Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  addikt

  Kezdem unni USA-ban és EU-ban is bíróságokon akarnak Androidot csinálni az iOS-ből. Lehessen másik áruház, másik fizetés, másik böngészőmotor... unalmas! Amikor user vesz egy iphone-t, az Apple nem árul zsákbamacskát tudni lehet, hogy zárt rendszer, zárt áruház, webkit alapú böngésző lehet csak, nincs SD kártya hely stb. ezeket a kezdetek óta tudni lehet. Ha nem tetszik, lehet venni más okostelefont ahol lehet olyan áruházat sideloadolni, olyan szutyok banki fizetős szolgáltatást használni amilyet akarsz.

  Ha erővel kinyitnák a bíróságon és lenne gyakorlatilag két nyílt rendszer, akkor mi lesz azok jogával akik a zárt rendszer előnye miatt választották az Apple-t? Mert a bankok a saját fizetős szolgáltatásukat fogják erőltetni, milyen remek tapasztalatok vannak a bank IT fejlesztéseivel... Akkor már inkább Apple "erőltetését" választom, mert az kényelmesen megbízhatóan működik. Az Apple Pay-hez kötött NFC egy technológiai kérdés, persze technikailag lehetne kinyitni az összes szutyok banki app számára, de az Apple úgy döntött nem. Ahogy úgy döntött nincs SD kártya és már nincs jack csatlakozó, pedig technikailag lehetne. Csak azért nem perel senki, mert abban nincs pénz. USB-C kapcsán még megértem az érveket, ugyanakkor túl sok lightning kiegészítő van már forgalomban, ha már a környezetvédelem a kérdés. Tilcsákbe a felesleges epül stickert oszt legyen döntetlen.

  Mi lesz a következő, a bíróság versenyellenességgel vádolja az Apple-t, mert a saját tervezésű (jobb) chipjeit használja az iPhone-hoz és Mac-hez szegény Exynos, Snapdragon és Intel akadályozva van?

  #28
  "ha holnaptól a youtube-ot csak chrome-on lehetne nézni, titeket az sem zavarna?"

  Nem egészen jó példa, mert a Google egy reklámcég, majdnem mindegy nekik milyen platformon nézik a videókat, persze Chrome-nak örülnek legjobban mert azt könnyebb adatbányászni. De az se baj nekik, ha az iOS YT appnak meg kell felelni az Apple privacy dolgainak (amiért nem frissült hónapokig több Google app), mert az iOS tábor fizetési hajlandósága nagyobb, míg Androidon youtube vanced a varázsige... Akkor nem mindegy a Google-nek amikor jött volna 3. mobilplatform és érdekükben állt megbuktatni hivatalos Google appok nélkül, mert tíz éve egy árszegmensben az alsó- és középkategóriában akkori touchwiz "lagdroid" ellenében egy windows phone Lumia pörgött rendesen. (persze végsősoron a microsoft hibája volt a bukta)

  #33
  "hosszútávon a zárt dolgokat irtani kell tűzzel-vassal"

  Miért is? Az aztán használna az innovációnak. :U Csinálsz valami jót, aztán bíróságon elrontják. Van most egy zártabb és egy nyíltabb mobil platform, lehet választani. Ha te erővel kiirtod a zártabbat és csak egy féle marad, akkor mit nyertél? Egy milliárd ember választja az iPhone-t úgy, hogy kezdetek óta tudni milyen. Ne rontsd el a választásunkat.

  Ha nem lenne Apple Pay, valahogy nem látom azt az idővonalat ahol az IT fejlesztéseiről hírhedt bankok és kártyakibocsátók kényelmes rendszereket csináltak volna. Mert akkor nem Paypal és Venmo lett volna, hanem VisaPay és MasterNETcard. USA bankokat ahol még csekkeztek és mágnes (nem chip) kártyáztak amikor EU-ban már érintős kártyával fizettünk. Amelyik banknál a netbank még néhány éve is flash playert kért. Tök jó bízzuk ilyenekre az IT dolgokat.

  Miért kéne irtani a zártat csak azért mert zárt? Valami oka van az Apple áruházában keresnek többet a fejlesztők, hogy az Apple Pay a legelterjedtebb, hogy iPhone-ból adnak el többet, miért az ipad a tablet szinonimája és apple watch az okosóráé. Pl. hogy az iOS frissítés megjelenés napján elérhető mindenkinek, azért van mert az Apple diktált a szolgáltatóknak nekik nincs beleszólásuk, nincs az a szarakodás mint a szabadság földjén Androidon szokott lenni, hogy a Google ugyan bemutatja az új verziót, de még félév mire a gyártó és hálózatszolgáltató is kiengedi. (egyéni mókolás nélkül) És akkor egy app fejlesztő kénytelen a 3-4 verzióra fragmentált táborra fejleszteni. Lassan 20 éve a zárt Apple tudott diktálni úgy a napstertől és torrenttől pánikoló zenekiadóknak, hogy elmúlt a 10-20 dollár CD korszak és bizony megéri az 1 dollár 1 dal letöltés üzleti modell az ipod sikerével, különben a warez nő.

  A Nintendo és Playstation is zártabb rendszerek, sikeresek is, hagyjuk őket békén. Ha nem tetszik játszhatsz máshol mással. Én se veszek Androidos Samsungot, Xiaomit (nagyon esetleg egy Sony vagy Pixel) mert a falra másznék tőle, de nem akarom erővel megváltoztatni ha nekik úgy jó.

  A falra mászok ettől a zárt = rossz szemlélettől. Egyébként, ha úgy nézem Androidon a szutyok banki appnál is feltétel a Google áruház, akkor ott sincs az a hatalmas szabadság, mert vérpistike rootolt Huaweién nem fog menni, ha nem tévedek. Lehet olvasgatni Play áruházban az értékelő kommenteket ezekről a banki appokról. Nekem nem a "jobb választás, minőség, innováció" jut eszembe róluk.

  "Lehet bankot váltani, ha a mostani nem megfelelő."

  Ez majdnem úgy hangzik, mint lehet másik okostelefonra is váltani, ha az iPhone NFC Apple Pay-hez kötése nem megfelelő. Mert valaki RaiPay-jel akar fizetni, ott van Androidon az áruházban.

  #38
  Azért nem mindegy, hogy az IE6 90%-nál járt már amikor jött a böngészőválasztó képernyő. Okostelefonból könnyebb a választási lehetőség.

  Mindezek ellenére felőlem használhassa mindegyik szutyok banki app az iphone NFC-t, csak akkor az is legyen kötelező, hogy ugyanúgy Apple Pay-hez is rendelkezésre kell állni továbbra is, ha pl. a RaiPay benne akar lenni az App Store-ban. Nem szeretnék olyan üzenetet kapni ezt a bankkártyát nem lehet hozzáadni, mert a kibocsátó bank azt szeretné csak az ő gagyibb módszerével lehet fizetni.

Hozzászólok Aktív témák