Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    Sziasztok!

    Először is szeretném jelezni, hogy a Brunei Szultánságban is remekül működik a Revolut kártya, mindenhol elfogadták eddig két hét alatt.
    ATM közül a BIBD bankét ajánlom, az tutira nem számol fel semmi extra költséget. Volt más bank ATM-je viszont, amelyik előre szólt, hogy lesz extra költség, abból nem is vettem fel pénzt.

    Lenne egy kérdésem is. Valahogy ki lehet kapcsolni a Revolut appban, hogy POS fizetéskor ne kérje a kártya a PIN kódot, csak az aláírást a slip-re?

    Itt Bruneiben ugyanis mindig kéri a PIN-t, de emellett mindig alá is kell írni a slip-et, eddig úgy tudtam, hogy ezt a kettőt egyszerre nem kérhetnék.
    De a lényeg az, hogy az elfogadóhelyek egyáltalán nincsenek felkészülve arra, hogy az ember PIN-t írogasson be. Éttermekben, üzletekben a POS terminál be van kábelezve fixen a kassza mellett, ki sem tudják onnan sokszor emelni, mert nem elég hosszú a kábel. Ezért mindehol be kell hívjanak/engedjenek az eladótérbe/kassza mellé és ott tudom csak beírni a PIN-t.
    De volt olyan üzlet is, ahol az eladó nem akart először beengedni a pult mögé, kérte a PIN-emet, hogy majd ő bepötyögi. :Y

    Ahogy megfigyeltem, elég sokan fizetnek kártyával a helyiek is, de rajtam kívül soha senkitől nem láttam, hogy PIN-t kellett volna beírnia. Itt rajtam kívül mindenki csak aláírogat. Ezért elég kellemetlen itt ez a dolog.
    Szóval nincs erre valami beállítás, hogy elég legyen az aláírás is?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák