2018. április 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Nekomajin


Nekomajin
(fanatikus tag)

Aki nem támogatott vason használ Win7-et, az is megkapta ezt a frissítést?

(#2) ttt1 válasza Nekomajin (#1) üzenetére


ttt1
(őstag)

Nekem Ivy bridge cpuval rendelkező gépemre is megjött és a Sandy-s notebookon használt win7re is így szerintem gyakorlatilag mindenki megkapta. Ez is a cikk lényege, hogy még akár xp-re is kiadták azaz tudnák támogatni (persze kérdés mennyi energia befektetéssel).

(#3) kovaszoskeny


kovaszoskeny
(senior tag)

Kezét törném aki 2017 ben xpt használ ..Az,hogy saját magát veszélybe sodorja de másokat is....

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#4) Mi5u válasza kovaszoskeny (#3) üzenetére


Mi5u
(lelkes újonc)

A <10 éve vett, belépőszintnél kicsivel jobb gépek/laptopok még mindig jók netezni, filmezni. Tulajdonosaik döntő többsége 40+ éves, akik nem akarnak váltani.
Majd ha ezek a gépek lassan kihullanak , akkor megszűnik az XP-t használók tábora is.

[ Szerkesztve ]

(#5) CsodaPOK


CsodaPOK
(senior tag)

És mégis az ilyen idealisták szerint meddig kéne az MS-nek visszamenőleg foltozni az OS-eket? XP? 98? 95? 3.1?

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

(#6) UnA válasza Mi5u (#4) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Netezni meg filmezni" - ehhez miért kell Windows XP?

(#7) Narxis válasza Mi5u (#4) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Így van, sokan nem tudják elképzelni, hogy vannak emberek akiknek a számítógép ugyanolyan használati tárgy mint a kenyérpirító, ráadásul ha alap dolgokra használják akkor tényleg felesleges újat venni. Ha tönkremegy, először megpróbálják javíttatni aztán ha nem lehet vagy nem éri meg akkor vesznek újat. Ehhez tényleg nem nagyon illeszkedik a Microsoft támogatási rendszere mert így 10 éves gépek is forgalomban maradnak simán.

(#8) Mi5u válasza UnA (#6) üzenetére


Mi5u
(lelkes újonc)

Megszokásból? :U Nem mindenki nyitott az újra, és ez hatványozottan igaz a fent említettek és a még idősebbek körében.

[ Szerkesztve ]

(#9) ttt1 válasza CsodaPOK (#5) üzenetére


ttt1
(őstag)

98 vagy 95 szerintem nem nagyon van már :)

(#10) joghurt


joghurt
(őstag)

És akkor az MS mérnökei kimennek az összes ATM-hez, pénztárgéphez, orvosi műszerhez, amikben mind-mind beágyazott XP fut, és befrissítik Win10-re, a szükséges meghajtók megírásával együtt?

A tej élet, erő, egészség.

(#11) cami][us


cami][us
(senior tag)

Csak az amerikai haditengerészet 9 millió dollárt költ XP támogatásra. Amellett hogy ez részükről egy hülye döntés, az MS boldogan húzza le az ügyfeleket ugyanazért a patch-ért. Nekik ez bőven megfelel és a legszigorúbb fogyasztóvédelmi szabályok sem kötelezik őket a támogatásra már.

I'm ayy lmaoing @ your life

(#12) anulu válasza Mi5u (#4) üzenetére


anulu
(PH! félisten)

jóanyám gépében Athlon 64 X2 4200+ van, 2 giga DDR2-vel. W10-hez annyi kellett, hogy a sima HDD helyett raktam be egy 60 gigás SSD-t, és tökéletesen megy. támogatott OS, rendesen kap frissítéseket.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | MCITP-SA/VA/EMA2010 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#13) Zwodkassy


Zwodkassy
(tag)

