Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tegbashar

  tag

  Frank Herbert után szabadon (a hatalom nem korrumpál hanem vonzza a korrumpálhatókat): Ezek a vackok nem butítanak hanem vonzzák a butákat.
  Azt viszont tövestül nem értem, hogy miért zavar bárkit is, hogy emberek miért támogatnak számára értelmetlennek tűnő dolgokat. Még csak nézni sem kötelező.

 • tegbashar

  tag

  válasz ZsizsiZsozsó #108 üzenetére

  Van felmérésed a zárkózottság növekedésére, vagy ez csak egy gondolat? Mert én nagy különbséget e tekintetben nem látok a 80-as és a mostani évek között.
  Az autókba szerelt kütyüknél miért csak azt a pillanatot látod, amikor elromlanak? A jellemző az, hogy működnek, nem? Ennyi erővel szívritmus szabályozót sem érdemes venni, hiszen bármikor elromolhat és kampec.
  A gyerekekkel kapcsolatosan meg csak annyit, hogy a szerető szülő az körbekütyüzve is szerető szülő fog maradni.

 • tegbashar

  tag

  válasz tatabike #124 üzenetére

  :Y
  Ez ugye most nem volt komoly? Ugye nem? A felvázolt totálisan elképzelhetetlen élethelyzetet inkább átugranám. A dolgoknak nincs előre meghatározott helye. Ami neked fontos, az másoknak még csak említésre sem méltó - az esetek nagy többségében.
  Nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol egy személy (vagy AI) határozza meg azt, hogy kinek mit kell fontosnak tartson.
  Gondolj csak arra, hogy a világ általad valósnak vélt problémái közül mennyit támogattál vagy lennél képes támogatni. Ha támogatsz egy 2 éves csecsemő daganat eltávolítást célzó műtétjét, akkor mit tennél másnap amikor kiderül: ebből a pénzből támogathattál volna egy célt, ami 500 csecsemőt ment meg?
  Nem mesefigurák vagyunk, hanem élő és érző emberek saját problémákkal ezért kérném, hogy ne olyan eseteket vázoljunk, aminek még a mesevilágban sincs semmi létjogosultsága.

 • tegbashar

  tag

  válasz ZsizsiZsozsó #176 üzenetére

  A parkokban ugyanannyian vannak, mint 20-30-40 évvel ezelőtt. Egyáltalán minek a fokmérője az, hogy mennyien mennek ki vasárnap délelőtt egy parkba vagy főleg az, hogy mennyien vannak az utcán?

  30 éve a parkban tudtál biciklizni, kutyákat, szerelmes párokat, játszó gyermekeket nézegetni, focizni, gördeszkázni, szaladgálni a kábeles távirányítós autó után. Mára már sokat bővült a parki lehetőségek halmaza, ideértve a videónézéstől, elektronikus játékokon át a hírek olvasásáig, messengerelésig.

  Azért mennének kevesebben, mert több mindent tudnak csinálni a szépen sütő nap alatt? Van felmérésed arról, hogy ez mennyire butaság?

  A közlekedésben, utcán az okos telefonra meredő embertársaid szerinted ezen kütyük előtt egymással beszélgettek, tanácsot osztogattak, kötésmintákat beszéltek meg vadidegenekkel? Nem. Ezek az emberek hülyén bámultak maguk elé, gondolataik hiánya tisztán látszott a szemükön. Esetleg papírra nyomtatott kormánypropagandát olvastak vagy a Forrest Gump rejtvény-előkészítő "legremekebb" termékeit igyekezték fogcsikorgatva megoldani.

  Egy idealizált múltra hivatkozol, ami soha nem volt valóság.

  Ez a "dolgok többször romlanak el, mint működnek" világnézeted miatt ismét eszembe jutott Hanlon borotvája.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés