Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • DeFranco

  nagyúr

  ez teljes mértékben így van szerintem is, egyetértek.

  [ Szerkesztve ]

 • csako

  addikt

  Én is így vagyok nagyjából.
  Spotify és Steam/Origin stb., sorozatoknál viszont mindig lenne olyan, ami külön letöltést igényel, plusz a több szolgáltatás sok lenne együtt havonta, szóval az még nem megy.

  Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

 • k-adi

  veterán

  HA van fizetésed és tudsz erre költeni akkor igen, a legális út kényelmes, gyors.

  Viszont ugye kalózkodás elsősorban a fiatalok körében ment nagyon régen is, akik inkább sörre költötték a pénzt. Persze manapság már a trendi dolgokkal, ahogy te is írod, spotify, netflix, stb. már a fiatalokat is megfogták.

  Én csak abban reménykedem, hogy a befizetett díjak -legalább egy része- tényleg a szolgáltatások minőségének javulására fordulnak így mindenki nyer(ne).

 • Silεncε

  őstag

  Én is így csinálom. Spotify előfizetés ára egy vicc ahhoz képest amit ad (főleg diákként), Netflixet általában néhány havonta szoktam előfizetni egy hónapra. Amit nem tudok megoldani, az animék: egyrészt itthonról horror áron vannak a Blu-Rayek, másrészt legális forrás nem igazán van a neten sem.

  "God's in his heaven. All's right with the world" - NERV

 • Hi!King

  junior tag

  Ott a pont, én is így vagyok vele. Úgy 10-15 éve sokat vitatkoztam azokkal, akik erkölcsi fertőt emlegettek a kalózkodás kapcsán, én voltam a hülye, amikor azt mondtam, hogy ha egyszerűbb, kézenfekvőbb lenne a fizetős változat, sokkal többen lennének becsületesek. Mikor az adott játék legális, kifizetett változatával több szívás volt, mint a crackelttel, az nagyon más volt, mint most mikor Steamen letöltöm, ahogy az mp3 illegális letöltése is sokkal egyszerűbb volt, mint megvenni CD-n, de streamelni még egyszerűbb.

  Szerk.:
  De a legdurvább az, hogy a streamelés elterjedése óta többet járok moziba. Mert már nem alap, hogy letorrentezem, így ha nincs Netflixen vagy youtube-on, indevideón, stb., akkor sokkal inkább hajlandó vagyok elmenni moziba. Igaz, nem amerikai trash filmekre.

  [ Szerkesztve ]

 • nyisziati

  addikt

  LOGOUT blog

  "ha lenne értelmes alternatíva szívesen fizetnénk a szolgáltatásokért"
  Ennyi. Én a YT Premium-mal és a Deezer-rel szálltam be.
  Meg néha veszek egy-egy játékot. Plusz a GDrive és Pebble előfizuk.
  De szerintem ezt a tartalomszolgáltatók is tudják, és egyre inkább erre rendezkednek be.
  Nagyon helyesen.
  Havi pár dollárért beszáll kb. mindenki, és vastagon megéri a gyártás. Persze ha nem vackot tesznek elénk, de szerencsére eddig jók a tapasztalatok.

  Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • azbest

  nagyúr

  Mivel én is abban a korszakban voltam gyerek, amikor az internet terjedni kezdett, így persze nekem is volt sok találkozásom az alternatív forrásokkal.

  Utólag elgondolkodva, kb sejtem, hogy mi kellett ahhoz, hogy változzon a gondolkodásmódom erről.
  Egyrészt elérhetőek lettek nálunk is fokozatosan azok a legális lehetőségek, amelyek sokáig csak nyugaton működtek. Másrészt elkezdtem dolgozni, ami elég jó gondolkodásformáló, ha az ember megérti hogyan kaphat pénzt a munkájáért - mert nem az a kezdete, hogy a főnök átutalja a pénzt, hanem az a pénz jön valahonnan, jellemzően termék / szolgáltatás díjából.

  Meg persze arra is rájöttem, hogy van egy nagy ellentmondás a rendszerben. Hasonló, mint ahogy (#10) k-adi írja.
  Akinek a legtöbb ideje és igénye van az ilyen jellegű fogyasztásra, azoknak nincs saját jövedelme, mert többségében fiatalok. Amíg valaki nem dolgozik és oszt be pénzt, addig nem is feltétlen érti meg az értékét, de a pénzből vett dolgok értékét sem. Hogy a termék/szolgáltatás elkészítése és a fizetés is sok erőbefektetéssel jár. Morálisan nem tartom a legkorrektebbnek, hogy sokszor a gyerekek manipulálásával húzzák le a szülőket, vetetnek meg mindenfélét velük.

  Egyébként amikor az árak kerülnek szóba, nem kézzel foghatatlan konkrét számot nézem. Inkább azt, hogy mennyi munkaidőmmel ekvivalens az az összeg. Sokan filléres dolgokon nagyon spórolni akarnak, miközben havi 1-2 órányi munkaidejük nettó ellenértékét sem teszi ki az (átlagbérnél, de minimálnál sem sokkal több). Annyi más havi kiadás van, ami nagyságrendekkel több. Egy havi szolgáltatásért szerintem nekem megéri 1-2 órányi munkadíjam. Sőt, most kb egy napi fizetésből sokféle havi szolgáltatásra előfizetek.
  Persze azt is meg kell érteni, hogy az átalánydíj olyan, mint a svédasztal. A kínálatból lehet válogatni, nem teljesítenek egyedi kéréseket - az nem átalánydíjas.

  [ Szerkesztve ]

 • Vesa

  addikt

  "Erre azt mondom, hogy tetszik nem teszik, az angol nyelv elég alap."

  Ez mindig előjön érvéként, és van is benne igazság, csak elfelejtődik ilyenkor, hogy:
  1. Rengeteg idősebb ember van, akiktől már nem várható el, hogy ilyen szinten tanuljanak meg angolul
  2. Ahhoz, hogy egy filmet maradéktalanul élvezni lehessen, nem elég valamennyire tudni angolul. Már az is boríthat mindent, ha csak egyetlen fontos dialógusban nem ért pontosan az ember pár szót, és már annyi is a filmnek (nem áll össze a történet). Nem várható el, hogy mindenki anyanyelvi szinten tolja az angolt.
  3. Nem mindenki rendelkezik könnyű nyelvtanulási skill-el, láttam én olyat amikor tanultam, hogy az illetőnek egyszerűen nem állt rá az agya az angolul gondolkodásra, hiába akarta. Fordított a fejében magyarra, olvasni, írni simán jól tudott mert ott ez még működött, de a real-time beszéddel állandóan szenvedett a szerencsétlen.

  Szóval nem olyan egyszerű ez a kérdés, nem szabad lenézni az embereket azért, mert szinkronnal jobban élveznek egy filmet. Mondom ezt úgy, hogy meglehetősen jól beszélek angolul!

 • Vesa

  addikt

  Sok ponton igazad van, nen vitatom én, csak arra akartam rávilágítani, hogy az eredeti nyelven adott filmekhez azért már elég jól kell beszélni az angolt, nem elég még egy középfokú sem, mert mint említettem, elég ha pár szót nem értesz, és az a pár szó éppen egy fontos résznél van. Szótárazni film közben szerintem nem életszerű, játéknál, angol szöveg olvasásánál ez simán működik, de egy film élvezeti értékét teljesen hazavágja, ha a drámai jelenet közben szótárazni kéell, mert pont ott nem értesz néhány szót.
  Egyébként a Netflix is rájöhetett erre, mert ezerrel elkezdtek szinkronizálni. Aki eredeti nyelven akarja nézni, az most is megteheti, de már egyre több filmnél/sorozatnál elérhető a szinkron is. Nem fognak ők népnevelni, ha nincs elég előfizető, akkor nekik kell változtatni és szinkronizálni különben lehúzhatja itthon a rolót, mert nem lesz elég előfizetője. Tehát teljesen egyetértek veled, magam is inkább angolul nézem a filmeket, főleg azért, mert egészen más élmény az eredeti színész hangját hallani, mint egy sokszor sajnos teljesen átélés-mentes szinkronszínészét. De el tudom fogadni, hogy nem mindenki fog anyanyelvi szinten angolt tolni, aminek a lustaságon kívül azért még számos reális oka lehet.

  junior11
  A torrent esetén más a helyzet, mivel ott megosztóként is működsz! Egyébként a szábályozás nem EU szintű, hanem országonként eltérő! Van ahol a magyar rendszer működik, máshol (pl. Németországban), gyakorlatilag mindenféle jogvédett anyag letöltése illegális, és negyon komoly büntetésekkel, szankciókkal jár az egyszeri ember számára is!

  dabadab
  Nem a torrentezés kapcsán merült fel a téma, hanem a Netflix miatt!

  [ Szerkesztve ]

 • Diabolis

  tag

  Már bocs, de ha lenézel ha nem: Angolul akkor tudok filmet nézni, ha odafigyelek rá. Erre nincs időm. Két melóhely közötti szunyánál szóljon valami, pont. De már nincs agyam angolról fordítani.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák