Új hozzászólás Aktív témák

  • s_a

    csendes tag

    Egy pár hete a telefonom elkezdte jelezni, h elromlott az SD kártya: jött az értesítés, h "Corrupted SD card". Kivettem, megnéztem PC-n, ugyan be volt billenve vmi dirty bit, mert hibásnak érzékelte felismeréskor, de ellenőrzéskor nem talált semmi hibát. Ezt azóta rendszeresen eljátsza.
    Pár hónapja cseréltem egy 64GB-ról 128-asra, de hónapokig rendesen működött. Messze nincs tele, 67GB volt rajta használatban, de letöröltem pár gigát, h a fele alá essen, de ez sem segített. A PC-n megnéztem pár fake-SD csekkoló utillal, de mindegyik rendben találta. Le is formáztam újra a telefonban, és visszamásoltam rá az adatokat. Most ha bekapcsolom, 1-2 óráig látja, és működik is rendesen, pl tudok róla zenét lejátszani, képeket, videókat nézni, de egyszercsak kiírja, h corrupted, és onnantól természetesen nem látja. De ha újraindítom, pár óráig megint rendben van.

    A legújabb, amit épp most produkált:
    Still ejecting SD card...
    Don't remove

    De persze hozzá sem nyúltam, és jó sokáig nem is változott az üzenet. Amikor pár perc múlva ránéztem, már megint corruptednek jelentette.

    Még egy dolgot próbáltam, egyelőre csak lájtosan: kivettem a tálcát, és belefújtam, de csak szájjal - nincs kéznél sűrített levegő. Ez sem segített, de lehet, h bennem volt a hiba :)

    Találkozott már itt valaki ilyesmivel? Valami kontakthiba lehet, v egy program piszkálgatja? Külső tárolónak van megadva, onnan nem fut semmi, de van pár program, ami ír oda adatokat.
    A telefon Oreon van, a legutolsó 8.1-es patchen.

Új hozzászólás Aktív témák