amerikai USD van, ebből átküldtem az angol paypalomra 4.88 USD-t amit a paypal 3.55 GBP-re váltott. Ennek a díja 1.61 GBP (kb 630 ft). Immáron az angol paypalról közvetlenül kikértem ezt a 3.55 fontot revolutra és egy az egyben megérkezett 1 másodpercen belül.

    Persze jóval drágább Paypalról közvetlenül Revolutra kikérni a pénzt így, de sokkal gyorsabb, mint Paypalról->TrsanferWisera és onnan Revolutra.

    Remélem tudtam segíteni ezzel a kis leírással. Elnézést a helytelen fogalmazásért és a helyesírásért, de nemrég keltem.

Új hozzászólás Aktív témák