Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
Melyik része olyan vicces vagy lehetetlen dolog hogy megtörténjen?
Egy ilyen esetben gondolod majd a kamutaxis szépen bevárja a mentőt, rendőrt mindenben együttműködik ha igazoltatják szépen elmondja hogy ő most Uber sofőr és vállal minden felelősséget?
Nem kicsit vagy naív...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
Nem kívánom senkinek, de kíváncsi lennék azokra a most Ubert pártoló arcokra, hogy akkor mi lenne a véleményük ha utasként balesetbe keverednek egy Uber járatban...
Utána mindjárt más lenne a vélemény....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
FF23
senior tag
De ha az uber nem taxiscég, hanem csak úgy összehozza az embereket, mert úgyis épp arra mennének, akkor mire fel határoz meg fix tarifákat?
-kiállás
-km
-perc
Ez olyan taxis dolognak látszik, nem?Miért nem mondhatja a NemtaxisNemvállalkozó civil éppenarrajáró, hogy legyen 1000.- és ebből kéccáz az uberé az app használatáért.
RT-AX58U v1
-
Pikkolo^^
addikt
Nagyon helyes.
#29 - a hirtelen probléma, hogy a kormány népszerűsége nem túl nagy
[ Szerkesztve ]
-
Meridian
senior tag
"Vagy mi lenne, ha inkább engednék a szabad versenyt"
Akkor mi lenne, ha a taxisnak nem kellene évente 45-ért műszakiztatnia a vadiúj autóját, nem kellene emelt összegő KGFB-t kötnie, nem kellene drosztdíjat fizetnie, nem kellene online pénztárgépet üzemeltetnie (még nem kell, de hamarosan igen), nem kellene matricáznia az autóját Budapesten, stb. stb. jah, és mi lenne ha nemki sem kellene sem ÁFA-t, sem pedig SZJA, plusz társait fizetnie?
Mert az UBER-rel való szabad versenyhez ezek iskellenének.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Úgy kell elképzelni ezt az Uber-t, hogy olyan sofőrök vannak, akik szabadidejükben ezzel foglalkoznak vagy teljes állásban végzik ezt?
⭐ Stella
-
sz.balazs.95
veterán
"...ráadásul közterhet sem fizet..."
Gondolom a fő motiváció ez lehetett.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
nemlehet
őstag
Az über sofőrök egy csomó taxis jogot nem kapnak meg pl nem használhatják a buszsávot, nem várakozhatnak droszton stb. Épp ezért nem is kell, hogy azonos követelmények vonatkozzanak rájuk.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
őstag
E770 +1
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
-
törölt tag
válasz elmepocok #28 üzenetére
Nem büntető eljárásról van szó, hanem vizsgálatról, aminek a vége vagy az lesz, hogy konkrét törvénysértéseket tárnak fel vagy jelzik a törvényalkotónak, hogy hiányos a szabályozás.
A legtöbb kiskapu bezárását konkrét ügyekben végzett vizsgálatok előzik meg, mert sokszor egy kiskapu bezárására nem is a törvény módosítása, hanem pl. legfelsőbb bírósági döntés a megoldás, mert a kiskaput a már meglévő törvény különböző értelmezése tette lehetővé. -
törölt tag
Ha ma hivatalosan személyszállító vállalkozást akarsz alapítani, akkor rengeteg engedélyt be kell szerezned, megfelelően képzett munkaerővel és megfelelő műszaki állapotban lévő járműparkkal kell rendelkezned.
A személyszállítást konkrétan végző személyek után nem fizeti be a TB-t és az egyéb járulékokat, amiket a többi cégnek be kell.
Az Uber ezeket a költségeket spórolja meg és ez által szerez piaci előnyt.
A szabad verseny pont akkor sérül, ha valaki kibújik a versenyszabályok alól és nem akkor, ha a hatóság fellép ez ellen.
Egy miniszternek pedig mindig is joga volt rendkívüli vizsgálatot indítani a tárcáját érintő kérdésekben, ha úgy látta jónak, miért lett ez hirtelen probléma? -
elmepocok
tag
Szerintem a jogi kiskapuknak az a lényegük, hogy kiskapuk, ergó nem ütköznek törvénybe. A jogi szabályozást kéne úgy alakítani, hogy ne lehessen megkerülni. Azért kiszemelni valakit, mert leleményesen használja ki a lehetőségeket, nettó szemétség, a "miért nem nekem jutott eszembe" típusú irigység talaján.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Azok ellen a taxisok ellen akik a Liszt Ferenc reptérnél szinte erőszakkal támadnak az emberekre mikor tetszik intézkedni ez a szerencsétlen vízfejű tökkelütött? Azok rendben vannak? Tudtommal nekik sincs engedélyük ott taxizni de ők nem kérésre jönnek hanem keselyű módjára vetik rá magukat az utasokra.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
Szerintem ez nem kiskapu, hanem tudatos szabályozás. Csak anno nem gondoltak ilyen léptékű szervezésre.
#24 Rez_Grof: SZJA-t miért kéne fizetni az utasnak? ÁFA benne van elvileg, azt az Uber kell befizesse. Az sem kiskapu. Pláne, hogy számla van, megkapod. Sőt, mivel minden elektronikusan fizetett, így még feketézni sem lehet, elcsalni a fuvart sem.
#22 Rez_Grof: Miért baj, hogy nem a sofőrnek fizetek direkt? Ha a 6x6 taxi esetében a sofőr vállalkozó, akkor ott kinek fizetek? A 6x6-nak, csak kp esetén a sofőr kezébe nyomva. Nem pedig a sofőrnek fizetek.
[ Szerkesztve ]
-
Rez_Grof
őstag
Azért én azt nem nevezném kiskapunkak hogy se Áfát, se SzJÁ-t, se semmit nem fizetsz és igy vagy olcsobb, sőt ha ezzel felszorzod a uber tarifát akkor nem is visznek olyan olcson.
Abba itt most ne menjünk bele, lehetne mind adó kisebb, meg kevesebb, meg nem kellene stadiont épiteni akkor mikor az ápoló meg az tanár külfödre megy dolgozni.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
-
BiP
nagyúr
válasz #06658560 #20 üzenetére
Most ügyesen leírtad, mi is az Uber-kiskapu lényege
Egyébként teljesen vegyes érzelmeim vannak az egésszel. Egyfelől sosem szerettem a jogi kiskapukat keresőket, élősködőket, másfelől az sem tetszik, hogy baromi drága a taxi (részben pont a túlszabályozás miatt), ezért ügyes húzásnak tartom az Uber megoldását, és hogy egy jó piaci potenciált talált.
Ahogy ódzkodom az Uber-féle bizonytalan hátterű szolgáltatástól, a taxisokat sem féltem, elég furcsa és trükkös népség az is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Ha egy csomó szabályt, feltételt nem tartasz be, mert azt mondod, nem vagy taxi, de közben úgy viselkedsz, mint egy taxi, akkor olcsóbb tudsz lenni, miközben ugyanazt csinálod"
Mármint az Uber viselkedik úgy, vagy az egyes sofőrök? Az Uber mint fuvarszervező viselkedik, ahhoz meg nem kellenek a taxis engedélyek. Ahhoz sem kellenek taxis engedélyek, hogy valaki alkalomszerűen pénzért elvigyen másokat azok által megadott címre. ilyen emberekkel szerződhet az Uber. A hivatásszerű személyszállításhoz kellenek az engedélyek, megfelelések. Ahogy az Uber esetében is két szint van, két elvárással. S ha valaki az Uberen keresztül akar hivatásoskodni, akkor neki már mind egyéni vállalkozónak meg kell felelnie. A számlaadás és egyéb területek izgalmasak a magyar jogrendet tekintve, hogy érvényesek-e az Uber megoldásai is.
-
azbest
félisten
Egyetértek veled.
Furcsa azt hallani, hogy egy politikus ujjal rámutat valakire, hogy őt szedjétek szét. Ebből arra lehetne következtetni, hogy nem jól végzik a meglévő hivatalok és hatóságok a munkájukat, hiszen megvan minden jogi feltétel, hogy eljárjanak a szabálytalankodók ellen. Innen már nem vezet messze arra gondolni, hogy akkor biztosan olyanokra is rámutathatnak, akit nem szabad vizsgálni. -
BiP
nagyúr
Nem véletlenül írtam én sem, hogy "Ha pedig a jogi feltételek adottak,".
Ezért is nem értem, mi ez a nagy felhajtás. A személyszállításnak vannak bizonyos jogszabályi feltételei. Szerintem ezeket élből nem teljesíti az Über. A sofőrök meg nem rendelkeznek ahhoz engedéllyel, hogy pénzért szállítgassanak másokat. És ha ez jogilag sincs rendben, akkor az adott hatóságok el tudnak járni.
Ha pedig rendben van, akkor tetszettek volna úgy szivatni a vállalkozókat a jogalkotásnál, hogy vagy mindenki szív, vagy senki.Amúgy nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy az Über alapítói magyar gyökerekkel rendelkeznek. Ez az egész annyira jogi kiskapus megoldás, ráadásul az ügyes fajtából, hogy ehhez már magyar gének kellenek
Visszatérve a párhuzamra: azért ma Mo-on nem egy olyan élelmiszer van forgalomban, főleg a legalsó árkategóriákban, ami kb. kimeríti a moslék fogalmát
(#18) E770: Gyanítom ez van mögötte.
OFF: sipárognak? sose hallottam így.(#19) azbest: Nem ez lenne az első ilyen eset. Ezért is említetik már előre lexUber-ként, ha lesz valami.
Sajnos egyet kell értsek veled a jövőképet illetően is, ami már-már jelenkép, de nem megyek bele mélyebben, mert nem politikai a fórum.[ Szerkesztve ]
-
E770
aktív tag
éppen ma láttam egy fekete autót a körúton, sárga taxis rendszámmal - eszembe is jutott, mindig vannak egyenlőbbek
a kedves politikus jogalkotóknak pedig üzenném, hogy ha már a jogszabályokat sikerült ilyenné tenniük nekik, akkor el kellene inkább fogadni a jelent,
mert az Uber mellett van még tengernyi személyszállító vállalkozás, telekocsi, stb. ... -
E770
aktív tag
vagy több évtized előnyük - az itt a zavaró
a hiénák sok btk.-ba ütköző jogsértést követnek el, mégis eltűri a jogalkalmazásaz Uber pár hónapos és már a kormánytag kommunikál róluk - gusztustalan ez a megközelítés
szerintem egy hatóság sem tud most Uber-t büntetni, ezért van hiszti
-
BiP
nagyúr
Ezt nem értem én sem. Miért kell egy miniszternek utasítást adni?
Ha az Uber vagy az adott sofőr nem teljesíti a személyszállítás feltételeit, akkor meg kell büntetni.
(ugyanúgy, ha én pl. engedély nélkül kezdek a piacon árulni mondjuk zöldséget blokk/számla/engedély nélkül, engem is megbüntetnek).
Szóval az adott hatóság az érvényes szabályozás alapján járjon el. (legyen ez NAV, piaci felügyelet, akármi, akinek épp ez a dolga).
Ha pedig a jogi feltételek adottak, akkor hagyják érvényesülni a piaci versenyt, és minden utas eldöntheti, mit akar választani.
Gyengébb szolgáltatást alacsonyabb áron, vagy ellenőrzöttebb szolgáltatást magasabb áron.Slynt: Ugye nem komoly a kérdés?
Ha egy csomó szabályt, feltételt nem tartasz be, mert azt mondod, nem vagy taxi, de közben úgy viselkedsz, mint egy taxi, akkor olcsóbb tudsz lenni, miközben ugyanazt csinálod. Ez elég komoly piaci előny.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
"A minisztert az is zavarja, hogy az Uber úgy szolgáltat Magyarországon, hogy közben nem fizet adót."
Szerintem ennek kb. ennyi a hírértéke, is nélkül.
-
anulu
félisten
a hiénák pont ugyanúgy nem tartják be az előírásokat, ahogy az Uber. meglátásom szerint addig nem szolgáltathatnak, amíg nem felelnek meg az érvényben levő előírásoknak.
annak ellenére mondom ezt, hogy nagyon sok kormányzati döntéssel nagyon nem értek egyet
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
E770
aktív tag
szomorúan egyetértek mindenki előttem szólóval,
de még azt is kiemelném, hogy milyen világ az, hogy egy céggel szemben kell fellépni egy kormánytagnak?Ha jogszabály ellenes bármi, akkor tessék a jogalkalmazókhoz fordulni!
Pedig már sejtem, hogy ebből lexUber jogalkotás lesz
a hiénák meg csak nyugodtan fosztogassák a naív utazókat továbbra is
-
ntomka
nagyúr
"Ha viszont olyan szereplő tűnik fel, aki nem tartja be az alapvető személyi és tárgyi feltételeit a személyszállításnak, ezzel piaci előnyre tesz szert..."
Csak én nem értem ez mitől piaci előny?
ツ Headphones on - World off
-
gerii
addikt
Nem tetszik nekik, hogy nem tejelnek, nincs ellopható pénz. Ennyi.
-
félisten
Vagy mi lenne, ha inkább engednék a szabad versenyt?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s