Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • krizmo_

  addikt

  válasz rt06 #20 üzenetére

  Ha foglalkoztál már egy adott dologgal, valószínűleg nagyobb a rálátásod, mint annak aki csak elméletből tudja.... Nem okoskodtam, csak elmondtam valamit, nem ugyanaz....
  Ha úgy lenne, ahogy mondod nem lenne sem igény sem szükség marketinges szakemberekre, mert a matematika ehhez kevés...teljesen más terület a kettő.
  Nem értem miért kell ezen annyira felszívni magát egyeseknek...Nagyon hasonló a stílusos, az előtted hozzászólóéhoz....

  Most látom, hogy végleg felfüggesztetek ....Ennyit a tudatlanságról....

  [ Szerkesztve ]

 • atike

  nagyúr

  válasz rt06 #26 üzenetére

  Erről lemaradtam anno... :) Mit tettél le? :U

  Véglegesen - kétszer? :D

  Ez kb olyan, mint anno a Jégkorszak 3-ban...

  "- ...és mit történt? Meghaltál?
  - Igen! De túléltem!" :D

 • Sofian

  őstag

  válasz rt06 #28 üzenetére

  De sosem nyilvános a mintaválasztás módszertana, mert az a kutatást végző üzleti érdeke, hogy ne derüljenek ki a módszerei...

 • Penge_4

  veterán

  válasz rt06 #22 üzenetére

  "mert igaz ugyan, hogy tobb ember megkerdezesevel pontosabb valaszt kaphatnanak"

  Köszönöm, hogy elismerted!

  "elhanyagolhato, ugyanis 1800 megfeleloen kivalasztott megkerdezett is tud hiteles es pontos becslest adni"

  És hogyan választják ki megfelelően? Mert nem látnak bele senki fejébe. És attól is függ, mennyire homogén a mintavétel. Ahol magas a konformizmus, ott nyilván elhanyagolható, de ahol az egyének gondolkodásmódja annyira divergens, hogy majdhogynem mindenki máshogy látja vagy gondolja, mert egy olyan világban nő fel, ahol véleményszabadságot hirdetnek, miközben a másik oldalon egy ősi ösztön a közösséghez tartozás irányába tereli (ami miatt kisebb-nagyobb mértékben hajlamos a konformitásra), plusz még a kényszer-konformizmus és ehhez még hozzájön a hiányos tudás következtében torzuló látásmód (mert ez ugyancsak elkülönítendő attól, hogy valakinek tények által megalapozott, szilárd meggyőződése van valamiről) vagy túlzott hiszékenység.

  (#24) emvy: "illetve nekik sikerül elsőre kiszúrni a kutatásokban elkövetett hibákat, bár a kutatók ötszázszor annyit gondolkoznak a dolgon."

  A kutatók azt kutatják és úgy, amit és ahogyan kérte az, akiktől a pénzt kapják. Ők is a munkájukat végzik, ahogy a gyártósori munkás, a prostituált, a politikus, a bankár vagy a bérgyilkos.

  Anno a náci kutatók is szakmailag ott voltak. Ők azért lettek megbízva, hogy emberekkel kísérletezzenek, ezek a kutatók pedig azért lettek megbízva, hogy x embertől vegyenek mintát. Megint más kutatók azzal lettek megbízva, hogy találjanak olyan eredményeket, amik alátámasztják azon nézőpontot, miszerint párezer ember reprezentatív mintának számít egy sokmilliós országban. Így a statisztikával foglalkozó cégek egyrészt nélkülözhetetlenné teszik magukat (mert hiszen reprezentatív, akkor bízzuk meg őket mi is), másrészt rohadt sokat spórolnak a kutatásokon, mert nem elég, hogy eddig is jutalék-only rendszerben küldözgették a szerencsétleneket házról-házra, emberről-emberre, innentől már nem is kell olyan sok embert alkalmazni sem.

  Ezt pedig több olyan országban végzett közvéleménykutatással alátámasztották mint Észak-Korea, Vatikán, vagy az iszlám államok, ahol valóban helytállónak bizonyult. Párezer megkérdezett ott hűen reprezentálta a közvéleményt.

 • krizmo_

  addikt

  válasz rt06 #22 üzenetére

  Miből gondolod, hogy én tudom rosszul és te jól?
  Kicsit úgy érzem, hogy ez az egész már nem csak felém irányul, hanem mindenki felé, aki ebben a témában ellenkező véleménnyel volt veled. Mert sok esetben, mintha nem is nekem írtad volna, azt amit írtál.
  Az én alap felvetésem csak annyi volt, hogy kevés a lekérdezés, és ha több lenne az eredmény is más lenne. de ez már több féleképpen próbáltam leírni, csak valahogy neked és emvy-nek nem sikerült megérteni.
  Nem tudom, hogy ti miért érzitek magatokat ennyire szakavatottnak a témában, és azt sem értem, hogy miért nem lehet leírni valamit, ami ellenkezik a ti véleményetekkel.
  És miből gondoljátok, hogy mindenki tudatlan, aki nem osztja a véleményeteket, ami hellyel közel sem tudáson alapul..... Attól, mert általános igazságnak vélitek, amit gondoltok, még nem lesz az.....

  Korábban már kicsaptak az oldalról, nem akartam ragozni, de ha valaki még arra sem képes, hogy ezeket az egyszerű szabályokat értelmezze és betartsa, az ne nagyon oktasson ki senkit egy olyan helyen, ahonnan már egyszer megreptették....

  (#24) emvy
  A fenti valahol neked is szól, nem akarom már nagyon túlragozni a témát....
  "Lehet engem utálni ezért, de ez részetekről arrogancia, nem az én részemről."
  - Ugyan, én nem táplálok feléd semmilyen érzelmeket, egy témáról volt szó, nem hiszem, hogy ebből messze menő következtetéseket kéne levonni.... Viszont rólad elárul valamit, ha már ilyen mondattal jössz, pedig még csak pár szót váltottunk....

  Nem hasra ütés szerűen mondtam, ami mondtam....egy megállapítás volt, mert már korábban volt dolgom ilyen munkával, és tapasztaltam egy-két dolgot, például azt, hogy a kevés lekérdezés félre vezető információkhoz juttat, ennyi.
  Gondolsz erről, amit akarsz én csak azt írtam le, mik a tapasztalataim.

 • krizmo_

  addikt

  válasz rt06 #38 üzenetére

  Kiragadsz mondatokat, és azt kezded el elemezgetni, sokszor nem abban az értelmezésben, aminek szántam.
  Én nem vagyok jó vita partner, mert nem szeretem a sehova sem vezető kommunikációt, és ha valakit nem tartok már arra érdemesnek, akkor azzal nem folytatom tovább. Nálad most jött el ez a pillanat, mert ez így nem vezet sehova. Belemagyarázol a mondataimba mindent, amit gondolsz, hogy jelenthet.....
  Lekezelő vagy és nagyképű. Azt állítod van mire, hiszen nélküled nem tud meglenni az oldal, mert mindig visszaengedtek.... Ha valakinek van tudása az nem hőzöng, hanem megosztja másokkal, és nem lekezelően odaböfög valamit....
  Azért ha egy bizonyos személynek írsz, akkor azt neki írd és ne zúdítsd rá az egyetemes problémád, talán érhetőbb lesz a mondanivalód. (És igen tudom én vagyok a tudatlan, mert nem értem meg azt ami nem is nekem szól, és semmi köze, ahhoz amit én írtam).

 • krizmo_

  addikt

  válasz rt06 #42 üzenetére

  Én senkit nem hülyéztem le, annyit állítottam kevés a lekérdezés.... Semmi olyat nem írtam, ami miatt kiérdemeltem volna a "kedvességed".
  Ha már itt tarunk nem én vagyok az aki, lehülyéz másokat.....
  Köszönöm előre is a segítséged, de azt hiszem ezek után nem kérnék belőle....Vannak olyan emberek is, akik nagyképűség és lenézés nélkül is tudnak segíteni...
  Részemről ennyi...már így is nagyon elrugaszkodtunk a témától....

Hozzászólok Aktív témák