Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Typhoon47
senior tag
Mckee rulez !
[ Szerkesztve ]
"Education is important but big biceps are importanter"
-
copin
őstag
Ilyenkor tűnik fel, hogy a Dwango milyen jól csinálja.
-
Lenry
félisten
én azért nem hiszem hogy a Google-t ez az egy dolog térdre kényszerítené, van elég pénzük szerintem hogy szponzorálják a YouTubeot...
(esetleg végül a YouTube lesz a Google Buránja?)
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
stvnppp
senior tag
Youtube, jútyub...
Egyébként a videóletöltés a winchesterre eddig is megoldott volt (Firefoxnál külön kiegészítő van hozzá), akkor hogy fogják megoldani a pénzbeszedést?
-
-
RexpecT
addikt
Én sem értem... eddig is le lehetett tölteni a videókat..
-
azbest
félisten
válasz TheDragon007 #5 üzenetére
eddig csak felfuttatták, de nem nagyon tettek rá pénzt hozó dolgokat (pl mostanában kezdték a videóra tett reklámcsíkot is)
-
WonderCSabo
félisten
Jó a cikk! Az általam feltöltött osztályvideót is elnémították, sőt írták is , hogy milyen szám van alatta, amit illegálisan használtam, bár azon kívül még x szám van a videó alatt. Sebaj, feltöltöm újra. Erre azt írja, h. nem lehet duplikálni. Akkor utánarakok pár mp. feketeséget, aztán feltöltöm úgy. A letöltés csak azoknak nem volt eddig elérhető, akik nem voltak képesek, marha egyszerű progikat/kiegészítőket erre használni...
-
bambano
titán
Nem értem, miért nem elég nekik a sávszélesség? Feltéve, hogy értelmesen használják.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ferensz
senior tag
Igen, ezen csodálkozom én is. Hisz a gyorsabb neteknél oké hogy gyorsan betöltődik, de itt nálunk csak ilyen fél megás csiga net van, de még itt is nézhető a youtube semmi akadás nélkül. Szerintem valahogy be kéne korlátozni a videónkénti sávszélt, mind a low, mind a high qualitynál egy akkora szintre, aminél még rendesen megy a stream. Szerintem.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
bambano
titán
Nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy ott van a guglinak egy irdatlan infrastruktúrája, amivel gyakorlatilag lemásolják az internetet. Ehhez irgalmatlan nagy bemenő sávszélesség kell, de mivel kifelé nem sok semmi megy rajta, ezért a kimenő irány üres.
A youtube-nél meg minimális bemenő irány van, viszont nagy kimenő irány.
Teljesen jól passzolnak egymás mellé. A youtube gyakorlatilag kihasználhatná a gugli üresen lötyögő kimenő sávszélességét.
-
WonderCSabo
félisten
-
orbano
félisten
és gondolod, hogy az előreolvasás sebessége csak a te netedtől függ? nem nehéz kiszámolni, hogy az átlagos youtube-os látogatási ráta mellett milyen (hatalmas) sávszélesség kell ahhoz, hogy mindenki nézhesse a maga kis videóját. gondolod olyan hülyék a youtube üzemeltetői, hogy míg az egyik kliensnek 8megabittel pufferel, addig a másiknál akad a videó?
A vér nem válik VAZZE!™
-
félisten
Őszintén: kinek kell a jutub-féle 320x240@400kbps-es kaka minőségű videó?
Mellesleg, ha a böngésző gyorstárjából megkeresed, és átnevezed .flv-re, akkor már kész is. FF esetén meg az erre való kiegészítővel.
Jó, tudom, nem mindenki ért ennyire hozzá...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Winner_hun #19 üzenetére
A minőség relatív. Szerintem, a 320x240 alapból nem lehet már jó.
Mostanában van valami HQ, vagy HD opció, amit pár videónál át lehet váltani. Így már nem kaka minőség, már csak pocsék. Az én értékrendem szerint.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
copin
őstag
-
félisten
Mutass egyet légyszíves! Kezd érdekelni, hogy mások szerint mi számít jó minőségnek.
Hogy tudná megoldani, hogy ne lehessen letölteni? Ha a böngésző lejátsza, akkor be kell kerülnie a gyorstárba, vagyis máris a gépeden van.
A flash tud olyat, hogy az swf-et csak az adott domain-ről lehessen lejátszani. Ha nem flv-ben, hanem swf-ben lenne a video, akkor ez lehetséges út lenne - de így a beágyazás nem működne, ráadásul ki is lehet kerülni.[ Szerkesztve ]
-
copin
őstag
Ha most nagyon meg akarnálak szivatni, akkor nicovideós cuccot linkelnék, de ott van más is, ami beleszólhat a letöltésbe. Végülis arról van szó, hogy egy ie plug-in (ilyen is van) sikított egy videónál, a drm miatt. Emiatt nem tudtam levadászni a cuccot, aztán lehet hogy más volt a gond, de arról a cuccról le kellett mondanom. Van 99 "kedvencem", ha köztük is van, hadd ne kelljen elővadásznom. A cache-s dolog pedig nem mindíg működik. Legalábbis nálam.
-
félisten
copin: Hát, nemtom... én még youtube-on nem láttam sem letölthetetlen, sem winyón nem lejátszható videót. Ha netán megtalálod, akkor kiváncsi lennék ilyenre.
Hypp: Valóban jó minőségű, de ez azért van, mert a háttér alig mozog a videó folyamán, és a Flash féle tömörítés ezt nagyon jól kezeli. Ha mozgatták volna kicsit jobban a kamerát, máris rosszabb lenne.
De oké, bizonyos esetekben lehet jó minőségű is a videó, feltéve ha nem akarod kinagyítani.orbano: Elhiszem, hogy jobb híjján sokaknak megfelelő a youtube minőség, csak nehéz felfognom.
Megnéztem pár nagyon népszerű videóklipet, és közülük többet megtaláltam a vimeo-n, vagy a blip-tv-n, amik jobb minőségűek a youtube-nál (néha még a yahoo video is). Ha meg úgyis illegális tartalom kerül fel jutubra, akkor nem mindegy, hogy ott nézik, vagy leszedik torrentről sokkal jobb minősében? Már ha fent van.Calibos: Ok, elfogadom, hogy nem érdekel a minőség.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Talán ha az emberek értelmesebben használnák, akkor nem lenne úgy leterhelve.
Sok ismerősöm van, aki napi rendszerességgel nézeget ott kedvenc videokat, klipeket, de még saját accountja sincs, h legalább a favorites közé elmenthetné, h ne kelljen minden egyes alkalommal rákeresni. Aztán persze ha nem talál valamit, meg any×zik..
Ennél már csak az lenne az értelemesebb, ha mindet elmentené a gépére, és így nem kell minden egyes lejátszáskor letölteni. Annyi ész persze nincs, h rájöjjön, ha letöltené, nem kellene várnia a betöltődésre. (Van amikor egy-egy klip eléggé lassan ér le.)Bár lehet akkor nem lenne meg a feeling, értem én, a Youtube háttere hiányozna, vagy a kommentek.. stb.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
félisten
Na, így már más!
Egyébként eredetileg pont az esetleges letöltési lehetőség miatt írtam, hogy vajon kinek elég az a minőség.
Oké, hogy gyorsan megnézek valamit a jutubon, és ezáltal meg tudom szerezni más forrásból normális minőségben, de letölteni szerintem csak olyan anyagokat érdemes onnan, aminél nem számít a minőség; pl vicces videók, vagy hírek, stb, ahol csak a történés, vagy a mondanivaló számít.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz WonderCSabo #13 üzenetére
Na ezt a letöltési sávszélt a feltöltések miatt mondatot bogozd ki nekem légyszives.
Az csak a kábeltv-n meg az adsl-en van, hogy a drót nem szimmetrikus. Egy szinten túl nem nagyon lehet olyan kapcsolatot venni, ami technológiailag nem szimmetrikus, legfeljebb üzletpolitikai szempontból megnyomorítják.
Ja, a guglinak nem egy netkapcsolata van, hanem van több szerverközpontja, és mindegyikbe bemegy egy nagy kalap drót.
Másik hsz-re: nem mondtam, hogy a gugli mérnökei buták, legfeljebb nem elég régen jelentkezett ez a probléma ahhoz, hogy összebútorozzanak. A guglinál már elég régen az a fő probléma, hogy hogyan lássák el árammal a szervereket meg a klímákat. Volt is olyan (hír? terv?), hogy duzzasztógátba pakolt vizierőmű mellé költöznek, hogy olcsó legyen az áram.
Szerintem arra elég a youtube, hogy megnézzem, mikor a paraszt pofáraesik az ugróasztalon és hasonlók hd minőséget meg nem ott keresek.
-
azbest
félisten
itt egy mozgalmasabb hd-ban is lejátszható:
Escape From City 17 - Part One[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz WonderCSabo #35 üzenetére
Én ezt nem értem, de mindegy. Mindenesetre a legsikeresebb videókra igen nagy letöltési darabszám jut, tehát a youtube kimenő sávszélessége nyilvánvalóan sokkal nagyobb, mint a bejövő.
(A felhasználók oldaláról alatt felhasználók részéről-t értessz? Nem hinném, hogy ennyire bonyolítják, a felhasználó feltölti a youtube-ra és kész.)
-
félisten
Szerintem, ő is erre gondolt.
Viszont az nem is lenne rossz ötlet, hogy a P2P-hez hasonlóan a felhasználók fel is töltenék a videót, miközben nézik. Ezzel valamelyest lehetne csökkenteni a szükséges sávszélt. Persze azt már nem tudom, hogy ehhez milyen extra kütyük kellenének a felhasználó oldalán... Youtube player plugin?
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
egy ideje már vannak HD videók ([link]), de korábban is lehetett trükközni. ha volt egy 2 perces videód, akkor azt mondjuk 8 percbe tömörítetted, úgy h az utcsó 6 percben csak nagy feketeség van.
teljesen megakadályozni nem tudná a letöltéseket, de vannak rá módszerek, amivel jelentősen meg lehet nehezíteni a feladatot. a legtöbb böngészőbeépülő és weblap letöltős móka a html parsolásával találja meg a videót és úgy menti le. ezekből mindig új verzió kell, ha vmi változik a weblap szerkezetében...
ha meg nagyon be akarnának durvulni, akkor DRM-el a screencapture progikat is ki lehet iktatni.[ Szerkesztve ]
-
ferensz
senior tag
Én meg leginkább a háttérben lötyögő zenehallgatásra használom. Ha van valami meló amit laptopon kell csinálni, az első az, hogy youtube, valami zene, ami a háttérben recseg, azt uccuneki. Néha nem is figyelem, hogy mi az ami megy, csak jó hogy valami szól a háttérben (esetenként van mikor az ezeregyéves kisrádión a kossuth rádió megy a háttérben)
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
Integra
titán
lehet, hogy velem van a hiba, de nálam átlag napi 1 jútúb videó se fut...
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
félisten
Tudtommal, a Flash video nem támogat DRM-et, legalábbis nem azt a "feltörhetetlen" fajtát.
Van valami spéci megoldás, de azt elég lazán ki lehet kerülni.
Egyszóval a guglinak sokba fájna a dolog, mert át kellene térnie a Flash-ről valami másra.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Cathfaern
nagyúr
"ha volt egy 2 perces videód, akkor azt mondjuk 8 percbe tömörítetted, úgy h az utcsó 6 percben csak nagy feketeség van"
Ez mihez is kellett vagy kell? Csak kiváncsiságból kérdezem, mert nem értem mire jó ez.SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
FTeR
addikt
válasz Cathfaern #43 üzenetére
lokálba még megvan egy hancook trailer, de fent már nem találtam, szal nemtom megmutatni. az a lényeg, h van egy 10p videó 27 megában. ez normális esetben a youtube-os ratyi minőséget hozná (akkoriban a feltöltési korlát nem a hd-hez volt szabva), ám ebből a 10p-ből csak 3p a rendes anyag, a maradék csak filler (nagy feketeség). így 3p-re jut 27 mega, ami már egy jó minőséget eredményez.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
a 9-es már támogat vmi DRM-et, nem nagoyn ástam bele magam. de nem hiszem, h a nagy G nem tudná elintézni, h olyan legyen benne ami nekik kell.
nem mintha G-nek bámilyen szinten is megérni a dolog.egyébként nemtom mit van mindenki kiakadva a fizetős letöltése. nem egy eddig ingyenes szolgáltatást tesznek fizetőssé, hanem egy nem létezőt kezdenek nyújta ellenszolgáltatás fejében (gyk: ez alatt nem azt értem, h eddig nem lehetett letölteni, csak az nem egy szolgáltatás volt...).
btw, sztem egy rendes letöltés szolgáltatás vhol itt kezdődik: [link] (nem a video a lényeg, hanem a download link (hover elég) és ami alatta van)
-
félisten
Amit a Flash tud az egy vicc. 20 mp alatt le lehet kapni róla.
De tudtommal az is csak .swf-nél műxik. Nem tudok róla, hogy az .flv formátum változott volna a 8-as és a 9-es verziójú Flash között. A 10-esnél változott pár dologban, pl. h264.A gugli vagy váltana technológiát, vagy az Adobe-t piszkálná addig, amíg ki nem ad valami neki is megfelelőt. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Szerencsére ismerek egy trükköt, amivel minden videót jó (jobb) minőségben lehet megtekinteni.
Nem tudom, hogy ez itt publikus-e, ezért nem írom le.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
félisten
válasz Depression #48 üzenetére
pü-ben leírhatnád.
Kiváncsi vagyok a működésére...
Köszi!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest