Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • adalbert1

  addikt

  Nekem is ez a problémám, hogy az még elmegy, hogy most fizetünk egy Netflix-et, HBO Go-t és Spotify-t, de ezek mellett még 2-3-4 másik streaming szolgáltatónak már nem szívesen adnék pénzt.
  Ami még zavaró számomra, hogy rengeteg régebbi film fent sincs sehol, illetve hogy sok filmre csak időszakos jogokat vesznek meg, így pl. megszokod, hogy 1-2 évig elérhető, utána pedig hirtelen nem.

  Amazonon pont ma néztem egy könyvet.
  Itthon a magyar nyelvű fizikai változat 10-12k körül mozog (egy jógával foglalkozó könyv, sok színes oldallal és képpel), német amazonon az angol nyelvű fizikai változat 30 euro (ez még a német áfával).
  A kindle változat (mivel ugye a képeket ott is tudom nézni belőle ipad-en, mindenhol az angol nyelvű kiadást néztem) ára viszont úgy néz ki, hogy amazon.de-n: 14.38 euro, amazon.co.uk-n 9.99 font, amazon.com-on 54 dollár (itt ha jól láttam, 2 kindle edition is létezik, az egyik 12 dollár, de nem vásárolható, az 54 dolláros meg a print replica kindle edition, értsenek ez alatt bármit) -az es, it.
  Ráadásul, ha magyar címem van beállítva, akkor nem is engedné, hogy mondjuk a co.uk-n megvegyem 10 fontért a könyvet, hanem átirányítana a us oldalra (oké, hogy úgy megkerülhető, hogy megadok egy kamu angol címet és átállítom az accountom, de ez zavaró).
  Szóval engem az is zavar, hogy egy digitális terméknél, ahol maximum a különböző áfatartalom miatt kellene eltérő árakat alkalmazni, ilyen eltérések lehetnek, illetve ennyire nehézkes a beszerzése.
  Ezek mellett persze az is zavar, amit te leírtál, ha leosztja az ember eladott példányszámra, akkor sokkal kisebb költsége lehet egy digitális könyvnek, mint a fizikai példánynak.

Hozzászólok Aktív témák