Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VMware
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fogalmam sincs. Biztos használni fogják néha, de ennek inkább elméleti jelentősége van. Nem hiszem, hogy bármilyen logisztikai feladatnél is probléma a processzálási idő. Hogy a navigálásnál előjön-e egyáltalán a gráfizomorfizmus, szintén nem tudom, de nem gondolnám, mivel a térkép adott, nem kell több félét egymással összehasonlítani. Gyakorlati jelentősége a szabadalmaknak szokott inkább lenni.
-
Kékes525
félisten
Nekem ez túl bonyolult, de gratula hozzá.
(#15) bkercso: Tehát (a sör árának csökkenésén kívül
) szerinted nem lesz gyakorlati haszna?
-
-
Alchemist
addikt
Azért részletes szakmai megértés nélkül is sejthető, hogy ez a felfedezés nagyban hozzá fog járulni sok feladatra hatékonyabb algoritmusok alkalmazásához.
-
somogyib
őstag
válasz
Assimilator #3 üzenetére
Szerintem a számítástechnikára talán abban lehet hatással, hogy a bonyolultságelmélet az algoritmusok hatékonyságát vizsgálja: mennyi idő alatt tud egy számítógép megoldani egy feladatot, ha a feladatra nincs matematikai algoritmus.
Ha nincs algoritmus, akkor "sokáig tart", ha van, akkor "ésszerű időn belül" megoldható.Pl.: egy szám prímtényezőkre bontására nincs algoritmus, tehát csak találgatni tudunk. Azt képzeljük, hogy a számítógép elég gyors és ha találgatni kell, akkor megadja a választ "ésszerű" időn belül. De úgy néz ki, hogy nem. A "hatékony" működéshez algoritmusra lenne szükség.
...
Egy matematikai állításra három válasz lehetséges:
1. Igaz az állítás.
2. Nem igaz az állítás.
3. Soha nem fogjuk megtudni, hogy igaz-e vagy hamis.
A kérdés nem az, hogy mikor fogunk egy állításra válaszolni, hanem az, hogy tudunk-e egyáltalán.
(Fenti gondolatok agyamban elraktározott emlékek összeollózott vázlatain alapulnak
)
-
tomazin
veterán
A cikk alapján sajnos csak kbra értettem meg miről van szó (bár taps ilyen egyszerűen leírni), akit érdekel Iványi Antal leírása alapján közelibb képet kaphat a P, NP, NPC témakörben.
-
E770
aktív tag
válasz
Darth Sith #6 üzenetére
ohh, ha ezt anno 1991-ben Andrásfalvi Béla előadásán hallattuk volna "partedlivel a nyálcsorgató bizonyításhoz"
-
alevan
őstag
Amit felfogtam a cikkből: az öreg nagy ész valamiért, amit valszeg soha nem fogok megérteni.
-
válasz
Assimilator #3 üzenetére
Olcsóbb lesz minden. A sör is.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Darth Sith #6 üzenetére
Lehet de nekem ez black magic sajnos.
-
ZCoyote
őstag
Úristen, ezt érti valaki??
-
törölt tag
válasz
Assimilator #3 üzenetére
Ennek a jelentősége nem direkt a számítógépekre lesz, hanem problémák feldolgozására. És ott sem a programkódra, hanem a program logikájára.
-
Assimilator
őstag
A jelentosege reszbol hianyolom azt, hogy ez mikent hathat a hetkoznapi eletre. (szamitogepekre)
-
törölt tag
Az ábrák, vagy a rájuk mutató linkek merre vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
it Scott Aaronson, az MIT professzora szerint Babai László megoldása lehet az évtized számításelméleti eredménye.
- Dell Precision Munkaállomás 5540 i7-9750H/32GBRAM/512SSD/QuadroT1000/WIN11PRO
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Plus 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Playstation 2 Slim MX4SIO 64gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest