Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nuke7

  veterán

  válasz Tajrexi #23 üzenetére

  de a valódi trösztökkel, monopóliumokkal igenis van értelme (lenne) foglalkozni - az apple elleni vergődés pedig a valid eljárásoknak a megítélését is lejáratja, nekem ez a legnagyobb gondom ezzel. (teljesen nyilvánvaló, hogy nem monopolium az apple szolgáltatása és ezt gyakorlatilag mindenki tudja - kifejlesztettek egy rendszert, és aki akarja az használja, aki nem az nem - mert van alternatíva! bárki választhat más szolgáltatót / egyenlő terméket ... :( )

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7

 • Busterftw

  addikt

  válasz Tajrexi #25 üzenetére

  A bíróság most mondta ki, hogy nincs monopólium.
  Vannak dolgok amikre figyelni kell a jövőben, de ezt a monopóliumozást el kell már hagyni.

 • azbest

  félisten

  válasz Tajrexi #31 üzenetére

  "Én azt úgy értelmeztem, hogy az Epic-nek nem sikerült bebizonyítania, hogy az Apple monopólium, de nem zárják ki azt, hogy a jövőben annak minősítsék."

  Eleve értelmetlen kontextus nélkül ez. Nem mindegy ugyanis, hogy miben lenne monopólium. A maga módján vicces a megfogalmazás, az "mentette meg" az applet a monopólium vádtól, hogy kisebb a részesedése, mint más nagy szereplőnek (a mobiljáték piacon, nem a iphone storeban). Ja persze, ha majd a játékpiac 90%-át uralja az apple akkor lehet monopóliumról beszélni. Csak hogy a nyomorék epic az apple-t azért mondta monopóliumnak, mert az apple platform az apple platformja. Azt pedig az amcsi törvények védik, mert egy gyártó sem köteles a saját termékét feladnia a konkurencia hasznára. Nem kell epicphone-t csináőlni az iphone-ból sosem. Szóva az egész monopólium vád kezdettől fogva hazugság volt, olyan kontextusban kiáltott ki valamit, amit az amcsi törvények kifejezetten leírnak, hogy nem monopólium. Ha az eu kihoz olyan törvényeket, hogy saját terméken belül is lehet monopólium, azzal csak az eu cégeket teszik tönkre. Mert eu-ban akkor a külső szereplőket be kell engedni a sikeres cégekbe. De eu-n kívül meg sehol sincs ilyen, ezért eu cég mindig hátrányban lenne.

  #45 Bandit79
  nem az apple-t védik az emberek, hanem a tényeket. Attól, hogy sokan irígységből, valami gyerekes hisztiből torzítják a valóságot, még nem lesz igazuk. Vannak olyan dolgok, amiért igencsak megérdemli az apple a törvények alapján is azt, hogy korlátozzák. De ezek pont nem azok, ezeket eleve törvények védték eddig, csak most politika, lobbi és hozzá nem értés miatt butaságokért támadják.

  Sokkal inkább a copyright-tal való visszaélés, a szervizek ellehetetlenítése, szándékosan javíthatatlanná tervezett készülékek miatt lehetne jól fenékbe rúgni őket. (minden alkatrészen logó, chipekben szoftver - ezzel visszaélve ellehetetlenítik a pótalkatrészek beszerzését. Hamisítás címszóval megsemmisítettik a vámosokkal a refurb bontott alkatrészeket, amit azért szereznek be a független szervizek, mert az apple megtiltja a gyártóknak, hogy másnak adjanak el alakatrészt)

  Ha meg pénzt akarnak kihúzni a nagy cégekből, mert keveset adóznak... akkor ne kamu pereskedéssel, hanem az adótörvények átgondolásával oldják ezt meg. Csak persze akkor a nemzeti cégeknek is kéne fizetni adót ott ahol működnek, nem csak az eu-n kívüli cégeknek. Azt meg minden ország szereti, ha a leányvállalatoktól hozzájuk szivattyűzzák át a profitot más országokból.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák