Hir​det​é​s

2018. április 19., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ProEvoFan


ProEvoFan
(PH! kedvence)

Akkor annyi a tervezett natív egér/bill támogatásnak :F

(#2) oriic válasza ProEvoFan (#1) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hiszem. Ez nem MS termek, csak HORI kapott engedelyt a gyartasra es hasznalatra.

Live-Die-Respawn

(#3) cannibal


cannibal
(senior tag)

Te is fiam MS?

(#4) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Ezek szerint jelenleg nincs is még egér/billzet támogatás XBOX ONE-on a játékok alatt?! :F

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#5) figure85 válasza SunMount3r (#4) üzenetére


figure85
(PH! addikt)

Igen, meg nem is. Ha a játék fejlesztője belerakja és támogatja egy saját megoldással akkor ez lehetséges volt eddig is. Nem nagyon éltek. Viszont elvileg a mosatni updteben már benne van, hogy a rendszer natívan is támogatni fogja. Vagyis a készítőknek csak engedélyezni kell és menni fog. De ehhez elvileg lesznek majd külön lobbyk/szerverek, hogy külön játszhassanak majd a kontrolleresek és bill./egeresek.

PS4-en úgy tudom már kezdetek óta támogatva van natívan a bill./egér támogatás, de ott se nagyon törik magukat a játékfejlesztők, hogy ezt a bevitelt támogassák. Van egy pár játék ami támogatja, de a legtöbben ott is ilyen és ehhez hasonló kontroller emulátort használnak.

(#6) vexibo


vexibo
(újonc)

Nagyon jól néz ki, tuti kell!

(nem kötelező megadni)

(#7) Alba Game válasza figure85 (#5) üzenetére


Alba Game
(tag)

Játék alatt továbbra sem támogatott a PC -s perifériák használata, egyik játékban sem. A menüben (a gépében, nem a játékkéban), a webböngészőben, a média playerben, vagy a szövegbeviteli mezőkön (pl. a saját "messenger" felület" és egyéb hasonló helyeken használható. de játékokban NEM. Ott marad a TAC illetve TAC Pro és hasonló dolgok, illetve a direkt PS -ekhez készült adapterek, interfészek használata. melyekből valami mülködik (értsd: normálisan és nagyobb hatékonysággal, mint egy alap kontroller használata) valami meg nem. Ezekről érdemes mindenféle rivjúkat sűrűn nézegetni. Aztán hogy az MS mit okoz a továbbiakban ebben a témában, azt nehéz kimatekozni. Nyilván ők közelebb vannak mégiscsak a PC -s világhoz. Így talán nem olyan merev a távolságtartás a PC -s perifériák játékbeli, közvetlen alkalmazásával kapcsolatban. De tartok tőle, hogy azért ennek is megálljt parancsolhat az, hogy ez mégiscsak egy konzol, a kanapéban elfekve kéne ezzel igazából játszani, nem egy 24 colos kis moncsi előtt, a sarokban levő PC kuckóban, egy egér-bill. kombó felett görnyedve. És a legfonotosabb: a PC perifériákat használók és az azokat nem használók "elszeparálása"... Milyen alapon történjen, egyáltalán történjen-e? mert az mekkora gáz, ha mondjuk a haverral én CoD -oznék co-opban, de ő kontrollerrel tolná, én meg billentyű/egérrel. Akkor mi nem játszhatunk együtt (vagy eymás ellen)? Viszont az erőviszonyokat csak illene kiegyensúlyozni, és az tagadhatatlan tény, hogy sosem fogunk kontrollerrel olyan precízek lenni (EGYES JÁTÉKOKBAN), mint a bill/ebér kombóval. Nyilván mondjuk egy focis vagy verekedős, esetleg autóversenyes stuffban meg a kontroller élvez előnyt.

SONY: PSP - PS VITA - PS2 - PS3 -PS4, MICROSOFT: XBOX CLASSIC - XBOX 360 - XBOX ONE, NINTENDO: DS - 3DS - WII - WII U, SAMSUNG: GALAXY NOTE 3, APPLE: IPAD 4 - IPHONE 4S, PC, LAPTOP

(#8) #67947008 válasza Alba Game (#7) üzenetére


#67947008
(törölt tag)

"Milyen alapon történjen, egyáltalán történjen-e? mert az mekkora gáz, ha mondjuk a haverral én CoD -oznék co-opban, de ő kontrollerrel tolná, én meg billentyű/egérrel. Akkor mi nem játszhatunk együtt (vagy eymás ellen)? "

*csak kontrolleres
*csak egeres
*tökmindegy

Utóbbit össze is lehetne vonni, mert valószínűleg az egerezőket nem zavarná, ha valaki kontrollerrel próbálkozna. Nem atomtudomány ez.

A másik érv, hogy "a konzol kanapén tv előtt blablabla"...attól, hogy kiszolgálnak egy másik igényt, nem kell felállnia mindenkinek a kanapé elől. Ezzel nem vennének el semmit a konzoloktól, hanem csak hozzá adnának.
Semmilyen negatív következménye nem lehetne ennek.

Megosztódik a játékos sereg? Végre azzal lehet játszani a játékot, amivel akarod.
Kevesen maradnak a csak kontrolleresek? Végre ki lenne szolgálva a valós igény. Aki továbbra is szenvedni akar (vagy önmaguk számára nagyszerűen játszani a kontrollerrel), annak ott a lehetőség. Aki pedig normálisan szeretné irányítani az FPS játékokat (mert ugye ezen megy a sírás a kontrolleresek részétől (főleg azok sírnak nagyon, akik váltig állítják, hogy kontrollerrel is maximálisan jól meglehet tanulni játszani)), annak is ott a lehetőség. Továbbra is a többséget kellene kiszolgálni, nem a kisebbséget. A hosszabb várakozási idő a kontrolleresek számára pont azt jelentené, hogy a valós igény ténylegesen az egér volt már régóta.

Játékost veszíthetne emiatt a konzol társadalom? Kizárt.
Új játékosokat bevonzhatna? Maximálisan. Rengeteg ismerősöm van, akik azért nem konzoloznak, mert megakarják tartani a választási lehetőséget, hogy azzal játsszák az adott játékot, amivel akarják.

[ Szerkesztve ]

(#9) Alba Game


Alba Game
(tag)

És honnan tudod, hogy a konzolon a kontrollerrel jatszani kívánó réteg a kisebb? Sztem a bill/egér kombó messze nem konzolos történet. Aki azzal akarja vagy akarta tolni, az maradt a pc -nél, vagy akinek nem jott be a kontrolleres irányítás, az visszatért pc -re. Nem gondolom, hogy a "konzolos tarsadalom" jelentős része egérért és billentyűért kiáltana, bármelyik játék vagy fps láttán. Ez nem igaz. Aki esetleg mégis ezekkel a perifériákkal szeretne jétszani, azoknak persze legyen megadva a lehetőség, de sztem ez elenyésző hányad lesz. Valoban, lehetne választani az egyik-másik-tökmindegy melyik között, de sztem ezen már "odafönt" a nálunk jóval inkább hozzáértők és nagyobb ralátással rendelkezők okoskodtak - tippem szerint nem keveset. És amire eddig jutottak, az nem azt igazolja, hogy itt konzolon a pc -s perifériák elengedhetetlenek lennének a nagy többség számára. Dehogy. Es amúgy meg érzek én itt egy olyan hátszelet is, hogy valamilyen szinten szándékosan is vissza van fogva ezeknek a cuccoknak a konzolos elterjedése. Miért? Mert az gyakorlatilag végleg megölné a pécét, mint játékplatformot. Vagy legalábbis annyira markáns közeget mozdítana el mellőle, hogy azt már tényleg megérezné a piac is. Mert akkor mi maradna a pc -nek? Stratégia meg mmo. De ezek is csak egy ideig, mert a bill/egér kombó használatával az idealis input eszköz elérhető volna konzolokon is, innentől pedig jönne a PS4 -es LoL meg WoW és társaik. Bár valamilyen szinten ezek már most is jelen vannak, nyilván az emlíetettek színvonalát és közönségének méretét messze el nem érő mértékben. (lásd: PARAGON) Komolyabb (?) konzolos stratégia most nem ugrik be ebben a generációban, legfeljebb egyfajta stratégia-hibridek, mint pl. a Helldivers vagy az Xcom 2, amiket azért egész jól lehetne tolni bill/egérrel, de azért kontrollerrel sem rosszak.
Szvsz. van helye a bill/egérnek vagy a TAC PRO -hoz hasonló cuccoknak a konzolokon, ám véleményem szerint 1. az a pécés piacnak nem tenne jót, 2. a nagyobb elterjedése némileg széthúzná vagy tagoltabbá tenné a konzolos közösségeket, 3. bizonyos játékstílusok elterjedését konzolos platformokon nem gátolná a továbbiakban az eddigi (jelenlegi?) hiányuk.

SONY: PSP - PS VITA - PS2 - PS3 -PS4, MICROSOFT: XBOX CLASSIC - XBOX 360 - XBOX ONE, NINTENDO: DS - 3DS - WII - WII U, SAMSUNG: GALAXY NOTE 3, APPLE: IPAD 4 - IPHONE 4S, PC, LAPTOP

(#10) #67947008 válasza Alba Game (#9) üzenetére


#67947008
(törölt tag)

Lehet, hogy igazad van és nem tart rá annyi ember igényt, de én a haterek és ellenzők szemszögéből közelítettem meg a dolgot.
Rengeteg olyan véleményt olvastam, hogy ha bejön az egér és szétszedik a társaságot, akkor mi lesz.
Amennyiben neked van igazad, akkor mindegy a kontrollereseknek a dolog, hisz ugyanúgy sokan maradnak. (Tehát nyugodtan kielégíthetnék az egerezők igényeit.) Ellenkező esetben pedig az lenne, amit írtam.

A másik dologgal egyetértek maximálisan.

(#11) ProEvoFan válasza oriic (#2) üzenetére


ProEvoFan
(PH! kedvence)

Szerintem meg ez a történet vége.Nem merik beválalni a natív támogatást.Ha akarsz egér/bill használatot, akkor már van rá hivatalosan támogatott periféria.Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#12) SunMount3r válasza ProEvoFan (#11) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Ha a játékokban nem lesz, akkor mi értelme pl. ennek a -ráadásul- méregdrága cuccnak egyáltalán?

Pedig a termék neve is kifejezetten sugallja, hogy játékokhoz szánják. De az megint nem életszerű, hogy pl. single módban engedélyezve van az egér és bill.-zet, majd, ha belépsz a multiba, akkor egyből feldobja a figyelmeztetést, hogy válts át game pad-ra, vagy különben nem enged tovább. :F

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#13) ProEvoFan válasza SunMount3r (#12) üzenetére


ProEvoFan
(PH! kedvence)

Nem teljesen értelek.
Ezt a perifériát bármelyik játékban használatot.Nyilván olyanban, ahol van értelme az egér/bill használatnak.

(#14) SunMount3r válasza ProEvoFan (#13) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Pl. most melyikben lehet? És multiban is ugyan úgy lehet?

Lehet én értettem félre valamit, de akkor miről vitatkoztatok az eddigi hsz.-ekben?

Akkor most lesz totál natív support vagy csak az ilyen "hivatalos" termékekre?

Sorry, nem karok értetlenkedőnek tűnni, csak már összekavarodtak az ellentmondásos infók...

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#15) oriic válasza SunMount3r (#14) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel ez az eszkoz kontrollert emulal konzolon, igy minden jatekban hasznalhato. Maga a rendszer ugyanugy kontrollernek latja.

Live-Die-Respawn

(#16) SunMount3r válasza oriic (#15) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

az eszkoz kontrollert emulal konzolon-> kulcsmondat.

Konklúzió: tehát mégsem lesz natív support... Csak ezekkel a spéci cuccokkal, amik megkapják az MS plecsnijét. :F

Nem tűnik túl fer-nek a dolog...

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#17) ProEvoFan válasza SunMount3r (#14) üzenetére


ProEvoFan
(PH! kedvence)

MS többször tett megjegyzést arra, hogy lehet lesz natív egér támogatás, de ha lesz is, akkor a fejlesztők döntik el: engedélyezik vagy sem.Natív támogatás = PCn használt egér/bill konzolba bedugva, játékok alatt is működik.
A Hori jelen terméke egy konzolos eszköz, mint a kontroller, csak éppen egér/bill páros.Minden játékban használható.Ahogy Oriic is írta, kontrollert emulál konzolon csak éppen egér/billel irányítva.
Bocsánat ha szájbarágós volt.

(#18) Supr@


Supr@
(senior tag)

A cucc jonak tunik, csak picit draga szerintem.

Az viszont jo, hogy vegre nyitnak a bill/eger iranyaba hivatalosan is. Nem egy ismerosom van, aki csak azert tart ki a pc mellett, mert utalnak gamepaddel fps-t jatszani (en is pl, ezert vettem hozza atalakitot, ugyanigy mukodik). Szerintem a kb 30+os korosztalynak nagyon is jo ez, akik annak idejen pc-n jatszottak, de mara belefaradtak a pc-s nyugokbe, fejlesztgetesbe, stb, csak jatszani akarnak kicsit munka utan, vagy ha alszik a gyerek, stb, viszont a gamepadet nem kepes megszokni fps-hez.

Az hogy meg online gamepad vs eger, szerintem mindenki mehetne egy szerverre, vagy lehetoseget adni, hogy gamepadesek kulon jatszhassanak, de ne kotelezni az embereket, hogy marpedig te csak egereket hasznalokkal jatszhatsz. Nekik ott az auto aim, ha meg nem tetszik, lehet venni egeret. En se sirtam, hogy jajj, nem tudok paddel jatszani. Megoldottam mashogy :)

GTAV/Steam/Xbox Live: peti200sx

(#19) oriic


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Leszedtek a terméket az Amazonról és a hivatalos Hori Store-ból is. o.O Lehet hogy mégsem jelenik meg?

Live-Die-Respawn

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.