- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Milyen routert?
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VirtualBox
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux haladóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
Valószínleg itthon az adott tartalom nem elérhető (pl nem jött ki az album CD-n, vagy egyszerűen nem is fogják forgalomba hozni), ezért a kiadó ilyenkor korlátozza, hogy nehogy má' ingyér megnézze az ember, mert az mégis mekkora bevételkiesés. Érted, máshonnan nem elérhető, de bevételkiesés.
-
orbano
félisten
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
nem a youtuibe tehet róla, hanem a videók jogtulajdonosai... ők szedetik le a youtubbal bizonyos régiókban szerintem
-
lúzer
veterán
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
hogyhogy?
erről nem hallottam még, ez tényleg így van? -
student
őstag
én meg annak ha lenne már magyar amazon
-
WonderCSabo
félisten
Kezdjék inkább a Youtube-bal. Elegem van, h. csomó jó videó nem érhető el itthon.
-
azbest
félisten
pont az a lényeg, hogy nem kell "idejönniük".
maradnak ahol vannak és nem lesz vasfüggöny előttünk, hanem oda megyünk vásárolni, ahova akarunka cégnek minden új vásárló jó... az itteni vásárlóknak meg azért jó mert nincsenek kitiltva
egyedül a jogkezelő cégeknek rossz, mert a sok saját kondér helyett egy közösből kell mindnek jól laknia... nameg mintha nyugatabbra kevésbé lennének elszállva a jogkezelők díjai (ezt csak tippelem), így olcsóbbá is válhat az itteni árusítás is.
-
Morden24
nagyúr
Azért nem lehet nálunk külföldi zeneboltokból vásárolni, mert nem éri meg 3-4 itteni jogvédelmi szervezettel harcolni hónapokig, hogy pár ezer vásárlót szerezzenek...
Gyakorlatilag a lényeg ugyanaz. Adott egy cég, akinek nem éri meg idejönni. Ennyi, és nem több. Nyilván, ha megváltoznak a körülmények (de fogalmaznék úgy, inkább a hazai piac[nak a felfogása]), akkor majd jönnek.
Ha közös a jogkezelő rendszer, akkor nem német/magyar/britt felhasználók vannak, hanem eu felhasználók...
Ez így igaz, mindazonáltal még simán el tudom képzelni, hogy egy piacfelmérés után kijelenti az adott cég, hogy nem hajlandó lokalizációs költségeket ill. a lokalizált supportot fizetni, lokalizáció nélkül meg a piac egy méretes részét bukják egy, a miénkhez hasonló országban.
Magától értetődően a közös jogkezelés egy hatalmas nagy akadály, amit ha elhárítanak, akkor tényleg csak az az indok maradhat, miszerint egyszerűen szar a lokális piac.addig meg kibírjuk, hogy csak angolul van a felület
Én azt is kibírom, ha kizárólag angol a felület, és rohadtul nem igénylem a lokalizációt, ellenben sokan (mondanám: legtöbben) igen. De persze ez megint piacfelmérés függvénye (megvan-e a kritikus tömeget kitevő piaci érdeklődés), ezt meg majd eldöntik a cégek.
-
azbest
félisten
ja igen: az "ingyenes" , reklámból élő szolgaltatóknál más a helyzet, pl: last.fm
Ott a reklámok célközönsége konkrét ország általában, így nem éri meg bevételt nem hozó országoknak ingyenesen biztosítani az elérést. De előfizetős változata annak is van, ahol nincs ország korlát. (nem tudom last.fm előfizetés mennyire legális az országban, mert nem hiszem hogy megállapodtrak volna az itteniekkel / pontosabban hallgatni legális, de az adás jogosságába lehet beleköthetne az artisjus és társa bagázs)
-
azbest
félisten
dehogy is... csupán jogi okoból vannak határokra korlátozva az elérhetőségek. Az mtv m1 és m2 netes adása is jogi okokból van(volt?) lekorlátozva magyar ip címekre.
Az hogy a cég milyen bankoktól vesz fel az üzemeltetésre hitelt és ki az internetszolgáltatója az teljesen lényegtelen.
Arra sem hivatkoznak, hogy a hazai piac védelmében nem engedik a külföldi cégeket az országba, mert egy magyar cégecske is simán árulhatná a közös jogkezelős rendszerben az összes eu polgárnak az anyagokat. Pont ez az a terület, ahol viszonylag kis befektetéssel eu szinten is versenyképesé lehet tenni. (nem kell több milliárdos gyárat építeni hozzá, cask megfelelő internetkapcsolat és pár erős szerver kell hozzá)
Azért nem lehet nálunk külföldi zeneboltokból vásárolni, mert nem éri meg 3-4 itteni jogvédelmi szervezettel harcolni hónapokig, hogy pár ezer vásárlót szerezzenek... és hogy a rendszerben is elkülönítsék ezeket a felhasználókat, nehogy meglássanak olyan anyagot, amire nem sikerült az itteni kiskirályokkal megállapodni.
Ha közös a jogkezelő rendszer, akkor nem német/magyar/britt felhasználók vannak, hanem eu felhasználók... és ha ránk is vonatkozik, akkor nem hagynának ki, mert külön küzdelem nélkül is megkapnák az itteni párezer felhasználót.
Lokalizáció is másodlagos... majd ha kiépül elég széles itteni közönség, akkor esetleg lesz... addig meg kibírjuk, hogy csak angolul van a felület. A magyar tartalmak bekerülése sem feltétlen lehetetlen... miért ne alapon simán felkerülhetnek, sok külföldi ismeretlen előadó is benne van a rendszerekben... nem jelent plusz melót. (amerikai rhapsody rendszerben is láttam egy két kóbor lemezt ami magyar vonatkozású)
-
"mert a magyar szolgáltatókkal, bankokkal stb. is megállapodásokat kell kötni, a rendszert erre felkészíteni, valamilyen szintű lokalizációt kiépíteni."
szerintem ez azért ma már nem teljesen igaz, amikor amazon-ról simán rendelsz otp junior kártyával. annak lenne igazi költsége, ha valóban honosítani is kéne (magyar tartalmak megvásárlása, oldalak fordítása, magyar support), szerintem.
-
Morden24
nagyúr
Ööö, én úgy értettem, hogy a megfogalmazás a legnagyobb különbség: "jogvédő" vs. "jogkezelő", if you know what i mean
Itthonról meg azért van adott esetben korlátozva a hozzáférés, mert a magyar szolgáltatókkal, bankokkal stb. is megállapodásokat kell kötni, a rendszert erre felkészíteni, valamilyen szintű lokalizációt kiépíteni. Ez mind pénzbe kerül, és adott esetben ez X cégnek nem éri meg.
-
nem is arra gondoltam, hogy lesz magyar music store, de a nyugati országokban már elérhetőkhöz, nem lenne korlátozva itthonról a hozzáférés.
"kiskirálykodó "jogvédővel", hanem egységesített rendszer alapján működő "jogkezelővel" kell megállapodnia."
ez nem tudom, hogy miben más mint, amit én írtam. én az utolsó mondatra reagáltam, amelyben a "jogvédők" heves ellenkezését jósolják, amiből látszik, hogy nem jog védők, hiszen ez egy jogilag fejlettebb megoldás lenne, csak épp a saját megszűnésüket hozná magával
-
anulu
félisten
-
Morden24
nagyúr
Inkább arról szól, hogy kedvezőbb táptalajt akarnak adni az esetleges piaci versenyhez azzal, hogy homogénné teszik a jogi szabályozást, tehát egy esetleges online store-nak nem kismillió kiskirálykodó "jogvédővel", hanem egységesített rendszer alapján működő "jogkezelővel" kell megállapodnia.
amúgy, ha jól értem, akkor egy ilyen szabályozásnak az is következménye lenne, hogy van minden EU államban működnie kéne pl. az apple music store-nak, vagy egyikben sem
Szerintem nem érted jól, de ez amúgy is egy mocsok dolog lenne. Itt profitorientált cégekről és az őáltaluk finanszírozott üzleti jellegű befektetésekről van szó, nem valami jótékonysági intézményről. Ha valaki egy országban nem épít ki rendszert, az azért van, mert az adott ország piacát nem találja megfelelőnek. Ugyan én is nagyon örülnék, ha mindent elérhetnék, amit pl. egy brit, de teljes mértékben megértem, ha valaki nem akar X szolgáltatást ebben az országban üzemeltetni.
-
nah, ez végre egy igen értelmes lépés.
a jogvédő szervezetek éles tiltakozása pedig egyértelműen elárulja, hogy k*rvára nem a jogszerűség a céljuk, hanem a saját létüknek az igazolása/fenntartása és nem is látják a dologban, hogy az a legális digitális kereskedelmet segítené elő.amúgy, ha jól értem, akkor egy ilyen szabályozásnak az is következménye lenne, hogy van minden EU államban működnie kéne pl. az apple music store-nak, vagy egyikben sem. egy ilyet pl. nagyon tudnék üdvözölni. (nem mintha annyira szeretném az apple-t, de az az ért botrányos, hogy nincs kishazánkban olyan online zenebolt, ahonnan mp3-ban (stb.) megvehetők lennének a kisebb külföldi előadók számai is)
-
És egységessé/átláthatóvá kéne tenni a jogszabályokat. Jah igen, és a szerzői jogdíj sarcoló csodaintézményekkel is kéne kezdeni valami....
Rendelnék is nekik gyorsan valami jó filmet: PL. A Végképp eltörölni
Új hozzászólás Aktív témák
it Meg kell adni az uniós polgárok számára a lehetőséget, hogy a neten ott vásárolhassanak zenét, játékot, filmet, ahol nekik tetszik, és ahol olcsóbb. Egységes jogkezelést javasol az EB.
- Hobby elektronika
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen NAS-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest