Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz SunMount3r #28 üzenetére
Az üzleti model az nyugati, ott meg úgy megy, hogy 2 hét után eldobják a ruhákat, mert hogy használt. Ezek alapján a TV-ket meg 2 év után legkésőbb... Nincsenek felkészülve az ilyen keleti csórókra, akik 5 évig használnak egy terméket. Az már régi, elavult, minek arra support...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Trailblazer #23 üzenetére
Hát a TV pont egy olyan dolog, aminél van értelme az IoT-nak. Nem igazán van kényelmesebb annál, mint amikor megosztod a filmet hálózaton samba-val, aztán onnan tudod nézni, nem kell DLNA szervert üzemeltetni (ami feleslegesen terheli a szervert), nem kell pendrive-ot dugdosni, esetleg HDMI kábelt kötni a gépre. Mind retek megoldás ehhez képest. Sajna az én LG TV-m nem támogatja a CIFS/SAMBA-t, úgyhogy kénytelen vagyok beérni ezekkel. Talán később, ha már kiforrottabb lesz a technológia, akkor root-olom, aztán felteszek egy normális Linux-ot a firmware helyett, mert tele van a tököm vele, hogy a codec-ek felét nem ismeri, meg megosztott mappákat sem látja. Az enyém talán 5 éves típus lehet, de nem igazán fejlesztettek semmit a firmware-en.
Buliban hasznos! =]
-
BiP
nagyúr
Szia,
Az nem is lenne rossz, ha csak ennyi baja lenne. Aliexpressen már 10-15 dollárért van ilyen, gondolom akkor a szervíznek sem többtízezerbe kerül az alkatrész.
Más is azt tippelte, hogy valami procin a BGA forrasztás szokott elengedni, szóval passzol az elmélet.
Így mindjárt bátrabban esnék neki a szervízeltetésnek. -
törölt tag
A htpc-t -ami ugye alapvetően home theater pc...- a kommentemben mint felhasználás használtam, ezért írtam, hogy arra pc-t építeni teljesen fölösleges, mert töredék áron, fogyasztással, és szívással lehet céleszközt venni.
Hogy komolyabban játszani nem lehet rajta, azt értettem, és nem is mondtam neki ellent, bár a komolyabb játék a tv-n nekem mindig kicsit disszonáns, de ebbe ne menjünk bele
Akkor egyszerűbben: ha a tv smart rendszerét akarja az ember értelmesen kihagyni, és filmezni akar és online tartalmat fogyasztani -amire a smart rendszerek lennének jók jellemzően kompromisszumokkal-, akkor arra masszív overkill egy pc szerintem
[ Szerkesztve ]
-
csizo13
tag
egy régi modell volt (LG 50GA6400), melyet 2012 és 2013 között gyártottak
Az kemény. 3-4 éves TV régi modell.
Csak egy hülye szerint. -
BiP
nagyúr
Ja, én a videót nem néztem meg, így ez a részlet kimaradt. (az utolsó bekezdésben az és, és, és, és óvodás szintű fogalmazás kiverte a biztosítékot )
Az megvolt, hogy a szállítás, kiszállás miatt lehet drága, de azért még ez is durva.
Én majd szerintem bedobom a kocsiba, és elviszem a szervízbe én magam.Az, hogy specializáltak a szakmák, és nem mindenki polihisztor, ez tiszta sor. Csak a cikkben sokszor említik, hogy 'szakember', 'mérnök', stb. azt sugallva, hogy ez neki sima liba lenne.
(pl. BME-n infó szakon a legtöbb évfolyamtársam a PC-hez, Windowshoz úgy általában tök ugyanannyit értett, mint mondjuk egy bölcsész: be tudta kapcsolni, meg használni, de azon túl semmi. Azt se tudta, mi van benne. ) -
Giot
addikt
Nálam is ez az alap, a TV - monitor csak a megjelenítésért felel, minden másra ott a PC.
Lehet ma már olyan ízléses külsejű házat kapni, hogy a nappali dísze, akár ha a cube-okra gondolok, és még helyet sem foglalnak túl sokat ráadásul minden egyben, házimozi, hifi forrás, kiszolgálja a megjelenítőt, és egy jobb VGA-val már játékkonzol is.
A gyártók meg tőlem tegyék a füstre az smart tévéket. Nyilván ezzel én vagyok kissebbségben.
A nagy többséget meggyőz a marketing. -
azbest
félisten
"A másik kérdéses pont, hogy ha ő olyan nagy szoftvermérnök kiafaszagyerek, akkor hogy a francba nem tudta megoldani azt, amit telefonon meg sikerült?!"
Mondjuk lehet, hogy lélegeztetőgépet fejleszt és iphone-ja van. És még lehet a villanyszereléshez sem ért. Vicces, erről jutott eszembe, hogy egyik rokon engem is mindig kérdezgetett, hogy megjavítanám-e tévéjét (crt az ősidőkből), hiszen én értek számítástechnikához. (ezt valamiért műszerésznek gondolta) Meg persze a csatornalista beprogramozásához is hívott másik rokon, mert én programozó vagyok. "Észt nem adhatok, nekem sincsen", hogy egy kollégámat idézzem.
"Azon a szervízdíjon nem kicsit elcsodálkoztam."
4:10 után mondjaa videóban, hogy az LG amikor hívta őket, akkor azt mondta, hogy egy technikusnak ki kell mennie 300 valamennyi dollárért. Az ottani, nem garanciális kiszállásért lehet normális pénz. De persze ezért lehet normális fizetése az ottani embereknek. Nem csoda, hogy inkább vesznek másikat, ha valami elromlik.Nekem, az androidos tapasztalataimmal valószínűleg eszembe jutott volna, hogy a készüléken lévő gombkombinációkkal is próbálkozzam, de ha tényleg 3 gombos, akkor nem biztos, hogy ráhibáztam volna. De hasonlít tabletes, telefonos kombinációkhoz, így nem teljesen esélytelen. Kíváncsiságból csináltam egy gyors próbát megkeresni neten a megoldást. A legtöbb helyen vagy kérdezik csak, de nincs megoldás. Vagy a működő menüben matatnak. Vagy valamilyen fw cserés varázslásról van szó. Vagy távirányító kombókról, de az utóbbi kettőnél lehet nem is androidos tévéről beszéltek.
Amúgy én is inkább buta + külső okosság megoldásokat preferálom. Bár hagyományos tévém nincsen, hanem monitor + külső box.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ocsemnek is van egy lg okostvje, azon is egy csomot kell nyomkodni mire kep lesz rajta, hat meg ha beszop valami virust. asszem maradok meg egy darabig a totalbuta kepcsoves sony tv-mnel, amit amugy se nezunk
-
Giot
addikt
Végül nem történt óriási vész az LG segített, mikor a marketingnek kezdett ártani.
Monndjuk ahogy előttem is írtátok, a szoftveres koma is guglizhatott volna kicsit, valszeg ő is megtalálta volna a nyitját. De jó netes gyerekhez illően inkább a twiterre rakta ki, csak most nem az aznapi sütit képét hanem a vírusos tévéjét.
Ebben annyi jó mégiscsak van, hogy, mivel nagyobb nyilvánosságot kapott, ha valaki benyel egy ilyen kis szemét parazitát könnyebben megtalálja a megoldást.
Végül is még az ITcafe is lehozta hírként.
A nagyobb közösségben gyorsabban terjed a vírus, de a gyógyszert is hamarabb találja meg az "1bites user". -
törölt tag
válasz SunMount3r #28 üzenetére
Mint korábban is írták ugyan ezt az információt körültekintően, kevésbé félre érthetően megfogalmazva teljesen más benyomást keltene ugyan ez a cikk. pl.: kevesebb vita, és hozzászólás születne, ami sejthetően nem célja egy ilyen bulvár hírnek.
Beletörődnék ha meg lehetne ugyan ezt írni tárgyilagosan, több munkával, sokkal több valós és összefüggő háttér információval. Megjelenhetne egy ilyen komoly cikk akár 1-2 napos késéssel ahogy a médiában megjelenik a nyers hír, persze ha a ropogós bulvárra többet kattintanak, akkor ennek az ontása a "leg célravezetőbb" egy szakmai lap életben tartására.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
User error egyértelmű. Én mondjuk vagy a kedves rokon fejébe húztam volna a tévét.
Azon a szervízdíjon nem kicsit elcsodálkoztam. Szerintem csak ők is simán le akarták húzni.
A másik kérdéses pont, hogy ha ő olyan nagy szoftvermérnök kiafaszagyerek, akkor hogy a francba nem tudta megoldani azt, amit telefonon meg sikerült?!Nekem is "régi" LG tévém van, 2012-ben vett 2011-es széria (LW). Kb. 1 hónapig volt netre dugva, amíg izgalmas volt az okostévé dolog, azóta butatévéként meg monitorként funkcionál. Vagyis most épp az sem, mert nem ad képet sem
(netre egyedül FW frissítés erejéig szoktam anno visszadugni, de amióta a LAN portja meghalt, ez sem opció már, de USB-n mindig meg tudtam oldani).
Szóval nincs kockázat.Az okostévé része amúgyis egy nagy kaki. Lassú, és gyakorlatilag semmire nem használható. Alkalmazások, játékok kalap szar, a lejátszója sem egy főnyeremény. Párszor próbáltam, de sokmindent nem bír lejátszani, kényelmetlen. A PC-m meg mindent tud, minden formátumot visz, nem kell szarakodni a feliratokkal, stb.
Hogy újra ON legyek: a t*k*m tele van a zsarolóvírusokkal. Rohadjanak meg, ez is egyfajta terrorizmus. Tudom, hogy aki normálisan netezik, nem szívja be csak úgy, de akkor is ott lebeg a levegőben.
pl. a cikkbeli esetnél sem az alanyunk rontotta el, mégis neki okozott fejtörést (esetleges kárt), neki kellett megoldani.
Egy tévén még nem akkora gond, de amikor a PC tartalmát vagy a telefont zárolná egy ilyen köcsög, azért az bosszantó tud lenni. És az ilyen aljanépek miatt kell nekem külön időt/pénzt/energiát fordítani az extra backupolásra.[ Szerkesztve ]
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz Blindmouse #21 üzenetére
valakinél még a wifit is elcsipném egy fogoval, kár lennie a neten...
-
Stormbird
tag
válasz rottenbull #7 üzenetére
factory reset a blahánál a keleti felé 😄😂
-
SunMount3r
nagyúr
Miután átfutottam a hsz.-eket is rá jöttem mennyire bulváros és hevenyészett a cikk. Érdekes, amikor a fórumozó tagok pontosítanak, de ez még csak nem is valami kis elírás, vagy elnézés, egyszerűen pontatlanul és félreérhetően van megfogalmazva. Ha meg eleve nincs elég infó (mert olyan a forrás is) a félreértések kiküszöböléséhez, azt meg jelezni kellene cikkben is.
LG: tényleg ennyire Lame a support?! Magyarországon is kb. ennyire lehet számítani tőlük?! Távsegítség már nuku egy 2013-as TV-re? A cikkben is "régi" megjelölés szerepel, elég "mókás" azért egy 3-4 éves TV-re ráaggatni ilyen jelzőket, nem?! Ok, a gari lejárt, de ezen túl már ilyen esetben kukáztatják is TV-t?! Support és üzleti modell kérdése az egész, sokkal szolidabb árért cserébe, nyugodtan megoldhatnák a "távsegítséget" (valamelyik fajtáját) is az ilyen esetekben.
(A fentiek arra az esetre vonatkoznak amennyiben valóban igaz a történet.)
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Jó lesz ez az IoT... Majd szépen mindent lehet zsarolni jól...
-
Solten
őstag
Na vegre volt idom atfutni. Kisse bulvaros a cikk. Ugye itt arrol van szo hogy a szoftvergeniusz kedves csaladtagja letoltott es telepitett valami gazos apk fajlt. Lehet hudeszarguglizni meg hubazzegnemveszekelgettobbetezni de nyilvanvalo a juzer error. Az LG (jogosan) feltetelezte hogy egybites juzerral allnak szemben szoval a nem tamogatott platformu regi TV-t szervizeltetni kell. Allitolag haromszazvalamennyiert. A kancso LG meg is segitett mikor rajott hogy a szoftverzseni kepes hasznalni a twittert es vegigeszkozolni egy factory resetet. Amugy szerintem 5 perc guglival megtalalta volna a megoldast a kancso LG nelkul is.
Saor Alba
-
Trailblazer
veterán
Pont itt van erről egy blogbejegyzés. Ez még csak a kezdet volt...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Silεncε
őstag
Ennyit a nagy okosításról. Mindent hálózatra kell kötni, minden menjen a netre, mert IoT rulez, közbe meg 3-4éves firmware van rajtuk, aztán csodálkoznak a vírusokon. Nem lenne akkora baj ez az IoT se, ha lenne a termékekhez normális support (mondjuk én akkor se vennék ilyen okosított tv-t, kávéfőzőt, wc-ülőkét, stb..), de ami most megy támogatás fronton, botrányos. A gyártók hányják ki magukból a hardvereket, a szoftverrel meg szpjon a vásárló...
-
Trailblazer
veterán
Újabb érv az IoT-őrület ellen. Nem kell mindent hálózatba kötni.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
gyurkikrisz
őstag
-
Blindmouse
senior tag
Nem kell androidos dolgokat venni, és ennyi.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
ribizly
veterán
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem már kezd elegem lenni ezekből a zsarolós dolgokból.
Mi az, hogy egy torrent oldalt le lehet zárni minden további nélkül, de amikor globális méretű zsarolás folyik azt nem tudják megakadályozni? Itt konkrétan komoly pénzekről van szó és magántulajdonról. Nem is egy esetben mostmár és mégsem sikerül a nyomunkra bukkanni?Pedig ha utalás van (legyen szó akármilyen valutában és rendszerben: bitcoin, PayPal, bankszámla, ...), akkor minden esetben visszavezethető valakire...
Vagy csak én vagyok csökött agyú, hogy nem értem ezt miért nem lehet lezárni?
Vagy annyiról van szó, hogy tényleg dolgoztak rajta, hogy ezeket elkapják, csak ennyire sok időbe telik...?[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
inf3rno
nagyúr
Nem az LG a szemét, hanem felkészületlen vagy nemtörődöm a support. Bár az is benne van, hogy karácsony napján beszélt velük, gondolom milyen jókedvvel dolgozhatott aznap az a valaki.
Nem csak azzal van a gond, a support oldal és levelező rendszer nincs normálisan megcsinálva. Sem értékelést, sem válaszlevelet nem lehet küldeni. Gyakorlatilag csak annyit tudnak tenni, hogy betippelnek valamit, aztán vagy működik, vagy nem. A chat nem működik. A telefont még nem próbáltam, de pont az a baj vele, hogy képet nem tudok átküldeni rajta, hogy lássák mi a baj vele. Valszeg az egyik firmware update-et cseszték el, azért nem működik normálisan a TV. Régebben is volt hálózatra kötve, de nem hozott fel ilyen feliratokat, mint most.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
gabor7th
addikt
Majd lesz a hűtőben is, meg a kávéfőzőben is lesz, ha "okos" lesz.
Off: Hiába láttam a topicot ahol jelzi, hogy új hozzászólás van még utánna is jelzi. Szóval valami hiba van...
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
zone
őstag
Nem az LG a szemét, hanem felkészületlen vagy nemtörődöm a support. Bár az is benne van, hogy karácsony napján beszélt velük, gondolom milyen jókedvvel dolgozhatott aznap az a valaki.
Nekem is volt hasonló élményem, pár hónapja váltottam gyorsabb netre, és most keresgéltem új routert, mert az n WiFi nem elég a 80/20-hoz. Találtam egy cikket, hogy az ISP-nek van egy modernebb AC routere és a chat supporton rákérdeztem, hogy ezt nekem nem kellett volna megkapnom? A válasz az volt, hogy nekik nem kötelességük ajánlani, nekem kell kérnem (hogyan, ha nem is tudtam róla...), de a postázási költségért cserébe megkaphatom. Persze chaten nem tudja a számlámra írni, hívjam fel őket telefonon.
Oké, telefonálok és ott egy másik supportos az mondja, hogy megrendelhetem sok-sok pénzért, kérem-e? Én persze mondom, hogy elvileg postaköltséget kellene csak fizettem. Erre azt kérdi: ezt ki mondta? Mondom, a kollégája. Oké várjak, tartsam a vonalat és hallgassak agyontömörített zenerészleteket pár percig. Majd visszatér és hallom, hogy valaki lehet mellette, valószínűleg a felettese, és azt mondja ingyen megkapom. Rá is kérdeztem vagy kétszer, hogy jól értelmezem, úgy meglepődtem. Semmit nem kellett fizetnem és még aznap kaptam SMS-t, hogy postázták.[ Szerkesztve ]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Male
nagyúr
Ahogy blackrulz is írja... erre mégis hogy lenne panasz? Letöröltem mindent, ezért letörölte, tehát sz@r a TV?
Ennyi erővel csatornákat se lehessen törölni a listáról, mert még letörli, aztán azt mondja, hogy rossz a TV. Mondjuk van egy tippem, hogy ilyenek is vannak ...de ők úgysem olvassák el a kézikönyvet, tehát nyugodtan leírható lenne (meg amúgy sem az ennyire idiótákhoz kéne alkalmazkodni). Valószínűbb, hogy egyszerűen le akarják húzni a vevőket azzal ,hogy ezt csak a szerviz tudja megoldani a cikkben említett nem éppen alacsony áron. -
azbest
félisten
szövegértés...
A szakember Cauthon joggal gondolhatta, hogy egyszerű lesz a megoldás: vagy visszaállítja a gyári beállításokat, vagy pedig frissíti a firmware-t, és a probléma megszűnik. Ám ez nem sikerült neki, így megkereste az LG ügyfélszolgálatát, hogy miképp tudja törölni a vírust. Ott azonban nem sok segítséget kapott, ugyanis azt mondták neki, hogy vigye a tévét szervizbe – ez kb. 340 dollárjába került volna.
a normál android felület nem volt elérhető. A tévé normál menüje helyett a zsaroló alkalmazás futott. Tippre lecserélte a fertőzés a lanuncher alkalmazást arra. A recovery menü eléréséről pedig nem volt hivatalos információ, kifizettették volna vele a készülék árát, hogy megnyomja egy szerelő a gombokat.
Esetleg változott közben a cikk? Mert a távoli helyreállítós részt nem találom benne. De a szerelő személyes megjelenése nélkül kiadott billentyűkombináció is egy fajta távsegítség. (a videóban mintha kiszállás, nem pedig bevitel szerepelt volna, de lehet, hogy ez is az is)
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Az altala recoverybol vegrehajtott factory reset ugyanolyan hatasu, mintha menubol inditotta volna.
PistiSan: nem, azt irja csinalt gyari visszallitast es semmi haszna nem volt.
Mikozben a videon pont ugyanazt csinalja, csak recoverybol.
Akkor viszont vagy rosszul van leirva, vagy eloszor nem azt csinalta, vagy a "virus" korlatozta a menuhoz valo hozzafere[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
törölt tag
"Ilyet meg épeszű gyár nem fog kiadni, mert másnap teli lenne a net a panaszokkal."
Milyen panaszokkal? Hogy úristen visszaállította a rendszert arra az állapotra amelyikkel kivette a dobozból egy billkombó segítségével, ami mellett nagybetűkkel le van írva, ha megcsinálod minden programod és adatod ugrik majd gyári állapotra áll vissza? Jah sanszos.
[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
Ebből nekem az jött le, milyen szemét az LG. Akkor segített csak, amikor már nagy nyilvánosságot kapott az ügy úgy, hogy egy szakember sem tud mit csinálni.
Ha neked lett volna ilyen problémád, az LG nagy ívben... nekem ez volt ebből a legfontosabb infó.
(És ez nem off topic. )https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Solten
őstag
Tableten talalkoztam ilyennel (ismerose), igen, egyszeru factory reset megoldja a problemat.
Saor Alba
-
rottenbull
senior tag
Alig varom, hogy a Google retke az autokban is megjelenjen.
-
MaUser
addikt
Valószínűleg itt nem sima gyári visszaállítás kellett, hanem amit pl. telefonoknál tudsz x+y+z gombok nyomogatásával előidézni, azaz amikor nullára legyalul mindent a rendszer. Ilyet meg épeszű gyár nem fog kiadni, mert másnap teli lenne a net a panaszokkal.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Male
nagyúr
Vajon a gyári állapotra visszaállítás mikéntjét miért kell eltitkolni? Ennek simán benne kéne lennie a kézikönyvben.
-
Redneck
nagyúr
Szólni kellett volna a kölyöknek hogy ne nézzen huncutvideó.orgot.
Zirowe: Nem lehet hogy ez karácsonyi cukiság PR videó? Átlag user úgysem gondol bele, csak megállapítja milyen jó fej a cég...
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Zirowe
nagyúr
vagy visszaállítja a gyári beállításokat, vagy pedig frissíti a firmware-t, és a probléma megszűnik. Ám ez nem sikerült neki..
..és távolról biztosították számára a helyreállítást
A két mondat szöges ellentétben van és nem fedi a videóban látottakat.
A videón látszódik, hogy android recoveryből csinál egy factory resetet, tehát először nem próbálta jól.
+Lg tvkhez neten mindig megtalálhatóak a "titkos menü" kódok, szóval nem nagy kunszt.
Ez a logikus lépés, tvn nincs semmi létfontosságú adat, amiért ne lehetne factory resetet csinálni.
Tehát először nem csinálta jól a kedves "szoftverfejlesztő"/"mérnök" úr, illetve nem biztosítottak semmit se távolról.Mondjuk az kérdéses, hogy root nélkül hogyan is történhetett a fertőzés, illetve a mit is takar az, hogy és megfertőzi az összes olyan mobileszközt is, amelyek hasonló platformon vannak, hiszen azokon se megy semmire root nélkül+app remote telepítés sem megy zökkenőmentesen alapesetben.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 2060 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3060 12Gb/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC távirányítós drón szett - újszerű, garanciával
- Új DLSS3 Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 4060 8Gb /500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 2070 8Gb Rog/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar