Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
Egy kezdő kérdés nekem 10 van és 11-re szeretném frissíteni ingyen? Az lehetséges?
Kis zavar van ahogy utánna olvastam TPM 2.0 kell de azt bekapcsoltam és a
PC-állapotellenőrzés is igazolta hogy okés: "Ez a számítógép megfelel......."Viszont az update résznél még mindig nem engedi ott azt írja nem felel meg
Na akkor most mi van?
UEFI-t engedélyeztem viszont lehet nem úgy volt telepítve a windows 10 mert a driverekhez meg CSM boot kellett
-
MasterMark
titán
válasz
Danixwin11 #977 üzenetére
TPM.
-
Danixwin11
friss újonc
A tmp 2.0 is kell nekem már megvan
-
törölt tag
És megjelent, Windows 11 21H2
[link] -
BonFire
veterán
„Nálam a TC kiválthatatlan. Kb 15-20 tab fül van megnyitva mind2 oldalon, +van ami zárolva van, nehogy ellépjek a könyvtárból.”
Az Explorerben alapból benne van a Quick Access. Nem kell 40 lapot kipinnelni TC-ben. Ha meg 40-et ki kell pinnelni, az olyan, mintha egy sem lenne, hiszen ugyanúgy nem tudod hatékonyan használni, tehát értelmét veszti a gyors hozzáférés, mire a 40-ből kibogarászod azt az egyet, amelyikre szükséged van. -
törölt tag
Feltettem a megára egy elvileg magyar home és pro verziót. aki akarja próbálgassa.
[link] -
Carlos Padre
veterán
Letoltottem a githubrol egy patchelt isot (Fuck Microsoft X3
), felraktam az oreg biztonsagi tartalek core 2 duos laptopomra es teljesen megtaltosodott az oreg masina
Oszinten le vagyok nyugozve. -
-
-
applause
aktív tag
Az a problémám, hogy az simplés nfc fizetés pár alkalommal működik, azután nem. Ilyenkor a simple alkalmazást törölni kell és újratelepíteni. Ezután pár alkalommal jól müködik, majd nem engedi a fizetést, a terminál azt írja, hogy ellenőrizzük a mobil beállításait.
Másnál, hogy működik. -
törölt tag
Igen, ez engem is idegesít, de nem is azért, mert alapból viszi, azt hiszem az átlag ember úgy akarja másolni a dolgokat, ahogy látja, hanem hogy nem mindenhol lehet beállítani alapértelmezettre a paste without formatting opciót. De egy ideje most O365 alatt már egységesen a ctrl+shift+v a gyorsgombja, Outlook alatt is, így ezzel elvagyok igazából.
Létezik egyébként olyan vágólap app, aminek beállíhatod, hogy dobja el a formázást és úgy illesszen be. -
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #963 üzenetére
Ha valamit napi párnál többször ritkán csinál a felhasználó, akkor 1 kattintás megtakarítása helyet az érthetőséget preferálnám. (Amúgy az eredeti Képmetsző UI is genyó, csak máshogy.) Nem mintha ilyesmi nagyon érdekelné őket. Elég olyan napi sokkar többször idegesítő dologra gondolni, mint hogy weblapról vágólapozás viszi a formázást, a Word-be, levelező alkalmazásba, stb. Nyilván 99%-ban nem akarod. De szöszölhetsz az irányított beillesztéssel, már ha a cél alkalmazás támogatja egyáltalán. Még a hotkey se egységes arra. Ezzel pl. nem foglalkoznak, pedig napi szinten gond. (Szinte mindig csak egy adott alkalmazáson belül akarsz formázást is vinni.)
-
törölt tag
Igen, a régi ezt csinálta, de ott például ha nem akarok jelölgetni semmit rajta, csak beszúrni valahova, akkor plusz nyomkodás, hogy bezárd az adott ablakot. Én pont szeretem az újban, hogy simán kiteszi vágólapra, ha akarom mégis szerkeszteni, akkor rábökök az értesítésben, és kész. Nekem így sokkal gyorsabb és kényelmesebb.
Hogy ON is legyen benne, meg is jelentek a malware telepítők: [link]
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #961 üzenetére
"Select here to mark up and share the image". Select here what? Szóval ez sem sokkal jobb, bár a "mark up" azt talán feltűnhet, ha valaki eljut a notification aljáig. Eleve eléggé agyament ötlet az egész. Én pl. miután megvolt a kivágás, kitenném a képernyőre, hogy ezt fogjuk a vágólapra tenni, egy default action "Kész" gombbal. Ami mellett ott látszanának a szerkesztő gombok.
-
törölt tag
Kettőnk példáját nézve 50% találta meg
Amúgy szerintem a fordítás a rossz inkább, angolul érthető is volt, meg ha felugrik egy hatalmas értesítés a sarokban, akkor csak rákattint már az ember. Persze ha letiltottad az értesítéseket, akkor nem, de azt ugye már a usernek kell, mert alapból megjelennek.
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #959 üzenetére
És tényleg! OK. De erre hány százaléka jön rá az embereknek? Igen, oda van írja a notification aljára elég diszkréten, a többi közlés alatt, hogy "Válassza ki a kép megjelöléséhez és megosztásához". Bármit is jelentsen ez... Ismét borzalmas UI tervezés. Mondjuk ez a trend, hogy semmi rendszer nincs, hogy valami kaland és felfedezés is legyen a mindennapokban.
-
ddekany
veterán
Mind kettő felhasználó ellenes UI design (főleg gondolom az idősebbek ellen mennek, akik kevésbé káosz-állóak). De az új kevésbé zavarba ejtő alapfeladatokra. Viszont, bosszúból, nem lehet már bekarikázni benne amit mutatni akarsz.
(Meg még pár dolgot kivettek. Mondjuk a 3D paintban megnyitás parancsot nem hiányolom... elgurult ezeknek már rég.) Komolyan, akik a felhasználó felé néző részét készítik a Windowsnak, minél kevesebbet dolgoznak, annál jobb nekünk.
-
BiP
nagyúr
Snip&Snatch-re (ez a régi Snipping Tool utódja) kiírja, hogy shift+win+S-re előjön, és tényleg. Viszont ez valóban megváltozott.
De nekem a Snipping Tool is megmaradt (igaz, Win10-ről frissítettem). Ez használhatóbb.
Jobb klikkes menüben nálam nincs kivágás opció.
Firefox-on belül van Take Screenshot, de az ugye a Firefox sajátja.
-
-FreaK-
veterán
Hol van a feedback az insider verzióban? Írnék pár dolgot..
Ami egy jó nagy baromság még hogy kivették a képmetsző alkalmazást. Egy félig meddig megoldást találtam, mégpedig a jobb klikk menüben van egy kivágás opció, de nem tudja ugyan azt, igaz van benne egy automata kijelölés ami egész jól működött egy próba alatt.
-
Flitter
tag
Sziasztok! kijött-elérhető a w11/100
[ Select language for Windows 11 Insider Preview 10.0.22000.100 (co_release) amd64] linkre kattintva kiválaszthatod,hu,eng,pro,home stb
Windows 10 mappából törölni kell az instal.esd mappát és a windows 11 be felül írni a sorche mappát.
Azután rufussal mbr uefi kiterjesztéssel nekem simán felment. nem kellett hack!(w11.BypassTPMCheck)
Még mindig nem teljesen Magyar! -
muszi0521
aktív tag
Van egy játékom ahol meg hal az egér ! ?
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #947 üzenetére
De gondolom nem az volt önmagában a gond a W8-nál, hogy a teljes képernyőt kihasználták. Hanem hogy mire herdálták el azt a területet. Persze, mivel önmagában csak a teljes képernyősség egy praktikus ötlet, azt is ki kellett dobni. Na, most már nagyon nem full screen, nesze neketek.
(Persze más OS-nél is láttam hasonlót... "Ó, nagy terület van? Rakjunk ki rá gigászi ikonokat kilométeres résekkel, mert az jól néz ki!" Mondjuk szerintem még kicsit dubló/ovi feeling vizuálisan is, de mindegy.)
-
ddekany
veterán
válasz
szabeska #944 üzenetére
Start menüt már hogyan lehetne nagyobbra. Nyilván mikor valaki kinyitja a start menüt, nagyon fontos, hogy elférjen mellette még pár ablak, amit közben még néz, mert hát multitasking.
Egyébként ott lenne rá az egész képernyő, de hát így sajnos... A többi dettó. Tudatos döntés, hogy az a prioritás, hogy dizájnosan nézzen ki a képernyő tartalma, mert az emberek 90%-ának ez számít. Komplexebb dolgokra használnád a gépet? Vagy csak simán észreveszed, ha valami nem áll kézre úgy, mint lehetne, és ezért ez zavar? Kit érdekel, kisebbség vagy, és úgy se tudsz mit tenni.
-
-
szabeska
addikt
Én azt nem értem, hogy miért vegyítik még mindig a "régi" és "új" dizájnt. Nyomok egy jobb gombot az asztalon, és rá kell nyomnom még valamire az előugró ablakocskában, hogy nyomjak egy frissítést, de a másodjára előugró ablak persze a régi kinézetű
Számomra érthetetlenek ezek a dolgok, bétától függetlenül. Azt is remélem, a start menüt lehet majd nagyobbra is venni, mert így sz@r sem fér el rajta, plusz eltüntetni a javasolt alkalmazások által elvett helyet róla, ha úgyis kikapcsolom a javaslatokat, akkor ne foglalja már el az amúgy is hangyaf@sznyi hely felét...
Szép álom, tudom
Ja, a tálca mindig összevont ikonjai, amitől szintén kivagyok. Legyen már szélesebb ha én úgy kívánom, könyörgöm. Az alapértelmezett felőlem lehet összevont a népnek, de had állítsam már át magamnak, ha gyorsan váltanék valamire, ne egy 5x5 miliméteres területen kelljen már trükköznöm az egérrel hogy rábökjek
Kicsit olyan érzésem van, mint amikor vettem egy iphone-t, aztán 3 hónap után azt mondtam hogy "elég, ez nekem nem kell"
Nem azért mert nem jó, hanem mert nekem ez nem gyere be.
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #942 üzenetére
Most még átállíthatod. De ha ez az egész jelenség az Apple filozófia követése (azaz minél kevesebbet tudjon testre szabni a felhasználó, mert úgy is hülye, és nem tudja mi jó neki), akkor ez sem lesz sokáig.
Hát, lassan így jártunk. De hát, egye penész, amíg van kaja/víz/stb...
-
szabeska
addikt
Ha valakit érdekel: beta channelre e hónap végén jön a 11.
-
ddekany
veterán
Megnéztem most egy 3. gépen, és ott van a Multitasking beállítások alatt az Alt+Tab viselkedés beállítása. Egy másik, totál hasonló Win 10-en nincs (és regeditben beállítva sem reagál rá), továbbá egy teljesen máshogy telepített 3. Win 10-ben sincs ott ez. Nem tudom mitől függhet... de mindegy, OFF. Ctrl+Tab-nál meg nem használati sorrend szerint vannak a fülek, mint Alt+Tab-nál, szóval sok fülnél lényegében használhatatlan. Így céges gépen maradt az egerezés + Chrome tab csoportosítás kombó. Elég béna, de hát nem lényeg, végül is ki használ böngészőt manapság...
-
Vagy én nem értem a problémát, vagy valami nálad nem kerek. Eredeti win10pro és alt+tab-ban látszanak az Edge lapok külön-külön és váltani is lehet köztük. Chrome-nak csak egy alkalmazásnak látszik az összes lapja, viszont mind a kettőnél működik a ctrl+tab lapváltásra, ha aktívan az adott böngészőn állok. Chrome akkor látszik külön, ha nem új lapon, hanem új ablakban nyitok meg valamit. Na akkor az külön látszik alt+tab váltásnál.
-
-
niof
veterán
Hát igen. Melóban tényleg jól jönne, de otthon jellemzően kevesen nyitnak meg ennyi lapot egyszerre. Amúgy egyébként ahogy a régi Edge-et elengedték, és szép lassan kipofozgatták a mostani szintre, ha nem hagy alább a lendület, még lehet, hogy be is előzi idővel tudásban a Chrome-ot. Igazából nincs kizárva. Csak az alapján, hogy honnan indultak vele (pl. hogy eleinte minden szinkronizáláskor hozzáadta újra az egyszer importált könyvjelzőket), és most hol tart (majdnem olyan jó és stabil, mint a kuglié)...
#928 Exodius
Bizony, szerintem jó lesz ez. Végre belátták, hogy annak semmi értelme, hogy egy saját böngészőt reszelgessenek, mikor azt már más megtette helyettük. Inkább a saját képükre faragták, beleraktak néhány extra fícsört, és ezt optimalizálják.
-
ddekany
veterán
Az Edge már majdnem használható komoly multitaszkingra, mert tudja oldalra tenni a füleket. Viszont nem tud még értelmes sorrendben fület váltani (úgy mint az Alt+Tab kb. minden OS-ben), úgy ahogy Chrome sem. (Ez van, nem akarja a Google kiváltani böngészővel az asztali OS-eket valamiért...
Nyilván MS-nek meg ez még kevésbé érdeke.) Viszont, a Chrome tud füleket csoportosítani. Szóval nem tudom eldönteni melyik a kevésbé rossz végül is. (Nyilván, Vivaldi vagy FireFox lenne a megoldás, de pont munkahelyen olyan nincs, pedog leginkább ott jellemző, hogy egyszerre 4 dolgot csinálsz 30 fülön...)
-
zizidor
őstag
-
Már majdnem megygyőzött --ka hogy a TXT is elég Haswell-hez de ha a te procid támogatja, de friss bios-al se látsz fTPM-szerűséget (és a win se lát) akkor téved.
De attól még működnie kellene nálad is a #879 -ben ismertetett módszernek ha nálam működik Z87M lappal és i5-4430 procival. -
zizidor
őstag
Alaplap: H81MHV3, CPU: i7-4790
A BIOS nem a legújabb volt, mert a legutolsóban csak valami logó frissítés volt (az igen lényeges!), de frissítettem, nincs változás.
Kicsit kutakodtam még a témában: Az fTPM-et a Skylake architektúránál kezdte alkalmazni az Intel, az enyém meg "még csak" Haswell. Az Intel TXT pedig egy olyan megoldás, amihez szükséges a TPM, amit ebben a konfigurációban sem a cpu, sem az alaplap nem támogat.
Korábban ugyanez a proci egy ASUS alaplapban volt, csak az meghalt. Ott BIOS-ban állítható volt a TXT, de azon volt is TPM header. Modul az persze nem, meg olyat akkor csak Amazonról tudtam volna rendelni, irreális szállítási költséggel.De mondom, nem ragaszkodom hozzá foggal-körömmel, teljesen jó a win 10, és egyelőre még a 11 is fut rendesen. Oszt' majd mögláttyuk!
-
ddekany
veterán
Mintha lett volna olyan régen, hogy féléves frissítés után feldobott ablakot, ahol ha valaki nagyon next-next-finish ember és nem olvasta el mire nyom igent, akkor átállította. Ilyenekkel számtalanszor bepróbálkoznak más téren is, hogy hátha nem figyelsz, hátha nem érted a kérdést.
Az komikus, mikor múltkor átállítottam az alapértelmezett böngészőt Edge-ről (céges gépeken állandóan visszaáll Edge-re, de ez talán csak az ottani IT bénázása), és felpattan valami olyasmi kérdés, hogy de az Edge immár egy ilyen-olyan modern böngésző, biztos hogy ezt akarom?
Jaj, ha másol is ennyire odafigyelnének a részletekre...
-
-
niof
veterán
válasz
Dragon3000 #916 üzenetére
Én már láttam ilyet, de nem magamnál. Egy kollégám nem szereti újratelepíteni a dózert, csak frissítgeti. Sőt, ha új gépe van, akkor csak átrakja az SSD-t, meg a HDD-t, és kész. Azt szokta mondani, egy modern operációs rendszernek ezt ki kell bírnia.
Nagyjából a harmadik laptopját koptatja ugyanazzal a W10 telepítéssel, és néha vannak problémák. Főleg frissítések (funkció) után.
-
ricsi99
addikt
válasz
Dragon3000 #916 üzenetére
Nem vitatkozom én a saját tapasztalatomat írtam le.
(lehet a boltba ahol dolgozom naponta több gép fordul meg mint nálad+családtagjaid)
Én csak leírtam ,hogy nagyobb frissitések után ,hozzák vissza a gépeket ,hogy a chrome nem alapértelmezett ,vagy egyébb hülyeségek.
pont. részemről ez lezárva -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
MasterMark #914 üzenetére
Oh...köszönöm a gyors választ!
-
Dragon3000
nagyúr
A családban előfordul pár féle gép intel és amd is, eddig egyiknél se okozott ez gondot, pedig anyámnál elég hamar előjönne a probléma, hogy nem azok a programok indulnak el, amik kellenek. Egyiken se kalózpéldány fut, mindegyik offline profillal van használva(ez nem játszat szerepet?), eddig egyiknél se okozottak ilyen gondot a nagyobb frissítések.
-
zizidor
őstag
--ka, Doky586, MasterMark:
A processzorba épített TPM (fTPM) az Intelnél Platform Trust Technology (PTT) néven fut, és valahol a 8. generációnál vezették be. Az i7-4790 ilyet nem tud, a HWiNFO64 sem mutat ilyen képességet (mondjuk a hiányát sem...), és a BIOS/UEFI-ben sincs rá még utalás sem. Szóval nincs, nem támogatott. Az alaplapon sincs TPM header. Ennyi. A fejlesztői változat simán fut, a többit meg meglátjuk. Túl fogom élni azt is, ha nem megy. -
MasterMark
titán
válasz
Sgt. Chris #913 üzenetére
Az fTPM bekapcsolása és a kulcsok betöltése önmagában nem kódol le semmit. Az csak annyi hogy elérhetővé teszi azokat a kulcsokat azoknak az alkalmazásoknak akik ezt fel tudják használni. (Pl. BitLocker.)
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Skynet258 #42 üzenetére
A lenti configban is beállítható a fTPM, de ha bekapcsolom kell-e mást beállítanom, generálni biztonsági kulcsot, meg ilyesmik? Egyenlőre a próba miatt nem szeretném ezt megtenni, annyira nem érzem égetőnek, hogy mindent lekódoljak :-) de az esetemben ezen hasalt el ez a PC healt...
-
ricsi99
addikt
válasz
Dragon3000 #911 üzenetére
Fórumot ne nagyon vedd viszonyítási alapul, ott legalább olyan közösség van akit érdekel/vagy próbál valamit.
Az én saját tapasztalatom szerint 10 felhasználóból ,jó ha egy meg tud egy videokártya telepitést manuálisan csinálni... most nem azért mert lükék hanem mert a win már csak olyan mint a vezetés... az megy de hogy mi hajtjazt is csak onnét tudja ,hogy benzin/gázolaj kell bele... -
Dragon3000
nagyúr
OC tesztelgetés miatt volt sok kékhalálom, de ezek hatására sem rakta alaphelyzetbe a beállításaimat. Kérdés, hogy minek a hatására csinálja, mert általában ugyanazoknál jön elő minden nagyobb frissítés esetében ez, ahogy követtem a fórumot. Valami hardveres kombináció vagy szoftveres vagy belenyúlkáltak a regeditbe is.....
-
ricsi99
addikt
válasz
Dragon3000 #908 üzenetére
Hidd el a nagyobb frissitések defaultra vágnak sok gépen mindent.. de néha elég egy kékhalál is... igaz azt most lecserélik feketére... de tudni fogja ezt a "ficsőrt" ez is szerintem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dragon3000 #908 üzenetére
Itt van bővebb infó: https://winaero.com/prevent-windows-10-from-resetting-your-default-apps/
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #907 üzenetére
Valami hatására biztos, mert sokaknak megváltoztatta/ja, illetve sokaknak meg nem. Van itthon több gép is win10-zel, egyiknél se változtatta meg eddig az alapértelmezett programokat, ettől persze elhiszem, hogy van akinek igen, de a kérdés inkább az, hogy mi alapján dönt az alapértelmezettre való állítás mellett a rendszer.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dragon3000 #906 üzenetére
Nálam igen, és nem vagyok ezzel egyedül.
W10 topikban biztos megerősítik ezt mások is, ha rákérdezel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dragon3000 #902 üzenetére
Párszor már kérdés nélkül átállította a W10 a kiválasztott alkalmazást a default cuccra, jellemzően a féléves frissítések idején... Biztos csak véletlen hiba volt... Biztos...
-
szabeska
addikt
Valakinek van esetleg infója, mikor jön a 11 beta channelre is? Nézelődtem, de e hónaptól szeptemberig volt minden. Mekkora a különbség a dev channeles rilizekhez képest a későbbiekben stabilitást tekintve? (Tapasztalat érdekel, a hivatalos leírást már láttam
)
-
-
Dragon3000
nagyúr
Ahhoz, hogy mást használj elég átállítani, nem kell kigyomlálni semmit. De persze egyből ilyeneket kell írni, ha valami nem tetszik "Undorítóan nyomatják a saját cuccukat, ha rajtam múlna, olyan bírságot kapnának ezért..." Eleve egy nem kész termékről van szó, így előre sírni ezek miatt teljesen felesleges, ha meg nem tetszik lehet használni a 10-et vagy más rendszert.
-
bzoley
veterán
válasz
Dragon3000 #899 üzenetére
Muszáj mindig ennyire okosnak lenni? Nem az a baja, hogy benne van, hanem az, hogy nehezebb lett másra cserélni.
Ettől függetlenül lehet, hogy még csak hiányzik belőle a korábbi opció, és idővel visszakerül.
Új hozzászólás Aktív témák
it Kinézetre sok dolog változik, de a nem látható fejlesztéseket sem hanyagolta el a cég.
- Opel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest