Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz Tajrexi #31 üzenetére

  "Én azt úgy értelmeztem, hogy az Epic-nek nem sikerült bebizonyítania, hogy az Apple monopólium, de nem zárják ki azt, hogy a jövőben annak minősítsék."

  Eleve értelmetlen kontextus nélkül ez. Nem mindegy ugyanis, hogy miben lenne monopólium. A maga módján vicces a megfogalmazás, az "mentette meg" az applet a monopólium vádtól, hogy kisebb a részesedése, mint más nagy szereplőnek (a mobiljáték piacon, nem a iphone storeban). Ja persze, ha majd a játékpiac 90%-át uralja az apple akkor lehet monopóliumról beszélni. Csak hogy a nyomorék epic az apple-t azért mondta monopóliumnak, mert az apple platform az apple platformja. Azt pedig az amcsi törvények védik, mert egy gyártó sem köteles a saját termékét feladnia a konkurencia hasznára. Nem kell epicphone-t csináőlni az iphone-ból sosem. Szóva az egész monopólium vád kezdettől fogva hazugság volt, olyan kontextusban kiáltott ki valamit, amit az amcsi törvények kifejezetten leírnak, hogy nem monopólium. Ha az eu kihoz olyan törvényeket, hogy saját terméken belül is lehet monopólium, azzal csak az eu cégeket teszik tönkre. Mert eu-ban akkor a külső szereplőket be kell engedni a sikeres cégekbe. De eu-n kívül meg sehol sincs ilyen, ezért eu cég mindig hátrányban lenne.

  #45 Bandit79
  nem az apple-t védik az emberek, hanem a tényeket. Attól, hogy sokan irígységből, valami gyerekes hisztiből torzítják a valóságot, még nem lesz igazuk. Vannak olyan dolgok, amiért igencsak megérdemli az apple a törvények alapján is azt, hogy korlátozzák. De ezek pont nem azok, ezeket eleve törvények védték eddig, csak most politika, lobbi és hozzá nem értés miatt butaságokért támadják.

  Sokkal inkább a copyright-tal való visszaélés, a szervizek ellehetetlenítése, szándékosan javíthatatlanná tervezett készülékek miatt lehetne jól fenékbe rúgni őket. (minden alkatrészen logó, chipekben szoftver - ezzel visszaélve ellehetetlenítik a pótalkatrészek beszerzését. Hamisítás címszóval megsemmisítettik a vámosokkal a refurb bontott alkatrészeket, amit azért szereznek be a független szervizek, mert az apple megtiltja a gyártóknak, hogy másnak adjanak el alakatrészt)

  Ha meg pénzt akarnak kihúzni a nagy cégekből, mert keveset adóznak... akkor ne kamu pereskedéssel, hanem az adótörvények átgondolásával oldják ezt meg. Csak persze akkor a nemzeti cégeknek is kéne fizetni adót ott ahol működnek, nem csak az eu-n kívüli cégeknek. Azt meg minden ország szereti, ha a leányvállalatoktól hozzájuk szivattyűzzák át a profitot más országokból.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  félisten

  válasz Giovan! #149 üzenetére

  Az a kemény, hogy az ms app store kínálat úgy is sivár volt, hogy ők fizettek fejlesztőcsapatoknak, hogy csináljanak appokat. Bármit, csak legyen valami.

  Az ms szerintem mindig ugyanazon bukott el a hasonló próbálkozásaival. Nem volt egyszerre tartalom és platform. A zune is jó példa erre. Az applenél meg iteratívan egymásra épültek a hardverek és a szolgáltatások. Amikor kijött egy új fajta eszközük, addigra már volt a korábbi készülékeken bejáratott szolgáltatáscsomag, tartalom, appok. A machez itunes, ipod, iphone, appok... mindig volt valamennyi átfedés. Amikor egy újfajta vas kijött már volt szolgáltatás, amit rá lehetett tenni. Amikor egy szolgáltatás kijött, már volt vas alá.

  És pénzes szolgáltatások - mert abból van bevétel a platform fejlesztéséhez. Akkoriban még főleg kalóz tartalmakkal tudott műkjödni a többi platform, legfeljebb külön gyártóspecifikus zeneboltok voltak például, néhány célhardverrel.

 • azbest

  félisten

  A PSD2 miatt talán még az lehetne, hogy ha a bank nyomorék appot készít, úgy esetleg van eselye, hogy más cég megírja helyette jól. Bár jó kérdés, hogy mivel hoz ez pénzt a külső fejlesztőknek / szolgáltatóknak.

Hozzászólok Aktív témák