Amíg a PiciPuha úgy gyártja egymás után az új Windows-ait, hogy azok visszafelé nem kompatibilisek - azaz, az új Win-en nem futnak a régi programok, nincs min csodálkozni. Nyílván van egy réteg, aki csak megszokásból vagy lustaságból használ XP-t (2000-t, 98-t, stb). De rengeteg helyen és esetben kényszerből használják.
A PiciPuha meg csak kántálja a "Upgrade, upgrade, upgrade!" És mi van a régi programokkal. Nyílván a több ezer, tízezer, százerez, millió súszoftver fejélesztőnek KELLEN időről időre újra irni a több millió programját, minden egyes Windows-ra. És nem a PiciPuhának kéne úgy fejlesztenie új Windows-t, hogy azon fussanak a régi programok (az, hogy ezt hogyan valósítja meg, az egy másik témakör). Sőt, még adott Windows verzión belül is egy frissítés hazavághat programokat. Hát nyílván a felhasználók a hülyék (több millió esetben), és nem egymaga a PiciPuha!
Mint a viccben: Ember ül a volánnál, hallgatja a rádiót: "Egy őrült szembe megy a forgalommal az autópályán". Mire az emberke: "Egy? Itt mindenki szembe megy!" :-)))

(#14) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(senior tag)

Az MS-nek most teljesen igaza van. 2017-ben aki XP-t használ és azt netre is kiengedi, nem százas. És itt nem az a legnagyobb probléma, hogy ő megfertőződik (arra én magasról teszek, így járt ha ennyi esze van), hanem hogy miatta a többi ember is szív (gondoljunk csak az XP-kből felépített botnetekre). Tény, hogy azért egy 10-12 év support elvárható a Windowsokra az MS részéről, de könyörgöm, az XP idén lesz 16!!! Éves. El kéne már engedni, vagy ha muszáj használni, akkor meg a netről levenni... :W Ha meg valakinek nincs pénze újabb gépre (aláírom, van ilyen, akkor meg tetessen fel Linuxot)

itt az újabb alkalom az MS-t ekézni...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 EU (mido) | Xbox ONE | Xbox 360E | Dell Optiplex 7010: i5-3470/8GB/GTX1050 | Lenovo ThinkPad X230

(#15) CPT.Pirk válasza anulu (#12) üzenetére


CPT.Pirk
(PH! félisten)

Nálam Debian van hasonló célra, Core2-es gépen. Ki kellett venni a gépből az ssd-t, mert annyira gyorsan bootolt, hogy nem állt fel a kapcsolat wifi-n mire a Firefox már betöltötte volna az oldalakat. :) Sima hdd-vel is 40-50 másodperc körül már betölt a google.
Nyilván el tudtam volna tolni a Firefox betöltését időben az ssd-s kiépítésben, de inkább lenyúltam az ssd-t magamnak, felpörgetni vele a laptopomat. :D

Mondjuk nálad a 2GB ram az elég szűkös a Windows miatt. Max akkor lehet elég, ha tényleg csak egy böngésző meg valami víruskergető futkos a gépen.

A cikkre visszatérve, Yt, google és hasonló oldalakon kellene tiltani az XP-t, mindjárt megoldódna a probléma nagy része. Ritkán értek egyet a céggel, de az XP esetén ebben a kérdésben többnyire nekik van igazuk. Ugyanakkor amíg mérhető részesedése van az XP-nek, addig nem fekete vagy fehér ez a kérdés...

(#16) cami][us válasza CPT.Pirk (#15) üzenetére


cami][us
(senior tag)

2GB elég. A lapozófájl az SSD-n gyorsan halad. ;]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#17) Dezsike válasza Zwodkassy (#13) üzenetére


Dezsike
(tag)

Nem csak a szoftverekkel van ez így. Én személy szerint egy orvosi röntgengéppel találkoztam ami kizárólag Win 7-en működik (attól tekintsünk el, hogy még tart a kiterjesztett támogatása, mert jó eséllyel a gép bőven túléli majd). Az ilyen gépeket eleve nem lenne szabad netre kiengedni, hanem egy elszeparált belső hálózaton kéne működniük ahol az egyetlen közös pont a szerver, így tűzfalszabályokat lehet alkalmazni, a két belső hálózat között mindent lehet tiltani és a titkos hálózat se kommunikálhat a net felé. De egyszerűbb volt bedugni egy switchbe, így gyakorlatilag a vendég wifin keresztül bárki tudna kommunikálni a géppel, ha ért hozzá. Mert így egyszerűbb. Aztán ha egyszer csak baj van majd néznek, főleg miután lejárt a Win 7 támogatása... Egy páciens belép a wifire egy fertőzött eszközzel és ott a baj.

(#18) Volkov válasza UnA (#6) üzenetére


Volkov
(senior tag)

Családban van egy legalább 10 éves gép, próbáltam őket meggyőzni, hogy kéne egy újabb vas, eddig hiába.
Valami vállalati HP noti, legális XP-vel, legális Nod32-vel.
Fut rajta egy számlázó program és egy Outlook XP (vagy 2003).

A reakció:
"Ha a jelenlegi igényeinket minden tekintetben kielégíti a gép, mi a fenéért cserélnénk le egy újra? Majd ha a gép tönkremegy, akkor lesz csere"

Háát, Ők nem tagjai a fogyasztói társadalom elvárásainak.

:)

(#19) PuMbA válasza Zwodkassy (#13) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

"Amíg a PiciPuha úgy gyártja egymás után az új Windows-ait, hogy azok visszafelé nem kompatibilisek - azaz, az új Win-en nem futnak a régi programok, nincs min csodálkozni."

Ez nem teljesen igaz. Az 1999-es CS1.6, 2001-es Worms World Party és a 2003-as C&C Generals játékok például teljesen hibátlanul mennek a legfrissebb 64 bites Windows 10-en. Szóval azért attól is függ a dolog, hogy ki programozza a programot :)

[ Szerkesztve ]

(#20) Nekomajin válasza ttt1 (#2) üzenetére


Nekomajin
(fanatikus tag)

Én a Kaby Lake-re gondoltam. Ha az MS oldaláról le vannak tiltva a frissítések, akkor ez hogy megy át? Külön engedélyezik? Mi alapján döntik el, hogy melyik frissítés mehet, és melyik nem?

(#21) stopperos


stopperos
(senior tag)

A szakértők nem veszik figyelembe, hogy a szoftvereknek is van egy életciklusa.

"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy

(#22) Bici


Bici
(PH! félisten)

Kéne csinálni egy Win10 Lite verziót, amit kötelezően letolnának minden XP-s gépre.
Aztán meg a szolgáltatókkal szövetkezni, hogy XP-s gép ne mehessen fel a netre, csak a win update-re.

Vagy ha ez nem megy, vagy túl erős, akkor tényleg támogatni kell az XP-t biztonsági téren, és legközelebb okosabban át kell gondolni az OS-ekkel kapcsolatos stratégiát.

[ Szerkesztve ]

(#23) joghurt válasza Dezsike (#17) üzenetére


joghurt
(őstag)

Rengeteg (és sajnos egyre több) olyan készülék van, ahol a gyártó érzi szükségét a közvetlen internet kapcsolatnak. Vagy hogy ők távolról tudják diagnosztizálni a hibákat (de legalábbis ránézni, hogy esedékes-e valaminek a cseréje), vagy csak hogy a készülék a "felhőbe" tolja fel az adatokat. (Én mondjuk rühellem, ha a velem szemben levő készülék állapotát csak interneten át, vagy ugyanígy, csak appon keresztül tudom megnézni.)

A tej élet, erő, egészség.

(#24) fordfairlane


fordfairlane
(PH! kedvence)

Jó ez így, ahogy van. Ennyi izgalom jár az infósoknak is.

x gon' give it to ya

(#25) Dilikutya válasza Silenc3Hun (#14) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Külföldön nem tudom, mi a helyzet, Magyarországon viszont rengeteg gép fut XP-vel a közigazgatásban még mindig. Beszerzési tilalom van, új eszközök sok helyen (vidéken, nyilván a fővárosra nem érvényes a tilalom) csak a gyűlölt EU által finanszírozott projektekből vannak. Az már más jellegű probléma, hogy rengeteg olyan szoftver van, amik régi adatokat tárolnak, esetleg használják is még, amik még Dosboxban sem működnek, vagy megdöglenek a Windows 7-től. És nincs pénz vagy nem akarnak költeni ezek fejlesztésére, esetleg az adatok modern környezetbe integrálására. És még létezik floppys adatszolgáltatás, ami amúgy agyrém. Ezekkel kéne kezdeni valamit már.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#26) Zwodkassy válasza PuMbA (#19) üzenetére


Zwodkassy
(tag)

Nyilván több millió "hülye" szoftver fejlesztő van a világon, és egy okos, ügyes, hibátlan M$ :-)))

(#27) Mi5u válasza anulu (#12) üzenetére


Mi5u
(lelkes újonc)

Oké, családban...de idegennek nem fogok grátisz RAM-ot és SSD-t osztogatni.Hozzák a gépet, az aktuális problémát megoldjuk és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#28) daa-raa válasza Zwodkassy (#13) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

A Windows-nak jelenleg is több, mint a fele semmi másra sem szolgál, mint a visszamenőleges kompatibilitás biztosítására. Egy akkora felesleges kolonc, ami már a fejlődést gátolja.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce

(#29) kovaszoskeny válasza Mi5u (#4) üzenetére


kovaszoskeny
(senior tag)

Ez rendben is lenne de akkor ne menjen netre a 40es suttyó. lovas öregasszonyo pornot nézni....A nem akar váltani se indok...Egyébként videózni komolyan az xp feltétel vagy mi?...

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#30) Mi5u válasza kovaszoskeny (#29) üzenetére


Mi5u
(lelkes újonc)

Ragaszkodás, nehezen lehet őket meggyőzni. Ami itt a PH! berkein belül természetes az másnál sokadlagos.

(#31) anulu válasza CPT.Pirk (#15) üzenetére


anulu
(PH! félisten)

mióta Edge-t használ és nem Firefoxot vagy Chrome-ot, amik nettó ették a memóriát, kb 5-600 MB szabad van, és teljesen kényelmesen használható. dolgozik (sok-sok megás xlsx-ek), filmet néz, netezik rajta, és kényelmesen használja. múltkor már a 4. táp került be, 2-3-4 évente elpusztul benne egy. amíg az alaplap, vagy a VGA (Matrox G200) bírja, addig nem lesz új gép, mert minek :) AVG van a gépen, víruskergetőként.

[ Szerkesztve ]

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | MCITP-SA/VA/EMA2010 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#32) Dilikutya válasza Mi5u (#30) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Azért néha ide is betéved 1-2 gyökér, aki büszkén hirdeti, hogy XP-t használ a mai napig, és bekapcsolt Windows Update-et sem látott még soha, mert lassítja a gépet a sok frissítés, meg kémkednek a nyomorult élete után.

Megjegyzem, az XP-nek és a Windows 7-nek is van valami olyan hülyesége, amikor a WU képes 100%-ra terhelni a CPU-t, és használhatatlan lesz a gép. Bár ez régebbi 1-2 magos prociknál volt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#33) anulu válasza Dilikutya (#32) üzenetére


anulu
(PH! félisten)

a 100%-ra pörgetés tapasztalatom szerint .net update-nél szokott előfordulni, amikor az assemblyket pakolgatja.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | MCITP-SA/VA/EMA2010 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#34) arnyekxxx válasza Mi5u (#4) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

A <10 éve vett, belépőszintnél kicsivel jobb gépek/laptopok még mindig jók netezni, filmezni.

meg a család pótolhatatlan adatait tárolni

muhhahhaaaaaaaa

(#35) cami][us válasza anulu (#31) üzenetére


cami][us
(senior tag)

A villanyszámla is rendben van egy olyan procival. :D

I'm ayy lmaoing @ your life

(#36) Mi5u válasza arnyekxxx (#34) üzenetére


Mi5u
(lelkes újonc)

Kedvencem az egybeformázott HDD, aztán mikor nem Boot-ol a rendszer akkor lehet átpakolni egy működő gépbe adatot menteni. Vagy a rosszabbik eset mikor megadja magát végleg.
De legalább ilyenkor egy részüket meg lehet győzni pár dologról, úgymint backup esetleg modernebb hardver és OS. De ehhez az kell ,hogy a bőrükön érezzék a bajt.

(#37) arnyekxxx válasza Zwodkassy (#13) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

azaz, az új Win-en nem futnak a régi programok, nincs min csodálkozni.

Ne mondd, ezek szerint én itt most a W10-en csak direkt w10re irt programokat tudok használni? Ennek örömére gyorsan játszok egyet a Far Cry 1-el.

(#38) Dilikutya válasza arnyekxxx (#37) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Majd indítsd el a Star Wars Racer-t! :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#39) PuMbA válasza Zwodkassy (#26) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Ezt miért olyan nehéz elhinni? Azt hiszed, hogy mindenki a tökéletesség határát súrolja? Fodrászok között is sok a rossz fodrász. Ha tudnád, hogy hányszor vágták le úgy a hajam, amit én is meg tudnék csinálni és utána nekem kellett otthon ollóval prezentálhatóvá tenni a dolgot :)

[ Szerkesztve ]

(#40) arnyekxxx válasza Zwodkassy (#26) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

(#41) arnyekxxx válasza Dilikutya (#38) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

asszem annál a 32-64bit okoz gondot de megoldották azt is

Star Wars Racer Windows 10 PC gameplay

(#42) Dilikutya válasza arnyekxxx (#41) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Pár éve próbáltam, de katasztrófa volt. Lehet ránézek ismét.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#43) King Unique


King Unique
(PH! félisten)

"hanem nagyobb gondot fordítana a régi rendszerek ingyenes támogatására"

Mégis mit várnak, hogy a régi rendszereket, illetve minden egyes Windowst 20-30 évig, vagy netán örökké támogassanak...? Egyrészt más platformok operációs rendszereinek esetében sincs így. Másrészt az életciklus, a támogatás időtartama már a megjelenéskor ismert. Szóval senkit nem érhet meglepetésként...

Akik / ahol 10 év alatt, vagy az XP esetében 13 év (!) alatt nem voltak képesek arra, hogy váltsanak az időközben megjelenő újabb Windowsok, vagy akár más OS-ek valamelyikére, azok / ott meg is érdemlik...! Egyébként meg hiába támogatnák pl. 20 évig, akkor is kb. ugyanez lenne a helyzet...Másrészt pl. otthon a sok "okosnál" a WU amúgy is le van tiltva, szóval náluk aztán oly mindegy, hogy továbbra is támogatják-e az adott rendszert, vagy sem...

[ Szerkesztve ]

(#44) CsodaPOK válasza ttt1 (#9) üzenetére


CsodaPOK
(senior tag)

De a cikk alapján ha bárhol a világon egy darab van belőlük, akkor már az MS-nek azt is a mai napig updatelni kéne...

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

(#45) hanischz


hanischz
(fanatikus tag)

Ugy gondolom, ez nem egy fekete vagy feher dolog hanem osszetett problema.
Ha egy termeket fejlesztunk, - ez lehet operacios rendszer vagy mas termek amely operacios rendszert hasznal - akkor meg kell nezni a termeket hogyan illeszkedik az emberi termeszethez.

Ezt valamilyen tekintetben mindenkeppen megteszik, hiszen a kezeloszerveket egy kola automata eseten nem a tetejere teszik hanem az elejere, konnyen elerheto helyre.

Na de van mas masik emberi termeszet is. Ha valami jol mukodik akkor azt miert dobjuk ki? Ha van egy jol mukodo TV ami 10 eves, akkor azt miert dobjuk ki? Ha van valami ami hasznos, akkor azt miert dobjuk ki? Ez a termeszet azert mondhatni sok millio eves es - bar probaljak a fogyasztasi szokasokat atprogramozni - de meg nem teljesen sikerult. (szerencsere)

Azt hogy egy termek mar nem alkalmas valamire (pl halozatba kotni a biztonsagi lyukak miatt), akkor azt igen figyelemkelto modon kellene kozolni. Ugy hiszem ez hianyzik manapsag. Az MS-nek pl az (desktop felhasznalas eseten) XP-be kellett volna integrani egy "lejart a szavatossaga" figyelmeztetest (pl ha van halozati kapcsolat, mert magaba elfuthat es a vezerlest ellathatja).

Letezik az emberi termeszetnek egy olyan oldala is hogy ha van problema de nem latszik, akkor hajlamosak vagyunk ugy tenni mintha az nem letezne. Lasd pl. a globalis felmelegedest.
Ha egy vezerles elmegy halozatba kotve akkor minek kicserelni? (mertesetleg holnapra meghekkelik.)

Tovabba a mai globalizmus egyik ismerteto jele hogy a tavalyi termeket mar nem akarjak tamogatni, helyette inkabb a vedd meg a legujabbat. Lasd a tengernyi android telefont frissites nelkul.

Ezek jutottak eszembe ebed utan, szoval lehet hogy meg lenne par dolog. Na most ezt az egeszet szepen szabalyozni kellene.

Volt olyan szabaly itt az EU-ban hogy egy termek forgalamzasakor kellett 10 evig(?) alkatreszt biztositani. De azok a regi CPU-t, internetes kepesseget nem tartalmazo termekekre keszultek. Kellene egy uj szabalyozas a mai szoftver es hardver termekekre.

Pl a 2 ev gari es teljeskoru tamogatast nem tartanam rossznak (max a cegek), tovabba arszinttol fuggoen vagy lehetne vasarolni tovabbi tamogatast egy ideig, vagy nagy erteku termek eseten tovabbi eveket adnanak. Utana egyertelmusiteni kell az ugyfelben hogy annak ellenere hogy mukodik, veszelyes a hasznalata es a tamogatasi ido utan okozott karert az ugyfel felelos!

Jelen esetben sztem az XP tamogatas gyakorlataert az MS-t nem lehet hibaztatni. Azert mar sok sok eve letelt a tamogatasi ciklus. Ugyanakkor a mostani Win10-es megoldasat viszont lehet kritizalni.

"igyekeznek a felhasználókat az újabb, sokkal biztonságosabb rendszerek felé irányítani." Na ezt viszont nem lehet kijelenteni egyertelmuen. Ujabb biztonsagi megoldasokat alkalmaznak, ugyanakkor sokkal tobb szolgaltatast integraltak ossze, ami nem eppen a biztonsagot szolgalja! Ha az oprendszer eppen nem frissit, es nem futtatok semmilyen programot, akkor nem akarok latni halozati kapcsolatot! A reklamok miatt sem es a telemetria miatt sem amely ugysem azt a celt szolgaja amelyet az MS hangoztat. Ugyanis ahhoz nem kell folyamatosan logolni mindent.
Hanem eppen tobb tesztgepet kellene beallitani, es tobb tesztert alkalmazni :)
Az atlagvfelhasznalo nem betateszter!

Tovabba a szakemberek tudjak hogyan kell csillapitani a mostani veszelyeket. Egybeintegralt sok szolgaltatas helyett modularizali kellene, egymastol elkulonitve, megfeleloen ellenorzott interfesszel es jogosultsagokkal ellatott szolgaltatasokat kell letrehozni. Gyors, lehetoleg ujrainditas nelkuli frissitesi mechanizmust, snapshot kepes filerendszert, amelyet egy virus nem tud csak egyszeruen kitorolni etc.

Ezek uj modszerrek, eleg sok mindent ujra kellene irni az MS-nek, viszont ezt nem fogja megenni. Tehat gyakorlatilag az MS is ugyanazt csinalja mint a felhasznalok, a korabbi megoldasokra epitkezik mert nem akarja eldobni az eddigi munkait, mert igy olcsobb neki.

Lenovo T440s Thinkpad - Linux Mint 18.3 Cinnamon

(#46) Zwodkassy


Zwodkassy
(tag)

Miért olyan nehéz elhinni (remélhetőleg nem agykapacitás hiánya miatt :-), hogy bizonyos programok, melyek pl 2k és/vagy Xp alatt működnek (működtek), nem működnek Vista / 7 / 8 / 10 alatt. Erre ezer szám lehet pédákat találni a neten. Oké, értem hogy váltani kéne, fejleszteni kéne, blablabla. Ok. De nem egy esetben (mint a mi cégünknél is), egy adott cél géphez, eszközhöz, berendezéshez kifejleszett program nem műxim az új Winfosokon. És egy ilyen berendezés ára többszöröse egy új Winfows + PC árának. Azaz, nem anyagi okokból nem váltanak, upgradelnek W10-re. Túl sok esetben fordulnak elő ilyen, és egyéb más okot említő leírások is vannak.
Lehet azt a több millió gépet, felhasználót szapulni, pocskondiázni, lefikázni, de attól a jelenség még létezik! Kezelni kéne talán, de nem erőből (ez a kisebb tudásúak fegyvere :-).

(#47) Zwodkassy válasza hanischz (#45) üzenetére


Zwodkassy
(tag)

Nagyon tetszett! :-)
Well done

(#48) arnyekxxx válasza hanischz (#45) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

Ha van egy jol mukodo TV ami 10 eves, akkor azt miert dobjuk ki?

azért az keveseknél merül fel, hogy a 10 éves TV hibája esetén a gyártónak javítania kellene a hibát hiszen már újkorában is ott volt a TV-ben az a kondi ami 10évesen eldurrant (és lehetett tudni, hogy nem fog örökké müködni mégse örökkéműködö kondit tettek bele) vagy hogy a 15 éves autó tornyai elrohadtak ami miatt tök életveszélyes lett a verda és a gyártó tudta azt, hogy egyszer el fog rohadni mégse rozsdamentes acélból vagy aluminiumból gyártotta tehát javítsa ki de azonnalésingyenésbérmentve.

(#49) Silenc3Hun válasza Zwodkassy (#46) üzenetére


Silenc3Hun
(senior tag)

A legtöbbünknek nem is ezzel van a baj. Leírtátok többen is, mi meg felfogtuk (mi, akik a win xp-t temetnénk már el). Ha ez XP teljesen elszeparáltan működik, azzal az égegyadta világon semmi probléma. Itthon is van XP-s gép, de az sose lát netet. Itt a legnagyobb baj az, hogy az userek trehányok. Rákattintanak minden sz@rra, benyalják a sok vírust, aztán meg mennek sírni a fórumokra, hogy elveszett minden adat. Közben a gépen nincs vírusírtó, frissítések letiltva (mert a szomszéd Pistike szerint az úgyis csak fogja a gépet, minek az). Ezek kombinálva a biztonsági lyukakkal, szinte csak az nem töri fel a gépet, aki nem akarja... Az ilyen gépek ráadásul nemcsak "magukra", hanem a többire is veszélyesek. Ha pedig feltétlen netre kell kötni egy XP-t (de ide bármilyen másik, lejárt támogatású rendszert be lehet illeszteni) akkor tessék úgy megoldani, hogy a lehető legnagyobb legyen a biztonság (ez általában ipari környezet, ott meg vannak rendszergazdák elvileg...). Otthoni régi gépekre meg mehet valami kis erőforrásigényű Linux, az user úgyse fogja észrevenni...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 EU (mido) | Xbox ONE | Xbox 360E | Dell Optiplex 7010: i5-3470/8GB/GTX1050 | Lenovo ThinkPad X230

(#50) arnyekxxx válasza Zwodkassy (#46) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

Miért olyan nehéz elhinni

nem nehéz elhinni, mindenki tudja, hogy vannak ilyenek, csak ez tipikusan nem az oprendszer hanem a programozók sara akik valami egyedi megoldást berheltek bele a kódjukba a windowsszabványos megoldás helyett.

aki meg 2017-ben winfosozik az szimpla kretén.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.