Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Peter13

  senior tag

  (irónia on) Ez a távszex nem is olyan rossz:) "drágám, ma később érek haza, de "lélekben" ott leszek veled...na, akkor 3-as program, 2-es fokozat, kezdésnek, aztán majd meglátjuk, jó?..." (irónia off)

  Jajj.

  Az a baj hogy mindig van lejjeb, és szerintem még nem értük el az inflexiós pontot "smartságok" tekintetében.

  Van egy csomó gyártó, egy csomó termékkel (SoC-k, szenzorok, kapcsolattartó modulok,stb),és próbálják kitalálni hogy mire lehetne ezt ráhúzni, az innováció jegyében. Fordított fejlesztés: van egy megoldásunk, keressünk hozzá problémákat. Szerintem tehát a cikkben taglalt és nagyon is valós divathullámon felül van egy általánosabb jelenség: ez pedig az erőltetett "innováció". Ráadásul mindenhol azt szajkózzák hogy minden felgyorsult, és az ütem egyre csak fokozódik (mint keleten a helyet :) ), és a fejlődés üteme is egyre csak gyorsul. Azonban ahogy a fák nem nőnek az égig (ráadásul egyre gyorsabban), a tőzdsék sem bővülnek a végtelenségig (kivéve egyes közgazdász-géniuszok szerint), úgy a felgyorsult ütem sem tartható a mindenség végézetéig.

  Az embereknek van egy toleranciaszintje (az újdonságoknak pedig egy lejárati ideje), és ez egy idő után behúzza a féket (enyhébb esetben csak fásultság és passzív piaci ellenállás formájában). Nem biztos hogy ötévente meg akarja mindenki reformálni a teljes életstílusát, még akkor sem ha a kínált alternativa tényleg jobb. Ha pedig az alternativa ráadásul eszetlen hülyeségnek vagy felesleges kacatnak tűnik, akkor meg végképp' nem...gondolom (jó)pár gyártónak tönkre kell mennie mielőtt ezt ipari szinten halandóak fel és elismerni. Viszont amíg pár nagyobb név nem all bele a földbe emiatt, addig még biztos jönnek az "okos" termékek újabb és újabb hullámai...

  "No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

Hozzászólok Aktív témák