Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • DeFranco

  nagyúr

  ez teljes mértékben így van szerintem is, egyetértek.

  [ Szerkesztve ]

 • csako

  addikt

  Én is így vagyok nagyjából.
  Spotify és Steam/Origin stb., sorozatoknál viszont mindig lenne olyan, ami külön letöltést igényel, plusz a több szolgáltatás sok lenne együtt havonta, szóval az még nem megy.

  Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

 • k-adi

  veterán

  HA van fizetésed és tudsz erre költeni akkor igen, a legális út kényelmes, gyors.

  Viszont ugye kalózkodás elsősorban a fiatalok körében ment nagyon régen is, akik inkább sörre költötték a pénzt. Persze manapság már a trendi dolgokkal, ahogy te is írod, spotify, netflix, stb. már a fiatalokat is megfogták.

  Én csak abban reménykedem, hogy a befizetett díjak -legalább egy része- tényleg a szolgáltatások minőségének javulására fordulnak így mindenki nyer(ne).

 • Silεncε

  őstag

  Én is így csinálom. Spotify előfizetés ára egy vicc ahhoz képest amit ad (főleg diákként), Netflixet általában néhány havonta szoktam előfizetni egy hónapra. Amit nem tudok megoldani, az animék: egyrészt itthonról horror áron vannak a Blu-Rayek, másrészt legális forrás nem igazán van a neten sem.

 • Hi!King

  junior tag

  Ott a pont, én is így vagyok vele. Úgy 10-15 éve sokat vitatkoztam azokkal, akik erkölcsi fertőt emlegettek a kalózkodás kapcsán, én voltam a hülye, amikor azt mondtam, hogy ha egyszerűbb, kézenfekvőbb lenne a fizetős változat, sokkal többen lennének becsületesek. Mikor az adott játék legális, kifizetett változatával több szívás volt, mint a crackelttel, az nagyon más volt, mint most mikor Steamen letöltöm, ahogy az mp3 illegális letöltése is sokkal egyszerűbb volt, mint megvenni CD-n, de streamelni még egyszerűbb.

  Szerk.:
  De a legdurvább az, hogy a streamelés elterjedése óta többet járok moziba. Mert már nem alap, hogy letorrentezem, így ha nincs Netflixen vagy youtube-on, indevideón, stb., akkor sokkal inkább hajlandó vagyok elmenni moziba. Igaz, nem amerikai trash filmekre.

  [ Szerkesztve ]

 • nyisziati

  addikt

  "ha lenne értelmes alternatíva szívesen fizetnénk a szolgáltatásokért"
  Ennyi. Én a YT Premium-mal és a Deezer-rel szálltam be.
  Meg néha veszek egy-egy játékot. Plusz a GDrive és Pebble előfizuk.
  De szerintem ezt a tartalomszolgáltatók is tudják, és egyre inkább erre rendezkednek be.
  Nagyon helyesen.
  Havi pár dollárért beszáll kb. mindenki, és vastagon megéri a gyártás. Persze ha nem vackot tesznek elénk, de szerencsére eddig jók a tapasztalatok.

  Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • azbest

  nagyúr

  Mivel én is abban a korszakban voltam gyerek, amikor az internet terjedni kezdett, így persze nekem is volt sok találkozásom az alternatív forrásokkal.

  Utólag elgondolkodva, kb sejtem, hogy mi kellett ahhoz, hogy változzon a gondolkodásmódom erről.
  Egyrészt elérhetőek lettek nálunk is fokozatosan azok a legális lehetőségek, amelyek sokáig csak nyugaton működtek. Másrészt elkezdtem dolgozni, ami elég jó gondolkodásformáló, ha az ember megérti hogyan kaphat pénzt a munkájáért - mert nem az a kezdete, hogy a főnök átutalja a pénzt, hanem az a pénz jön valahonnan, jellemzően termék / szolgáltatás díjából.

  Meg persze arra is rájöttem, hogy van egy nagy ellentmondás a rendszerben. Hasonló, mint ahogy (#10) k-adi írja.
  Akinek a legtöbb ideje és igénye van az ilyen jellegű fogyasztásra, azoknak nincs saját jövedelme, mert többségében fiatalok. Amíg valaki nem dolgozik és oszt be pénzt, addig nem is feltétlen érti meg az értékét, de a pénzből vett dolgok értékét sem. Hogy a termék/szolgáltatás elkészítése és a fizetés is sok erőbefektetéssel jár. Morálisan nem tartom a legkorrektebbnek, hogy sokszor a gyerekek manipulálásával húzzák le a szülőket, vetetnek meg mindenfélét velük.

  Egyébként amikor az árak kerülnek szóba, nem kézzel foghatatlan konkrét számot nézem. Inkább azt, hogy mennyi munkaidőmmel ekvivalens az az összeg. Sokan filléres dolgokon nagyon spórolni akarnak, miközben havi 1-2 órányi munkaidejük nettó ellenértékét sem teszi ki az (átlagbérnél, de minimálnál sem sokkal több). Annyi más havi kiadás van, ami nagyságrendekkel több. Egy havi szolgáltatásért szerintem nekem megéri 1-2 órányi munkadíjam. Sőt, most kb egy napi fizetésből sokféle havi szolgáltatásra előfizetek.
  Persze azt is meg kell érteni, hogy az átalánydíj olyan, mint a svédasztal. A kínálatból lehet válogatni, nem teljesítenek egyedi kéréseket - az nem átalánydíjas.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák