Hirdetés

Keresés
 • dqdb

  addikt

  Nem, a direkt kliens-szerver TCP kapcsolat helyett eltéríti a TCP kapcsolat végét és két kapcsolat jött létre: egy kliens-vírusirtó és egy vírusirtó-szerver kapcsolatot. Ez HTTP esetében nem probléma, de HTTPS esetében az SSL/TLS kapcsolat megtörésével jár, te a kliensen már csak a vírusirtó dinamikusan generált tanúsítványát látod, nem az eredeti kapcsolatét, és esélyed nincsen arra, hogy kiderüljön, tényleg azzal kommunikálsz-e, mint szeretnéd.

  És így jönnek képbe az elmúlt évek során kibukott olyan implementációs "apróságok", mint
  1. a vírusirtó elfelejtett OCSP és/vagy CRL ellenőrzést végezni a túloldal tanúsítványán, és ez számodra sosem derült ki, mert az eredeti tanúsítvány rejtve maradt
  2. a vírusirtó saját "CA"-ja, amiből kibocsátotta az oldalak számára tanúsítványokat, mindenkinél ugyanazt az RSA kulcsot használta
  3. sokkal gyengébb algoritmusokat támogatott a vírusirtó, mint a böngésző támogatott volna, így hiába volt titkosított a kapcsolat a szerver felé, sokkal gyengébb változat épült volna fel, mint ha nem lett volna vírusirtó (valamint az új böngészőkben aktív adatátviteli feature-ök, mint SPDY, HTTP/2 vagy QUIC is később kerülnek be a vírusirtóba, ha egyáltalán bekerülnek)

  Valamint bónuszként próbálj meg használni certificate pinninget.

  Egy jó vírusirtó megoldja a hatékony védelmet SSL szűrés nélkül is, de az ebben a routerben szállított vírusirtó nyilván csak így tud működni.

  [ Szerkesztve ]

  tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

 • Gargouille

  aktív tag

  Gyakorlatilag egy Man In The Middle (közbeékelődéses) támadásként képzeld el, csak itt a támadót helyettesítsd be a routerrel.

  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zbe%C3%A9kel%C5%91d%C3%A9ses_t%C3%A1mad%C3%A1s