H​i​rde​té​s

2018. április 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) Dr. Romano válasza GeryFlash (#147) üzenetére


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Konkrétat erre nem tudok. Én mindig a Home Premiumot telepítem, mert nincs szükségem a többi verzió extráira.
De egy mai számítógépnél nem hinném hogy lenne bármiféle különbség sebességben azáltal, hogy az "erősebb" rendszer több szolgáltatást indít el adott esetben. Magyarán gyorsabb max akkor lesz a géped, ha hardvert veszel bele, attól nem mert egy kisebb verziót telepítesz rá az adott OS családból. :)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#152) Puma K válasza Dr. Romano (#151) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

"Magyarán gyorsabb max akkor lesz a géped, ha hardvert veszel bele, attól nem mert egy kisebb verziót telepítesz rá az adott OS családból."

Na ez az amit sokan nem képesek felfogni :U

(#153) hege8888


hege8888
(tag)
LOGOUT blog (1)

Ha már írtál a telepítésről, meg update-ről, akkor illett volna szólni, hogy mi a helyzet
a Service Pack-kal, nem? Én baromira hiányolom ebből a cikkből. :(

"Mennék fesztiválozni, de olyan sokan vannak..." Most komolyan: mért nem lehet egy több tízezres telóra tempered glasst, meg egy 1000-1200Ft-s tokot rendelni? Tele vannak a hirdetések trehányság miatt elbarmolt 40-70e-s telefonokkal.. :(

(#154) Sub-ZeRo válasza Pano (#148) üzenetére


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)

Az meglehet, de ha 2-3 nyelv van rajta, akkor kb 10 ~ 12-ben áll meg. Esetleg blu ray amit mondasz. Az 20+-os.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#155) daa-raa válasza Sub-ZeRo (#154) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Nem attól függ hogy BR vagy sem, hanem a bitrate-től. Sem a felbontás nem számít, sem az alkalmazott codec, sem a hangsávok száma. Csak és kizárólag a teljes bitrate ami meghatározza a fileméretet.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce

(#156) FRENK1988 válasza Polllen (#4) üzenetére


FRENK1988
(PH! kedvence)

SSD cold start vs HDD hibernálás:D

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :) <3 dCI

(#157) Silentfrog válasza CsRoland (#144) üzenetére


Silentfrog
(PH! kedvence)

Ha igy kérdezed akkor ,akkor egyáltalán miért telepidet ujra bármikor is? Elromlik? Vagy lejár? ;]

(#158) Plag


Plag
(PH! nagyúr)

Türhető a cikk, bár egy pár dologgal nem értek teljesen egyet.
Pl. Az Animáció az ablakok kis vagy teljes méretre állításakor opció kikapcsolásával. Egy gyenge vidó kártya esetébet talán lehetne értelme, de sokat nem vesz észre az ember! Max. ha kikapcsolja az aerot. Egy normál vagy erős kártya esetében nem "gyorsul fel" a rendszer. Sőt! A rendszer sehogy sem gyorsul, max. az ember pofájába vágódik az ablak ha ezt kikapcsolja. Teljesítménynövelés nem érhető el vele ebben az esetben.

A hibernálás szerintem meg fölösleges asztali pc esetében.
A tweakelés elhagyásával sem értek teljes mértékben egyet. Egy ssd esetében sajnos szükséges bizonyos dolgok lekapcsolása. Az igaz, hogy sok analóg user össze-vissza tuningolja a rendszert és ennek meg is van a negatív hatása.

A legtöbb embernek a Microsoft vírusirtója ideális választás (főleg korlátozott fiókkal, lejjebb kitérünk arra is), már csak a tökéletes rendszerbe való beépülése végett is. A legtöbb embernek pont, hogy alkalmatlan lehet az MSE min választás. Az oka, hogy a legtöbb analóg user össze-vissza telepít és kattingat a neten és a gépén. Nem rossz az MS terméke, de inkább tapasztaltabb usereknek ajánlaom, akik tisztában vannak a biztonság szempontjából alapvető szabályokkal. Azoknak viszont bármi megfelelő lehet!

Mindezt nem kötözködésképpen írtam. :R

[ Szerkesztve ]

(#159) Polllen válasza Speeedfire (#33) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Ennyit a környezettudatosságról... ;] Akkor is fogyaszt a drága, ha ki van kapcsolva, de áram alatt van...


FRENK1988

Akiknek ez szól, nagyon messze vannak még az SSD-től...

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#160) Dark Archon válasza Silentfrog (#157) üzenetére


Dark Archon
(PH! addikt)

Hát én nem telepítem újra, csak, ha alaplap csere van. Nem romlik el, nem is jár le :)

Dark Archon | i5-2500K - GTX 1060 - 8Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#161) vadkörte


vadkörte
(PH! addikt)

Hello all!

A cikk alapvetően jó. Nem vagyok kezdő, évek óta dolgozok számítógéppel, szervizelni is szoktam(még ma is, a megkérnek - kifizetik - rá). A cikkben leírtak egy valóban kezdőnek hasznosak lehetnek. Az emberi hülyeség ellen azonban semmi nem képes megvédeni a technikát. A hozzáértő tudja mit kell csinália, ahhoz, hogy ne fosson a gép maga alá, aki meg vérpistikével tartatja karban a gépét hát úgy kell neki.
Volt ismerősöm aki 4-5 rendszerkarbantató programot tartott a gépén egy időben, biztos ami biztos. Aktívan is használta mindet. A végén, miután elfogyott a tárhelye, majd egy napi munkával sikerült kb. 25GB-nyi a karbantartóprogramok által felhalmozott szemetet törölnöm a gépéről. (a biztonsági másolat biztonsági másolatának a biztonsági másolata...)
Ennek ellenére mindegyik gépemen használok takarítóprogramot, mégpedig a Cleanert. Szigorúan takarításra!
A hibernálást minden gépemen kikapcsoltam, mivel nem használom, tehát nincs rá szükségem. Ettől függetlenül megértem - és nem fikázom - azt aki használja.
Az animációkat az asztalinál meghagyom, a notebook-omnál mindent csicsát kilövök, csak a háttérkép marad. Látványra olyan mint a meztelen W2000. Hiszitek vagy sem, ezzel is nyerek majd egy óra akkus üzemidőt és ez nekem fontosabb, mint látvány.

Médialejátszásra sokáig a BSPlayer-t használtam codecpack-kal, de már sok éve a VLC szolgál erre. Eddig mindennel boldogult, külső kodek nélkül is, a "2"-es kiadástól már fagyással, akadással sem találkoztam. a kezelőfelületet meg addig látom, amíg teljes képernyőre teszem.

Zenét évekig Winamp-pal hallgattam, az 5-ösből akkor lett elegem, amikor 4 magos procival is képes volt 25-30%-os terhelést produkálni, azóta AIMP.

Fájlkezelőnek én a Total Commande-t használom - és ajánlom mindenkinek - elnézést kérek az Intézőhívőktől, de az Intéző egy BÁRMILYEN normális kétpaneles kezelő mellett, háát, inkább nem írom le mit gondoltam...

XP alatt használtam tűzfalat, W7-nél beérem a gyárival, tudom, hogy van jobb, de amire kell bőven elég. AV programnak a NOD32-t használom, mert megvettem. Teszi a dolgát.

Böngészőből évekig megfelelt az IE, majd nagyon rövid FF kitérő után megállapodtam a Chrome-nál.

Viszont úgy érzem, mindenkinek szuverén joga eldönteni milyen programot telepít a gépére és mire mit használ. Nem szokásom félévente újrahúzni a rendszert, mivel nincs szénnétweakelve, ha kell a telepítés - és az ezt követő update-ek - és belakás után lementett lemezképből újrarakom a gépet, ez a frissítésekkel is max pár óra. (a legdurvább XP telepítésem 2 nap volt)

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#162) Lacces


Lacces
(őstag)

Egész jó a cikk. De viccen kívül, én élveztem.

Egyetértek, hogy érdemes frissíteni a win7-et aztán csak felpakolni rá a drivert ami kell.

Egy építő jellegű kritikát szeretnék mondani: Ma már nem csak desktop pc-k vannak nagy számban, hanem laptopok is!
Laptopok esetében például ajánlott az energia kezelő progikat felrakni, jobbak mint a gyári win7. Specifikusabbak, adott hardverre épülnek :).

UAC - Felhasználói beállítás az jó volt úgy leírva. Nálam egyszer egy trójaira hívta fel a figyelmemet. (már mint, hogy engedélyt kért egy számomra ismeretlen program, és lecsekkoltam egy vírusirtó online változatával és az irtotta)

Meg már előttem mások elmondták a negatív véleményüket, én azt nem ismételem, ki így, ki úgy használja a winet, van ahol személyi, van ahol családi.
Például ha már családnak építem fel a win7-et (anyám, öcsémék akik észnélkül telepítenek és utána tagadnak, hogy nem ők rakták fel stb) akkor már teljesen állok az egészhez. Akkor néhány ponton ellenszegülök az írásodnak.

CCleaner: Szerintem kezdőnek annyira nem ajánlott, én nálam egyszer kitörölt a WOW-hoz tartozó fájlokat, öcsém tiszta ideg volt miatta. De amúgy sok felesleges gigát tud takarítani.

VLC: ajánlott bekapcsolni a beállításoknak a hardveres gyorsítás lehetőségét amikor a videokártyát használja, ezzel tehermentesíti a procit.

IE: ott is belehet állítani a hardveres gyorsítás lehetőségét. Igaz nem olyan jó mint a többiek, de már kinőtte a régi gyermek hibáit. Igaz sok bajom van vele. De sajnos vannak olyan weboldalak ahova még kell és nem jön rosszul az a beállítás amit írtam. Pl.: apám egyszer egy tetőcserepes áruház weboldalán volt és az csak IE-t fogadott el, és grafikai műveleteket hajtott végre akkor jól jött.

CD/DVD író: Ashampoo-nak van egy ingyenes verziója, igaz picit régi, de egész ügyes és jó. De ez szubjektív vélemény. Ugyanis a Hifi csak ezzel a progival megírt cd-ket hajlandó lejátszani :D és az MP3 is szaggatásmentesen játssza le. (de ez szubjektív)

TotalCommander én ritkán használom. Én a nexus filemanagert szoktam használni ha úgy van.

Minden Windows mesternek illetve neked is:
Sokan írták itt, hogy ők tudják, hogy mely mappák tartalmát kell törölni (ahova a win "szemetel", mint pl.: temp könyvtár)
Erről írhatna valaki egy cikket! De tényleg! Szerintem sokan örülnének neki, hogy mely mappák tartalmát lehetne törölni... pl.: ideiglenesen a frissítések letöltött helye stb. :R

[ Szerkesztve ]

(#163) Sub-ZeRo válasza Lacces (#162) üzenetére


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)

A cikk:

Törölheto mappák:

\Windows\temp
\Windows\SoftwareDistribution\Downloads
\Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
\Windows\Panther

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#164) Lacces válasza Sub-ZeRo (#163) üzenetére


Lacces
(őstag)

Köszönöm! :R

(#165) lujó55


lujó55
(PH! addikt)

Annyira jó hozzászólások jönnek, de most komolyan! :R
Aki nem fikázza a Win7-et, az úgy kezdi, hogy nagyon jó és úgy folytatja, hogy de...
Pont erről a de-ről van szó. Annyi féle felhasználó van, mindenkinek vannak tippjei, trükkjei. Nem lehet kerek perec kijelenteni, hgy ezt vagy azt nem szabad csinálni.
Szerintem igenis próbálgassa mindenki. Ha elcseszi, akkor majd format C:\ és újrarakja az egészet. Ez nem egy atomreaktori OS.

(#166) #41133696 válasza kpityu2 (#117) üzenetére


#41133696
(törölt tag)

Windows Súgó:

"
Alvó állapot: energiatakarékos állapot, amelyből a számítógép gyorsan tudja folytatni a teljes áramellátású működést (általában másodperceken belül), ha ismét dolgozni szeretne. A számítógép alvó állapotba állítása olyan, mint a DVD-lejátszás szüneteltetése – a számítógép azonnal leállítja a folyamatban lévő műveleteket, és kész újra elindulni, amennyiben folytatni szeretné a munkát.

Hibernálás: elsődlegesen a hordozható számítógépekhez tervezett energiatakarékos állapot. Míg az alvó állapot a beállításokat a memóriába menti és kis mennyiségű áramot fogyaszt, a hibernálás elmenti a nyitott dokumentumokat és programokat a merevlemezre, majd kikapcsolja a számítógépet. A Windows összes energiatakarékos állapota közül a hibernálás használja a legkevesebb mennyiségű energiát. Laptopon akkor érdemes a hibernálást használni, ha tudja, hogy a gépet hosszabb ideig nem fogja használni, és ez idő alatt nem lesz lehetősége feltölteni az akkumulátort.

Hibrid alvás: elsődlegesen asztali számítógépekhez tervezték. A hibrid alvás az alvó mód és a hibernálás kombinációja: a nyitott dokumentumokat és programokat a memóriába és a merevlemezre menti, majd a számítógépet energiatakarékos állapotba helyezi, hogy gyorsan folytathassa a munkát. Így ha gond van az áramellátással, a Windows a merevlemezről visszaállíthatja a munkát. Amikor be van kapcsolva a hibrid alvás, és a számítógépet alvó módba helyezi, a gép automatikusan hibrid alvás módba vált. Az asztali számítógépeken általában a hibrid alvás mód alapértelmezés szerint engedélyezve van.

•Amennyiben a hibernálás lehetőség hiányzik, a hibrid alvás lehetőség valószínűleg be van kapcsolva.
"

X4 Windows 7 hibernáció letiltva, a hibridalvás lehetőség sem látszik, de ettől még működik :)

Csupán a 8GB-os pagefile.sys látható a hiberfil.sys eltűnik

X2 Windows 7 - itt nincs letiltva - még - a hibernálás, így látszik mind a három opció

Bal oldalon az X2-es gépen lévő Windows 7 hiberfil.sys-el, illetve pagefile.sys-el, jobb oldalon a Vista partíciója ezek nélkül - a pagefile.sys átlett helyezve egy nagy particióra

A Vista energiagazdálkodási panelje nálam pont úgy néz ki, és úgyis működik mint az SSD-s gépen a 7-esé csak UPS nélkül ugye :)

(#167) Lacces válasza lujó55 (#165) üzenetére


Lacces
(őstag)

Pontosan, igazad van, én is így kezdtem. De :DDD szerintem alap kiindulásnak jó a cikk.

(#168) kpityu2 válasza Sub-ZeRo (#163) üzenetére


kpityu2
(senior tag)

A temp könyvtárat én nem szoktam törölni, mert párszor előfordult, hogy utána nem tudtam uninstallálni egy programot. Hiányolt ezt azt, és leállt az eltávolító.

Hiányzó méretek a 3D modell szerint!

(#169) Sub-ZeRo válasza kpityu2 (#168) üzenetére


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)

Olyan programot kell használni, amit nem törölsz utána. Nekem ilyenek vannak fent és eddig még nem volt probléma.

(#155) daa-raa:Igaz, utána olvastam. Akkor én nem tudtam jól.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#170) Apika


Apika
(Közösségépítő)

Jó cikk lett! Bár még nem olvastam végig, de találtam benne számomra sok okosságot... :K

(#171) kpityu2 válasza Sub-ZeRo (#169) üzenetére


kpityu2
(senior tag)

Azt előre nem tudhassa az ember. :D Kell egy kis idő, amíg kialakul. Azért, mert valaki keveset tud, még nem biztos, hogy hülye. Lehet, hogy csak tapasztalatlan. Szerintem aki a nálánál kevesebbet tudót lehülyézi, az saját képességeiről ad bizonyítványt.

Hiányzó méretek a 3D modell szerint!

(#172) opeter87


opeter87
(őstag)
LOGOUT blog

Jó cikk kezdőknek. Grat :R

De én személy szerint használom a CCleanert, mert szeretem. Sőt az msconfig-ban is kiszoktam lőni a felesleges programokat, mert minek. De más szerintem sem kell win7 alá. Az XP az más volt.

A hibernálás az olyan, hogy van aki szereti és használja és van aki nem szereti és nem használja. Kinek ez kinek az. Ennyi.

www.theraband.hu

(#173) kpityu2 válasza #41133696 (#166) üzenetére


kpityu2
(senior tag)

Köszi a leírást és a fotókat. Nem találtam, mert az egyik gépemen nem is ajánlja fel a listában, a másikon pedig nem is kerestem. Ott tényleg alapból engedélyezve van. Azt lehet valahol állítani, hogy alvó állapotban időnként ne aktiválja magát a gép?

Hiányzó méretek a 3D modell szerint!

(#174) BEE


BEE
(PH! kedvence)

Keresem a rendszerminősítést, de nem találom a megadott helyen.
Ez mitől lehet ? ( Win7 home prémium sp1 )

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#175) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Felraktam egy új Win7-et egy új SSd-re. Úgy számoltam, hogy az op.rendszer kb. 2Gb. Már az is sok, de a Win7 17Gb-ra ment fel. Azóta sem bocsájtom meg, hogy kidobott az ablakon 10e Ft-nyi tárhelyet kb. semmire. Lefoglal 100Mb-t az elején jó lesz valamire címen, 4Gb erre, 4Gb arra, duplikált fájlok hada. Azóta sem tudom megbocsájtani.
Bemásolok egy csomó fájlt, mire szétszedi típus szerint. Zene ide, kép oda stb. Hogy én mit akartam? Nem érdekelte.
Alapból nem enged be egy csomó könyvtárba. A saját gépemen!
Frissítette magát sp1-re, ezzel eltapsolt újabb 1Gb-t.

Viszont, ha bankolni akarok ezt kell használnom, Linux alatt nem megy.
A céges remote access Win alapú.
Samu Kies Win alatt megy csak.
Be vegyunk zárva ebbe a Win kalickába, és most már hozzá se tudunk nyúlni, mert büntet minden nem M$ piszkálást. A Win8 még zártabb lesz.

Alapból tényleg stabil, látványos elszállást még nem produkált, de már csak felhasználó vagyok a gépemen, az igazi rendszergazda a M$.

(#176) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

A cikket elolvastam, köszönöm!

A "titok" világos: ne nyúlj semmihez abból nem lehet baj.

Eddig egyszer sem lett használhatatlan kezeim között W7, pedig amiket írtál annak majdnem mindenben pont az ellenkezőjét teszem.(kivétel "eszetlen program teleépítgetés/törölgetés)

Volt olyan is hogy ugyan azt a használt W7-et kapta meg egy másik gép, mert átkerült a rendszerlemez tesztelés céljából. semmi probléma nem volt vele :R

Installálás és beállítás legalább 8 perc ssd-re, ha jól emlékszem. Még egyszer ennyi idő mire megtalálom a dvd-olvasót a szekrényben, meg a tápot hozzá :)

(#177) negyedes válasza BatchMan (#175) üzenetére


negyedes
(PH! addikt)

Nehez megnezni ugye hogy mennyi kell a rendszernek? :U :W

[ Szerkesztve ]

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#178) ricsi99


ricsi99
(senior tag)

Számomra hasznos cikk volt
Én is áttértem Ultimate-rol Home premiumra és ami hiányzott az ms féle antivir volt ,most végre felraktam... eddig abban a hiszem ben voltam hogy csak az ultimate sajátja :D
Thx

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#179) Sub-ZeRo válasza BatchMan (#175) üzenetére


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)

2 gb a rendszernek? Akkor inkább utána kell olvasni hogy mennyi kell egy oprendszernek nem itt sírni hogy mennyi minden mennyi helyet foglal. Vess magadra, nem a rendszer hibája.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#180) LordX


LordX
(PH! kedvence)

"A 32 bit maximum kezelése 4 GB, de ez esetben bele kell számolni a videokártyát is, így az elérhető maximum három lesz."

Ez nagyon sok helyen terjed, de egyszerűen egy tökéletes hülyeség. A VGA memóriája NEM ugyanazon címtartományon belül van.

A lefoglalt tartomány a perifériák címei: (S)ATA vezérlő, USB vezérlő, hangkártya, stb. Semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyi memória van a videokártyán.

(#181) daa-raa válasza BatchMan (#175) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

"Lefoglal 100Mb-t az elején jó lesz valamire címen" - ott van a bootmanager.

A Windows mappa >50%-a a visszamenőleges kompatibilitást szolgálja. És ez bizony csak növekszik mindig.

LordX: A VGA ugyan olyan periféria, mint a hangkártya. A rendszer ugyan úgy lefoglal számára címtartományt. Ez nem egyenlő a VRAM teljes mennyiségével, a VRAM-ot ugyanis egy címablakon keresztül éri el a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce

(#182) nuke7


nuke7
(PH! kedvence)

"Ne, ismétlem ne állíts le semmilyen szolgáltatást, ne távolíts el komponenseket és ne túrj bele a rendszerbeállításokba" :))
lol..
ssd alapu rendszernél bizony ki kell kapcsolni pár dolgot és van amit meg be... szóval ez nem igazán jótanács :U :W

*** Youtube: https://goo.gl/COHvLk ***

(#183) LordX válasza daa-raa (#181) üzenetére


LordX
(PH! kedvence)

Perifériának periféria, ez így van. Viszont az, hogy a VRAM mérete "lejön" a 4 gigából, az továbbra is hülyeség :)

(#184) ricsi99 válasza LordX (#180) üzenetére


ricsi99
(senior tag)

akor az xp valszeg hülye hogy ezt nem tudja, nálam kb 2,5gb ot látott 2*512es videokártya melletta 8gb rambol

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#185) InfiniteReality válasza Polllen (#4) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

A hibernálással az a baj, hogy vagy működik vagy nem. Illetve laptop (főleg céges) esetén ugyanaz a baj vele mint az alvó állapottal. A lúzer lerántja a dokkról munkahelyen vagy otthon, szerencsétlen gép pedig aktiv hálózati és céges erőforrásokhoz nyitott kapcsolatokkal megy el aludni így vagy úgy, aztán amikor hazamegy a csóka vagy bejön dolgozni, csodálkozik hogy nem működik semmi.
Elvesznek levelek, elvesznek file-ok, főleg amig hálózati erőforrásokról vannak megnyitva.
Igenis szokja meg a user, azt a rövid időt, amig mindent bezár, elmenti a munkáját és szabályosan leállítja a gépet, nem csak letépi a dokkról.
Egyébként a Windows 7 SSD-vel olyan gyorsan indul, hogy a hibernálás tök szükségtelenné válik.
Amúgy teljesen egyetértek a cikk tartalmával, és tetszik a "konyhanyelvű" szövegezése. Én a magam részéről a system restore-t is kikapcsolom. Való igaz, életet menthet adott esetben, de ha egy rendszert SR-el úgy kell visszavakarni valahonnan, akkor inkább újrarakom. A Win7 ha vigyázunk rá, nem fog csak úgy "szétesni". Viszont sajnos az SR baromi sokat lassít, érezhetően megfogja a rendszert (hiába csak néhány snapshot készül egy nap). Sanos ez egy erőforrás zabáló és pazarló service.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#186) Mans20


Mans20
(PH! addikt)

Régebben én is leállítgattam meg matattam a win 7 be,csináltam is a win 7 re való n lite programmal saját windows-t,aztán csak addig örültem amíg nem jött a kékhalál,és sokáig nem tudtam miért,mióta mindent békén hagyok azóta nincs rejtélyes összeomlás.

(#187) csabiks


csabiks
(senior tag)

jó cikk lett (az animáció kikapcsolása tényleg hasznos (gyorsabbnak érezni)).

Az elmúlt fél alatt legalább 200 windows 7 telepítésen estem át, a sorrend nálam :

-1 (ha a saját gépemről van szó, akkor legelső lépésben a rendszervédelem, automatikus töredezettségmentesítés, windows defender - ezeket kikapcsolom.)
1- ha felment a windows az összes drivert felteszem
2- ráeresztem az updatera (MSDN-es rendszerek a legjobbak (voltak már problémáim maszek integrált rendszerekkel)
3- programok és egyéb dolgok telepítése.

A microsoft biztonsági csomagja nekem csalódást okozott, amikor bedugtam egy vinyót, vagy tallózgattam a fájlok között tekert mint az isten, valszeg scannelte (engem ez zavart).

A home premium valóban több mint elég otthoni felhasználóknak, nekem semmi bajom nem volt még vele és semmi hiányosságot sem éreztem.

"The loudest one in the room is the weakest one in the room."

(#188) GeryFlash


GeryFlash
(PH! addikt)

Bocs az Offért, tudna vki segíteni, hogy hogy tudok két különböző particióra két különböző oprendszert tenni? Úgy hogy az elején bootloásnál ki lehessen választani hogy melyik oprendszer induljon... Egy HDD van a két partíció

Több mindent, kevesebb semmit!

(#189) CsRoland válasza Dark Archon (#160) üzenetére


CsRoland
(újonc)

Köszi, végre valaki egyetért velem:) Nekem szerencsém volt az alaplap cserével ,akkor sem kellett telepítenem, csökkentett módban fel tudtam tenni a szükséges drivereit, a régieket eltávolítottam, így megúsztam a telepítést :)

(#190) daa-raa válasza LordX (#183) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Ezért írtam, hogy egy ablakon keresztül éri el a VRAM-ot. Nem a teljes VRAM memóriaméret ez a címablak.

ricsi99: Gondolom az egy 32 bites XP volt. Nos, az alapból csak 4GiB-os címtartományt kezel. Szóval felesleges volt 8GiB-ot rakni alá.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce

(#191) Dr. Romano válasza GeryFlash (#188) üzenetére


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Először felteszed az régebbi rendszert az egyik partícióra, majd az újabbat a másikra.
Hát MacOS-t még nem telepítettem, így ezt passzolom.

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#192) Tüzi


Tüzi
(PH! addikt)

Telepítettem egy win7 ultimate-t otthoni gépre x64-est (japán nyelv miatt szükséges). Teljesen jól muzsikált, majd egy gyengébb pillanatomban megengedtem neki, hogy frissítsen. Azóta folyamat bu.erálja a raid tömböm, 2-3* annyit diszkózik, meg lassabb is lett.
Szóval innentől nálam az update kilőve, majd a szerviz-csomagokat telepítem serényen...

Cikkhez nincs mit hozzáfűznöm, jó lett, pár dolog új szemszögből való megvilágításával, köszönöm :)

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#193) GeryFlash válasza Dr. Romano (#191) üzenetére


GeryFlash
(PH! addikt)

És az elején feldobja a lehetőséget, hogy melyik oprendszert válasszam? egy win7 és egy mac os x közt kell választani

Több mindent, kevesebb semmit!

(#194) sh4d0w válasza rt06 (#149) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Pfff... (most képzeld el, hogy hangosan kiröhögtelek) Nah, olaj!

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#195) Polllen válasza Sub-ZeRo (#169) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Ezt te sem gondolhatod komolyan... :DDD


InfiniteReality

A céges környezet, céges laptoppal speciális eset. Haza menet azt én is kikapcsolom, de amíg asztalim volt elmentettem mindent (ennek ugye semmi köze ahhoz, hogy hibernálsz, alvó mód vagy kikapcs mert nincs kedvem semmit sem 2x csinálni) majd hibernálás.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#196) Zso2 válasza Sub-ZeRo (#154) üzenetére


Zso2
(őstag)

Az elég rosz minőségű cucc ami 10-12 G. ...ha már 1080p-s filmet nézek akkor minimum a 25gigásat szedem e,ha már lúd....,Az AVATAR-t inkább 40G-s ben néztem :)
..és észrevehető a különbség ,egy hozzávaló tévénél...

[ Szerkesztve ]

Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#197) rt06 válasza sh4d0w (#194) üzenetére


rt06
(PH! kedvence)

most kepzeld el, ahogy egy troll miatt hetekig sirva fogok elaludni

de komolyra forditva, ha mar nem vagy tisztaban azzal, hogy mely windoze verziok (s foleg miert) tamogatjak, vagy nem tamogatjak a pae-t, de ennek ellenere beleszolsz, az miert a windoze szegenysegi bizonyitvanya?

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#198) zolee5016


zolee5016
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes volt számomra is a cikk olvasása,és rádöbbentem én is eszerint próbálom használni a Win7-emet.Talán amit én is deaktiváltam ,az a fiókfelügyelet,de most majd visszateszem,megnézem tényleg hasznomra tudom -e fogni.kicsit idegesitett a sok kérdésével. Amit én a környezetembe látok heti 1,de legalább hqavi 2 win telepités a gépeken,hát....nekem most is csak azért lett mert jött a raptor, egy évet lazán problémamentesen ment,de most kellett.A biztonsági mentést én is megteszem 10gb helyet biztositva neki.A progijaim szinte kivétel nélkül ugyanazok amiket soroltál,kivétel én sajnos "gyöppös"explorer-es vagyok.(vlc-winamp-tc-rar) ,de nálam a takaritógép feledatát a glary utilities végzi. Ha már böngésző: nem tudom miért jó és sokaknál igy van futtat egy chrome-ot ,ff-el,opera az kell,de még a safari is ott figyel :F Tapasztalat ha ez mind nem is (bár láttam) de tutira 3 aktivan fut.Minek?? Viszont ami kérdésem lenne,mert nem igazán boldogulok :5 winyóm van a gépbe a tc-vel szoktam másolni ,de az normális ,hogy ha mondjuk kifelé másolok( külsőre) akkor lényegesen lassabban boldogul a fájlokkal,ha meg a rendszeren belül törlök 100%-os procihasználat mellett végzi el az eltávolitást. Ez ami zavar mostanság.Ugy értem szoftveres hiba?

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#199) sh4d0w válasza rt06 (#197) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Önmoderálva

Okos ember volt, aki a hülyékről és a szintjükről tett egy megállapítást. Nos, én nem ereszkedem le a szintedre.

Egyébként meg bocs, az én hibám, hogy a microzsé 32 biten nem ad 4 gigánál nagyobb támogatást a júzereknek...

Részemről téma lezárva - és már kértem, hogy szakadj le rólam, gyíkarc, ez nem változott. Majd szólok, ha igénylem a kommunikációdat.

[ Szerkesztve ]

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#200) ricsi99 válasza daa-raa (#190) üzenetére


ricsi99
(senior tag)

Pár régi game ,meg kezdetekben az amd melletti nvidia fizika miatt volt, meg pár speciális diagnosztikai progi miatt
de ez már elmult ,csak leirtam a tapasztalatom :R

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.