Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuomas

    addikt

    Először a fintech off-ba raktam ezt a hozzászólást, de itt jobb helye van, nagyobb közönségre talál, és fontos, mert itt is visszatérő kérdés, az "utalhatom-e a fizetésem revolutra"?!

    Egy érdekes cikk arról, hogy a fintech cégek hogy gondolkoznak a banki licensz megszerzéséről, és arról, hogy mi célt szolgálnak ők maguk:
    Kiemelném az alábbi részleket:

    "Ugyanebben a kerekasztalban a Revolut operatív igazgatója, Richard Davies és a Tandem bank hasonló beosztású vezetője, Nick Bennett, amellett álltak ki, hogy a két fintechnek fontos, hogy banki licenccel rendelkezzenek. Bennett szerint az emberek még mindig bíznak a bankokban, ezért egy új játékos számára fontos ez a hitelesítő pecsét."

    "...az adatok azt mutatják, hogy a neobankoknál vezetett számlák napi pénzügyekre szolgálnak. A nagyobb, havi jellegű utalások – például a fizetés – kezelésére túlnyomórészt nem ezeket a számlákat használják. Davies úgy nyilatkozott, hogy a Revolut elégedett a munka ilyen felosztásával."

    Fentiek alapján leszűrhető, hogy nekik a banki licensz inkább hátrány, mint előny, azt csupán a felhasználók bizalma miatt törekednek megszerezni.
    Plusz ők nem is szeretnék, ha rendes bankként működjenek, és az emberek a fizetésüket tárolják náluk, erről árulkodik a második idézet.

    [ Szerkesztve ]

    We were here

Új hozzászólás Aktív témák