Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tuomas

  addikt

  válasz Somatom #15187 üzenetére

  "Ha ez nekik nem cél, akkor tiltsák, vagy tegyék fizetőssé."

  De hát pont az ilyenek miatt esnek bele sokan a zárolásba. Mondok egy példát. Elmész nyaralni, a fele pénzed elköltöd, amit nem, azt meg ingyen vissza tudod utalni. Nagyszerű nem? Nekik abban, hogy te ingyen elutalod magadnak, semmi biznisz nincs. Ez egy olyan gesztus, amivel vissza lehet élni, de nyilván nem érdemes. Ha fizetős lenne, akkor meg az lenne a baj.

  "Külföldön melózok, Euróban kapom a fizumat. Magyarországon élek és a fizum egy részét Forintban költöm. Sztem nincs ebben semmi különleges, vagy gyanús. Azt is írtam, hogy van Forint hitelem, amit fix számláról vonnak, emiatt vissza kell utalnom oda Forintot."

  Nekem tök mindegy, mire használod és hogyan. De amit itt leírsz, abból nekem úgy tűnik, hogy a banki költségeidet szeretnéd megspórolni a revolut közbeiktatasával. Gondolom van egy eurós számlád egy külföldi banknál (vagy hazai, nem tudom, ahova kapod euróban a fizudat), meg van egy hazai számlád, ahol van a hiteled. Elutalhatnád a pénzt direktbe a 2 bank között, de tudod jól, hogy ez elég drága lenne, átutalási költség, váltás költsége.
  Ezert közbeiktattad a revolutot, és ennek ellenére is szidod, mert a szolgáltatásáért cserébe valamit kérhetnek is tőled.

  Ha ez így van, elég jól jársz a revoluttal, és ennek ellenére is megy a hiszti.

  Ha használod a revolut kártyáját, és nem csak a pénz utalod A-ból B-be, akkor csökkenhet a zárolás esélye, mert a szolgáltatást nem csak a pénzed forgatására használod. Ez a feltöltöm, majd kiutalom a leginkább pénzmosás gyanús tevékenység.

  [ Szerkesztve ]

  We were here

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés